İstanbul ve Hayat..

Ümraniye'de nerde oturuyorsunuz çok merak ettim?
350 binden aşağı yok bu mahallede diyorsunuz genelleme yapıyorsunuz. Ümraniye'nin bile bir çok mahallesi birbirini tutmuyor. Gözünü korkutmayın konu sahibinin boşuna :)

ümraniyede 1+1 150 000 den başlıyor uygun yüksek giriş 120 000 tl filan bulursan bana haber ver ben almayı düşünüyorum

Geçinip geçinememek sizin hayat kriterlerinize kalmış bir durum.. Ülkemizin şartlarına göre ortalama bir geliriniz var.. En kötü 5000 lira ortak geliriniz vardır.. İstanbul da iyi kötü geçinirsiniz.. Neden geçinemeyesiniz.. Yalnız anladığım kadarı ile şöyle bir durumunuz var; sıfırdan ev kuracaksınız.. Eşya masrafınız da olacak.. Bence eşyaya çok para vermeyin.. En gerekli, en minimum şeyleri alın.. Kendi eviniz olunca gönlünüze göre dizersiniz evinizi.. Yalnız ev konusun dada acele karar vermemeniz gerektiğini düşünüyorum. Daha önce İstanbul da yaşamadınız, hiç gitmediğin. Belki sevmeyeceksiniz, belki kanınız kaynamayacak, bilemezsiniz ki.. Bu süre zarfında birikim yaparsınız..
Benim babamın kuzeni öğretmen(sınıf), eşi ise hemşire idi. İstanbul da 5 sene yaşadılar.. Geçinemediler, bir de üstüne borçlanmışlar. Geçinememelerinin sebebi, eşinin yemek yapmaması idi. Sabah, akşam dışarı da yerlerdi. Ve de gayet sosyal kişilerdi.. Onların hayat kriterlerine göre, İstanbul çok pahalı geldi.. Tayinlerini Antalya ya almışlar.. Orada yaşıyorlar.. Ama yine geçinememişler, geçenlerde amcamdan borç para istemişler..
Benim eşimin kuzeni ise 1500 lira maaş alıyor. Evli ve 1 çocukları var.. Geçiniyorlar ve de bu sene kendilerine ev almışlar.. 5 yıldır evliler, ev peşinatı biriktirmişler.. Ama bir de sor nereden ev almışlar diye, herkesin tercih etmeyeceği bir semtten Esenyurt tan almışlar.. İstanbul öyle bir şehir ki; asgari ücretlisi de geçiniyor, karun kadar zengin kişiler de geçiniyor.. Herkesin hayat şartlarına ve kriterlerine bağlı olarak semtler, ilçeler, mahalleler var..
Hatta siz hangi boş kadrosu olan hangi ilçeler, mahalleler olduğunu söyleyin.. Biz size buradan yardımcı oluruz..

ümraniyede 1+1 150 000 den başlıyor uygun yüksek giriş 120 000 tl filan bulursan bana haber ver ben almayı düşünüyorum

Sahibinden'e girin. Orda konut,satılık,daire seçeneklerini işaretleyin. Şehir İstanbul, semt Ümraniye. Fiyata en son çıkabileceğiniz rakamı girin aratın size göre uygun yerler çıkacaktır :)

Öğretmen bi arkadaşım var, kız bekar ama her fğn Etiler'de Nişantaşında, nası geçiniyo bende anlamadım:)
Çift maaşla rahat geçinirsiniz ya o kadar korkmayın, çok yakın arkadasım karıkoca öğretmenler gecen sene geldiler İstanbula, gayet de memnunlar ömrümüz çürüdü doğuda diyolar, hele ki siz biriniz yabancı dil biriniz matematik , özel ders imkanlarıjız da fazla olur

Baktım yok işte o yüzden diyorum ya

ümraniyeeeee.jpg

Arama sonuçları çıkıyor. Ama siz içinden kendinize göre bulamıyorsanız o ayrı bir şey.

Hatta bir tane de link vereyim size

2+1(90m2)128bin

tamamen kişinin yaşam tarzı ve oturduğu semte bağlı ben memurum eşim öğretmen Esenyurt cumhuriyet mahallesinde oturuyorum e-5 5 dk evim işim dolayısıyla ulaşım benim için önemli evimiz 3+1 kiramız 900 tl gerçi şuann 1000 tl altında e-5 yakın yerlerde pek yok doğalgaz bebeğim olduğundan henuz 300 altında gelmedi elektirik su telefonlar internet derken kira kadarda onlara gidiyor.Satılık evler eğer site olsun yeni olsun dersen 3+1 ler 300.000 tl den başlıyo para biriktirme konusuna gelince kendini sınırlayabiliyosun ama bi misafir gezdireyim şuraya buraya götüreyim dersen bayyaa masraf ediyosun çünkü mesafeler çok uzak kısaca adımını atsan para gibi bu şehir ( çok tutumluysan sıkıntı yok ) :)

bak yaklaşık 5 ay ortalama 250 ödüyoruz yakıt parasını. geri kalan zamanlar yakmıyoruz zaten. set pazarları bir harika :KK70: pendik pazarını çok beğeniyorum özellikle. gerçekten çok uygun tuzla tarafı.gebzeyi de düşün bence (çayırova,şekerpınar tarafı.tuzlaya 10 dk uzaklıkta oralar) ilk geldiğimde geri dönmk istiyodum,şu an başkalarına tavsiye ediyorum :) inanamıyorum kendime :KK70:
inşallah geldikten sonra bende sizin gibi konuşabilirim :)okullar açıldığında bahsettiğiniz yerlere de bakarım :) teşekkür ederim :)

evet alabilirsin.
ben emlak ofisinde çalışmıştım epey bi süre, evin durumuna, ilçeye, evin etrafındaki avm.lere, bulunduğu kata göre bile değişir o fiyat canım sen içini ferah tut.

evet iki maaşla paşalar gibi yaşarsınız hem de. biz eşimin tek maaşıyla geçinicez bebek doğduktan sonra ben işe dönene kadar mesela. ben bile korkmuyorum ki benim bi mesleğim de yok, tahsilat veznesinde çalışıyorum. eşimle toplam gelirimiz 3000 tl. sen elinde tutmasını bilirsen yani harcamasını bilirsen çok rahat yaşanır. arkadaşların dediği gibi Bebek'te değil de daha uygun semtlerde yaşarsın sen de.. :KK51:
ama bak sana bi tavsiyede bulunucam bu ay sonuna kadar toki'nin başakşehirdeki projelerini bi araştır. düşük ve orta gelirlilere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuyor. ben çok istedim ama biraz birikmiş olmayınca olmuyo bi de bizim bu sene farklı harcamalarımız olucak bebişimiz geliyo da :KK48:
sen gel istanbul'a gel :KK5:
çok teşekkür ederim :) samimiyetiniz için :)ev araştırıken toki evlerini gördüm sanırım 3200 lira üst gelir sınırı vs şartlar istiyorlar ilçemiz bell olmadığından şimdiden bakamıyoruz. çok teşekkür ederim :) Allah bebeğinize sağlıkla kavuştursun inşalah :)

tamamen kişinin yaşam tarzı ve oturduğu semte bağlı ben memurum eşim öğretmen Esenyurt cumhuriyet mahallesinde oturuyorum e-5 5 dk evim işim dolayısıyla ulaşım benim için önemli evimiz 3+1 kiramız 900 tl gerçi şuann 1000 tl altında e-5 yakın yerlerde pek yok doğalgaz bebeğim olduğundan henuz 300 altında gelmedi elektirik su telefonlar internet derken kira kadarda onlara gidiyor.Satılık evler eğer site olsun yeni olsun dersen 3+1 ler 300.000 tl den başlıyo para biriktirme konusuna gelince kendini sınırlayabiliyosun ama bi misafir gezdireyim şuraya buraya götüreyim dersen bayyaa masraf ediyosun çünkü mesafeler çok uzak kısaca adımını atsan para gibi bu şehir ( çok tutumluysan sıkıntı yok ) :)
anladım. artık tutumlu davranacağız mecbur :) teşekkür ederim :)

kötü bir niyetle gelmiyoruz ki :KK43:. ayrıca başka seçeneğimiz olmadığı için geliyoruz..
Yok lütfen yanlis anlamayin ben sizin icin söylemedim, genel bir yorumdu, inanilmaz kalabaliklasti artik adim atacak yer kalmadi Istanbulda. Öyle bir sitemdi benimki. Gelin siz tabi, yine de Türkiyenin en güzel sehridir canim Istanbulum.

Rezil bir şekil ama yapacak başka şansınız yok .Keşke küçük bir kasabada yaşasammmm.Burası çok kalabalık toplu taşıma araçları,avmler yollar piknik alanları nefes alacak yer yokYaşlıların hep hayalidir ya benim de var emekli olunca küçük bir şehirde yaşamak isterim...

X