İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95
Bursa bile kalabalık geliyor bana artık. o kadar sıkıldım.

eşimin mesai saatleri rahat ama mesafe kötü.
normalde işi 15 te biter ama 17-18 de ancak evde olabiliyor.

Şimdi gene evime en yakın ilçedeyim ilk atandığımda 1,5 saat gidiş 1,5 saat geliş hergün 3 saatim yolda geçiyordu.Bazen işlerim olduğunda bu 4-5 saatide buluyordu.Küçük yerde öylemi akşam evine erken geliyorsun miss gibi .Trafikte hergün ömründen gidiyor.

il olarak karar veremedim henüz.
samsun amasya tokat arasındayım.
Samsun merkez de kalabalık geldi bana. Amasya daha sıcak geldi nedense. Merzifon'u bir araştırın. Samsun'a da çok yakin. Gitmedim ama çok güzel olduğunu duydum.

insan daha ne ister

ünye'de çok sevdiğim eski komşumuz yaşıyor. ondan istediğim bilgileri alabilirim aslında.
teşekkür ederim.

Samsun merkez de kalabalık geldi bana. Amasya daha sıcak geldi nedense. Merzifon'u bir araştırın. Samsun'a da çok yakin. Gitmedim ama çok güzel olduğunu duydum.
Merzifon da düşündüklerim arasında.

Hava güzel, su güzel mis gibi deniz havası, medeni şeker modern güleryüzlü insanlar....cennet adeta.

Gözlerim parladı.Hayali bile güzel

Son zamanlarda İzmir biraz karıştı ama buradan yine güzeldir.Bakalım son durak Ege de bir şehir , belkide kasaba olacakta neresi bilmiyorum.Hayırlısı

Sarıyerin ilerisi hele aman allahımm ne güzel ya

İstanbul çok güzel bir şehir evet ama orta halliysen yaşam kaliten inanılmaz düşüyor. Geçen yıla kadar çok sık giderdim uçakla günübirlik, dönüşte güzel ankaranın toprağını öpesim gelirdi. Hiç unutmuyorum arkadaşla birlikte arabayla karşıya geçecektik yolluk almıştı da dalga geçmiştim sen birazdan görürsün demişti sahiden de üç saat sürmüştü köprüden geçiş.

Mesela ünye yazanlar olmuş öyle yerlerden dönünce meeeh ankara'da yaşanır mı hissi gelirdi. Yaşam kalitesi yaş ilerledikçe daha da önemli bir hale geliyor, öğrencilikte ilk gençlik yıllarında o kalabalık keşmekeş güzel geliyor ama sonradan başı götürmüyor insanın, rahat etmek daha ön planda oluyor.

Ha ama sarıyerde ya da bebekte lebi derya bir evde otursam ve hiç bitmeyen birkaç milyon eurom olsa (cash mümkünse) ölünceye kadar istanbulda yaşarım

hayaller hayatlar :)

canım ben üniversiteyi Samsun da okudum
Çok güzel bir yer
Ama orasıda İstanbul kadar olmasa bile kalabalık ve karışık
İstanbullu arkadaşlar Samsuna Küçük İstanbul derlerdi
Tokatta fena değil ama sanki senin hayal ettiğin yer Amasya
Küçük ama sevimli bir şehir
Kızların zaten daha anaokuluna başlayacak
Liseye gidene kadar öyle aşırı sosyal aktivite yapılacak alanlara ihtiyaç yok bence
Onlar liseye gidene kadar Amasya da daha da gelişir

Valla ben yapamam büyük şehirde alışmamışım buranın nüfusu istanbul in bir semti kadar bile değildir hele ben merkeze 15dakika mesafede oturuyorum arabamız var 15dakikada merkezdeyim ev fiyatları da çok uygun merkezde biraz pahalı ama benim olduğum yerde 150 bine 3+1 daire var bütün memurlar burda şimdi merkezden değil burdan alıyorlar evi 15 dakka gidip geliyorlar

Eşimin iş bulma imkanı olsa, birde şu annenden babandan uzağa gitme olayını bir aşabilsem bende gitmek isterdim. İmkanın varsa hiç düşünme bence..

Samsun harika bir şehir özellikle yeni yapılan yerleşim yerleri. Hem ucuz hem de her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Şahsen imkanım olsa hiç durmaz Samsun Atakuma yerleşirdim.

Cok super bir fikir. Yalniz ev fiyatlari cok pahali o taraflarda bildiim kadariyla, orasi bir eksi olabilir.

Aslında pahalı değil, nedense öyle biliniyor :) Sezonluk tutunca turist deyip belki kazıklamaya çalışabilirler ama yerleşenler için gerçekten hayat çok ucuz. Şuanda 300 kira veriyoruz, bundan önceki evimiz lükstü biraz,600tl idi kirası :) Yazan : Şileli :))

sağol canım.
hayırlısı neredeyse orası olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…