İstanbulda gezilecek yerler? yardım eder misiniz

pinkbird

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2012
698
1
46
İstanbul
arkadaslar 9 aydır istanbuldayım avrupa yakasında oturuyorum pek fazla bilmiyorum istanbulu. eşimle hafta sonları gezcek bi yerler arıyoruz acaba fikir verir misiniz:) bilinen yerleri gezdik eyup sultan pier loti sultan ahmet minyaturk gibi.baska bildiğiniz guzel yerler var mı acabaaa???

Bir gün gidin pier lotiye oturun kafanızı dinleyin,bir gün Boğaz turuna katılın eğer arabanız varsa sahilden ilerleyerek şöyle bir boğaz havası alın,Anadolu yakasında çamlıca tepesine gidin İstanbula bir de tepeden bakın,Bir gün Rumeli Hisarında surların üzerinde gezinin,Adalara gidin bisiklete faytona binin,Sapphire gidin tüm İstanbulu ayaklarınızın altında görün birde,Taksime İstiklale gidin,İstiklalden beyoğluna doğru inin yol üstünde Galata kulesine girin ordan çıkın galata köprüsüne yürüyün balık ekmek yiyin,Eminönüne inin Üsküdara geçin Kız kulesini görün,Sarıyerde kahvaltı yapın,Yıldız parkına gidin kuşları dinleyin yeterli oldumu daha sayayım mı :9::9:

Bizim buraya Florya'ya gelin.Akvaryum var burada,sonra güzel tesisler de var.Haftasonu kalabıleceğiniz Kıyıköy var.Çok güzel bi yer.

Bir gün gidin pier lotiye oturun kafanızı dinleyin,bir gün Boğaz turuna katılın eğer arabanız varsa sahilden ilerleyerek şöyle bir boğaz havası alın,Anadolu yakasında çamlıca tepesine gidin İstanbula bir de tepeden bakın,Bir gün Rumeli Hisarında surların üzerinde gezinin,Adalara gidin bisiklete faytona binin,Sapphire gidin tüm İstanbulu ayaklarınızın altında görün birde,Taksime İstiklale gidin,İstiklalden beyoğluna doğru inin yol üstünde Galata kulesine girin ordan çıkın galata köprüsüne yürüyün balık ekmek yiyin,Eminönüne inin Üsküdara geçin Kız kulesini görün,Sarıyerde kahvaltı yapın,Yıldız parkına gidin kuşları dinleyin yeterli oldumu daha sayayım mı :9::9:

ahahahaha:))) cok tesekkur ederim:) baska varsa olur tabi fazla bilgi göz cıkrmaz:) saydıgınız bazı yerlere gittik bogaz turu rumeli hisarı adalar sapphire beyoglu galata kulesi yıldız parkı buralara gitmedik. gitmedigimz cok yer varmıs meger bizde baya gezdik dioduk:))

ahahahaha:))) cok tesekkur ederim:) baska varsa olur tabi fazla bilgi göz cıkrmaz:) saydıgınız bazı yerlere gittik bogaz turu rumeli hisarı adalar sapphire beyoglu galata kulesi yıldız parkı buralara gitmedik. gitmedigimz cok yer varmıs meger bizde baya gezdik dioduk:))

Ben rehberim normalde ama yapmıyorum rehberlik...Yapmasam da çok gezerim severim gezmeyi bilirim çoğu yeri :9: İnternetten araştırırsan nerde olduğunu kolayca bulursun garipçe köyü var hatta 3. köprünün yapılmasının planlandığı yer...Oralar bozulmadan gidin görün bir köy kahvaltısı yapın derim...Bildiğin küçük köy ve herşeyi peynir sütü bal kaymak kendileri yapıyor...Omleti menemeni böreği ne istersen ye ve 15 tl gibi bir rakama...Kesinlikle tavsiye ederim...Onun dışında şimdi mevsimi değil ama yaz için polonezköyü öneririm...İstanbuldan ayrı bir diyar orası yemyeşil bildiğin karadeniz...Orda da yeşillikler arasında mangal keyfini yaşayın mutlaka...:44: Düşünüyorum bulunca yazarım yine...

Son düzenleme:
tesekkürler:) florya nerde acaba nasıl gideriz? araba var eyübe ne kadar uzaklıkta tahminen

Florya eyüp arası maksimum 30 dk dır arabayla trafik olmaması durumunda tabiki...Orasıda güzeldir orda büyükşehir belediyesinin tesislerini tavsiye ederim :34::34:

Ben rehberim normalde ama yapmıyorum rehberlik...Yapmasam da çok gezerim severim gezmeyi bilirim çoğu yeri :9: İnternetten araştırırsan nerde olduğunu kolayca bulursun garipçe köyü var hatta 3. köprünün yapılmasının planlandığı yer...Oralar bozulmadan gidin görün bir köy kahvaltısı yapın derim...Bildiğin küçük köy ve herşeyi peynir sütü bal kaymak kendileri yapıyor...Omleti menemeni böreği ne istersen ye ve 15 tl gibi bir rakama...Kesinlikle tavsiye ederim...Onun dışında şimdi mevsimi değil ama yaz için polonezköyü öneririm...İstanbuldan ayrı bir diyar orası yemyeşil bildiğin karadeniz...Orda da yeşillikler arasında mangal keyfini yaşayın mutlaka...:44: Düşünüyorum bulunca yazarım yine...

cok tesekkur ederim canım ben de seviyorum gezmeyi eşime soliim en yakın zamanda gidelim buralara:)

Geldiğin şehirde güzelmiş...Bende İstanbulda Bahçelievlerde oturuyorum bende yeni evlendim sayılır :9::9::9: 9 ay olacak :17::17:

evet izmirde güzel istanbula ilk gelince baya zorluk cektim cok buyuk kalabalık geldi ama alıstım artık :) sen de bizim gibisin o zmn bizim de 9 ay oldu 2 temmuzda evlendik:)

evet izmirde güzel istanbula ilk gelince baya zorluk cektim cok buyuk kalabalık geldi ama alıstım artık :) sen de bizim gibisin o zmn bizim de 9 ay oldu 2 temmuzda evlendik:)

Bende 23 temmuzda evlendim :16::16: Allahtan güzel şehre gelmişin çok sıkılmazsın...:34::34:

evet istanbul guzel ya:16: eşim evde olmadıgı zamanlarda cok sıkılıyorum ama komsuluk yok hic burda herkes cok resmi o yonu kotu

Evet maalesef o yönden çok kötü İstanbul...Çalışmıyor musun çalışsan daha kolay olur senin için sanırım...:34::34::34:

Florya eyüp arası maksimum 30 dk dır arabayla trafik olmaması durumunda tabiki...Orasıda güzeldir orda büyükşehir belediyesinin tesislerini tavsiye ederim :34::34:

anılarımııı depreştirdinn kısss:))
benim düğünüm orda olmuştu havuz başında :) düğünden bi kaç gün sonrada oraya yemeğe gitmiştikk çok güzel bi yer sana katılıorummm arkadaş gide bilirr

Canım arkadaşın dediği gibi Florya da akvaryum var oraya gidin kesin bütün gün gezersiniz orda :27: Onun dışında Beylikdüzünde Torium AVM var, içinde snowpark var gidip eşinle iyi vakit geçirebilirsinz.. Tarihi yerlere gitmek istiyorsanız; Yerebatan Sarnıcı,Ayosofya, Dolmabahçe Sarayına filan gidin canım.. Ayrıca Ortaköy'e gidebilirsiniz canım ve Ortaköy de mi Sarıyer de mi hatırlamıyorum ama Sadberk Hanım Müzesi var.. Arkeolojik eserler, büyük uygarlıkların kalıntıları, Osmanlı-Selçuklu eserleri filan var.. :34:

canım kız kulesine gittinizmi?karşıda Hidiv kasrı var orayada gidebilirsiniz, yere batan sarnıcı na gidebilirsiniz... gülhaneparkını faytonla gezebilirsiniz.. istanbul 1453 e gidip eskiye dönebilirsiniz:) topkapıda bu aradaaa...
heee bide şöyle bişi vazrr illa tarihi yerlere gitmen şart değill
ben bakırköydeyimm bi cumartesii pazarıı kuruluyorkii sormaaa :) kocamannn sosyete paazarı denio gelip gezmeni tavsiye ederim :) floryaya gitmişken de çarşamba günü git yanlış hatırlamıosam orda yada yeşilköy(yurt) aklımda değil şimdi :) floryadaki arkadaş iyi bilirrr çarşamba günleri sosyetepazarı kuruluyorr :)

bu aradaa istanbulforuma gidip şu turkuazo idi sanırım yanlış bilmiosam :) balıkların orayada gidebilirsinnn
vee floryada sahilde pilot müzesi var orayıda görmeni tavsiye ederim
ve kanlıcada kocamannn hayvanat bahçesi var orayıda görmeni isterimmm
ve ve en güzeliii eyüpde yunusbalıklarının gösterildiği bir yer var adı aklımda değil googla yaz eyüp yuunus balığı gösterisi diye çıkıyor:)
sadece yunus balıkları değil...beyaz balina, foxlar, normal balina, yunus balıkları aklıma gelenler bunlarr hem izliye biliyorsunn hemde istersen belli bi ücret karşılığında sende onlarla yüze biliosunn :)

Back