istanbulda yaşayanlar yardım

sfii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
473
1
kızlar istanbulda yaşam nasıl mutlumusunuz.. başka bir şehirde asla olamam diyormusunuz..her yönüyle biraz anlatırmısınız istanbulu

Canım ben genel olarak istanbuldan nefret ediyorum.İstanbulda hayatı çekilmez hale getiren şey kalabalık.Ama bana hep başka şehirde yapamazsın sen diyorlar.Çünkü haftasonlarımı sürekli tiyatro,konser,sergi,maç vs ile geçiririm.Eğer birgün istanbuldan ayrılmak durumunda olsam üzülür müyüm sevinir miyim bilemiyorum.

kızlar istanbulda yaşam nasıl mutlumusunuz.. başka bir şehirde asla olamam diyormusunuz..her yönüyle biraz anlatırmısınız istanbulu

acıkcası dogma büyüme burda oldugum için farklı bi şehırde yaşamak bana çok zor gelıyor.bikaç günlüğüne dahi gittiğimde özlüyorum.
evet kolay degıl trafıgı,karma ınsan yapısı,zor şartları,hayat pahalılığı
ama buraya bikez bulaştınmı gitmek çok zor gibi geliyor bana..
sen evlılıkten ötürümü gelıyosun iş durumundan dolayımı

Doğma büyüme İstanbul'luyum fakat, sevmiyorum...
Sevmediğim yönü kalabalık olması.
Ben üniversiteyi başka bir şehirde okudum o zamana dek sanırım burdan nefret etsemde başka yerde yaşayamam diyordum.
Ama gidince öyle olmadığını anladım.
Kalabalık olmayan bir şehir çok daha yaşanılır, stresten uzak.

burda doğup burda büyüdüm ben de...başka bir şehirde yaşadım daha önce istanbul u bırakıp,ama çok zor oluyor..aynı sevgili gibi...eğer seversen her sıkıntısını çekiyorsun..trafik,kalabalık,insanlar....ama yok sevip alışamazsan da her haliyle sana batar...iki ucu keskin bıçak gibi...

istanbulu sevmek biraz maddiyata ve alışmaya bağlı. gezip göremedikten sonra evde oturunca neyleyim istanbulu.

benim gözlemim okul ya da iş sebebiyle buraya sonradan gelenlerin alışana kadar zorluk çektikleri, bir kısmının burdaki hayat şartlarına dayanamayıp işleri bitince hayatın daha kolay olduğu memleketlerine döndüğü, bir kısmının da büyülenip bir daha kopamadıkları. doğma büyüme İstanbullu olanlar şikayet eder ama ayrılamazlar kolay kolay şehirlerinden.

ben de doğma büyüme İstanbulluyum, küçük şehirlerde de yaşadım, karşılaştırabiliyorum bu yüzden.

İstanbul'da hayat çok pahalı, bi yere gitmek için katetmen gereken yol uzun, ulaşım masraflarının bütçede ciddi bi yeri var, dışarıya adımını atman para demek. Trafik her geçen gün daha da kalabalıklaşıyor. Ben eğer akşamları iş çıkışına denk geldiysem, toplu ulaşım araçlarından yanımızdaki özel araçlara bakıyorum, tek yolcunun sürücü olduğu araçlar. Maksimum 15 dakikada gidilecek yolu dura kalka 40 dakikada gitmen demek bu. Bir arkadaşım her gün iki saatte işine gidip iki saatte geri dönüyo. Şehirlerarası yolculuk yapılacak bi süre.

İstanbul aynı zamanda tehlike demek, kadın olarak hep uyanık olmalısın, hayatta kalma stratejilerin oluşuyo zamanla, "bu saatte o sokaktan geçilmez, bu saatte evden hiç çıkılmaz" gibi. İnsanlardan korkmasan sokak köpeklerinden korkuyorsun, saldırgan olabiliyorlar bazen. Takip edildiğimden şüphelendiğim anda yavaşlıyorum mesela ben, şüpheli arkamda kalmasın mecburen önüme geçsin de görebiliyim diye. Kendi apartmanıma girmiyorum, caddede geniş girişi olan bir başka apartmana yöneliyorum vs.

Ama aynı zamanda iş imkanı çok, nüfus çok, her şeye talep çok, çok canlı, hareketli, eğlence anlamında her aradığını bulabildiğin bir şehir. Ve çok güzel. Tarihi dokusunu hissetmek, sarayların arasından geçip gidebilmek çok zenginleştiriyo insanı.

Ben dışarıdan buraya gelecek olsam ilk düşüneceğim şey geçim olurdu, parası olana cennet, olmayana cehennem.

Ben 6 senedir burda yaşıyorum yani 10 yaşımdan beri. Ama ben sevmiyorum gezilecek yer yaşanılacak yer pek değil. Komşuluk ilişkileri çoğu yerde 0 benim yaşadığım yer full site olmasına rağmen burdada öyle ne yazıkki.

istanbulu sevmek biraz maddiyata ve alışmaya bağlı. Gezip göremedikten sonra evde oturunca neyleyim istanbulu.

bende istanbulda doğdum, büyüdüm, evlendim evet hayatta kalabilmek cok kolay değil ama yine de ne ararsan var herşeye kolay ulaşabiliyorsun maddiyatın oldu mu tadından yenmez tabi:) ama baska bi şehirde büyüyüp gelseydim düşüncelerim tabi ki farklı olurdu kalabalığı korkuturdu en başta..

Çok güzel özetlemişsinnn kısaca ''parası olana cennet parası olmayana cehennem''

ben annem doğma büyüme İstanbulluyuz. İstanbul a hayranım.herşeyiylee kalabalığıylaa trafiğiylee büyük caddeleriylee her şehirden insanıylaa.okumak için başka bi ildeyim ama orda duramıyorum bi an önce istanbula dönmek istiyorum. Bana başka bi şehrde uzun süreli yaşayamazmışım gibi geliyor. İstanbul sanki bana huzur veriyo buraya gelince içim rahatlıyo..

işimiz dolayısıyla ya istanbul yada bursa.. ama bursa herhal güzeldir yaşanılır maddi manevi dimi

doğma büyüme istanbuldayım. okulu bile burada okudum. 3saatte giderdim okula. yola lanet ederdim ama her sabah boğaza karşı kahvaltı da paha biçilemezdi... çok merkezi bir yerde yaşadım evlenene kadar. şimdi daha az merkezi bir yerdeyim burada bile sıkılıyorum.

şu da var ki, istanbulda yaşayan ama para kazanma derdinden daha hiç bir kere boğazı görmemiş, bir vaupara binmemiş, adalara gitmemiş, istiklalde gezmemiş bir sürü de insan var.

istanbul güzel ama vakti ve parası olana... asgari ücretle 4 kişilik bir aile için aynı güzellikte değildir.

Nereden İstanbula gelip yerleşeceğine bağlı birazda.

Ben doğma büyüme istanbulluydum ama evlenip 3 sene önce ankaraya geldim sanki canımın bir parçası orda kaldı ve şimdi en büyük idealim o şehre geri dönebilmek. Herkes farklı açıdan bakar istanbula o yüzden kimseyi dinleme yaşa ve gör. nerden geldiğin önemli dedim ya hani mesela küçük bir yerleşim yerinden geldiysen istanbul karışık kalabalık pahalı vs gelebilir ama büyük bir şehirden gideceksen istanbula bence çok yadırgamazsın. Zaten aklım almıyor benim hani izmirden ankaradan istanbula gidip gelip istanbulu kötülerler ya yok kalabalık trafik pahalı bilmem ne ben anlamıyorum izmir ankara ile istanbulun ne farkı var..

hani pahalı diyorlar ya inanma o söze, 1 lirayada yemek yiyebileceğin yerler var 1000 lirayada, bir kazağı 5 lirayada alacağın mağaza var 500 lirayada. Ev kirası dersen her il gibi muhitine göre gider caddebostanda oturursan kiraya 3000 verirsin ama gider örneğin maltepe küçükyalıda oturursan 600 lira kira ödersin ve unutma bir kez alışırsan bir daha vazgeçemezsin :)

evet bence de istanbul harika bi şehir..ben de doğma büyüme buralıyım,çok severim istanbulu..arkadaşın da dediği gibi burda alternatif çok,1 kazağı istersen 50 ye de alabilirsin 5 tl ye de..aynı zamanda çok aktif bi şehir..ben de haftasonlarımı tiyatrolarda sergilerde..vs.geçiririm.çok pahalı değil..ben öğrenciyim aynı zamanda evliyim mesela devlet tiyatrolarına gidiyoruz eşimle..öğrenci 4 tl,eşim öğrenci değil onun bileti 6 tl.yol parası 2 kişi 3 tl.ve çok güzel vakit geçiriyoruz bu 13 lirayla..yemek de arkadaşın dediği gibi avmlerde menü alıyoruz,gayet güzel karnımız doyuyor..diğer zamanlar zaten evde yeriz,alışverişimi pazardan yaparım..kısmetinde ne varsa hayırlısı o olsun,istanbul olursa güzel olur bence

Valla şekerim hayat renkli burda bana sorarsan gezeceğin çok yer var hiç canın sıkılmaz okullar merkezlerde, heryerde hastane var sıkıntı çekmiyorsun en güzeli deniz var ben denizsiz bir şehirde yaşayamam bu saatten sonra artık şahsen (büyük konuşmuyum ama çok zorunda kalmazsam taşınmam denizsiz bir yere) Sahile oturup denizi izlemek benim için terapi gibi. Herşeyi güzel aslında bir tek trafik sıkıntısı var ana yollarda özellikle sabah ve akşam iş saatlerinde yoğunluk oluyor birde artık heryer beton oldu çok fazla ilçelerde yeşillik alan kalmadı o yönden sıkıntı yaşayabilirsin onun dışında bence gerçekten güzel şehir her yönüyle. Bana sorarsan ben belli bir yaştan sonra İstanbul'un gürültüsünü yaşamını çekemem o yüzden yavaş yavaş yaş kemale erdiği zaman( tabi hala yaşıyorsak) Çanakkale ye taşınmak istiyorum nişanlımla ohhh missssss Bende doğma büyüme İstanbulluyum Üni yide burda okudum canım bir sıkıntım olmadı.

Son düzenleme:
Bende doğma büyüme istanbulluyum. İstanbul şehir olarak çok güzel.Çok güzel yerleri var ama özellikle avrupa yakasında her tür insan var sokağa çıkarken tedirgin olmamak mümkün değil gerçi bu her yerde vardır.

Ama ben farklı bir şehire gitsemde çok çabuk alışabiliyorum üniversite hayatımda hiç gelmek bile istememiştim.

Aslında şöyle söyliyim nerde sevdiğin insanlar varsa orada mutlu olursun ve çabuk alışırsın.

evet her fiyata herşeyi bulabilir ama cebinde parası olmazsa gezemez
ayrıca elektirik su doğal gazın en pahalı olduğu şehhir bence
bildiğiniz tüp ocak tüpü bile en pahalı istanbuldaaaaa
maddiyatınız iyiyse
kendi eviniz varsa
arabanız varsaa
aylık binlira maaş alıp 500 kira vermiyorsanız
istanbul cennet
aksi halde sıkışmışlık şehrii

bende doğma büyüme istanbuldayım
her hafta sonu sergilere müzelere tiyotrolara sinemlaara gitmeyi kim istemez
ama ama işte olmuyor istanbulda yaşayacaksanız yine söylüyorum ev şart
çocuğunuz varsa araba şart aynı zamanda güzel bir maaşlı iş şart
şarta şart yani hani o ne varki bir tiyotro bileti 3 tl diyoruz yaa
inanın kira fatura borç ödemekten tiyotroya sıra gelmiyor sinemaya sıra gelmiyor geliyorsada 3 ayda bir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…