Burda dün yaşanan tartışmanın muhatabı ben olduğum için yazmak gereği duyuyorum. “Ben kesinlikle bu işin içinde bir şey olduğunu düşünüyorum, yazılım yardımı alınıyor, telefona ulaşıp whatsapp mesajlarını okuyor” ibareleri gayet açık ve net şekilde ortada hukuken uygun olmayacak şekilde kişisel verilere bir şekilde ulaşıldığı hakkında şüpheler anlamına geliyor. Ben bu yorumlar yapıldığında hiçbir şekilde aslında öyle değildir ya da vay efendim sen nasıl böyle dersin diye bir yorumda bulunmadım. Kişilerin özgür iradesi ile gelip şüphelerini açıklaması gayet doğal.
Benim takıldığım nokta şu: Bana gayet iyi baktı dediğim bir yorumun altına bir üye spesifik olarak herhangi bir durumu bilip bilmediğini sorduğunda verdiğim yanıt şuydu: evet daha önceden telefonda vs hiç kimse ile paylaşmadığım, seneler öncesinde kalan büyük bir detayı bildi.
Sanki yalan söylüyormuşum gibi bir üye çıkıp ona bakarsan şu şu falcı ben de daha iyi, hem sen kesin bu bilgiyi başkasıyla paylaştın ya da olumlu konuştuğu için böyle diyorsun, ben inanmıyorum diyemez. Bu insanın aklıyla alay etmek oluyor. Hangi falcının kime iyi bakıp bakmadığına da mı gelip karışacak. Bunu ifade ettiğimde de mahalle kavgası yaşıyormuşuz gibi büyük büyük laflarla “sen kim oluyorsun da bana şunu şunu diyorsun, “bir falcıyı” savunuyorsun derse kusura bakmasın da ben susup kenara çekilemez. Burda saygı sınırları içinde herkes herşeyi eleştirebilir ama öyle eli belinde gelip “hayır iyi değil sana öyle gelmiş” “sen kim oluyorsun” vs gibi ifadeleri kullanamaz.
Son olarak “kabalaşmayalım” tarzında karşılıklı kaba ifadeler kullanıldığını ifade eden bir fiil kullanmışsınız. Buradaki yorumlardan da anlaşılacağı üzere dünden bu yana yazılan mesajlarda kabalaşma eylemi tek taraflı yapılıyor.