Notlar :
-Taksimdeki 10 TL’lik fallara fazla itibar etmeyin
- ‘’Çok kötüyüm, Falcı lazım’’ düşünesiyle falcı aramayın, falcı en fazla geleceğe dair bir şey söyleyebilir, geleceği değiştiremez. Kendinizi gerçekten kötü hissediyorsanız ‘’antidepresan’’ olmayan sakinleştiriciler var, onlardan bi tane alın, ılık bir duş alın, 2-3 saat uyuyun, sonra güzel bir yemek yiyin, gezip dolaşın, saç renginizi değiştirin :) Ama falcıdan çok şey beklemeyin…’’Çok kötüyüm düşüncesinden 8-10 saat kaçabilirseniz gerisini getirebilirsiniz…
- 50 TL’nin üstünde bir parayı fal için vermeyin, dolandırılıyor ya da istismar ediliyor olma ihtimaliniz yüksek olacaktır. Neticede şunu düşünün, karşınızdaki kişi GERÇEKTEN olağanüstü yetenekleri olsa dandik bir kafede, tahta bir sandalyenin üstünde günde 10 saat, 50 kişiye telveye ya da kartlara bakıp yorum yapmazdı…
- Unutmayalım, karşımızdaki insanlar geçimleri bu iş üzerinden kazanıyorlar, duygusal bağ kurmaya çalışmayın, bu bir rahatlama seansıdır, gidip kafanızı dağıtın ve fazlasını düşünmeyin…Çıktı ya da çıkmadı gibi takipte olmayın…
- İlla gelecek ile ilgili birşeyler öğrenmek niyetindeyseniz Falcıyı bırakın Medyuma gidin(resmi, evraklı, vergi veren, mekanı olan, mümkünse arapça ya da İbranice bilen, ebcet hesabı , cifir hesabı, yıldız haritası, vb uygulamaları bilen, cemaat, tarikat, dergah görmüş, yüksek maddi beklentisi olmayan birini bulmaya çalışın) , Ben medyuma gittim, bütün gazetelerde boy boy haberleri çıkmış olan ‘’ünlülerin medyumu’’ diye anılan birisiydi, tek bir dua ile iki tane 2 mt boyundaki yılanı gözümün önünde kıpırdayamaz hale getirdi, bu kadar yeteneklisiniz, çocuklarınızın hepsi neden, işsiz, eşinden boşanmış, mutsuz vs diye sordum, bizim yeteneğimiz, duamız, süt verdiklerimize tesir etmez dedi. Karşınızda kıvırmaya hazır biri varsa siz ne yapsanız yapın, ona laf yetiştiremezsiniz, siz 20 değil 30 falcı görmüş olun fark etmez, karşınızdaki kişi sadece 1 günde en az 30 kişiye fal bakıyor, onun işi bu, nasıl herkes işinde usta ise, karşınızdaki kişi de sizi ikna etmek, sizi inandırmak, sizi o kapıdan çıktıktan sonra ‘’ vay be herşeyi biliyo, ne detaylar verdi’’ dedirtecek şekilde göndermek için elinden geleni yapar.
- İyi ya da kötü her falcının, iyi ve kötü anları vardır, her falcının da kötü anlarında ( yani karşısındaki kişi için bir şey söyleyemediği/uyduramadığı anlarda) söyleyecekleri klişe, hazır cümleleri vardır, Bunlardan bir tanesi
a- Sen hem şanslısın hem de şanssız (ve benzeri cümlelerdir, mantıklı bir insan bu cümleyi duyunca önce şaşırır, afallar, anlamaya çalışır ama her şey o kadar hızla ilerler ki, sorgulayamadan fal biter, yahu şanslı mıyım? Şanssız mıyım? Hangisi, hem şanslı hem şanssız nasıl oluyorum, hem alkolik hem Yeşilaycı olabilir miyim?
b- mutlaka sizin telepatik güçleriniz olduğunu, 6nci hissiniz olduğunuzu söyleyecektir, en büyük klişelerden biri de budur, bana da söylediler, çakralarını açtır diyen oldu, sen biraz çaba göstersen bizden daha iyi fal bakarsın diyen oldu, senin güçlerin var seninle çok güzel transa geçilir diyen oldu? Yok yahu ne telepatisi, ne gücü, bende öyle yetenek olsa ne işim var seninle
Karşınızdaki kişinin gerçekten fal mı bakıyor? Yoksa klişelerden mi ilerlediğini anlamak istiyorsanız 3-4 kişilik bir grup halinde gidip sırayla baktırın, 2şer li gruplar halinde gidip arka arkaya baktırabilirsiniz. Çıkışta konuşulanları paylaşın, sonuçla hepinize aynı şeyleri söyleyip söylemediğini anlayabilirsiniz.
- Benim elektriğim tutmadı, enerjim tutmadı, sen kendini kapatmışsın, kollarını bağlama, senden bişey alamıyorum, okuyamıyorum, göremiyorum, çok kapalısın, yıldızın düşük, çok nazara geliyosun, sende çok göz var, çok nazar var, bi yerden haber bekliyosun, yolun var, bütün sorunların yakında bitecek, çok iyi niyetli birisin, bütün bunlar iyi niyetinden başına geliyor, herkesi kendin gibi görme, çok çekmişsin yakında tüm sorunların bitecek, (tipik fal cümlelerinden bazılarıdır, böyle bir yere denk geldiğinizi fark ettiyseniz, falı uzatmayın, çantanızı alın, teşekkür edin ve bir daha gitmeyin
- Aşırı pozitif tablolar çizen falcı ve fal performslarına sorgulayıcı gözle bakın(inanmayın), hayatınız muhtemelen bugüne kadar hangi oranda mutlu geçtiyse bundan sonrada hemen hemen aynı oranda mutlu ya da mutsuz geçecektir, falcıların çoğu negatif şeyler söylemezler, çünkü bırakmak istedikleri etki pozitiftir, dışarı çıktığınızda mutlu ve memnun olmanızı isterler
- 30 TL nin bir fal için ÇOK YÜKSEK bir ücret olduğunu unutmayın, bugün Türkiye nüfusunun neredeyse %20-30’u bu parayı kazanmak için 1 gün çalışıyorlar, her sokakta mutlaka bir tane olan discount marketlerde çalışan personellerin 800-850 TL maaş ile günde 10 saat çalıştığını unutmayın, fal bakan kişinin, ödemiş olduğunuz paraya karşılık size saygı göstermesi gerektiğini, sizi tatmin etmek için çaba göstermesi gerektiğini unutmayın, mekandan asla tatmin olmadan ayrılmayın, beğenmiyorsanız karşınızdaki kişiye ya da mekan sahibine uygun bir dille söyleyin, ‘’verdiğiniz paranın karşılığını almadığınızı’’ açık açık söyleyin. Gayet net ‘’bir daha gelmeyeceğinizi’’ söyleyin… Semt pazarlarında insanlar 50 kuruş için pazarlık ediyorlar, 30 TL verip bile bile lades demeyin, yok diyecekseniz, o 30 TL yi bir yardım kuruluşuna verin, beni arayın, her derdinizi dinlerim…
- 5 ya da 10 dakika içerisinde 3-5 tane klişe cümlenin söylenip, gönderilmenize izin vermeyin. Masaya oturmadan önce konuşmak istediğiniz soruları belirleyin, sormak istediğiniz soruları mümkünse bir kağıda yazıp gidin, falın bitim anını siz belirlemeye çalışın, sorularınızı sorun ve yanıtlarınızı isteyin… falcının söylediklerinden önemli olanları, geleceğe dair olanları not etmeye çalışın, böylece ileride o notlara bakıp falın çıkıp çıkmadığını anlayabilirsiniz, tek bir maddeyi tutturan falcı iyi falcıdır demeyin, unutmayın siz lisede 12-13 derse girdiniz, tek dersten geçmeniz yeterli olmadı… Falcının iyi diye tanımlanabilmesi için söylediği çoğu şeyin tutması gerektiğine inanın,
- Tek bir soruya/konuya odaklanıp falcıya gitmeyin…
- Falcıya gitmem lazım deyip falcıya gitmeyin, sorun ya da aciliyet gerektiren konunun geçmesini bekleyin, sonra gidin, sonuçta karşınızdaki kişi falcı, büyücü değil,
- Falcıların büyük çoğunluğu burçlar üzerinden yorum yapmayı severler, burcunuzu sorarlar, öğrendikten sonra bol bol klasik burç yorumları yaparlar ve onun üzerinden en azından 2-3 dakikalık zaman kazanırlar. Bu onlara sizin hakkınızda bilgi almasını sağlayabilir. Karşınızda söz üstadı insanlar var. Sizden ufak bir bilgi alırlar sizin hakkınızda, o bilgiyi evirip çevirip genişleterek size anlatırlar, buna da fal derler, sizde çıktığınızda ağzınız açık kalır, ‘’ay kadın her şeyi bildi dersiniz’’ Uyanık olun, ha yok ben zaten eğlencesine gidiyorum diyorsanız, zaten bu yazdıklarımı okumayın.
- Soru sorup sizden bilgi alan falcı modelinden uzak durun, parayı siz veriyorsunuz, soruları siz soracaksınız…
- Klişelere asla prim vermeyin, o kadar çok detay vereni gördüm ki, Ablamı bir falcıya götürdüm, ablam yıllar boyunca ‘’ben babamın kızıyım, her şeyi yaparım(her zorluğun altından kalkarım’’ derdi, kadın fincanı açtığı gibi ilk cümlede ‘’babamın kızım babamın kızıyım diyosun ama erkekler kendilerinden güçlü kadınları sevmezler, böyle işte evde kalırsın, gelir karşıma oturursun, kadın dediğin gücünü erkeğe o kadar belli etmemeli’’ dedi, ilk cümlede bunu söyleyen kadın, falın geri kalanında daha ne detaylar verir siz tahmin edin, o yüzden klişelerle yetinmeyin, 30-40 TL para verecekseniz karşılığında 3-5 bişey bilsin yahu.
- Fal hakkında internette sayfalarca yazı bulabilirsiniz, fal nedir, kahve falı nedir, el falı nedir, tarot nedir, falın tarihi nedir, aslında fal ne demektir, Mısır Medeniyetinde fal var mıydı vb konuları iyice bir araştırın, bolca okuyun, bunları bilmek size çok şey kazandıracaktır.
- Fal’da size söylenilenlere göre davranışlarınızı ve düşüncelerinizi değiştirmeyin. Falcının söylediklerinin sizin hayatınızı değiştirmesine izin vermeyin. Hayatınıza normal şekilde devam edin. Bunu bir eğlence gibi görün.
- Taksimdeki fal kafelerde (nasıl yaptıklarını bilemiyorum ama) zihin okuyabilen ve bunlar üzerinden fal bakan insanlar var, benim zihnimin içindeki alıp harmanlayan kişi de aslında fal bakmış olmaz, bunu fark ediyorsanız ona göre tavır alın…unutmayalım, geçmişim beni ilgilendirmiyor, geçmiş geçmişte kaldı, ben geleceğimi öğrenmek istiyorum
- Telefonla bakanlara ya da internet sitelerindeki fallara itibar etmeyin. Sonuçta işin içinde az da olsa bir tinsel temas vardır, bu iş öyle telefonla, internetle olmaz, internet siteleri bu konudaki büyük talebin farkına varan zeki insanların iş geliştirme tuzaklarından biridir olsa olsa…
- sabah akşam falcı peşinde koşup lütfen inşallah maşallah, geleceği allah bilir gibi şeyler söylemeyin, fal baktırmak günahtır, fal bakan kişiye inandığınız anda, karşısına oturduğunuz anda şirk koşmuş olursunuz, ya fal baktırmayın ya da sosyal müslüman gibi davramayın, bu söylediklerim falcı/medyum takımı içinde geçerlidir, size fal sırasında sirkeli su ile yıkan, enbiya suresini yatmadan önce oku, felak-nas oku gibi şeyler söylerler, medyumların çok daha ciddi dini beklentileri/talepleri olabiliyor, dini bu kadar iyi bilen, dergah olan, cemaat gören medyumlar nasıl oluyorda günah korkusu yaşamadan fal bakıyorlar, suya bakıyorlar, muska yazıyorlar, bütün bunların içindeki dini çelişkiyi görmeye çalışın, yapılan uygulamanın için dini sokmaya çalışırkar ama fal bakmanın dinle bir ilgisi yoktur...
(notlarım beğenilirse gittiğim yerlerden bazıları hakkındaki düşüncelerimi yazacağım...)
Sevgili obrazlasky; yazdığın fal hakkındaki yorumları okudum ve çok beğendim..belli ki bu işten anlıyorsun ve tecrübe sahibisin..ben bişey sormak istiyorum bende bu emine akkayaya 2-3 yıl kadar önce gitmiştim ama hiç memnun kalmamıştım 5-10 dakika fal bakmıştı ve gelecek hakkında söylediği tek bir şey bile çıkmadı acaba size gelecek hakkında hiçbir dediği çıkmış mıydı?