- 19 Haziran 2012
- 30.176
- 38.361
- 34
- Konu Sahibi siyahbeyazbilgisayar
zor ama geçinirsiniz çift maaş alıyorsunuz sonuçta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ahhh ahh al benden de o kadarYazasım var ama İstanbul'u anlatırken içimi büyük bir kıskançlık ve hüzün kaplıyor..
Ahh ahhhh..
Geçinirsiniz gayet güzel ve bence orada harcadığınızdan fazla harcamazsınız arkadaşım.
Ev sahibi olmak çok kolay değil elbette. Yüklü kredi çekmeniz gerekir ya da evin özellikleri
konusunda beklentilerinizi düşürmeniz.
İlçe ve okul konusunda isterseniz yardımcı olurum özelden, hakkınızda hayırlısı olsun.
Sanırsam kiraya ucuza veren tek babam :) 4+1 500 tl..çarşıya 10 dk yürüme mesafesi.valla kirada çok uygun sayılmaz 85 metrekare eve 1000 liranın üstünde kira istiyorlar
çok teşekür ederim :) dediğiniz gibi daha kıyıdaki semtleri düşünecez artık :)150-160 arasında alamazsınız ama 160-200 arasında rahat bulursunuz.
Ben daha yeni araştırdığım için fiyatları biliyorum.
Ümraniye'de Şerifali'de, Esenkent'te, Yukarı Dudullu'da rahatça bulabilirsiniz ama 160-170 binden aşağı değil tabi.
Sahibindene girin aratın. 270 binlik dairelerde var tabi ama siz kendinize uygun olanı bulursunuz.
Ayrıca kıyıdaki semtleri düşünüyorsanız çok rahat bulursunuz. Dediğim gibi beylikdüzü sonradan gelişen lüks dairelerin ucuza gittiği yerdir. Ümraniye daha iç kısımda. Ataşehir daha lüks.
Hatta size özelden bir kaç tane yollayayım ben aklınızda bulunsun :)
çok teşekkür ederim :) okullar açılınca size meaj atarım.İstanbul çok büyük bir yer biliyorsunuz. Her keseye her kesime uygun bir yer elbette bulunur. yani 150bine de ev bulabilirsiniz elbette, ama nasıl ve nerde. Benim size tavsiyem gelip görmeden biraz burda yaşamadan ev bakmamanız. Biz ne anlatırsak anlatalım burada yaşamadan buraları görmeden bir yaşam oluşturamazsınız kendinize. Geçineceğinizi düşünüyorum. Biz de öğretmeniz, ancak ek olarak 2 çocuğumuz var, ona göre semt seçmek zorunda kalıyoruz. bu da giderlerimizi arttırıyor. Burada yaşayınca ne demek istediğimiz anlayacaksınız.
Okullar açıklanınca isterseniz yardımcı olurum fikir anlamında.
izmir antalya bizim için hayal. doğu hizmetimiz bitmedi ve bitse de oralara puanımızın yetmesi için en az bi 10 yıl daha çalışmamız gerekecek..İstanbuldan nefret ettim. Günün yarisi yolda geciyor en basitinden. Sahsen meslegimi elime aldığımda okulum bitince izmir antalya balikesir taraflarina yerlesmeyi istiyorum. Daha 19 yasindayim ve ciddi manada istanbul beni yoruyor.
yakıt parası çok ödeniyorçünkü 8 9 ay kış. semt pazarına hasret kaldım.tuzla pendik gibi yerler olacak sanırım bize de yani olacak derken netten araştıdığıma göre oralar dışarıda kalıyormuş o yüzden dışarıda kalan yerleri tercih edecez:)arkadaşım biz de yeni geldik istanbula ikimiz de memuruz eşimle. tuzla tarafındayız biz.haa istanbul sayılmıyoruz pek ama burası da kendi çapında güzel ne nezih bir yer :) kiramız 650 lira.öyle çok pahalı değil bu taraf.meyve sebze çok ucuz.bahçeden alıyosun. evler de her bütçeye uygun bulunabiliyo. hatta bir arkadaşım gebzeden ev aldı 180 bin liraya tertemiz,kocaman miss gibi... biz de doğudan geldik buraya. yakıt parası orayla kıyaslanamayack kadar düşük.
biizmde istanbuldan başka seçeneğimiz yokEvler pahalı malesef, güzel bir Semtte hayal gibi,ben çok vasat bir Semtte oturuyorum 250-300 bin arası oturduğum ev.şahsen bende atanip istanbul dan gitmeyi istiyorum,ki burada doğdum bütün ailem burada. Ama tercih edip buradan başka yerde yasayamayanlar da var.
teşekkür ederim :)22 yaşındayım bu sene mezun oluyorum ve istanbul'dan gitmek için yıllarca direttim ve haziran'da gidiyorum. genelde gençler daha çok heves eder, istanbul'dan ayrılamaz gibi bir algı vardır ama yok yapamıyorum ben bu şehirde ve göbek ata ata gidicem. istanbul'un belli başlı semtlerinde oturamadıktan sonra bu şehir sadece çile koca bi çile hem de. diğer semtlerde oturmak da bi hayli gelir ister memur maaşıyla olacak gibi değil. hep demişimdir, ,istanbul boğaz'a kıyısı olana güzel gerisine çile. trafiği, çeşit çeşit insanı insanın ömründen alıyor. kentsel dönüşüme girecek alanlarda bile ev fiyatları çok fazla, kaldı ki sıfır daire almak çok zor. malum deprem bekleniyor kimse eski evleri de pek istemiyor buna rağmen çok pahalı. bu arada patates şu an burada da 5 tl =)
bunlar benim fikirlerim siz yine de her şeyi düşünüp kritiğini yapın. burada yaşayan eş dostlarınızla konuşun. hakkınızda hayırlısı olsun
doğu hizmeti yüzünden başka yazabileceğimiz bir yer yok. bulunduğumuz yer küçük bir yer. sokağa çıkınca sürekli bir sürü tanıdıkla karşılaşmakta kötü. çünkü nerdeyse özeliniz kalmıyor.Geçinmesine geçinirsiniz
Ancak şehirlerle ilgili her konuya yazıyorum; İstanbul insanı yiyen, tüketen bir şehir
Saatlerin yolda geçer, her şey pahalı, evler pahalı, hayatlar krediler üzerinde dönüyor
Bin türlü insan var, sokakta yürümek marifet haline geldi velhasıl çok yoruyor insanı...
bu doğu hizmeti sebebiyle başka bi şehir yazabilme ihtimalimiz yok. çünkü hiç bir yerde merkez doğu hizmeti değilBence sadece geçinip geçinemeyeceğiniz değil mutluluğunuz da önemli. Ben istanbulda doğdum büyüdüm ama artık tiksiniyorum istanbul halkından trafiğinden pahalılığından. Patates her yerde aynı ama burda ortalama da bi 2+1 daire en az 250000 iken Çanakkale'de mesela 3+1 ultra lüks bi daire 180000. Bende bugün istanbuldan gitmeyi düşünüyordum. Yoksa gece hayatın ne warki istanbulda. Boğazı bile yar olmuyor
izmire puanımız ancak bi 15 20 yıl sonra yetebilir ya bulunduğumuz yerde kalacaz ki bunu istemiyoruz yada istanbula gelecezCnm herseyi gectim bir diger konuda sınıf mevcutları..kardesimin snf mevcudu 58 kisi ..boyle bi ortamda insan meslegini yapmaktanda hoslanmaz sanırm....
Ev fiyatlarina gelirsek uygun evler var yalnz henuz gelismems yerler..
Kredili ev bakiyrsan 80 90 m2 evler yeni binaysa 250bin civari...eskiyse 180-200bin..
Mesela ben suan bulundugum sehirde 100 bine 100 m2 2+1 ev alabilirken istnbulda bodrum kat alabiliyorz..kiralar 700 bu daha super bi yer dgl yani bldgn hergun olaylar olan mahallelerden biri..
izmiri neden dusunmuyorsunuz deniz var gelismis insanlari genel olarak belli bi seviyeyi aşmış..avm sahili parkı herseyi var ..orada da evler cok uygun dgl yine ama 250 e falan istanbuldakindan kat kat iyi daire alirsinz tabi en merkezi yerde dgl..ornegin istanbulda iyi yerlerden alamayacaginiz gibi...diyelim beyaz esyaniz bozuldu arayip ulasabilince diyolar ki 1 hafta snra gelebiliriz...servis yani bunu diyen..
Ki bir diger konuda insanlari..ben izmirden snra geldim istanbula gercekten alisamadm..sen dogudan gelip..bnce iki kere dusunun..pisman olmayin..