Arkadaşlar her ne kadar artık fal bakmamak ve baktırmamak konusunda yeminli olsam da 3-4 sene öncesine kadar fal hastası biri olarak İstanbul'da gitmediğim falcı çok az olduğundan sizlerle paylaşmak istedim.
Şimdi cafe fallarda bakanlar arasında çok iyiler olabiliyor ama sayıları çok az, ucuz oluşu da etken olabilir.Çoğu ağız arıyor ve insan psikolojisine göre tahminler yürütüyor. Bir de dikkat ederseniz iyi olanlar bile yakın geleceği söylüyorlar ve siz tekrar tekrar gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bir de çoğu fal cafelerde ben yogun sekilde 3 harflileri hissetmeye baslamistim. Boyle oradayken veya ciktiktan sonra icim daralmaya basliyordu, acayip bir enerji dusuklugu hissediyordum vs. Bagimli olmustum ve hic sonu gelmiyordu. Zaten soylediklerine dikkat ederseniz 3 harfliler tarafindan bilgi aldiklari cok belli, 3 harflilerin gokyuzunun belli katlarina cikip laf dinledikleri gecer, aslinda gelecekten haber veremezler, dinledikleri bilgiler dogrultusunda yonlendirdikleri icin gecmisi cok iyi soylerler yakin gelecegi de duyduklari bilgilere gore bir nevi tahmin ederler bu yuzden bazi seyler tutar, bazilari tutmaz.Mesela siz fala baktirirken gittiginiz is gorusmesinin sonucunu sorarsiniz, siz gorusmeden ciktiktan sonra mulakat yapanlarin ardinizdan aralarindaki konusmalarini dinler olumludur, siz gider fal baktirirsiniz falciya olumlu olacak derler, ama iki gun sonra mesela gorusenlerden biri cayar ve alinmazsiniz boylece fal tutmaz..
Zaten son zamanlarda cikan bu dusunce gucu ile kaderimizi kendimizin sekillendirdigi dusunulurse, aslinda biz elimizdeki cok buyuk bir gucu falcilarin eline birakiyoruz. Falci bir nevi bizim dusuncelerimizi etkileyerek kaderimizi sekillendiriyor. Bugune kadar hic cok iyi durumda olan bir falci gormedim, kendilerine hayirlari yok..Bazi falcilarda da sadistlik vardir, size kotu seyler soylemekten ve karsilarindaki inasni uzmekten adeta zevk alirlar.Boyle bir profesor havalari, bir calimlar..Tabi iyi kalpli olanlarda var ama bilmeden giderseniz sadist bir falcinin kurbani da olabilirsiniz..
Ha bir de sende buyu var cozeyim dumeni var ona hic girmeyeyim zaten...
Umarim bu zavalli insanlara kaderimizi teslim edecek kadar kotu hissetmeyiz hicbirimiz..Ve en onemlisi de fal baktirmak sadece ramazana ozel olarak degil, her zaman icin dinimizde de cok buyuk bir gunahtir. Umarim caninizi sikmadim ama dost aci soyler. Hepinize sevgiler