Hislerimi yazmışsın, hayatta aşk meşk tabi ki eğlenceli konu onsuz olmaz ama daha önemli şeyler var, öncelikle özel sektör deneyimli ve kalifiye insanlar asgari ücrete yakın alır oldu bu olmaz adalet yok ekonomi fiyatlar daha da artacak böyle ülkede öncelik zaten aşk olamaz. Kira sorunu var herseyin aşırı pahalı olması ayrı konu. Aynen uzun zamandır benim de moralim bozuk ve hiç istediğim bir şey değil ama ilerde yurt dışına mecbur çıkmak kalabilir bir çok insan ben de dahilİnanırmısın şu piyasada ne aşk derdim ne başka birşey kaldı moralim bozuk ülkenin haline; asgari ücrete zam geldi herşey zamlanacak asgari ücretle beyaz yaka arasındaki fark kapandı kapanacak bu durumda mesleğimi yapmak istemiyorum motivasyonum kalmadı alım gücüm düştü herkesin düştü yurt dışı kararı almak zorunda kaldım 1haftadır bunun için koşturuyorum hiç istemiyorum ama mecburum o yüzden açıkcası aklım hep bu noktalarda keşke bende bulsam maddi iş konularında iyi biri.
Gerçekten moralim bozuk ben böyle düşünüyorsam asgari ücret alan insanları gerçekten düşünemiyorum bile durum çok vahim
Yurt dışı herkesin yapabilecegi bir şey değil sahsen en son isteyeceğim şey bu olur. Avrupa ülkeleri dışarıdan iyi gözüküyor gezmekle taşınmak aynı şey değil, ben yapamayacağımı biliyorum Avrupa insanı modern, çalışkan vs ama bize uymaz ruh olarak soğuk insanlar. Turkleri de dışlıyorlar ozellikle Kuzey ve Batı Avrupa. Bir tek İtalyanlar iyidir batıda bana kalırsa, onlar da akdeniz insanı samimiyeti var İtalya’nın de ekonomisi öyle Almanya ingiltere gibi olmadığı için taşınması çok mantıklı değil. Almanya’ya son doenmde gidenler geri dönüyorlar alışamıyorlar, bir de giderken esip gürleyip buyuk konusup gittikleri için gururlarına yedirip hemen donemiyorlar mutlu da olamıyorlar giden de mutsuz kalan da artık. Burada bu şartlar daha da kötüye giderken mecbur kalıyor bazı insanlar hak vermiyor değilim.artık kime sorsak yurtdışına gitmeye çalışıyo giderken ölsem dönmem diyenlerin gidenlerin yarısı sonra geri dönüyo iyice dengesi şaşıyor. bende yıllar önce iş baskısından bunalıp ingiltereye taşındım olmadı bişey eksikti biraz daha türk olsun istedim almanyaya geçiş yaptım 8 ay sonra yok yine eksikti herşey olmuyo
bunun üstüne bide aşk meşk sıkıntıları girince iyice alt üst oluyo insan o kadar kötü ki
evet canım bunları yaşadım bende dışlanmayıda gördüm çok şaşırmıştım hiç hayal etmiyodum öyleYurt dışı herkesin yapabilecegi bir şey değil sahsen en son isteyeceğim şey bu olur. Avrupa ülkeleri dışarıdan iyi gözüküyor gezmekle taşınmak aynı şey değil, ben yapamayacağımı biliyorum Avrupa insanı modern, çalışkan vs ama bize uymaz ruh olarak soğuk insanlar. Turkleri de dışlıyorlar ozellikle Kuzey ve Batı Avrupa. Bir tek İtalyanlar iyidir batıda bana kalırsa, onlar da akdeniz insanı samimiyeti var İtalya’nın de ekonomisi öyle Almanya ingiltere gibi olmadığı için taşınması çok mantıklı değil. Almanya’ya son doenmde gidenler geri dönüyorlar alışamıyorlar, bir de giderken esip gürleyip buyuk konusup gittikleri için gururlarına yedirip hemen donemiyorlar mutlu da olamıyorlar giden de mutsuz kalan da artık. Burada bu şartlar daha da kötüye giderken mecbur kalıyor bazı insanlar hak vermiyor değilim.
Kiminle konuşsam aynı şeyi söylemişti tam somut olarak ispat edemiyorlar dışlayışlarını ama içten içe psikolojik baskı, istenmeme ve üstten bakma’yı hissediyorlar. Zamanında oraya çok cahil insanlar da gitmiş, ayak uyduramamışlar ama bu gidip mutlu olamayanlar eğitimli, modern nerede ne yapılmasını bilen birçok Avrupalı’dan daha modern, yetenekli vs insanlar da var ama oyle bir mimlemişler ki ne olursan ol istersen sanatçı mühendis, çok şey üret, görüntü olarak avrupalıdan farkın olmasın ama bir kere Türk olduğunu öğrendikten sonra ağzınla kuş tutsan olmuyor Avrupa öyle gostermese de ırkçıdır zaten, bir de bazı yaşlı kesim çok dindarlar, müslüman oluşumuz en önemli sorun zaten bunu aşamıyorlar. Ben de çok gururluyumdur o konularda, milliyetçiyimdir çok rahatsız oluyorum bu tavırlarına gerisin geriye, alın ülkenizi başınıza çalın diye dönerdim kesin. Tüm aile tası tarağı toplayıp gidenler var onlar ne yapsın çocuklarla giden için ne zordur yeni bir hayat için risk alıyorsun, alışamama durumu var çocuklar için travma. Valla hayat çok zor oldu ülkede ne yazık ki, bu durum fal konularına da yansıyor artık sırf aşk için baktıran da kalmamıştır herhalde. Zaten erkekler için iş ekonomi daha da önemli, şimdi bir erkek için baktırsak bu ekonomik durumlar oncelik olmaya başladı, aşkı böyle durumda hiç düşünmez oldu onlar, odakları iş var daha çok. Kadın erkek fark etmez gerçi öncelik konular vardır Maslow’un ihtiyaçlar üçgeni vardır meşhur şimdi en alttaki ihtiyacı karşılayamazsan ki kira sorunu ve enflasyon barınma gibi temel ihtiyacı tehlikeye atıyor daha ikinci planda kendini gerçekleştirme sevilme gibi ihtiyaçlara sıra gelmez.evet canım bunları yaşadım bende dışlanmayıda gördüm çok şaşırmıştım hiç hayal etmiyodum öyleçok uğraşmıştım bide işyerlerine başvurdum çalıştığım firma aracı oldu ordaki şubesine filan o kadar uğraşmıştımki sonra büyük hayal kırıklığı olmuştu hayatımdanda 2-3 yıl gitti öyle boşa
Aynen öyle onlarda burda yapamıyolar aslında yaşlanınca geliyolar. Benim dedem almancı %50akrabam orda hayalleri hep Türkiye'ye gelmek ait olamıyorlar oraya haklılarda ama şartlar diyolar onlarda bal gibi biliyorlar burada yapamayacaklarını. 2 kuzenim buraya geldi 1'i Turkcel Genel Merkezinde işe başladı ama parayı beğenmedi ev kirası vs ben yaşayamam böyle diyip gitti üstelik babası yardım ettiği halde :))Yurt dışı herkesin yapabilecegi bir şey değil sahsen en son isteyeceğim şey bu olur. Avrupa ülkeleri dışarıdan iyi gözüküyor gezmekle taşınmak aynı şey değil, ben yapamayacağımı biliyorum Avrupa insanı modern, çalışkan vs ama bize uymaz ruh olarak soğuk insanlar. Turkleri de dışlıyorlar ozellikle Kuzey ve Batı Avrupa. Bir tek İtalyanlar iyidir batıda bana kalırsa, onlar da akdeniz insanı samimiyeti var İtalya’nın de ekonomisi öyle Almanya ingiltere gibi olmadığı için taşınması çok mantıklı değil. Almanya’ya son doenmde gidenler geri dönüyorlar alışamıyorlar, bir de giderken esip gürleyip buyuk konusup gittikleri için gururlarına yedirip hemen donemiyorlar mutlu da olamıyorlar giden de mutsuz kalan da artık. Burada bu şartlar daha da kötüye giderken mecbur kalıyor bazı insanlar hak vermiyor değilim.
Ailenin Almanya'da olmasi iyi ama sanslisin o konuda, gittiginde tanidik olmasi cok baska alisman kolay olabilir. Maddi anlamda hepimiz oyleyiz fiyatlar uctu ve maasla maksumum herkesin 2 katina cikti. Maddiyat en onemli konu ama maddiyat olsa bile mutlu ve ozgur yasayamadiktan sonra anlami yok, multeciler yuzunden guvende hissetmiyoruz cidden cok uzucu.Aynen öyle onlarda burda yapamıyolar aslında yaşlanınca geliyolar. Benim dedem almancı %50akrabam orda hayalleri hep Türkiye'ye gelmek ait olamıyorlar oraya haklılarda ama şartlar diyolar onlarda bal gibi biliyorlar burada yapamayacaklarını. 2 kuzenim buraya geldi 1'i Turkcel Genel Merkezinde işe başladı ama parayı beğenmedi ev kirası vs ben yaşayamam böyle diyip gitti üstelik babası yardım ettiği halde :))
Diğer erkek kuzenim Alman firmasında işe girdi burda bir yabancıyla evlendi türk kadınlarıyla yapamıyorum diye oda 2yıl dayanabildi yapamam ben burda diye oda gitti şimsi işviçrede
Yani kimse ülkesini bırakıp gitmek istemez sonuçta ben buraya aitim ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı sokağımı, ülkemi çok seviyorum sadece gezmek içindi yurt dışı benim için ama artık şartlar kötü yani boğulmuş gibi hissediyorum her anlamda düşünün herşeye 2yılda %800den fazla zam gelmiş durumda benim 2yılda maaşıma gelen zam 2bile değil bu adaletsizlik. Maddi kısmı geçtim İzmire gittim geçenlerde inanamazsınız güzelim İzmir sığınmacılardan geçilmiyor ne hale gelmiş bildiğiniz bu haberlerde okuyoruz ya işte foto çekiyolar cidden kadın görmemiş gibiler. İstanbul desen aynı taksime, beşiktaşa, nişantaşına giremez olduk ben korkuyorum istediğim gibi giyemiyorum. Esenler, avcılar oraları görmedim ama oralarda vahim diyolar. Hem alım gücüm olmucak hemde kendi ülkemde özgür olamıcam korkucam sokakta gezerken. Yani bu durum beni çok üzüyo ailemi arkadaşlarımı bırakmak hiç istemiyorum ama gerçekten bir karar alıp uygulamam lazım.
Ay bu Zeynep herkese çıkıyor bir bana çıkmadı heralde .kızlar merhaba aylardır giriş yapamıyordum ama çıkan fal haberim var ayrıntı vermeyeceğim ama zeynep'in dediği çıktı yani adam hakkında söylediği bir şey vardı ben imkansız diyordum ama haber aldım adamın başına Zeynep'in söylediği şey gelmiş
bilginize
Merhaba, bu kişiden başta memnun kalmışsınız, aradan vakit geçti diye sormak istedim hala iyi diyebilir misiniz? ben iletişime geçtim de fiyatı gayet uygun. son 2 haftada tarot baktırmamış olmayı istiyor ama ben de baktığımdan fal baktırmadım şimdilik. bu vesileyle tekrardan baktıranların yorumlarnı almak istedim, 2 haftam dolunca baktırsam mı diye.merhaba kızlar bir arkadaşımın tavsiyesi ile bir bayan ile tanıştım bir süredir sadece kendisine baktırıyorum. ben çok memnun kaldım. instagramdan dm yolu ile iletişime geçiliyor kendisi ile perastrotarot kullanıcı adı. tavsiye edilir. fiyatları da gayet uygun bence
Ben baktırdım :)) benim exin hayatında biri olup olamadığını bilemedi hayatında birçok kadın olduğunu ciddi ilişkisi olmadığını söyledi oysaki var ve adam çapkınken yola geldi yani sadık sevgilisine. 2.si bana duygusu olduğunu kısa zamanda samimi şekilde görüşmek ilişki başlatmak isteyeceğini söyledi 15gün demişti sanırım 3ay geçti üstünden :)) ben anı bilemeyen kimseye baktırmıyorum 2.sefer. 5dk bakıyor ve inanılmaz mıy mıy ve sen konuşarak bir iş yapıyorsun ama böyle konuşmasını asla anlamıyorsunuz o kadar derinden ki birde Türkçeyi düzgün kullanması gerekmez mi hoşuma gitmedi benim. Ben şahsen konuşma tarzından ve anda çok fena yanılmasından dolayı beğenmedim. Gelecek için zaten yoruma gerek yok :)Merhaba, bu kişiden başta memnun kalmışsınız, aradan vakit geçti diye sormak istedim hala iyi diyebilir misiniz? ben iletişime geçtim de fiyatı gayet uygun. son 2 haftada tarot baktırmamış olmayı istiyor ama ben de baktığımdan fal baktırmadım şimdilik. bu vesileyle tekrardan baktıranların yorumlarnı almak istedim, 2 haftam dolunca baktırsam mı diye.
Umarım herşey güzel olur kısa zamanda.Ailenin Almanya'da olmasi iyi ama sanslisin o konuda, gittiginde tanidik olmasi cok baska alisman kolay olabilir. Maddi anlamda hepimiz oyleyiz fiyatlar uctu ve maasla maksumum herkesin 2 katina cikti. Maddiyat en onemli konu ama maddiyat olsa bile mutlu ve ozgur yasayamadiktan sonra anlami yok, multeciler yuzunden guvende hissetmiyoruz cidden cok uzucu.
valla sayenizde param cebimde kalıyor:) anı geçmişi bilemeyeni zaten ben de ciddiye almıyorum. sağolun.Ben baktırdım :)) benim exin hayatında biri olup olamadığını bilemedi hayatında birçok kadın olduğunu ciddi ilişkisi olmadığını söyledi oysaki var ve adam çapkınken yola geldi yani sadık sevgilisine. 2.si bana duygusu olduğunu kısa zamanda samimi şekilde görüşmek ilişki başlatmak isteyeceğini söyledi 15gün demişti sanırım 3ay geçti üstünden :)) ben anı bilemeyen kimseye baktırmıyorum 2.sefer. 5dk bakıyor ve inanılmaz mıy mıy ve sen konuşarak bir iş yapıyorsun ama böyle konuşmasını asla anlamıyorsunuz o kadar derinden ki birde Türkçeyi düzgün kullanması gerekmez mi hoşuma gitmedi benim. Ben şahsen konuşma tarzından ve anda çok fena yanılmasından dolayı beğenmedim. Gelecek için zaten yoruma gerek yok :)
ay o kadar haklısınki en sonda tamamen insan ortada kalıyor.Aynen öyle onlarda burda yapamıyolar aslında yaşlanınca geliyolar. Benim dedem almancı %50akrabam orda hayalleri hep Türkiye'ye gelmek ait olamıyorlar oraya haklılarda ama şartlar diyolar onlarda bal gibi biliyorlar burada yapamayacaklarını. 2 kuzenim buraya geldi 1'i Turkcel Genel Merkezinde işe başladı ama parayı beğenmedi ev kirası vs ben yaşayamam böyle diyip gitti üstelik babası yardım ettiği halde :))
Diğer erkek kuzenim Alman firmasında işe girdi burda bir yabancıyla evlendi türk kadınlarıyla yapamıyorum diye oda 2yıl dayanabildi yapamam ben burda diye oda gitti şimsi işviçrede
Yani kimse ülkesini bırakıp gitmek istemez sonuçta ben buraya aitim ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı sokağımı, ülkemi çok seviyorum sadece gezmek içindi yurt dışı benim için ama artık şartlar kötü yani boğulmuş gibi hissediyorum her anlamda düşünün herşeye 2yılda %800den fazla zam gelmiş durumda benim 2yılda maaşıma gelen zam 2bile değil bu adaletsizlik. Maddi kısmı geçtim İzmire gittim geçenlerde inanamazsınız güzelim İzmir sığınmacılardan geçilmiyor ne hale gelmiş bildiğiniz bu haberlerde okuyoruz ya işte foto çekiyolar cidden kadın görmemiş gibiler. İstanbul desen aynı taksime, beşiktaşa, nişantaşına giremez olduk ben korkuyorum istediğim gibi giyemiyorum. Esenler, avcılar oraları görmedim ama oralarda vahim diyolar. Hem alım gücüm olmucak hemde kendi ülkemde özgür olamıcam korkucam sokakta gezerken. Yani bu durum beni çok üzüyo ailemi arkadaşlarımı bırakmak hiç istemiyorum ama gerçekten bir karar alıp uygulamam lazım.
Para el degistirdi, eski istanbullular hem kulturlu hem egitimli olanlar maddi olarak da guclulerdi eskiden artik basa cikamadiklari icin istanbul'dan tasiniyorlar ya yurt disina gidiyrolar ya da ege taraflarina kaciyorlar gordugum kadariyla. Ortalik da doguda arazisini satip gelmis, arsa zengini veya asirettir kacakcilikdir artik nasil para kazandigi belli olmayanlarin ve multecilerin eline kaldi.ay o kadar haklısınki en sonda tamamen insan ortada kalıyor.
ben iş için çok bulundum istanbulda beylikdüzü avcılar o taraflarda ama artık ayrım bile yok yani emin ol beşiktaş bebek nasılsa orasıda öyle hiçbi farkı yok sığınmacı konusunda hatta o kadar saçmaki beylikdüzü avcılar bakırköy oralardakiler artık aşırı zengin umursamıyorlar bile sığınmacılar kısmını şehrin ekonomik yapısıda eskisi gibi değil ordaki yerli doğulu aileler almış yürümüş gitmiş umurlarında değildi orda iş için insanlarla görüşürken farkettim
sonumuz hayırolsun diyip susuyorumkonu dağılmasın
Cidden sadece Sibel hakkinda yazmis cok komik duruyor bakinca mesajlara.Neden 6tane mesajın var ve Sibel önerisiyle geliyosun. 6mesajında Sibel üzerine yazdığın yeterli değilmi
Cafeler cok kotu gercekten hic cafe falcisi cikmadi bende. Yalniz gecen Meryem Hanim a baktirmistim genelde tavsiye ama bir kisi ile gorusme olacak dedi gorustuk gercekten bir de 6 ay icinde birine sans vereceksin, gercekten icine sinen biri karsina cikacak dedi boyle soyleyince gorustugum kisiyle olmayacak demeye calistigini anladim. Gorustugum kisiyle cok anlastik ama tamamen arkadasca bakiyorum, iyi bir arkadas kazanmis oldum bir etkilesim olmadi ben de zaten biliyordum ama aklimda kalmasin diye bulusmustum o da falda demisti aklinda kalmasin gorusmelisin diye bence biraz da olsa bilmis oldu kotu degil Meryem enerjisi de guzeldi. Illa cafe falcisina baktirmak isteyen olursa Meryem hanimi deneyebilir anladigim kadariyla Allah korkusu olan inancli biri oyle fal gibi bakmiyor zaten daha farklikafeler artık burayıda bildiği için gidip reklam yaptırıyor
kıza selam yazsak otomatik davinci kafe ankara sibel hanım çok iyi yazacakmış
Akıl veriyor tabii bizim aklımız tatile çıktığı içinCafeler cok kotu gercekten hic cafe falcisi cikmadi bende. Yalniz gecen Meryem Hanim a baktirmistim genelde tavsiye ama bir kisi ile gorusme olacak dedi gorustuk gercekten bir de 6 ay icinde birine sans vereceksin, gercekten icine sinen biri karsina cikacak dedi boyle soyleyince gorustugum kisiyle olmayacak demeye calistigini anladim. Gorustugum kisiyle cok anlastik ama tamamen arkadasca bakiyorum, iyi bir arkadas kazanmis oldum bir etkilesim olmadi ben de zaten biliyordum ama aklimda kalmasin diye bulusmustum o da falda demisti aklinda kalmasin gorusmelisin diye bence biraz da olsa bilmis oldu kotu degil Meryem enerjisi de guzeldi. Illa cafe falcisina baktirmak isteyen olursa Meryem hanimi deneyebilir anladigim kadariyla Allah korkusu olan inancli biri oyle fal gibi bakmiyor zaten daha farkli
Aynen ben hic sevmem tavsiye ama arada bir iki ongorusu oldu en azindan, onu da bilemeyen olabiliyor gorusme olacak yakin zamanda drmesi mesela, ertelenebilirdi hic gorusme olmayabilirdi cok kotu degil yine de kotunun iyisi cafe falcilari icinde diyeyimAkıl veriyor tabii bizim aklımız tatile çıktığı için
Hangi cafe de Meryem hanım?Cafeler cok kotu gercekten hic cafe falcisi cikmadi bende. Yalniz gecen Meryem Hanim a baktirmistim genelde tavsiye ama bir kisi ile gorusme olacak dedi gorustuk gercekten bir de 6 ay icinde birine sans vereceksin, gercekten icine sinen biri karsina cikacak dedi boyle soyleyince gorustugum kisiyle olmayacak demeye calistigini anladim. Gorustugum kisiyle cok anlastik ama tamamen arkadasca bakiyorum, iyi bir arkadas kazanmis oldum bir etkilesim olmadi ben de zaten biliyordum ama aklimda kalmasin diye bulusmustum o da falda demisti aklinda kalmasin gorusmelisin diye bence biraz da olsa bilmis oldu kotu degil Meryem enerjisi de guzeldi. Illa cafe falcisina baktirmak isteyen olursa Meryem hanimi deneyebilir anladigim kadariyla Allah korkusu olan inancli biri oyle fal gibi bakmiyor zaten daha farkli