İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Doğma büyüme istanbulluyum, ailem de birkaç göbek buralı. İstanbul şuan pişmanlıktır. Hayatımı asla verimli yaşayamıyorum ömrümü yollara ve trafiğe harcadım. Gürültü, havasızlık, olaylar…. Bulabildiğim ilk fırsatta kaçacağım açıkçası. İnsanda gram huzur bırakmadı pahalılık da cabası. Her yer ne idüğü belirsiz insan demeye bin şahit tiplerle doldu. Ne olacak bilmiyorum gerçekten ama öyle bir hale geldi ki burası. Kariyer için kalıyorum ben de bir noktaya getirene dek burdayım sonra online a çevirip gitmek istiyorum bezdim

Bu zamanda para çok önemli ama huzur da önemli.
Suan bana istanbul'dan iyi bir is teklifi gelse şu şartlarımdan daha fazlasına sahip olacak olsam yine gitmem.
Evet eğlenceli falan ama güvensiz bir şehir. 6 ay kadar orada yaşadım. Akşam eve dönerken her an takip edilme hissi oluyordu bende.
Suan yaşadığım yerde bu yok en azından İstanbul'daki kadar yok.
Bir de çocuk varsa okula göndermeye bile korkarım ben orada.

Ulaşımla ilgili kısımlara da katılıyorum, popüler ve merkezi olan tatil yerlerinde ulaşım nispeten iyi ama köylerin veya daha az bilinen yerlerin ulaşımı diye bir şey yok, İzmir tarafını bilemem o yüzden bildiğim yerlerden örnek veriyorum, Marmaris’e bağlı bir köyde belde de ikamet ediyorsanız arabanız olması şart, evet minibüsler var ama akşam 8’den sonra minibüs yok, 2 yıldır gitmiyorum ama sanırım durum hala aynı, keza gezdiğim birkaç Bodrum köyünde de akşam belli saatten sonra toplu taşıma yoktu, bazı köylerinde pazar vs kurulmuyor, kış mevsiminde giyim ve gıda dışındaki tüm dükkanların kapalı olduğu yerler mevcut, yanlış hatırlamıyorsam Kuşadası tarafıydı, Davutlar olması lazım, kış mevsiminde gitmiştik marketler bile akşam 6 gibi kapanıyordu.

Ege ve Akdeniz’de yaşamayı planlayanlar için genel bir tavsiye diyelim siz ve ben:)
Yaşanılacak yeri seçerken toplu taşıma olanakları, hastanelere yakınlıkları, çocukluysanız okul durumu, giyim, gıda gibi ihtiyaçları karşılama sorunu yaşanıp yaşanmadığına, sosyal ve kültürel aktiviteleri olup olmadığına baksınlar.

Genel olarak Ege ve Akdeniz güzel mi? Evet memleketimizin her köşesi gibi çok güzel ama tatile gelip 10-15 gün otelde kalmakla temelli yaşamak arasında farklar var, buralarda sürekli yaşam için seçeceğiniz konum büyükşehirlerden daha fazla önem arz ediyor zira her şeye erişim büyükşehirlerdeki gibi ayağınızın altında değil😬
Çok güzel bölgeler ama dediğin gibi köy bile daha modern kaçıyor belki de ha oraların halkı alıştırmış ama benim için alışk değil mesela 10 lokanta varsa 4-5 lokanta dışında kışın açık olan yer olmayan bir yer olduğunu düşün. Marketler var şu mig.. bi… a1… gibi belirli başlı zincir marketler var hatta her hafta cuma kurulan pazarı var ama onun dışında kışın sıkılsan hadi gideyim kahve içeyim diyebileceğin bir yer bu seneye kadar yoktu mesela . Keza sağlık açısından 0 yine de her şey kahve değil. En yakın hastane 30 dk bir gidip muayene olup kan aldırsan 3/4 saat sonra çıkacak olsa evine gidp gelemezsin. Keza 65 yaş otobüs kartın yoksa ulaşım 12-15 tl gibi bir ücret tutuyor oda sadece tek yön. Kargoluk işin olsa zor. Belki her gün geliyor ama PTT dışında kargo şubesi yok. Şu g ile başlayan kozmetik firması bile daha geçen sene açıldı.

Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :() ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :(
Ne dersiniz?
Özledin mi beni Willişkom?Antalya bırakılıp İstanbul'a gidilir mi?Hiç iyi bir fikir değil bu😒.

İstanbul’u çok seviyorum. Daha önce Antalya’da da yaşadım. Çok güzel bir şehir ama İstanbul’un ayrı bir havası var. Her geçen gün bir önceki güne kadar daha pahalı geliyor. Geçim çok zor. Sadece trafik zaman zaman azalıyor. Onda da insanlar benzin zammına alıştıkça eskiye dönüyor.

Yaşayacağınız ve çalışacağınız semt çok önemli. İş ev arası mesafe, komşuluk ilişkileri( burdan kastım kavga gürültü vs vs), semte göre pazar market masrafı bile değişiyor. Kazancınız da önemli tabi.

Herşeye ulaşım kolay. Bir şeyleri deneyimlemek içim beklemek zorunda değilsiniz. İstemediğiniz kadar alternatif var. Hastane konusunda da sağlık sektörünün en iyisi İstanbul’dur net. Paranız olması koşuluyla tabi.

İnsanlar calisip cabalayip, kenara 3 krs nu biriktirip Antalya'da senin yaşadığın hayata kapagi atmaya calisiyor. Bana göre ordan İstanbul'a tasinmak attan inip eşeğe binmek demek. Ay düşüncesi bile korkunclu geliyo bana İstanbul'un 😆

İstanbul’u çok seviyorum. Daha önce Antalya’da da yaşadım. Çok güzel bir şehir ama İstanbul’un ayrı bir havası var. Her geçen gün bir önceki güne kadar daha pahalı geliyor. Geçim çok zor. Sadece trafik zaman zaman azalıyor. Onda da insanlar benzin zammına alıştıkça eskiye dönüyor.

Yaşayacağınız ve çalışacağınız semt çok önemli. İş ev arası mesafe, komşuluk ilişkileri( burdan kastım kavga gürültü vs vs), semte göre pazar market masrafı bile değişiyor. Kazancınız da önemli tabi.

Herşeye ulaşım kolay. Bir şeyleri deneyimlemek içim beklemek zorunda değilsiniz. İstemediğiniz kadar alternatif var. Hastane konusunda da sağlık sektörünün en iyisi İstanbul’dur net. Paranız olması koşuluyla tabi.
İki şehirde de tecrübeniz olduğu için yorumunuz çok önemli, tesekkür ederim. Semt konusunda biraz esnek, şirket Ateşehir'de ama hafta da bir, belki 2 haftada 1 kez gideceğim, diğer zamanlar evden çalısacağım bu sebeple trafiğe çok takılmam diye dusundum.
Haklısınız belki denemem lazım...

Şaka bir tarafa,asla tasinmam İstanbul'a,eski İstanbul yok artık.Herseyi ayrı bir çile.
Evet herkes aynı şeylerden bahsediyor. Ben de 3-4 gün bile gitsem hemen kaçıp dönmek isterdim.
Ama buradan da bir yere kadar kariyer konusunda gelebiliyorum, sonuçta merkez orası. Bir yandan hırs yapıyorum bir yandan da başımı ağrıtmama gerek yok diyorum. Kararsızım :(

Evet herkes aynı şeylerden bahsediyor. Ben de 3-4 gün bile gitsem hemen kaçıp dönmek isterdim.
Ama buradan da bir yere kadar kariyer konusunda gelebiliyorum, sonuçta merkez orası. Bir yandan hırs yapıyorum bir yandan da başımı ağrıtmama gerek yok diyorum. Kararsızım :(
Ömrümün sonuna kadar bir sahil kasabasında yaşayabilirim Willy,kariyer falan ikinci planda olurdu benim için ama tercih meselesi tabi ki😕.

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
İstanbul'a asla gitmeyin

Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Dertsiz başınıza dert almayın bence.Durduk yerde huzurunuz bozulacak.

Evet ben de son 2 sebebimi saçma buluyorum ama bunların dışında kariyerde daha iyi bir noktaya gelebilirim. Rahatlık en önemli şey mi bilemiyorum, rahatız diye ömür boyu burada mı yasayacağız onu da düşünüyorum .)
Ingilizceniz varsa yurt dışı basvurulariniza başlayın, yoksa geliştirin sonra başlayın.

Alanlarınız Türkiye içinde gelişmek yerine dünya piyasasında gelişmeye de uygun gözüküyor. Neden kendinizi Türkiye ile sinirlandiriyorsunuz ki? Yerinizde olsam Antalya'da devam eder, sonra yurt dışında iş bakmaya başlardım çok değişiklik peşindeysem.

Belli ki İstanbula gitseniz de direkt ev satın alamayacaksınız, meslekleriniz de iyiyken neden bu cesmekese devam edesiniz?

Bir yandan da hırsınız belli ki, arkadaşınızı geçmenin en iyi yolu o iş değil, yurt dışında harika maaşlı bir iş bulmanız olacaktır asıl benden söylemesi. Bakış acinizi biraz gelistirmenizi ve kutunun dışından bakmanızı tavsiye ederim. Madem değişiklik özleminiz de var içten içe yurt dışına tasininca yeni ev de kurarsınız isterseniz kendinize dilediginizce, ohh mis.

Not : Hollanda'da yaşıyorum. Bu nedenle yorumum bu şekilde.

Yazilimci iseniz uzaktan calisabileceginiz baska pozisyonlara basvuru yapabilirsiniz. Ben olsam cok cok buyuk kapilar acmayacaksa daha iyi bir is ise de gitmezdim antalya`dan istanbul`a. su konfor alani olayini da oldum olasi anlamam, rahat ettigim yeri deli mi durtuyor da birakayim. rahat degilsem birakirim ancak, ama bu kisisel gelisim seylerinden cok anlamam belki de ondandir.

Ozetle mesleki anlamda ilerlemek guzel sey ama yerinizde olsam bunu antalya`dan istanbul`a tasinarak yapmazdim. sevmedigim kisiye pozisyonu yedirmemek icin falan hele hele hic. fena dusunceler bunlar hem, kendi isinize hayatiniza bakin daha mutlu olursunuz.

Back
X