İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95
B Began Herhangi bi sehir olacaksa, Bursa'yi filan dusun derim.. Hem buyuk, hem merkezi, hem gelismis, hem de boğucu degil..
Eskişehir de guzeldir mesela, dusunulebilir ama Bursa'nin yeri başka; Uludağ ayri guzellik, körfez ayri, tarihi apayri.. Bursali degilim, orda da yasamiyorum ama sevdiklerim orda olsa tereddut etmeden yerlesirim..
En mutlu olacagin yer olur insaAllah, Allah yardimcin olsun..

Son düzenleme:
Benimde niyetim bundan sonra Egeye gitmek.Hem sağlık, hem iş ,hem okul ,hem sosyal faaliyetler,hem kafa dengi insanların daha çok olması , hemde daha sakin olması açısından

Hava güzel, su güzel mis gibi deniz havası, medeni şeker modern güleryüzlü insanlar....cennet adeta.

nereye gitmeyi düşünüyorsun? gideceğin şehirde çocukların için güzel şartlar var mı? okul, çevre vs. iyi düşün taşın.

istabulun adını duyunca bile bana fenalık geliyo. şu rezidanslar o kadar çoğaldıki. çok matah bişeymiş gibi sürekli reklmaları yapılıyo. otel odaları gibi bi sürü insan aynı binada kalabalık boğucu.
trafik çile dert. gezmeye eğlenmeye gitceksin giderken trafik gelirken trafik. benim gezmeye tozmaya hevesim kalmaz zaten. hbaerlerde trafik çilesini her izlediğimde, istanbulda yaşamadığım içim şükrediyorum.
insanlar sabahın 5inde yola çıkıyo işe gitmek için işkenceye bak. eşim 8de iş başı yapıyo, 7,5ta evden çıkıyo :)
imkanınız varken kaçın gidin huzurlu bi yere

Allah kalbinize göre versin
eğer böyle bir planınız varsa çocuklar büyüyüp delikanlı olmadan taşıının derim
zira büyüdüklerinde yer değiştirmek istemezler

bu arada ben veya eşim memur olsak hiç durmayacağız istanbul da

Doğu karadenizde çalıştım 3 seneye yakın. Eşim esnaf değil memur olsa orada çocuğumu büyütürdüm sıfır endişe, ev iş 3 dk yürüyerek. Ama sosyal hayat yok pek tabi :) lakin rize de olduğumdan gezecek pek çok doğal yeri vardı. Türkiye de Konum olarakta merkezi illere uzak kalıyor buda bizim için dezavantajdı.

Orta Karadeniz demişsiniz ordu ve samsun tavsiye ederim. Ordu daha küçüktür ama sosyaldir aradığınız pek çok şeyi bulabilirsiniz. Samsun ordu ya nazaran büyük. Ama samsunda büyükşehir olduğundan orada da çocuklarınız için endişelenebilirdiniz.

Sinop u da düşünün

Seçeneklerinden bana göre en mantıklisi Samsun.Ama Sinop'u da düşün derim.Birde madem çocukların için gideceksin gideceğin çevreyi iyi araştir.Örneğin dedikoducu bir çevre de yetiştirilen çocuklar "elalem ne der "öğretileriyle büyütüldüğünü için "elalem" faktörünün ortadan kalktığı ortamlar da çok kötü tecrübeler yaşayabiliyor.Her açıdan değerlendirilmeli bu konu bana göre.

aynen düşündüklerimi yazmışsın canım.
kararınız resmen içimi açtı. keşke imkanım olsa da bende kaçıp gitsem. bence imkanınız varsa bir dakika bile durmayın derim. psikolojik anlamda daha sağlıklı bir hayat süreceğiniz kesin...
sorma canım. her günüm kabus gibi
artık.

bu yönlerini de düşünüyorum.
çocuklarıma kıyamadığım için taşınmak istiyorum.

olumlu örnekleri okudukça daha umutlu oluyorum.

Benimde niyetim bundan sonra Egeye gitmek.Hem sağlık, hem iş ,hem okul ,hem sosyal faaliyetler,hem kafa dengi insanların daha çok olması , hemde daha sakin olması açısından
Ege de düşündüm ama evler pahalı geldi.

eğitim konusunda da düşünceliydim. istanbul da kalabalık sınıflar bile engel kaliteli eğitim için.
orada kalabalık olmaz diye umuyorum.
çocuklarımdan önce lay lay lom dum. şimdi tek düşüncem onların huzuru.

Neden olmasın dediklerin içimi açtı.Ege deyince çok heyecanlanıyorum zaten...Bizim üniversite hastanesine yakın olmamız gerekiyor.Ege Üniversitesinde aradığımız bölüm varmış.

İnşallah olur.Oğlum üniversite sınavına girecek.O tarafları yaz bizde tayin isteyelim diyorum.Nasip

aydın da çekici geldi şimdi :)
çocuklardan önce hiç böyle planımız yoktu. okul ve üç çocukla ulaşım gezmek işkence oldu artık.
Bizde gideceğiz 3 yıl sonra ,çok iyi fikir hakkınızda hayırlı olur umarım.
inşallah. hepimiz için hayırlı olur.

Bursa bile kalabalık geliyor bana artık. o kadar sıkıldım.
eşimin mesai saatleri rahat ama mesafe kötü.
normalde işi 15 te biter ama 17-18 de ancak evde olabiliyor.

çocuklardan önce hiç böyle planımız yoktu. okul ve üç çocukla ulaşım gezmek işkence oldu artık.
.
Çocuk olunca işler değişiyor gerçekten..tek başına İstanbul'u hiçbiryere değişmem ben de..ama güvenlik var,yediği-içtiği şeyler,muhatap olduğu insanlar var..var da var ege konusnda haklısın grill, ev fiyatları çok uçuk. Lüks diye saçma sapan dairelere bir-iki şey ekleyip küçücük ilçelerde bile 250 binden satıyorlar

Bende Artvinin doğasına hayran kaldım mesela Nomu.İnsanın ömrü uzar.

Ankaraya zaten bayılıyorum lise yıllarım orada geçti.

İstanbul bence dışarıdan gezmeye gelenler için , burada büyüyenler için güzel olabilir.Yani burada büyüyenler o kalabalık insan yığınlarını kanıksamışlar normalleri haline gelmiş.

Küçük şehre gidince de fanusa girmiş balık gibi oluyor , sıkıcı geliyor..Bense tam tersi küçük sakin bir şehirde büyüdüm..Buraya iş nedeniyle gelmiş bulunduk.

Memur olan biri için burada yaşamak çok zorlayıcı .İşe gitmek için bin terane gelmek için yine öyle.Diğer işler için keza aynı.Ben insan yığınlarından tiksinir hale geldim.Ayda yılda bir gezeceğim diye burada yaşanmaz.Ben kalabalık sevmiyorum telaşe sevmiyorum.

Umarım sen buraya gelirsin bende buradan kaçabilirim.[/QUOTE]

Son düzenleme:
O kadar sayfa yazıldı konuşuldu ben Ordu merkez ve Ünyede daha mutlu olacağını hissettim niyeyese (beklentilerinden yola çıktım sanırım)

Ben ünyede yaşıyorum ve bir çok imkan var beklediğim eğitim imkanları; güzel kaliteli okullar iyi bir fen lisesi anadolu liseleri vsvs iki tane ulusal özel okul devlet anaokulları kaliteli özel kreşler....her türlü kurs imkanı...sanat evlerinde müzik bale resim vsbs kursları...yüzme buz pateni ..... ve sayıları gittikçe artıyor...

Sağlık imkanları da iyi güzel ve büyük bir devlet hastanesi var özel hastanesi vsvs en kötü ihtimalle samsun 1 saat

Yapımı süren AVM tarzı bir yer var fakat çok da istediğimiz söylenemez gerek duymuyoruz çünkü...3 tarafi deniz görwn evimin balkonunda içtiğim kahveyi hiç bir AVM ye değişmem...

Ekonomik açıdan kazandığımızla üst seviyede yaşayabiliyoruz İstanbul ya da başka şehirde olsak bu kadar rahat yaşayabileceğimizi zannetmiyorum hayat standartlarımız cok düşer...yalnız tek dezavantajı son yıllarda karadenizin bh kesiminin barınma açısından en pahalı şehri olabilir evler ve kiralar gereksizce arttı...gerçi bunda yeni yapılan sitelerin çok payı var....

Son olarak yine aynı şeyi söyleyeceğim gezmeden görmeden karar verme ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…