• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbulda yaşamak..

ViolettaM

Pfff çokTa TıNN:p
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2009
634
196
323
Herkese iyi akşamlar hanımlar

Benim derdim İstanbul tercih yapacam.Büyük ihtimalle istanbul gelicek.
4 sene mecburi hizmet eşim gelemiyor annem ve 4 yaşında çocukla gidicem.
Açıkcası küçük bir ilde yaşıyorum ve bugüne kadar gerek haberlerden gerek bazı duyumlardan İstanbul bana hep ürkütücü gelmiştir.Hiç gitmedim açıkcası. Korkuyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum :110:memur maaşı ile geçim nasıl olur yazdığım semtler olarak uygun fiyatlı semtleri tercih etmeye çalıştım ama ne derece internetteki bilgileri güvenilebilir yani sanki İstanbul'a gidince hemen kapkaca uğrayacağım, dolandırılacam, tacize uğrayacağım hep öyle bir düşüncem var :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum ama mecbur gitmek zorundayım semt olarak hangi semtler İyidir ucuzluk ve güvenlik açısından yaşayanlar nereleri tavsiye eder ? Anadolu Yakası düşünüyorum fikirlerinizi almak istedim yazdığım bazı semtler Sultanbeyli Kartal Gaziosmanpaşa Maltepe ve küçük çekmece yardımcı olanlar olursa sevinirm

Açıkçası bunların hepsi olabilir benim tercihime bağlı başka semtlerde olabilir

Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa Avrupa yakasında. Bence imkânınız varsa İstanbul a hiç gelmeyin. Şahsen ben İstanbuldan kaçmak istiyorum. Kalabalığı, gürültüsü, kirli havası, trafiği.. Bu saydıklarım uzarda uzar.
Mecburen 4 sene katlanmak zorundayım avrupa yakasında da yazacabileceğim pek çok yer var ama en çok alan 2 yeri yazdım anadolu da iyi semtler nereler

Gaziosmanpaşa ve Küçükçekmece’yi düşünmeyin. Nerede çalışacaksanız ona göre biz semt söyleyeyim. Kartal ve GOP çok alakasız.
Açıkçası her semtte alım var hangilerini seçeceğim buralarda alım fazla şansım yüksek olsun diye yazdım anadolu daha uygun diye duydum

Gelmeyin, geçinemezseniz memur maaşıyla. Ha burda bi eviniz var ise olur. Ben kıt kanaat geçinirim, mecburi ihtiyaçlarımız dışında harcama yapmam diyorsanız siz bilirsiniz.
Ailem ist dısından ev aldı. Küçük bi şehirde oraya yerleşmeyi düşünüyolar şahsen. Burdakiler kaçmaya çalışıyor anlayacagınız. Bu sene çanakkale izmir muğlaya yerleşen cok tanıdıgım oldu.

Herkese iyi akşamlar hanımlar

Benim derdim İstanbul tercih yapacam.Büyük ihtimalle istanbul gelicek.
4 sene mecburi hizmet eşim gelemiyor annem ve 4 yaşında çocukla gidicem.
Açıkcası küçük bir ilde yaşıyorum ve bugüne kadar gerek haberlerden gerek bazı duyumlardan İstanbul bana hep ürkütücü gelmiştir.Hiç gitmedim açıkcası. Korkuyorum ve nasıl yapacağımı bilmiyorum :110:memur maaşı ile geçim nasıl olur yazdığım semtler olarak uygun fiyatlı semtleri tercih etmeye çalıştım ama ne derece internetteki bilgileri güvenilebilir yani sanki İstanbul'a gidince hemen kapkaca uğrayacağım, dolandırılacam, tacize uğrayacağım hep öyle bir düşüncem var :KK43: Ne yapacağımı bilmiyorum ama mecbur gitmek zorundayım semt olarak hangi semtler İyidir ucuzluk ve güvenlik açısından yaşayanlar nereleri tavsiye eder ? Anadolu Yakası düşünüyorum fikirlerinizi almak istedim yazdığım bazı semtler Sultanbeyli Kartal Gaziosmanpaşa Maltepe ve küçük çekmece yardımcı olanlar olursa sevinirm
Anadolu yakası doğru tercih. Küçükyalı Maltepe olabilir. Kartal dersen belli bir kısmı tercih edilebilir ama hayat ve kiralar çok pahalı... Eski oturmuş bir mahalle seçin, bazı semtlerden de uzak durun yeterli.

Nerde yaşıyosunuz bilmiyorum ama hangi ilçeye gelirseniz gelin tek bir memur maaşı ile kiraya çıkarsanız ve 4 yaşındaki çocuk bakımınıda katarsak zorlanabilirsiniz
Farkındayım o yüzden çok iyi tercih yapmaya çalışıyorum mecburi ve sınırlı bir süre katlanmak zorundayım

25 sene istanbulda ümraniye de doğdum büyüdüm 1 yıldır gaziosmanpaşa dayım. Evlendim diye. Sakin gelmeyin. Ankarada okudum 1 sene de evliyken oradaydık ah keşke canım ankarada olsak. Doğduğumdan beri istanbulda olsamda yaşamak için asla tavsiye etmiyorum. Ama gelmek zorundaysanizda avrupa yakasına sakin gelmeyin derim.

25 sene istanbulda ümraniye de doğdum büyüdüm 1 yıldır gaziosmanpaşa dayım. Evlendim diye. Sakin gelmeyin. Ankarada okudum 1 sene de evliyken oradaydık ah keşke canım ankarada olsak. Doğduğumdan beri istanbulda olsamda yaşamak için asla tavsiye etmiyorum. Ama gelmek zorundaysanizda avrupa yakasına sakin gelmeyin derim.
Ümraniye nasıl peki güvenli mi uygun mu kiralar nasıl

Vallahi ben çok gez gezmek için gittim ve kesinlikle yaşayamam orda hele ki çalışmayı hiç düşünemiyorum bir ilçeye 2 saatte anca gidiyorsunuz metro yoksa eğer.bende küçük sayılacak daha doğrusu orta büyüklük diyelim bir ilden izmir e taşındım burda bile yapamıyorum çok güzel olmasına rağmen hep eski yerimi özlüyorum alışamadım buralara inş siz yapabilirsiniz.

Esenler bağcılardan uzak dur dediler mesela
Valla ben doğma büyüme Istanbulluyum avrupa yakasından hiç haz etmem. Gerek trafik gerek insanlar gerekse yeşillik sakinlik açısından anadolu yakası cennet gibi geliyor.. Anadolu yakasında da ümraniye gibi semtlerden uzak durun.

Esenler bağcılardan uzak dur dediler mesela
Evet dogru demisler birde zeytinburnunu eklerim ben.. avrupa yakasi aslinda hic tavsiye etmem.. anadolu yakasinda gulsuyunu tavsiye etmem.. maltepe merkez veya kucukyali merkez olabilir kiralar degisiyor uygunada var pahaliyada ama buralarda rahat yasarsiniz..

22 senedir Istanbul'da yaşıyorum. Küçük şehirlere gidince kıymetini anlıyorum. Ama maddiyat olarak zor bir şehir. Mesela küçük yerde para harcayacak bir şey bulamazsınız ama istanbul'da adim attığınız an paranız gitmeye başlıyor.
Avrupa Yakasını tercih edecekseniz de düzgün yerlerini tercih etmeye çalışın. Bahçelievler, Bakirkoy, Basaksehir bunlarin belli yerleri nezih, yaşanacak yer.

Back