• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbul üniversitelerinin(marmara)avantajları nelerdir?

evet canım ya:(uğraşıyorlar,çalışıyorlar okuldan sonra,ama kazandıkları zaten yola gidiyorki,eshot lar a zam geldi!durumu iyi olanlara 5 veya 6 yerden burs çıkmış,orta gelirliler e çıkmamış ,nasıl oluyor bu işler hiç anlam veremiyorum ben :(inşallah burs çıkar,allah okuyanlara yardımcı olsun ne diyeyim ki başka...elden bişi gelmeyince...

Ekonomik açıdan birşey diyemiyorum, istanbul pahalı bir şehir gerçekten. Ama diğer açıdan kayakızı'na katılıyorum. Önemli olan insanın kişiliği ve ailesinden nasıl değerler alarak yetişmiş olduğu. İnanıyorum ki bir birey neyin yanlış neyin doğru olduğunu, onun için neyin zararlı olacağını biliyorsa, ailesi onu sıkmadan bilinçlendirmişse nerede yaşarsa yaşasın hangi koşullarla karşılaşırsa karşılaşsın doğru bildiğinden şaşmayacaktır.

Yalnız, bir marmara üni. mezunu olarak marmarayı hiç tavsiye etmiyorum. Çok dağınık bir kampüs yapısına sahiptir, pek çok kampüsü istanbulun çeşitli yanlarına dağılmış bulunmakta. Tüm bu kampüslerin ortak özelliğiyse hiçbirinde gerçek bir üniversite tecrübesinin yaşanamadığı. İki lise binası gibi binayı birleştirip kampüs adı verebilen bir kurum marmara üni. Bu kampüslerde hemen hemen hiçbir sosyal etkinlik yapılmaz. Ayrıca Marmara üniversitesinde en basit not öğrenme yada öğrenci belgesi alma gibi işlemler bile büyük zorluklarla yerine getirilir. İlköğretim okullarında bile notlar internetten öğrenilebilirken biz notlarımızı öğrenmek için okula gitmek zorundayız. (bu yıl mezun oldum, daha geçen hafta notlarımı öğrenmek için okulda pano pano dolaşıyordum). Basit bir işlem için kampüsten kampüse, binadan binaya yönlendirilirsiniz. Öğrenci işlerinin çalışma saatleri dört beş saatle sınırlı olup işlerini yapma istekleri sıfıra yakındır. Şimdiye kadar bu okuldan mezun olup bu okulda okuduğu için memnun olan biriyle tanışmadım. Daha çok bilgi edinmek için kızınızla birlikte mezunların ve bu okulda okuyanların düşüncelerini paylaştıkları çeşitli internet sitelerine bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

marmarayı ne kadar güzel anlatmışsın arkadaşım ne 1 eksik ne 1 fazla (:

ben izmirliyim.marmara üniversitesi iletişim fakültesinde okuyorum.diğer şehirlere göre iş imkanı daha fazla okurken çalışma imkanınız oluyor.izmirde de iletişim okuyabilirdim ama ne yazıkki sektör yok

ben izmirliyim.marmara üniversitesi iletişim fakültesinde okuyorum.diğer şehirlere göre iş imkanı daha fazla okurken çalışma imkanınız oluyor.izmirde de iletişim okuyabilirdim ama ne yazıkki sektör yok

ben de iletişimdeyim kacıncı sınıfsın.

arkadaşlar kızlarımın birine başbakanlık çıktı birine çıkmadı:(ikiz kızkardeşler onlar,yazmıştım daha önce dimi...niye birine çıkmadı onu anlayamadım...kredi ise ikisinede çıktı.napsakki,alsakmı diyorum kredi yi...????akıl akıldan üstündür,bi danışayım istedim sizlerle!!!?????CADIARZU

ben almaktan yanayım maddi durumunuz pek iyi değilmiş. işe başladıkları zaman geri ödeyebilirler hemde 3 yıl mı 5 yıl mı tam bilmiyırum da bu senelerden sonra. bende almaya başlicam inş.

Marmara Üniversitesi iktisat fakultesini kalmadan bitirip
iş bulamadığın için BİM ' de kasiyerlik yapma fırsatı doğabilir mağlesef :sinifsinif:

kızlarınız ıcın cok sevındım
karpuz arkadasımın dedıgı gıbı aynen harfı harfıne katılıyorum
Marmara Unıversıtesı 'mı aman aman Allah uzak tutsun benden..
helekı bızım kampus dersane desen degıl, ıs hanı desen degıl, kampus desen hıc mi hic degıldi...
sosyal etkınlıklere degınmıyorum bıle :1closedeyes:

mzüikle ilgililerse
bu şekildeki öğrencilere destek veren yerler muhakkak vardır
oraları bi araştırsınlar
okullarının bi vakfı varsa oraya başşvursunlar
burs bulmak gerçekten zor
bizde geçtik o yollardan
kyk alırken güzel öderken zor (muş ) ama gerekliyse alacaklar başka çaresi yok
kolaylıklar versn Allah

öğrenim kredisini kesinlikle almasını tavsiye etmiyoru. mezun olduktan sonra ödemesi çok zor.
burs olarak çydd olabilir.
Yaşadığınız yerdeki kaymakamlık ve valiliğe başvuru yapın.Yardımcı olacaklardır size,maddi sorunlar yaşıyorsanız.
Ayrıca bir yer daha vardı anne kız derneği gibi birşeydi. Aklıma gelirse yazarım.Sadece kız çocuklara veriyorlar bursu.

çok teşekkür ederim yusum cum.evet,aklına gelirse onunda adını yazarsanız memnun olurum .teşekkür ederim mesajıma gösterdiğiniz ilgiden dolayı...

ayrıca dediğiniz gibi,kredi almadık,yani başvurmadık,zora olsa yetinmeye çalışıyoruz,en azından sonra borcu olmasın diye....

bi ara ibb bursumuz vardı onu da aldılar elimizden.her şey bitti öğrencinin bursuna diktiler gözlerini :(

İsim yapan üniversiteler sadece isim yapmakla kaldılar şu anda eğitimleri hiç de iyi değil.. bölüm iyi olsun yeterli ve belli üniversitelerin belli fakülteleri çook çok iyi onları araştırın.. boğaziçi tercümanlık mezunu ilk 10 da mezun olmuş birini tanıyorum şu an 1000 liraya öğretmenlik yapıyor aynı zamanda kpss ye hazırlanıyor...siz gerisini düşünün

Back