• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da tek kişi yaşayabilmek için

ladyliya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2017
89
49
88
28
İstanbul'da tek kişi yaşayabilmek için en az ne kadar kazanmak gerek? Üniversite son sınıftayım mezun olduktan sonra İstanbul'da yaşamak kendi kendime yetebilmek istiyorum.
Ayda 2 bin tl alırsam Üsküdar civarlarında ev tutabilir geçinebilir miyim acaba?

Bide bir kadın için zorlukları nelerdir İstanbul'da yalnız yaşamanın? İstanbullular yardımcı olursa çok sevinirim bir öneri bile çok işe yarayabilir..

Istanbul'da oturuyorum. Benim oturdugum muhitte evler 1500 1800 tl aidat hariç. .

Semtten semte fark var. 1+1 daireler de 700 800 yine burda. Tek başına zor olur gibi

Bu arada avrupa yakasindayim.. karsiyi bilmiyorum nasıldır oralarda kiralar

Kira istanbulda 1+1 üsküdar civarı sıradan bir yer bir bayan için zordur ortalama 800 tl kita faturalarla minimum 1000 gıda 500 yol 200 zor ama ucucuna yeter gibi
Değil istanbul türkiyenin neresi olursa olsun tek bir kadının yaşaması zor olacaktır ama inkansız değil

Hayat tarzınız nasıl? Mesela alışverişe düşkün müsünüz, kuaföre gider misiniz, kişisel bakım ürünlerine çok harcar mısınız, çok yemek yer misiniz, gezer tozar mısınız? Bu kriterler önemli. Fazlasına cevabınınız evet ise malesef tek başınıza 2000 TL ile geçinemezsiniz. Kira, ulaşım, faturalar, borçlar bilmenne... Fırsatınız varsa güvenebileceğiniz yakın arkadaşınızla bir eve çıkın en azından fatura, kira, masraflar bölünsün. İstanbul'da yaşıyorum ama burada hayat güzel olduğu kadar da zor.

İstanbulda çok zor
Hem maddi hem manevi
Eskişehir
Bursa
Samsun
Sinop
Yalova
gibi şehirlerde hayat senin için çok daha kolay olur

Kira istanbulda 1+1 üsküdar civarı sıradan bir yer bir bayan için zordur ortalama 800 tl kita faturalarla minimum 1000 gıda 500 yol 200 zor ama ucucuna yeter gibi
Değil istanbul türkiyenin neresi olursa olsun tek bir kadının yaşaması zor olacaktır ama inkansız değil

Peki teşekkür ederim cevap için

Hayat tarzınız nasıl? Mesela alışverişe düşkün müsünüz, kuaföre gider misiniz, kişisel bakım ürünlerine çok harcar mısınız, çok yemek yer misiniz, gezer tozar mısınız? Bu kriterler önemli. Fazlasına cevabınınız evet ise malesef tek başınıza 2000 TL ile geçinemezsiniz. Kira, ulaşım, faturalar, borçlar bilmenne... Fırsatınız varsa güvenebileceğiniz yakın arkadaşınızla bir eve çıkın en azından fatura, kira, masraflar bölünsün. İstanbul'da yaşıyorum ama burada hayat güzel olduğu kadar da zor.

Hayır fazla masrafım yok bi spor ayda 130 falan tutuyor o da

Kiralar ateş pahası İstanbul'da.
En ücra köşelerinde bile 800 tl ye ev yok. Kayaşehir gibi Yen'i yerleşim yerinde bile 1300 gibi rakamlar.
1300 ev olsa
300+150 yemek ve yol olsa
Kışın doğalgazı var aidatı var..
Bence başka biryer düşün. 2000 liraya rahat rahat geçirebileceğini hatta birikim bile yapabileceğini düşünüyorum. Ama bu yer İstanbul değil bence..

Kiralar 1+1 için 1000tl'ye var da bağcılar da gayet yaşarım insanlar asgari ücretle ev geçindiriyor. Ki Bağcılar yani
Kimse asgari ucretle gecinemiyor gecindigini zannediyor sadece barinip karbonhidrat agirlikli besleniyor.

Istanbulda 2 bin maasla bin tl kira odersen kalan bin tl ile sadece ev giderlerini gorursun.Suan hangi sehirdesin bilmiyorum ama anadoluda su parasi 20 tl geliyorsa istanbulda o su parasi 50 tlye karsilik geliyor.

Gercekleri yazdim sana ev arkadasi olmadan o parayla surunursun yaslanirsin.

Kiralar ateş pahası İstanbul'da.
En ücra köşelerinde bile 800 tl ye ev yok. Kayaşehir gibi Yen'i yerleşim yerinde bile 1300 gibi rakamlar.
1300 ev olsa
300+150 yemek ve yol olsa
Kışın doğalgazı var aidatı var..
Bence başka biryer düşün. 2000 liraya rahat rahat geçirebileceğini hatta birikim bile yapabileceğini düşünüyorum. Ama bu yer İstanbul değil bence..

1300 kira çok dedin ya o kadar eder mi ki 1+1? Sahibinden'e inanmamak gerekiyor galiba

Kimse asgari ucretle gecinemiyor gecindigini zannediyor sadece barinip karbonhidrat agirlikli besleniyor.

Istanbulda 2 bin maasla bin tl kira odersen kalan bin tl ile sadece ev giderlerini gorursun.Suan hangi sehirdesin bilmiyorum ama anadoluda su parasi 20 tl geliyorsa istanbulda o su parasi 50 tlye karsilik geliyor.

Gercekleri yazdim sana ev arkadasi olmadan o parayla surunursun yaslanirsin.

İnşallah ev arkadaşı bulurum o zaman protein ağırlıklı beslenebilmek için

Back
X