Istanbulda kurban kesim yeri?

Tugcetug1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2019
870
329
33
Merhaba arkadaşlar biz bu yıl ilk defa kurban keseceğiz.istanbulda olanlar siz nasil hallediyorsunuz kurban işini.nerden alip nerede kestiriyorsunuz.marketlerde böyle işlemler var güvenilir mi ? Cevap verirseniz çok sevinirim kızlar basima ağrılar girdi. Es kişisi cok alakasız bu konuyla.esimin amcası Istanbulda yaşıyor onların orda kesecegz. Onların durumu cok iyi değil etlerinde orda birakacagz

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar biz bu yıl ilk defa kurban keseceğiz.istanbulda olanlar siz nasil hallediyorsunuz kurban işini.nerden alip nerede kestiriyorsunuz.marketlerde böyle işlemler var güvenilir mi ? Cevap verirseniz çok sevinirim kızlar basima ağrılar girdi. Es kişisi cok alakasız bu konuyla
Istanbul da yaşayanlar cevap verirler de "başıma ağrılar girdi." çok acayip bir durum değil mi? Azıcık rahat olun hayatta.

İstanbul'dayım biz kurban parasını yolluyoruz memleket de kiler kesiyor genelde ama kesim yeri çok var ücreti yüksek diye biliyorum. İnternetten bakın isterseniz tam olarak yer vermek sorun olabilir.ve marketlerde asla yapmayın bu işi özelikle Carrefour ve migros da . Helal ve usule göre olması açısından bunlar iyi değil

hemen hemen her ilçeye yakın hayvan pazarları ve yakınlarında da kurulu mezbaalar var oralardan alınıp kestirilebilinir

Istanbul da yaşayanlar cevap verirler de "başıma ağrılar girdi." çok acayip bir durum değil mi? Azıcık rahat olun hayatta.
Ben herseyi böyle büyütüyorsun kafamda herseyi dert ediyorum.kurban bize düşüyor ama esim bir okadar gamsız. Keşke bende rahat olabilsem:(

İstanbul'dayım biz kurban parasını yolluyoruz memleket de kiler kesiyor genelde ama kesim yeri çok var ücreti yüksek diye biliyorum. İnternetten bakın isterseniz tam olarak yer vermek sorun olabilir.ve marketlerde asla yapmayın bu işi özelikle Carrefour ve migros da . Helal ve usule göre olması açısından bunlar iyi değil
Markette açıklamalar kısmında müftü eşliğinde kesiliyor yazıyor doğru degilmidir acaba

Etini eve getiriyirmusunuz yoksa memlekette dağıtıyor musunuz.

İstanbul da kesim yeri bar mı bilmiyorum ama market kesimlerine hiç güvenmiyorum. Kurban mı kesiyorsun kasaptan et mi alıyorsun belli değil. Dini şartlarını yerine getiriyorlar mı bilemem ama zaten“ Kurban kesmek” ruhuna hiç uygun değil.

Kurban satis alanlarinin ayrica kurban kesim yerleri de oluyor, ama beklemekle falan ugrasmayalim derseniz zincir marketleri tercih edebilirsiniz. Helal ve usulune gore olmuyor denmis ama en azindan migros icin sokaktaki herhangi bir kasapla kiyaslayinca bu konuda asiri hassas olduklarini soyleyebilirim. 50 tl ek ucretle kiymaniza varincaya kadar hazırlıyorlar.

Eğer zaman sıkıntınız yoksa yerinizde olsaydım 2. ve ya 3 . günü satış yerinden alıp hemen orda kestirirdim hem daha az yoğun hem daha uygun oluyor.

Belediyelerin kesim alanları oluyor
Veya böyle özel kesim yapan restaurantlar kasaplar vs de var

Bazı dernekler var hisseye giriyosun
Gidip hayvaninin basinda duruyosun kesiyolar
Parcaliyolar hassas payliyolar paketli bişekilde veriyolar sen uğraşmiyosun hiç

Biz oyle biyere girdik
Esenyutta 35 /40 kilo et 1900 lira

Anadolu yaksindada vardir araştir istersen

Aldığım yer kesip parçalayıp haber veriyor .3. gün alıp geliyorum .
Sadece dolaba yerleştiriyorum .

Satılan yerlerde kesimi de yapılıyor.
Ben carrefour ve migrosta da kestirmiştim kızım bebekken,gayet özenli ve temiz hazırlıyorlar kolileri.
Son 3 senedir,İstanbul'a yakın köyde birini bulduk,önceden haber verip seciyoruz,orda kesim,parcalama vs yapılıyor. Yaşadığım semtte ki kurban kesim alanı evime yakın ama kalabalık ve yoğunluktan dolayı tercih etmedim hiç.

Satılan yerlerde kesimi de yapılıyor.
Ben carrefour ve migrosta da kestirmiştim kızım bebekken,gayet özenli ve temiz hazırlıyorlar kolileri.
Son 3 senedir,İstanbul'a yakın köyde birini bulduk,önceden haber verip seciyoruz,orda kesim,parcalama vs yapılıyor. Yaşadığım semtte ki kurban kesim alanı evime yakın ama kalabalık ve yoğunluktan dolayı tercih etmedim hiç.
Hangi köy acaba telefon numarası falan var mi bizde gider yaptırdık koyden

Back
X