- 30 Kasım 2009
- 1.155
- 68
her yıldızname açan kimin ne zaman ölüceği yaşı söylemesi doğru bişi olduüğunu düşünmüyorum.ama genelde söylemezler.başından bir hastalık geçicek mi kaç çocuk olucak evlilik kimle nasıl olucak zamanlamalar iş ve para durumları gibi şeyleri kapsar.hayatınızdaki enleri anlatırlar.yıldızname fal değildir kuran la bakılıyor.yıldızname açtırdığınızda size bunu yazılı olarak vermeleri gerekir,bazıları karşılarına alıp anlatıyolar.yüksek meblaglar istiyorlar yıldızname açmak için...
Arkadaşlar, yıldızname Kur'an-ı Kerim ile bakılmıyor. Her arapça yazılı kitabı yada defteri Kur'an-ı Kerim yapmayın. Lütfen, Kur'an-ı Kerim'i de böyle işlere bulaştırmayın.
Ebced hesabı denilen şeylerle bakıyorlar. Hocalar(hoca diye geçinenler) da arapça birşeyler yazıp elinize veriyor muska diye içinde ne yazdığını bilmiyorsunuz dua diye bir yerlerinize koyuyorsunuz. Belki de sıradan bir cümle yazmıştr, nereden bileceksiniz.
Bu konularda biraz daha duyarlı olalım, lütfen.
Bu arada ben birkaç kez baktırmıştım. Biri bu işte adı duyulmuş, bu işten geçinimini sağlayan, bayağı popüler olan bir tanıdığımız amcaydı. Onun baktığı bana pek uymadı. Sonra tam evden çıkıyordum. Orta yaşlı bir bey geldi. Ona dedi; 'bu kızın yıldıznamesine bak'' diye. O bey de yıldıznameme baktı. O zaman lise sondaydım. O an daha yeni başlamış birkaç gün önceki olaylaı bildi ve gidişatını söyledi ve ne dediyse şu zamana kadar çıktı. Öyle uzun uzadıya bakmadı. Zaten en önemli konuydu hayatımda ve onun için ne dediyse yıllar sonra oldu.
Merak eden olursa diye şu notu da bildireyim. Yıllar sonra tekrar baktırmak istedim. Kendisi Mersin'e yerleşmiş ve bu işleri bırakmış. Bu beyler normalde yıldıznameye 100-150$ gibi birşeye bakıyorlardı o zaman yanlış hatırlamıyorsam. Bizim kiracımızın yakımları olduğundan ücretsiz baktırmıştım.