merhaba arkadaşlar!!! kızım üniversite olarak istanbul marmarayı istiyor.beni istanbul korkutuyor bir anne olarak. istanbul üniversitelerinde okumak ne avantaj getirir?izmir veya başka şehirden farkı ne olacak?faydası ne derece yani?akıl paylaşımlarınıza ihtiyacım var!!!lütfen yardım edin!sevgiler.cevap bekliyorum bu platformda sizden arkadaşlar.lütfen yazarmısınız fikir ve deneyimlerinizi.senağlama
ablacım ben tam marmara üni.orda oturuyorum.tamam güzel bir okul kazanırsa eğer başarılı demektir.burda okuyanları görüyorum aile baskısından kurtulupp sapıtanlar çok var gerçektenn erkek arkdşlarda kalmalarr başka neler neler kesınlıkle hepsi için solemıorum kendınıı bilen sapıtmaynda çok var.. ızmırden veya başka bı yerden hıcbır farkı yok bence
Çok saçma bi düşünce, sapıtacak kişi heryerde sapıtacak bir yol bulur emin olun...
Ablacım eğer kızınınız İstanbul sinırları içerisinde bir üniversiteyi kazanmak istiyorsa ve bu cevher onda varsa kızınıza güvenin derim önünü kesmeyin... Şehir dışındanda çocuğunuzu takip edebilirsiniz. Yani neler var annesiyle babasıyla birlikte oturanlar hiçmi bi yere kıpırdayamıyor, hiçmi kötülük karıştıramıyor sanıyorsunuz? yeterki içinde olsun, heryerde kötülük yapacak bi yol vardır... O açıdan yok istanbul, yok başka yer diye kıyaslamayın güvenin yeter o güvenide kızınıza hissettirin. O sizin yetiştirdiğiniz çocuğunuz, sizden iyi kimse tanıyamaz, içinizdeki sese kulak verin ve kalbinizi ferah tutun ...a.s.
çok teşekkür ederim canım.kendimde eğitimciyim.kızlarıma güveniyorum.kendilerini bilen insanlar.güvenim tam o konularda.ekonomik açıdanda çok çok korkutuyor.iki kızımda(ikiz) ist istiyor.ben 600tl maaşla,ev kira,ben nasıl okuturum onları istanbul gibi bi yerde diye panikliyorum.işim çok zor anlayacağınız.
sapıtma konusunda bi endişem yok benim.iş ekonomide.600tl maaşımla,evim kira,bide iki kızımda(ikiz)istanbulu seçerlerse,nasıl okuturum,nerede kalırlar,ne içerler,ne yerler,yardım edecek kimsemizde yok,tek başıma yetiştirdim,ek gelirimde yok.iyi bi üniversitede okumalarınıda istiyorum,ama ekonomiyi düşününce dünyam kararıyor.kapasiteleride var.yetenekliler.durum bundan ibaret arkadaşım.sağolun tavsiyelerinizi dikkate alıcağım.ne yapsamki?sizce?
Ekonomik açıdan birşey diyemiyorum, istanbul pahalı bir şehir gerçekten. Ama diğer açıdan kayakızı'na katılıyorum. Önemli olan insanın kişiliği ve ailesinden nasıl değerler alarak yetişmiş olduğu. ınanıyorum ki bir birey neyin yanlış neyin doğru olduğunu, onun için neyin zararlı olacağını biliyorsa, ailesi onu sıkmadan bilinçlendirmişse nerede yaşarsa yaşasın hangi koşullarla karşılaşırsa karşılaşsın doğru bildiğinden şaşmayacaktır.
Yalnız, bir marmara üni. mezunu olarak marmarayı hiç tavsiye etmiyorum. Çok dağınık bir kampüs yapısına sahiptir, pek çok kampüsü istanbulun çeşitli yanlarına dağılmış bulunmakta. Tüm bu kampüslerin ortak özelliğiyse hiçbirinde gerçek bir üniversite tecrübesinin yaşanamadığı. ıki lise binası gibi binayı birleştirip kampüs adı verebilen bir kurum marmara üni. Bu kampüslerde hemen hemen hiçbir sosyal etkinlik yapılmaz. Ayrıca Marmara üniversitesinde en basit not öğrenme yada öğrenci belgesi alma gibi işlemler bile büyük zorluklarla yerine getirilir. ılköğretim okullarında bile notlar internetten öğrenilebilirken biz notlarımızı öğrenmek için okula gitmek zorundayız. (bu yıl mezun oldum, daha geçen hafta notlarımı öğrenmek için okulda pano pano dolaşıyordum). Basit bir işlem için kampüsten kampüse, binadan binaya yönlendirilirsiniz. Öğrenci işlerinin çalışma saatleri dört beş saatle sınırlı olup işlerini yapma istekleri sıfıra yakındır. Şimdiye kadar bu okuldan mezun olup bu okulda okuduğu için memnun olan biriyle tanışmadım. Daha çok bilgi edinmek için kızınızla birlikte mezunların ve bu okulda okuyanların düşüncelerini paylaştıkları çeşitli internet sitelerine bakabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
istanbul üniversitesi mezunu olarak da ben istanbul üniversitesini tavisye etmiyorum.
marmara da istanbul üniversitesi de kampüs hayatı yaşatmayan okullar arasında.
eğer ingilizce işletme iktisat türü bir bölümse kesinlikle marmara ama hukuk falansa istanbul üniversitesi.
sizin kızlarını hangi bölümü istiyor?,
istanbul da okumak çok zordur maddi olarak ama insana daha çok vizyon katar ne biliyim rizede konyada okuyanla istanbulda okuyan arasında çok fark vardır artı isim yani ama gerçi öğretmenlik falan okuyacaksa yer önemli değil ama öğretmenlik okuyacaksa kesinlikle marmara.
hem yurt imkanları daha fazla hem de eve çıkmak isteseler marmara üninin olduğu yerde daha iyi imkanlar var daha uygun kiralar...
600tl maaş alıyorum diyorsunuz.bence kalkamayacağınız yükün altına girmiyin.bu kızlar burs alsa bile istanbul çok pahalı bir şehir.yurtta bile kalsalar çok zor.ayrıca üniv değil, okuma azmi önemli bence.bütün üniv de çok değerli öğretmenlermiz var.manisada üniv yok mu?orada okusunlar.inananın artık bitirdiğiniz ünivin bile bir önemi yok.kendinizi yetiştirmeniz önemli..marmarayı bilmiyorum ama kardeşim istanbul üniv de okudu..sürekli siyasi olayların döndüğü bir okul.birde bir ders göreceklerse 500-600 kişi bir amfiye tıkışıyor.bazen daha fazla.artık ne öğreneceklerse...
bak ablacığım ben dokuz eylül iktisat mezunuyum ve bir dönem istanbul daha iyi olur diye düşünüyordum.kampüs yaşantısını sosyal hayatını bir yana bırakın önemli olan eğitimin kalitesi..benim sınıf ark.deüden istanbul üniv.geçiş yaptı ama binpişman olduğunu söyledi..isim yapan daha çok tutuluyor yani..odtü kimya mezunu 900 ytl maaşla sürünen insan biliyorum..önemli olan kızların azmi bence..yani sürekli gelişim şart sıyrılmak için binlercesinin arasından..durumun ortadaysa madem kızlarda düşünceli olmalı...yani olmadı izmirde okurlar belki güvenilir bir yerde iş bulup çalışırlar..yüksek lisansa istanbula giderler..hem ozamana kadar belli bir yaşa gelmiş olurlar..sende daha az tasalanırsın...izmirde büyükşehir sonuçta hemde yanı başında orada da hayatı öğrenirler hemde kafan rahat olur...
arkadaşlar,hepinize çok çok teşekkür ediyorum,verdiğiniz değerli bilgileriniz için;inanın,çok yardımcı oldunuz,çok sağolun..umarım ikna ederim kızlarımıeğitim fak müzik bölümü yetenek sınavlarına girecekler daha...işim çoook ,gelişmeleri paylaşırım sizlerle..
ben 9 eylül eğitim fak (müzik bölümü)olmasını çoook istiyorum!inşallah orayı kazanırlarda,başka şehirlere gitmemize gerek kalmaz;dua edin arkadaşlar lütfeenn..
istanbul'da yaşayan biri olarak söylim;gerçekten maddi olarakk çok zor...
e bunun kirası olucakk
burada kiralar en köhne yerler 500 ytl den başlıyor.
e köhne yerlerde otururlarsada okula gidip gelirken yol parası vericekler aynı hesaba gelicek.
en mantıklısı manisada okumaları
hem gözünüz arkada kalmaz hemde hep beraber kalıp yiyip içersiniz şimdiki gibi.
daha snra
yüksek lisans yaparlar
okul bitince paralarını bi süre kazanıp yaparlar yani.
istediği şehirdeeee
arkadaşlar kızmasın da, anadolu da(odtü bilkent dışında) bi ünide okuyan birisi kendisini ispat etmek zorundadır iş hayatında.
ama istanbuldaki ünilerden birinden mezun olmuş birisi için bir çok iş kapısı zaten açıktır.
kızlarınız konservatuar okumak istiyor sanırım. ben mimarlık okuyorum. ve bu dediğim hiç şaşmadı.
insan kendini yetiştirebilir elbet, her şey insana bağlı. ama istanbuldaki ünilerden birinden mezun olursa önü daha açık oluyor insanın.
müzik bölümü için bence pek de önemli değil nerede okudukları ama istanbul üni iktisat fakültesinden mezun olan bile kendini ispat etmekte güçlük çekerken günümüzde odtü boğaziçi bilkent koç sabancı bi kaç adım öndeyken anadolunun herhangi bir şehrinde iktisat okuyan birini kendini ispat etmesi çok zor aynen decemberın dediği gibi..daha öncede söyledim yine söylüyorum öğretmenlik için vs çok önemli değil sonuçta öğretmen oluyorsun kpssye giriyorsun yani okulun adı önemli değil ama özel sektörde çalışma zorunluluğu biraz daha fazla olan iibfciler için isim daha önemli...bu demek değildir ki her odtülü iyidir ama cv gönderildiği zaman ellerinde iki cv varsa odtülü olanı çağırırlar ha mülakatta anlarlar ne olduğunu ona göre karar verirler ama marka önemlidir bu bölümler için...
bence kızlarınız izmire girmeye çalışsın maddi olarak daha rahat bir öğrencilik geçireceklerini anlaın onlara bence..
merhabalar,ben de marmara mezunuyum ve izmirden kazandım marmarayı ve böylece benim için çok zor yıllar başlamış oldu.annemler marmara iyi bir okul diye çok sevinmişlerdi ama kayıda gittiğimizde işlerin hiç de hayalimizdeki gibi olmadığını anladık.bir defa yurt sorunu yaşadım.marmara maalesef çok dağınık yerleşkeleri olan ve şehir dışından gelen öğrencilerine yurt imkanı sunamayan bir üniversite.çok az kapasiteli bir yurdu var göztepe kampüsünde ona da inanılmaz torpil gerekiyor biz torpil de bulduk yine de giremedim.onun dışındaki kampüs denilen yerler düz birer binadan ibaret,lise gibi.kampüs vasfı taşımıyorlar.bir sene tanıdığımızın evinde kalmak zorunda kaldım sonraki senelerde de ev tuttum ama annem ve babam öğretmen maaşıyla ist.da beni okuturken inanılmaz zorlandılar maalesef.maddi olarak ailem çok kötü günler geçirdi tabiki bende.okula her gidişimde kendi kendime söylenirdim yurt imkanının olmadığını bilseydim asla yazmazdım diye.devlet yurdu da avrupa yakasında ist.üniv.nin oralarda var bir de anadolu yakasında var ama koskoca ist.da oralardan sabah derslerine yetişmek mucize gibi oluyor.insan çooook zorlanıyor.keşke derdim önce yazacağım okulu görseydim sonra tercih yapsaydım.benim için zordu.o yüzden kızlarınıza da şimdiden ben anlatayım da hiç olmazsa yaşayacaklarını bilerek karar versinler.sevgilerle.
arkadaşlaaar:)umarım hepiniz iyisinizdir,sağlıklısınızdır!!!uzun zamandır yazamadım;hepinize teşekkür ederim tekrar paylaşımlarınız için!!!kızlarımı izmire üniversiteye yerleştirdim!!!kazandılar yani!!!!tercihlerini de izmirden yana kullandılar!!!:)kafam az da olsa rahatladı!!!şimdi ekonomik sorunlar başladı!!!burs arıyoruz!!!!bu konuda önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar!kyk ya başvurduk,daha sonuç belli olmadı:;haricinde,çydd,eçev,add ye başvurduk,kriz dolayısıyla bu yıl burs çok sınırlıymış,geçen yıllardan burslular haricinde sınırlı sayıda öğrenciye burs verebilirlermişo da 9 -10 kardeşli ailelerden oluşuyor!!!kırsal kesimlere ağırlık veriliyor,kalkındırma!yani sosyal proje olarak!!!
off buu durumu olmayan ogrencılerın cektıklerı ne yaa.. insanı okumaktan sogutuyorlar valla..hele kı beledıye bursuna goz dıkenlerı dusundukce sınırden patlıyorum .. ogrencılerın azbucuk da olsa ıhtıyacını karsıladıgı bursu kesınce ellerıne ne gectı acaba ulke kalkındımı sankı
umarım kızlarınızz burs bulur abla yaa.. bende kyk yı beklıyorum..gercı ben maddı durumdan dolayı sadece oturdugum sehrın unv.ini yazmıstım sukurler olsun tuttu aıleme fazla yuk olmadım ama kardesımde unv. okuyunca ısler degısıyor ıste umarım ıhtıyacı olan herkse burs cıkar