Bölüm ve meslek dışında yazdıklarımın hepsi gerçek olduğu için bunları da söyleyince ad soyad vermiş oluyorum nooption , ifşa olmamak adına söylemiyorum. Neden sordun ki?
Sen de mi Ktü mezunusun yoksa?merak..
trb da okudum dediğin için..
Sen de mi Ktü mezunusun yoksa?
Benimde niyetim bundan sonra Egeye gitmek.Hem sağlık, hem iş ,hem okul ,hem sosyal faaliyetler,hem kafa dengi insanların daha çok olması , hemde daha sakin olması açısından
aynen düşündüklerimi yazmışsın canım.Grillin bahsettiği yerler küçük geri kalmış yerler değil.Tam tersi üniversiteden hastaneden dolayı genç nüfus artmış.Giyimdir kuşamdır avmdir hamburgerdir v.s bulamayacaklarını sanmıyorum.
Grilin istediği gibi güvenli ve huzurlu şehirler.
Daha yeni arkadaşlarım emekli oldu memlekete gittiler.Kızları orada Fen lisesi okuyor ziyarete geldiler kızın gözleri parlıyor gittikleri için çok mutlular.Okula yürüyerek gidip geliyorum diyor mesela.
Burada özel iş yaparsın ultra paralar kazanırsın gelir farkın çok olur durursun.
Çok gezip tozarsın , en iyi semtlerinde oturursun yoksa İstanbulun bir anlamı yok bence.Boşa yıpranıyorsun.
İstanbul sadece dışarıdan gelip gezmek için güzel
sorma canım. her günüm kabus gibikararınız resmen içimi açtı. keşke imkanım olsa da bende kaçıp gitsem. bence imkanınız varsa bir dakika bile durmayın derim. psikolojik anlamda daha sağlıklı bir hayat süreceğiniz kesin...
bu yönlerini de düşünüyorum.Ben evet dedim anketine fakat bu beklentiye göre değişir ve şehre göre tabi. Orta karadeniz demişsin bu konuda samsun, ordu evet çok güzel şehirler hele samsun. Ama iç kısımdakiler daha az gelişmiş doğal olarak. İstanbul un çocuk anlamında bir sürü avantajı var, aktivite, sosyal yaşam olarak. Ama gel gör ki tam bir keşmekeş. Çocuk okula gittiğinde saatleri yollarda geçecek. Sürekli yorgun. Ve her türlü pislik göz önünde.
Ben olsam, imkânlarım da el veriyorsa İstanbul dan çıkardım.
olumlu örnekleri okudukça daha umutlu oluyorum.Bence istanbuldan hemen uzaklaşın. Okul dönemine girmiş iki çocuk ve daha ufak bir başka çocukla çok zorlanırsınız. İstanbulda kazanılan 5 liradan taşrada kazanılan 1 lira daha bereketlidir. 3 yıl olacak istanbuldan ayrılalı huzurluyaşamaya burada başladığımı düşünüyorum ve orada geçen günlerime gerçekten üzülüyorum
Ege de düşündüm ama evler pahalı geldi.Benimde niyetim bundan sonra Egeye gitmek.Hem sağlık, hem iş ,hem okul ,hem sosyal faaliyetler,hem kafa dengi insanların daha çok olması , hemde daha sakin olması açısından
eğitim konusunda da düşünceliydim. istanbul da kalabalık sınıflar bile engel kaliteli eğitim için.eşimin akrabaları Ordu'da ve geçen yaz ben de ilk kez ziyaret ettim. Çok beğendim. Eşim de hemen Ordu ya taşınalım, hem gönlümüze göre ev de alabiliriz ne var bu İstanbul da diyor ki kendisi de İstanbul doğumlu benim gibi. Her ne kadar Karadeniz i sevsem de büyük şehirde doğmş büyümüş biri oalrak kendimi orda yaşarken hayal edemiyorum. Sosyal etkinlikleri gezmeyi eğlenmeyi seven biriyim. Keza burda akrabalardan uzak oluşumuzun da faydasını görüyorum, yol trafik vs bahane etme şansımız oluyorAma sen bunları sorun etmeyeceksen taşınabilirsiniz diye düşünüyorum.
Çocuklarının eğitmi konusuna gelirsek, İstanbul'da bir Anadolu lisesinde öğretmenlik yapan biri olarak söyleyebilirim ki özelde de olsa devlette de olsa çok çeşitli kültür seviyelerinden öğrenciler var ve eğitim seviyesi hiç de iyi bir durumda değil maalesef İstanbul daki okullarda. Bence lise bitene kadar küçük şehirde öğrenim görmeleri çocuklar için daha iyi bile olur. Küçük şehirlerdeki fen liselerinin ve anadolu liselerinin (önceden anadolu öğretmen liseler, de vardı bu listede) üniversite başarı oranları daha yüksek oluyor. Ama üniversite için çok büyük ihtimalle şehir dışına gitmeleri gerekeceğini unutmayın.
çocuklarımdan önce lay lay lom dum. şimdi tek düşüncem onların huzuru.Istanbulda doğdum büyüdüm. Evlenene kadar da bu şehirden başka bi yerde yapamayacağımı düşünürdüm. Ama evlendikten sonra düşüncelerim tamamen değişti. Eşimle birlikte en kısa zamanda Ege'ye yerleşip sessiz sakin bi yaşantımız olsun diye uğraşıyoruz. Bu şehir insanı yoruyor gerçekten.
Valla burda herşey var aydındayım ben merkezde avm büyük marketler markalar yemek konusunda her yer pazar desen çok ucuz hergun pazar var iklim şahane deniz bir saat ben hiçbiryere değişmem memleketimi hastane dolu üniversite hastanesi beğenmezsen ege dokuz eylül 1 saat
Orduyu düşünebilirsin. İstanbuldan gidecek olursam ilk secneklerim arasında olur.orta karadeniz düşünüyorum
aydın da çekici geldi şimdi :)Valla burda herşey var aydındayım ben merkezde avm büyük marketler markalar yemek konusunda her yer pazar desen çok ucuz hergun pazar var iklim şahane deniz bir saat ben hiçbiryere değişmem memleketimi hastane dolu üniversite hastanesi beğenmezsen ege dokuz eylül 1 saat
çocuklardan önce hiç böyle planımız yoktu. okul ve üç çocukla ulaşım gezmek işkence oldu artık.B Began çok güzel bir fikir. İstanbul da okudum, muzdarip olduğun şartlardan dolayı orda çalışmak istemedim. Ordaki imkanları türkiye nin hiçbir şehrinde bulamayız illa ki ama o imkanlara ulaşmak da hem maddi güç gerektiriyor hem de trafiğe karşı direnebilme gücü. Samsun bana da güzel bir seçenek gibi göründü, senin için yani. Ben de tr ye dönüşte daha kırsal bir yer arayışındayım..
inşallah. hepimiz için hayırlı olur.Bizde gideceğiz 3 yıl sonra ,çok iyi fikir hakkınızda hayırlı olur umarım.
Bursa bile kalabalık geliyor bana artık. o kadar sıkıldım.B Began Herhangi bi sehir olacaksa, Bursa'yi filan dusun derim.. Hem buyuk, hem merkezi, hem gelismis, hem de boğucu degil..
Eskişehir de guzeldir mesela, dusunulebilir ama Bursa'nin yeri başka; Uludağ ayri guzellik, körfez ayri, tarihi apayri.. Bursali degilim, orda da yasamiyorum ama sevdiklerim orda olsa tereddut etmeden yerlesirim..
En mutlu olacagin yer olur insaAllah, Allah yardimcin olsun..
eşimin mesai saatleri rahat ama mesafe kötü.istabulun adını duyunca bile bana fenalık geliyo. şu rezidanslar o kadar çoğaldıki. çok matah bişeymiş gibi sürekli reklmaları yapılıyo. otel odaları gibi bi sürü insan aynı binada kalabalık boğucu.
trafik çile dert. gezmeye eğlenmeye gitceksin giderken trafik gelirken trafik. benim gezmeye tozmaya hevesim kalmaz zaten. hbaerlerde trafik çilesini her izlediğimde, istanbulda yaşamadığım içim şükrediyorum.
insanlar sabahın 5inde yola çıkıyo işe gitmek için işkenceye bak. eşim 8de iş başı yapıyo, 7,5ta evden çıkıyo :)
imkanınız varken kaçın gidin huzurlu bi yere
Çocuk olunca işler değişiyor gerçekten..tek başına İstanbul'u hiçbiryere değişmem ben de..ama güvenlik var,yediği-içtiği şeyler,muhatap olduğu insanlar var..var da varçocuklardan önce hiç böyle planımız yoktu. okul ve üç çocukla ulaşım gezmek işkence oldu artık.
.
23 sene Istanbul üzerine 3 sene Ankara, yarım sene :) Artvin deneyimimden sonra hala fikrim değişmedi.
Çok uygun kiralar dışında hiç bir artısını göremedim. Bir kere iki şehirde de arabası olmayana hayat yok.
Ne anladım ben o işten. Az kira veriyorum ama kalan paramla doyasıya gezemiyorum ulaşım yetersiz.
Trafik yok neye yarar?
Yarım saat duraklarda beklemek, dolana dek kalkmamak, kısa mesafelere bölünen dolmuşlar ve yüksek ücretler.
Istanbul'da 45 dklik otobüs yoluna 1.90 a gidiyorum Gop Eminönü arası.
Haliç Üsküdar arası mis gibi vapur sefası sürüyorsun o fiyata.
Artvin'de Kemalpaşa Hopa arası dolmuş 3.5 tl 15 dk bile sürmez. Ordan Arhavi için tekrar dolmuş. Yine o kadar sürelik. 3.5 tl daha alıyor. Kişi başı 7 tl gidiş 7 tl dönüş 14 tl iki kişi çıktın 28 tl.
Insan cikmayayim daha iyi diyor.
Akşam 8-9 sonrası beğenmediğin dolmuşu da bulamazsın.
Bir sineması varmış 3 kişiye film oynatmiyormus. Tüm salonun parasini verirseniz anca diyormuş. Arkadaşlar anlattı yetti gitmeye yeltenmedim bile.
Trafik olmasa ne olur?
Benim açımdan kolaylik yok, ucuzluk yok.
Bir yerden kısıp başka yerden alıyor.
Ankara'da öyleydi. Geç saatte dönüş sorun diye tiyatroya gidemiyordu.
İstanbul'da arkadaşın kinasindan dün gece 23.00 da kalktık metrobüsle döndük.
Insanlari arabaya mahkum etmeyen bir şehir.
Nereden bakarsan öyle görüyorsun işte. :)
Ben bu kolaylıkları trafiği, kalabalığı için görmezden gelemiyorum. Tadını çıkara çıkara geziyorum.
Herkes mutlu olduğu şehirde yaşasa keşke.
Başkasının bunaldiklari bir başkasının hayali ne yazık ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?