Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar istanbulda yaşam nasıl mutlumusunuz.. başka bir şehirde asla olamam diyormusunuz..her yönüyle biraz anlatırmısınız istanbulu
istanbulu sevmek biraz maddiyata ve alışmaya bağlı. Gezip göremedikten sonra evde oturunca neyleyim istanbulu.
benim gözlemim okul ya da iş sebebiyle buraya sonradan gelenlerin alışana kadar zorluk çektikleri, bir kısmının burdaki hayat şartlarına dayanamayıp işleri bitince hayatın daha kolay olduğu memleketlerine döndüğü, bir kısmının da büyülenip bir daha kopamadıkları. doğma büyüme İstanbullu olanlar şikayet eder ama ayrılamazlar kolay kolay şehirlerinden.
ben de doğma büyüme İstanbulluyum, küçük şehirlerde de yaşadım, karşılaştırabiliyorum bu yüzden.
İstanbul'da hayat çok pahalı, bi yere gitmek için katetmen gereken yol uzun, ulaşım masraflarının bütçede ciddi bi yeri var, dışarıya adımını atman para demek. Trafik her geçen gün daha da kalabalıklaşıyor. Ben eğer akşamları iş çıkışına denk geldiysem, toplu ulaşım araçlarından yanımızdaki özel araçlara bakıyorum, tek yolcunun sürücü olduğu araçlar. Maksimum 15 dakikada gidilecek yolu dura kalka 40 dakikada gitmen demek bu. Bir arkadaşım her gün iki saatte işine gidip iki saatte geri dönüyo. Şehirlerarası yolculuk yapılacak bi süre.
İstanbul aynı zamanda tehlike demek, kadın olarak hep uyanık olmalısın, hayatta kalma stratejilerin oluşuyo zamanla, "bu saatte o sokaktan geçilmez, bu saatte evden hiç çıkılmaz" gibi. İnsanlardan korkmasan sokak köpeklerinden korkuyorsun, saldırgan olabiliyorlar bazen. Takip edildiğimden şüphelendiğim anda yavaşlıyorum mesela ben, şüpheli arkamda kalmasın mecburen önüme geçsin de görebiliyim diye. Kendi apartmanıma girmiyorum, caddede geniş girişi olan bir başka apartmana yöneliyorum vs.
Ama aynı zamanda iş imkanı çok, nüfus çok, her şeye talep çok, çok canlı, hareketli, eğlence anlamında her aradığını bulabildiğin bir şehir. Ve çok güzel. Tarihi dokusunu hissetmek, sarayların arasından geçip gidebilmek çok zenginleştiriyo insanı.
Ben dışarıdan buraya gelecek olsam ilk düşüneceğim şey geçim olurdu, parası olana cennet, olmayana cehennem.
evet her fiyata herşeyi bulabilir ama cebinde parası olmazsa gezemezNereden İstanbula gelip yerleşeceğine bağlı birazda.
Ben doğma büyüme istanbulluydum ama evlenip 3 sene önce ankaraya geldim sanki canımın bir parçası orda kaldı ve şimdi en büyük idealim o şehre geri dönebilmek. Herkes farklı açıdan bakar istanbula o yüzden kimseyi dinleme yaşa ve gör. nerden geldiğin önemli dedim ya hani mesela küçük bir yerleşim yerinden geldiysen istanbul karışık kalabalık pahalı vs gelebilir ama büyük bir şehirden gideceksen istanbula bence çok yadırgamazsın. Zaten aklım almıyor benim hani izmirden ankaradan istanbula gidip gelip istanbulu kötülerler ya yok kalabalık trafik pahalı bilmem ne ben anlamıyorum izmir ankara ile istanbulun ne farkı var..
hani pahalı diyorlar ya inanma o söze, 1 lirayada yemek yiyebileceğin yerler var 1000 lirayada, bir kazağı 5 lirayada alacağın mağaza var 500 lirayada. Ev kirası dersen her il gibi muhitine göre gider caddebostanda oturursan kiraya 3000 verirsin ama gider örneğin maltepe küçükyalıda oturursan 600 lira kira ödersin ve unutma bir kez alışırsan bir daha vazgeçemezsin :)