İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

willyy

Üye
Kayıtlı Üye
Herkese şimdiden yorumlar için teşekkürler.
Bu hafta boyunca düşündüm, bir türlü karar veremiyorum siz ne dersiniz?

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Eşim de kararı bana bıraktı. Siz olsanız ne yapardınız?
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :() ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :(
Ne dersiniz?

eğitim çağında çocuğum yoksa asla taşınmazdım.bizlerin bir hafta tatile fırsat bulup zor gittiği yerde siz 365 gün yaşıyorsunuz.şanslısınız farkında olun.istediğin zaman denize girebilmek bile bir lüks.trafik yok keşmekeş yok saçmasapan insanlar yok.

Merhaba ne üzerine çalışıyorsunuz eğer Antalya’daki maaşınızı ve istanbulda alacağınızı aşağı Yukarı söylerseniz şartlara göre daha sağlıklı değerlendirebiliriz
Yazılım alanında çalısıyorum, İstanbuldaki pozisyonun maaşı daha yüksek şehrin pahalılığını düşünsek de yine daha yüksek kalıyor. Maaş dışında diğer şeyler kafamı karıştırıyor :(

İstanbulda bir firmadan iyi bir iş teklifi aldım, Ama pozisyon İstanbul'da yaşamamızı gerektiriyor, hergün ofise gitmeyeceğim.
Belki haftada bir belki 2 haftada bir 3-5 saat ugrasam yeterli olacak bir pozisyon, kalan sürede yine evden çalışacağım. Ama İstanbulda yaşamak düşüncesine hiç ama hiç sıcak bakamıyorum. 2-3 günlük iş gezilerimde bile hemen kaçmak isterdim, bu kadar kaos, olay, kalabalık hiç tercih ettiğim bir şey değil.
Şu an Antalya'da bir ilçede yaşıyoruz, denize 2 dakika mesafedeyiz, çok salaş, trafik derdimiz yok, her şey elimizin altında. Kullanmıyoruz diye arabamızı bile sattık. burada da gelirimiz çok şükür fazlasıyla yetiyor. Bir sosyal ortamımız, standartlarımız var. Bunları bırakıp gitmek çok zor geliyor. Herkes buralara kaçarken o strese gitmek pek mantıklı da gelmiyor :)
Diğer yandan ise, burada rahatız diye ömür boyu burada yaşamak ne kadar doğru? Burası konfor alanımız, çıkmadan nasıl gelişim gösterebiliriz ki? Burada kariyerimin max geleceği noktadayım, işin merkezi İstanbul sonuçta orada daha da ilerleyebilirim.
Hem bize de farklı bir tecrübe olur, çok yapamazsak mutsuz olursak çıkıp geliriz tekrar diyorum. İstanbul pozisyonu için maaş da daha iyi.
Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Bana göre en kötü seçenek. Bende Antalya'da okurken hiç ulaşım, kalabalık derdim yoktu. Tabi turistik yer kalabalık oluyor ama İstanbul'da sürtünme kuvvetiyle yaşıyorsun :D Çok sıkıntılı gerçekten. Giden seviyor bağlanıyor o ayrı. Ben gezmek için gitmek isterim ama yaşamak için istemem. Birazda yaşam tarzınla alakalı. Ben gürültüyü, kaosu, binaların üzerime gelircesine yüksekliğini sevmiyorum huzursuz oluyorum ve İstanbul'da neden bilmiyorum beni etkilemedi ama yemeklerini bir bir denemek istiyorum :D Antalya, Muğla o yönden tam benlik doğası ve ferahlığıyla her zaman yaşarım. İş, aktivite, yaşam olarak bana göre. Dediğim gibi beklenti ve yaşam stilinle alakalı kaldırabilirim derseniz gidin bi denerseniz yapamazsınız dönebilirsinizde hayat risk almadan da ilerlemiyor bazen :)

Gitmeyi bana cazip getiren 2 tane saçma his var içimde. Birincisi çok zahmetli olacağını bildiğim halde, yeni bir eve taşınmak, yeni eşyalar almak bana çok motive edici geliyor. Yeni bir enerji gelir üstümüze diye düşünüyorum. (kiralık ev bulmanın zorluğu, her şeyin pahalılığının farkındayım :KK43:) ikinci sebep ise daha saçma, eğer ben bu pozisyonu kabul etmezsem pek hoslanmadığım baska bir arkadaşa teklif götürecekler, o kişinin de bu başarıyı hak etmediğini düşünüyorum, eğer pozisyonu alırsa yapabileceği yanlıs hamleleri şimdiden görebiliyorum, hırslanıyorum.
Ama bu hislere dayanarak da karar verilmez ki :KK43:
Ne dersiniz?
Ben de Antalya dayım ve ben olsam gitmezdim.

2 sebebiniz de çok saçma. Lütfen kusura bakmayın. Maceraya gerek yok oturun oturduğunuz yerde :))
Evet ben de son 2 sebebimi saçma buluyorum ama bunların dışında kariyerde daha iyi bir noktaya gelebilirim. Rahatlık en önemli şey mi bilemiyorum, rahatız diye ömür boyu burada mı yasayacağız onu da düşünüyorum .)

eğitim çağında çocuğum yoksa asla taşınmazdım.bizlerin bir hafta tatile fırsat bulup zor gittiği yerde siz 365 gün yaşıyorsunuz.şanslısınız farkında olun.istediğin zaman denize girebilmek bile bir lüks.trafik yok keşmekeş yok saçmasapan insanlar yok.
haklısınız, o şansı hissediyorum her gün ne yalan söyleyeyim. Çocuğumuz da yok.
Ama İstanbul'da da her gün trafik çekmeyeceğim, her gün ofise gitmeyeceğim sonuçta. Kararsız kalıyorum

Back
X