İstanbulda öğretmen olmak

tomatis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
10
0
86
36
Eskişehir
Herkese merhabalar. bu sene yeni mezun oldum ve kpssye girdim şimdi tercih stresi sarmaya başladı beni. Özel bi sebepten dolayı İstanbulu ilk sıraya yazmak istiyorum ama çevremdekiler hep İstanbul da yapamazsın çok pahalı gibi şeyler söylüyor inanın çok zor bir karar. Eger İstanbulda öğretmen olna varsa memnunmusunuz ya da ilk sene deneyimim yokken İstanbul gibi büyük bir şehri yazmam sizce ne kadar mantıklı. Biraz deneyimlerinizi aktarırmısınız. Şimdiden teşekkürler...

tabii ki istanbul pahalı bir şehir. maaşının önemli bir kısmını kiraya ayırmak durumunda kalabilirsin. ayrıca ulaşımda sorun. ama sen bilirsin?? senin yerinde olsaydım kesinlikle ailemin yanını tercih ederdim..

ben istanbulda 4 sene calistim ilk atamam oraya oldu..Su an olsa yine calisirim evet pahali bi sehir ama cok da guzel bi sehir..Birikim yapmak guc biraz o yuzden ben ozelde de calistim ve cok sukur sıkıntı yasamadim..İlk tercihim istanbuldu benim de ve ailemin yasadigi sehri tercih etmedim..

Bence yaşadıgın şehire yakın bir yerde başlamalısın birikim yapman ve mesleğini tamamen öğrenmen açısından senin için iyi olacaktır. ,

İstanbul=para...

Ben de sevdiğim adam için küçük bir ilçedeyken istanbula tayin istedm. beni o kadar çok korkuttuar ki tayinmin çıktığı yaz kendime ek iş aradım internetten Ama bana anlatıldığı gibi zorlanmadm. Sonuçta istanbulda yalnıız yaşayan bizim kadar maaş alan binlerce insan var. Tercih edeceğin ilçede çok önemli tabi ki.Anadolu yakasında pendik, kartal, sultanbeyli Avrupa yakasında bağcılar gaziosmanpaşa bildiğim konut bakımından uygun ilçeler. Kısacası eğer mutlaka gelmen gerekiyorsa ve hareketli bir yaşamı seviyorsan düşünme yaz derim

istanbul çok zor bir tercih bence..özellikle esenler bağcıalr civarını yazacaksan iyi araştır..ilk görev yılımda 63 kişilik sınıfla baş etmek benim açımdan zor olmuştu.

istanbul da yaşamın yanında kalabalık ve her kültürden öğrencinin olduğu okulları da göz önünde bulundurmak lazım ben ailem burada olduğu için tercih ettim. onlar olmasaydı tercih etmezdim her halde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…