İstanbul'da yaşamak iyi bir fikir mi?Tasınmalı mıyız? fikirlerinizi bekliyorum.

Doğma büyüme istanbulluyum, ailem de birkaç göbek buralı. İstanbul şuan pişmanlıktır. Hayatımı asla verimli yaşayamıyorum ömrümü yollara ve trafiğe harcadım. Gürültü, havasızlık, olaylar…. Bulabildiğim ilk fırsatta kaçacağım açıkçası. İnsanda gram huzur bırakmadı pahalılık da cabası. Her yer ne idüğü belirsiz insan demeye bin şahit tiplerle doldu. Ne olacak bilmiyorum gerçekten ama öyle bir hale geldi ki burası. Kariyer için kalıyorum ben de bir noktaya getirene dek burdayım sonra online a çevirip gitmek istiyorum bezdim

Bu zamanda para çok önemli ama huzur da önemli.
Suan bana istanbul'dan iyi bir is teklifi gelse şu şartlarımdan daha fazlasına sahip olacak olsam yine gitmem.
Evet eğlenceli falan ama güvensiz bir şehir. 6 ay kadar orada yaşadım. Akşam eve dönerken her an takip edilme hissi oluyordu bende.
Suan yaşadığım yerde bu yok en azından İstanbul'daki kadar yok.
Bir de çocuk varsa okula göndermeye bile korkarım ben orada.

Çok güzel bölgeler ama dediğin gibi köy bile daha modern kaçıyor belki de ha oraların halkı alıştırmış ama benim için alışk değil mesela 10 lokanta varsa 4-5 lokanta dışında kışın açık olan yer olmayan bir yer olduğunu düşün. Marketler var şu mig.. bi… a1… gibi belirli başlı zincir marketler var hatta her hafta cuma kurulan pazarı var ama onun dışında kışın sıkılsan hadi gideyim kahve içeyim diyebileceğin bir yer bu seneye kadar yoktu mesela . Keza sağlık açısından 0 yine de her şey kahve değil. En yakın hastane 30 dk bir gidip muayene olup kan aldırsan 3/4 saat sonra çıkacak olsa evine gidp gelemezsin. Keza 65 yaş otobüs kartın yoksa ulaşım 12-15 tl gibi bir ücret tutuyor oda sadece tek yön. Kargoluk işin olsa zor. Belki her gün geliyor ama PTT dışında kargo şubesi yok. Şu g ile başlayan kozmetik firması bile daha geçen sene açıldı.

Özledin mi beni Willişkom?Antalya bırakılıp İstanbul'a gidilir mi?Hiç iyi bir fikir değil bu.

İstanbul’u çok seviyorum. Daha önce Antalya’da da yaşadım. Çok güzel bir şehir ama İstanbul’un ayrı bir havası var. Her geçen gün bir önceki güne kadar daha pahalı geliyor. Geçim çok zor. Sadece trafik zaman zaman azalıyor. Onda da insanlar benzin zammına alıştıkça eskiye dönüyor.

Yaşayacağınız ve çalışacağınız semt çok önemli. İş ev arası mesafe, komşuluk ilişkileri( burdan kastım kavga gürültü vs vs), semte göre pazar market masrafı bile değişiyor. Kazancınız da önemli tabi.

Herşeye ulaşım kolay. Bir şeyleri deneyimlemek içim beklemek zorunda değilsiniz. İstemediğiniz kadar alternatif var. Hastane konusunda da sağlık sektörünün en iyisi İstanbul’dur net. Paranız olması koşuluyla tabi.

İnsanlar calisip cabalayip, kenara 3 krs nu biriktirip Antalya'da senin yaşadığın hayata kapagi atmaya calisiyor. Bana göre ordan İstanbul'a tasinmak attan inip eşeğe binmek demek. Ay düşüncesi bile korkunclu geliyo bana İstanbul'un

İki şehirde de tecrübeniz olduğu için yorumunuz çok önemli, tesekkür ederim. Semt konusunda biraz esnek, şirket Ateşehir'de ama hafta da bir, belki 2 haftada 1 kez gideceğim, diğer zamanlar evden çalısacağım bu sebeple trafiğe çok takılmam diye dusundum.
Haklısınız belki denemem lazım...

Şaka bir tarafa,asla tasinmam İstanbul'a,eski İstanbul yok artık.Herseyi ayrı bir çile.
Evet herkes aynı şeylerden bahsediyor. Ben de 3-4 gün bile gitsem hemen kaçıp dönmek isterdim.
Ama buradan da bir yere kadar kariyer konusunda gelebiliyorum, sonuçta merkez orası. Bir yandan hırs yapıyorum bir yandan da başımı ağrıtmama gerek yok diyorum. Kararsızım

Ömrümün sonuna kadar bir sahil kasabasında yaşayabilirim Willy,kariyer falan ikinci planda olurdu benim için ama tercih meselesi tabi ki.

İstanbul'a asla gitmeyin

Dertsiz başınıza dert almayın bence.Durduk yerde huzurunuz bozulacak.

Ingilizceniz varsa yurt dışı basvurulariniza başlayın, yoksa geliştirin sonra başlayın.

Alanlarınız Türkiye içinde gelişmek yerine dünya piyasasında gelişmeye de uygun gözüküyor. Neden kendinizi Türkiye ile sinirlandiriyorsunuz ki? Yerinizde olsam Antalya'da devam eder, sonra yurt dışında iş bakmaya başlardım çok değişiklik peşindeysem.

Belli ki İstanbula gitseniz de direkt ev satın alamayacaksınız, meslekleriniz de iyiyken neden bu cesmekese devam edesiniz?

Bir yandan da hırsınız belli ki, arkadaşınızı geçmenin en iyi yolu o iş değil, yurt dışında harika maaşlı bir iş bulmanız olacaktır asıl benden söylemesi. Bakış acinizi biraz gelistirmenizi ve kutunun dışından bakmanızı tavsiye ederim. Madem değişiklik özleminiz de var içten içe yurt dışına tasininca yeni ev de kurarsınız isterseniz kendinize dilediginizce, ohh mis.

Not : Hollanda'da yaşıyorum. Bu nedenle yorumum bu şekilde.

Yazilimci iseniz uzaktan calisabileceginiz baska pozisyonlara basvuru yapabilirsiniz. Ben olsam cok cok buyuk kapilar acmayacaksa daha iyi bir is ise de gitmezdim antalya`dan istanbul`a. su konfor alani olayini da oldum olasi anlamam, rahat ettigim yeri deli mi durtuyor da birakayim. rahat degilsem birakirim ancak, ama bu kisisel gelisim seylerinden cok anlamam belki de ondandir.

Ozetle mesleki anlamda ilerlemek guzel sey ama yerinizde olsam bunu antalya`dan istanbul`a tasinarak yapmazdim. sevmedigim kisiye pozisyonu yedirmemek icin falan hele hele hic. fena dusunceler bunlar hem, kendi isinize hayatiniza bakin daha mutlu olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…