Ekonomik açıdan birşey diyemiyorum, istanbul pahalı bir şehir gerçekten. Ama diğer açıdan kayakızı'na katılıyorum. Önemli olan insanın kişiliği ve ailesinden nasıl değerler alarak yetişmiş olduğu. İnanıyorum ki bir birey neyin yanlış neyin doğru olduğunu, onun için neyin zararlı olacağını biliyorsa, ailesi onu sıkmadan bilinçlendirmişse nerede yaşarsa yaşasın hangi koşullarla karşılaşırsa karşılaşsın doğru bildiğinden şaşmayacaktır.
Yalnız, bir marmara üni. mezunu olarak marmarayı hiç tavsiye etmiyorum. Çok dağınık bir kampüs yapısına sahiptir, pek çok kampüsü istanbulun çeşitli yanlarına dağılmış bulunmakta. Tüm bu kampüslerin ortak özelliğiyse hiçbirinde gerçek bir üniversite tecrübesinin yaşanamadığı. İki lise binası gibi binayı birleştirip kampüs adı verebilen bir kurum marmara üni. Bu kampüslerde hemen hemen hiçbir sosyal etkinlik yapılmaz. Ayrıca Marmara üniversitesinde en basit not öğrenme yada öğrenci belgesi alma gibi işlemler bile büyük zorluklarla yerine getirilir. İlköğretim okullarında bile notlar internetten öğrenilebilirken biz notlarımızı öğrenmek için okula gitmek zorundayız. (bu yıl mezun oldum, daha geçen hafta notlarımı öğrenmek için okulda pano pano dolaşıyordum). Basit bir işlem için kampüsten kampüse, binadan binaya yönlendirilirsiniz. Öğrenci işlerinin çalışma saatleri dört beş saatle sınırlı olup işlerini yapma istekleri sıfıra yakındır. Şimdiye kadar bu okuldan mezun olup bu okulda okuduğu için memnun olan biriyle tanışmadım. Daha çok bilgi edinmek için kızınızla birlikte mezunların ve bu okulda okuyanların düşüncelerini paylaştıkları çeşitli internet sitelerine bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.