- 12 Temmuz 2006
- 55.537
- 212.939
- 52
Ben de önümüzdeki ay sisli-kagithane-besiktas-beyoglu ekseninde ev aramaya başlayacağım. Kiraya ayıracak bütçem senden daha düşük gayet de bir sürü ev var ya yine KK'da her zamanki gibi yüksekten uculmus 25e ev bulamazsın bilmem ne. Evet, asgari ücretin 17 olduğu yerde 25ten ucuza ev yok. Herkes sokakta yatıyor . KKda en gıcık olduğum muhabbet şu 'o fiyata bulamazsın' muhabbeti.
Standarti düşük olanlar gayet de bulur. Senin oturduğun nezih mahallede olmaz, seninki gibi 3+1 olmaz, seninki gibi metroya - nezih okullara yakın olmaz, asansörlü yeni bina olmaz ama bulur yani.
Daha ocak-subat gibi arkadaşım Beşiktaş'in en şirin yerlerinden Abbasağa'da 10 bin TL'ye ev buldu. Giriş kat ama arka tarafta bahçesi var. Merkezi ama yokuş basinda. Eski, temiz bir ev. İçini de ziyaret ettim, gayet oturulacak - şirin , 1+1 bir evdi.
Senin için de kursun metro metrobüse yakınsa secenegin oldukça fazla. Ev bakarken m2- m7 metro hattına ya da metrobüse yakın mı diye baksan daha iyi olur. Tek vasitayla gelirsin
Eki Görüntüle 3429073
yenGEnC evet İstanbul’da 10 bin liraya da ev bulunabilir ama her ne kadar 12-13 yıldır İstanbul’da yaşamasam da kötü yöndeki değişiminden haberdarım, 10 bin liraya bulunan ev ya çok eski bir binadır ve depremde yıkılma riski vardır, çürük çıkan bina çok ama vicdanı sızlamayan bazı ev sahipleri kiracıların canını hiçe saydığından 3 kuruşa bile olsa bu beton mezarlara kiracı sokuyor, bazı yerlerde ev kiralarının ucuz olmasının sebeplerinden biri bu ya da semti kötü oluyor bölgenin adı çıkmış oluyor, ki İstanbul’un birçok ilçesi artık eskisi gibi güvenli değil, bir Esenyurt, Esenler, Bağcılar da yaşamak her gün acaba nerede silahlı saldırı olacak diyerek yaşamak demek, şanslıysanız sokaklarda yaşanan silahlı saldırılarda bir kaza kurşununa kurban gitmezsiniz, keza Anadolu yakasında da Kartal-Pendik, Ümraniye çete hesaplaşmaları yaşanan ilçeler, bu ilçelerin devlet hastanelerinin acillerine neredeyse haftada 2-3 defa silahlı saldırı vakaları geliyor, bir sene annem daha sağken böyle bir olay sonrası ölen bir adamın hastaneye getirilmesiyle, sabahın 6’sına kadar hastanede resmen rehin alındık desem yalan olmaz, hayatımda ilk defa o kadar özel harekat polisini bir arada gördüm, yani evet ucuza ev bulunur ama semtin nispeten güvenli olması için daha fazla kira ödeyip güvenliğinizi satın alıyorsunuz.Bu arada tavsiyem görmeden haritadan adrese bakıp eve kapora falan verme. Şişli Kağıthane özellikle Talatpaşa, çeliktepe, Gültepe, Kuştepe, Gülbahar, fulya...buralar nispeten daha ucuzdur ama yokuşu insanı anasından dogduguna pişman edebilir istanbulda yokuş diye bir gerçek var. Gecenlerde cimriligime geldi sevgilime dolapdereden kalacak ev tuttum, sarhoştum - 700 metre dik yokuşu çıkarken ayıldım. İçtiğim de boşa gitti
Öte yandan evet İstanbul yokuşlu bir şehir, oturduğunuz o yokuşa toplu taşıma yoksa, taksi de kısa mesafe götürmek istemiyorsa o bayırları yazın sıcağında inip çıkmak ayrı derttir, kar da kış da yürümek daha da zordur hele de ara arterse yandın, tuzlamadan nasibini almaması halinde jilet gibi bayırda bir artistik buz patencisi edasıyla death drop atlayışı yapa yapa gidersin.