Aynen öyle onlarda burda yapamıyolar aslında yaşlanınca geliyolar. Benim dedem almancı %50akrabam orda hayalleri hep Türkiye'ye gelmek ait olamıyorlar oraya haklılarda ama şartlar diyolar onlarda bal gibi biliyorlar burada yapamayacaklarını. 2 kuzenim buraya geldi 1'i Turkcel Genel Merkezinde işe başladı ama parayı beğenmedi ev kirası vs ben yaşayamam böyle diyip gitti üstelik babası yardım ettiği halde :))
Diğer erkek kuzenim Alman firmasında işe girdi burda bir yabancıyla evlendi türk kadınlarıyla yapamıyorum diye oda 2yıl dayanabildi yapamam ben burda diye oda gitti şimsi işviçrede
Yani kimse ülkesini bırakıp gitmek istemez sonuçta ben buraya aitim ailemi, arkadaşlarımı, akrabalarımı sokağımı, ülkemi çok seviyorum sadece gezmek içindi yurt dışı benim için ama artık şartlar kötü yani boğulmuş gibi hissediyorum her anlamda düşünün herşeye 2yılda %800den fazla zam gelmiş durumda benim 2yılda maaşıma gelen zam 2bile değil bu adaletsizlik. Maddi kısmı geçtim İzmire gittim geçenlerde inanamazsınız güzelim İzmir sığınmacılardan geçilmiyor ne hale gelmiş bildiğiniz bu haberlerde okuyoruz ya işte foto çekiyolar cidden kadın görmemiş gibiler. İstanbul desen aynı taksime, beşiktaşa, nişantaşına giremez olduk ben korkuyorum istediğim gibi giyemiyorum. Esenler, avcılar oraları görmedim ama oralarda vahim diyolar. Hem alım gücüm olmucak hemde kendi ülkemde özgür olamıcam korkucam sokakta gezerken. Yani bu durum beni çok üzüyo ailemi arkadaşlarımı bırakmak hiç istemiyorum ama gerçekten bir karar alıp uygulamam lazım.