istanbulda yaşayanlar yardım

DOĞMA BÜYÜME İSTANBULLUYUM ne demek ya.
çok saçma sırf ego tatmini için bu cümleyi kullanıyorsunuz
6 ced istanbullu olmadıkça istanbulluyum diyemezsiniz.
ben istanbulda doğmadım 2 ay lıkken istanbula gelmişim dedelerim babam vs istanbula gelip yaşamış.ozamanlar
şimdi istanbulda cok elit bir yerdeyim.
ama başka bir şehirde asla yaşayamam.
büyük konuşmayayım Allah korusun!
bu şehir bizi kendisine aşık eden tek şehirdir.boğaza baka baka ağlamak nedir bilmem kaç kişi bilir.
yaz akşamlarında o muhteşem manzarayı bilmem kaç bin kişi içini çekerek izler.

annem azeri babam bulgarıstanlı ben doğma buyume İSTANBULLUYUM
istanbulu cok sevıyorum üsküdar a aşığım oh sefam olsun

7 ced şekerim o.
Zaten "doğma büyüme istanbulluyum" denmesinin sebebi 7 ceddir istanbulda olmamasıdır. yoksa direk istanbulluyum derdi. İstanbul da doğduğunu büyüdüğünü belirtmek için söylenir o söz canım mantığı odur.

Ayrıca şahsen evet, ben denizsiz bir şehirde yaşayamam bu insanların yaşam tarzına gördüklerine bağlıdır. Herkes de farklı duygular uyandırır neden bu kadar eleştirdiğini de anlamadım.

Son düzenleme:
Bende Asla Başka Şehirde Yaşayamam..
Ama Yaşadığınız Yerden Kopup İstanbul'a Gelmek İstiyorsanız Burası Sizi Mutsuz Edebilir..
Kalabalık Gelebilir, Boğulabilirsiniz..

Doğma büyüme 2 kuşakda İSTANBULluyuz..
annemde babamda doğma büyüme İstanbullu yani..
ve seviyorum başka yerde yaşayamam..
kızkulesini seviyorum..
o 2 köprüyede uzakdan bakmayı seviyorum..
insanların koşturmacalarını seviyorum..
haliçde balık tutmak için sıralanan insanları izlemeyi seviyorum..
mısır çarşısının baharat kokusunu seviyorum..
pierlotiden bakıp çayımı yudumlamayı seviyorum..
Salı pazarında deli gibi gezmeyi..
kadıköyden eminönüne geçmeyi seviyorum.
tüm sevdiklerim İSTANBULda olduğu için seviyorum bu koca kenti..

ben İstanbul'da doğmadım ama burada büyüdüm, hakikaten insanda bağımlılık yapan muhteşem bir şehir ama çok çok berbat yanları da var. sırf o sebeplerden dolayı burada yaşanmaz diyorum, ben olsam İstanbul'da yaşamam sürekli bir koşuşturma,iletişimsizlik vs. ama İstanbul'un tam zıttı bir yerde de yaşanmaz kesinlikle. Alışkanlık gereği tabii ki her şeyin elimizin altında olması lazım, merkezi bir yer olsun yani ama İstanbul gibi kalabalık, keşmekeş ve tehlikeli bir yer olmasın

Canım ben de ilerde Bursa'da yaşamayı düşünüyorum, erkek arkadaşım orada yaşıyor ve seneye kpssde atanmak için ilk tercih edeceğim şehir olacak :109:

ben avrupada doğdum büyüdüm, 4 yıldırda istanbulda yaşıyorum.
alışamadım, trafiği berbat.
trafik yüzünden zaten kendime ayıracak fazla vaktim yok
birde türkiyenin kötü bir tarafı var, avrupa ülkelerindeki gibi günde 8 saat çalışılmıyor.
yurtdışında olsaydım en geç 4.30 da evde olurdum, ama burda saat 8 de eve yetişiyorum ve o yüzden gezemiyorum. bi pazar günüm var o günde hiç yataktan çıkmak istemiyorum.
eskiden gezmeye geldiğimiz zaman istanbulu çok seviyordum, çünkü hep geziyordum başka sıkıntım yoktu. ama yaşamak için çok zor, ve bu zorluklar hep bu uzun çalışma saatleri ve trafik yüzünden yaşanıyor.
zaten taşınmayı düşünüyorum burdan...

aslen adanalıyım üniversiteyi ankarada okudum oraya yerleşmişken evlenip istanbula yerleştim 8 senedir de istanbulda yaşıyorum başka bir şehir de yaşamayı düşünemiyorum gerçekten tüm olumsuzluklarına rağmen seviyorum bu şehri.

adananın neresinden

Derdine derman olabilirim belki :)

Biz İstanbul'a geleli 1 sene olacak canım..Yine büyük bir şehirden geldik İstanbul'a..

Eşim de ben de çalışıyoruz..bir çocuğumuz var ve kreşe gidiyor üstelik evimiz kira..550 lira ödüyoruz ayda Ümraniye'de oturuyorum temiz güzel bir muhitteyim.Etrafımda marketler, çocuk parkı, sağlık ocağım yakın ve ümraniye merkeze çok yakın biryerdeyim çakmak mahalesi..İstediğim herşeyi bulabiliyorum..

Ama şu var ki İstanbul'da hayat evet pahalı ben çalışmadan öncede geçiniyorduk eşimin maaşıyla her pazar dışarıda geziyorduk kış gelmeden önce her hafta sonu dışarıda gezen bir aileydik biz kış gelince gezme işimiz 15 günde bire düştü çünkü havalar serin..

mutfak masrafımın neredeyse yarısından fazlasını Bim'den yaparak uygun fiyata getiriyorum eşim de ben de çalıştığımız için çok masrafımız olmuyor mesela sebzemi meyvemi pazardan taze taze alırım. sebze ve meyevi özellikle mevsiminde tüketmeyi uygun görüyorum yaz geldiği zaman yaz sebzelerinden buzluğuma atıyorum kışın canım çekerse tüketebiliyorum (fasulye vs gibi )

aylık gelirimiz olduğu için gider de haliyle oluyor olmuyor değil ama biz hamdolsun İstanbul'da geçinebiliyoruz..çok lüks bir yaşantımız olmasada ben halimden memmunum. üstelik birikim bile yapabiliyoruz ev almaya niyetimiz var ya da araba İNŞALLAH olur :).ama şöyle diyeyim burada kazanacağın aylık paranın miktarının gerçekten tatmin edici olması gerekiyor aksi takdirde İstanbul'da sadece çalışıp didinip para kazanmak için ömrünüzü heba ettiğiniz biryerden öte gidemeyecektir.

Bu anlattıklarım işin maddi boyutu idi tabi birde maneviyatı var ki bence o anlatılmaz yaşanır :) Eskiden tv'lerden gördüğüm İstanbul'u birebir gezip görmek bana ayrı bir tad veriyor, huzur veriyor .

Yaz ayları harika bir şehir ben kış mevsimini pek sevmediğim için hangi şehir olursa olsun bana yaz ayında daha güzel gelir :)

gezilip görülecek bir şehir evet ama trafik sorunu berbattır..işim evime çoooook yakın olduğu için trafik sorunum yok :) kızımın kreşide bana yakın olduğu için evime iş çıkışı kızımı alıp gitmem en fazla 10 dakikayı buluyor fazla değil. Bu yüzden sanırım çoook şanslıyım

Trafik sorunu aşmak için trafiğin yoğun olduğu saatleri tercih etmeyeceksin..ihtiyaçlarını yakın yerlerden temin etmesini kendine ilke edineceksin. Issız yerlerden gitmeyeceksin..Belirli bir saatten sonra dışarıya çıkarken yanında biri olmadan adım atmayacaksın vs vs vs diye sıralarsam maddeler çoğalacak gibi :) burada kesmekte fayda var hakkınızda hayırlısı olsun diyeyim :)

Son düzenleme:
Ben de istanbul da doğdum büyüdüm burayı çok seviyorum herşey elimizin altında başka bi yerde yaşayabilirim bilmiyorum çok zor geliyo zaman zaman izmir olabilir mi diye düşünüyorum ama şunu biliyorum ki büyük ve denizi olan bir şehirde olmalıyım büyük yerden küçük yere gitmek daha zordur heralde birçok şey kısıtlanıyordur diye düşünüyorum insan hayatında.....

Ben de istanbul da doğdum büyüdüm burayı çok seviyorum herşey elimizin altında başka bi yerde yaşayabilir miyim bilmiyorum çok zor geliyo zaman zaman izmir olabilir mi diye düşünüyorum ama şunu biliyorum ki büyük ve denizi olan bir şehirde olmalıyım büyük yerden küçük yere gitmek daha zordur heralde birçok şey kısıtlanıyordur diye düşünüyorum insan hayatında.....

çok şükür maddi sorunumuz yok..bizimkisi mecburi memur gidişi diyelim..

İstanbul stresli, kalabalık, yorucudur Aynı zamanda istediğin bir eşyayı farklı fiyatlarda bulabileceğin doğası bozulmuş ama yinede etkiliyor insanı, tarih içinde yaşanıyor. Her çeşit insanın bulunduğu Evliyanında eşkiyanında bol olduğu bir yer. Huysuz bir sevgiliye benziyor insanın canına okuyor ama yinede sevdiriyor kendini.

Trafiği, havası, pahalılığı, kalabalığı...

Evet evet hepsi var. Hem de istemediğiniz kadar. Ama gelin görün ki bence İstanbul yine de en yaşanılası şehir. O denizin kokusunu çekince içime her şeyi unutuveriyorum. Belki de 20 yıldır burada yaşadığım içindir.

ama işte pahalı, kalabalık, trafiği yoğun falan falan falan...

amann.. Ben çok seviyorum istanbulu

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar birazda bursadan haber veriiiiiiiiiiiiiiiiiin

kızlaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar birazda bursadan haber veriiiiiiiiiiiiiiiiiin

evet ben de çok merak ediyorum Bursa'da yaşamış olanlar ya da yaşayanlar bizi de aydınlatsalar ne güzel olur :101:
ben İstanbul'da yaşıyorum ama kısmetse ilerde Bursa'da yaşamayı planlıyorum zorlanır mıyım yoksa daha mı memnun kalırım merak ediyorum
:26:

istanbul'u kıskanıyorum bile, öyle söyliyim anlayın...
ama istanbul şehir içinde şehirleri olan bi yer,
ben kadıköyde doğdum büyüdüm şimdi taşınma ihtimalimiz var o kadar zor ki..taşınmak isteyeceğim semtleri 3-4 taneyi geçmez...
köyden beter yaşanan yerler çok varoş yerler de var burda...

bi iki sene içinse eğer, gelip kendiniz tecrübe edebilirsiniz ama
Bursa'da da tanıdıklarım var, güzel ,yaşanılır bi yer orası da.

Kuzenim istanbuldan Bursa'ya gelin gitti.

O kadar korkarak gitti ki, su an nasil mutlu anlatamam. Bursa'yı cok sevdi. Hersey elinin altında. Bende birkaç kez gittim. Sehrin O kadar güzel bir enerjisi var ki. Orada da İstanbul gibi hangi semtte oturacağınız önemli tabi.

Kara kara düşünmeye gerek yok bence. Büyükşehir ne de olsa.

15 yıldır istanbuldayım.iki yakadada eşit oturdum.nerde oturduğunuz çok önemli.muhafazakarsanız fatih merkez üsküdar çok iyi.merkezi yerlere uzak yerleri seçmeyin.o zaman istanbulun bir espirisi olmaz.en güzel yerlerini değinmiyorum.ulus gibi.
memursanız fatih8KİRALAR BİRAZ YÜKSEK EVLER ESKİ)ama kocamustafa paşa fatihte memurlar için güzel çok muhafazakarda değil.bayrampaşa merkez güzel.600 küçük kombili evler var.ümraniyede artık çok gelişmiş güzel yerleri olan uygun kiralar bulunabilen bir yer.Ayrıca konum olarak kadıköy üsküdar beykoza yakın buda önemli.ataşehir yine bu mevkide güzel bir yer.kadıköyden ayrıldı.siteler çok.kozyatağı içerenköy kesinlikle güzel.kadıköy çoğu yeri iyi bir seçim olur.bağlanırsınız.850 oturulabilir kombili evler var.avrupa yakası daha kalabalık ve pahalıdır.anadolu yakası bir çok yeri elit insanlar yeni binalar daha az kalabalık içeririr.ben üsküdardayım burdan her yere gidiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…