İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayım

• Kadir Topbaş - AKP

OY: 231 32,5%
  • Mustafa Sarıgül - CHP

OY: 424 59,6%
  • Sırrı Süreyya Önder - HDP

OY: 28 3,9%
  • Rasim Acar - MHP

OY: 21 3,0%
  • Diğer / Bağımsız

OY: 7 1,0%

• Ankete Katılan
    711
  • Anket Kapalı .
benim oyum MİLLİGÖRÜŞ adayı saadet partisi adayı SELMAN esmerer tabikide...44 yıldır hakkı savunan her zaman mazlumun yanında olanların partisi..
SELMAN ESMERER KİMDİR?

1959 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Erzincanlıdır. 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Bölümü’nden mezun oldu. Askerlik hizmetini Osmaniye’de yedek subay olarak yerine getirdi.

Siyasi hayata 1983 yılında Refah Partisi İstanbul kurucu il yönetim kurulu üyesi olarak başladı. Refah Partisi’nde birim başkan yardımcılıkları ve il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Fazilet Partisi kurcu il yönetim kurulu üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli görevler üstlendi.

Saadet Partisi’nde de kurcu il yönetim kurulu üyesi olan Esmerer, Refah Partisi davasında bir yıla mahkum oldu.

Saadet Partisi’nin 17 Ekim 2010 tarihinde yapılan büyük kongresinde GİK üyeliği’ne seçilen ve sonrasında da İstanbul İL Başkanlığı’na atanan Esmerer, Beykoz İlçesi’nde ikamet etmektedir.

Ambalaj sektöründe ticari faaliyetlerini Sürdüren Selman Esmerer, İSOM (İstanbul Oluklu Mukavva Üreticileri Derneği) başkan yardımcısı, ASKON ve MÜSİAD üyesi olup, evli ve dört çocuk babasıdır.

İSTANBUL İÇİN 7 MUHTEŞEM PROJE

Toplantıda konuşan Esmerer; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk yapacağım iş su fiyatlarını yüzde 50 ucuzlatmak olacaktır. İstanbullular 60 lira su faturası ödüyor.

PEMBE metrobüs projesini uygulayacağız. Öncelikle hassasiyetleri yüksek bacılarımıza müjde veriyoruz. Metrobüslere binmek adeta bir savaş vermeyi gerektiriyor. İşe gidiş ve dönüşlerde balık istifiyle yolculuk ediliyor. Biz diyoruz ki 3 metrobüsten biri pembe gelecek. İsteyen istediği metrobüse binebilir.

SEÇTİKLERİNİ Denetle (SEDE) projemiz var. Bugün gelinen noktada belediye başkanları patron, millet de onların kölesi anlayışı var. Bunu ortadan kaldırıp şeffaf ve dürüst belediyeciliği getireceğiz. İhaleler şeffaf olacak. Belediye başkanının çocukları racon kesemeyecek, ihale alamayacak. Bunları istiyorsanız Saadet Partisi diyeceksiniz. İlçe belediyeleri, mahallelilerle toplantı yapacak. Başkan halk tarafından denetlenecek.

TİNERCİLER, hırsızlık ve gasp olayları İstanbul’un dehşeti haline gelmiştir. Önce Ahlak ve Maneviyat projesini ortaya koyacağız. Tinercileri rehabilite edeceğiz.
ÇARPIK kentleşme ve bunun sonucu İstanbul’da çekilmez bir trafik sorunu oluşmuştur. İstanbul’u TOKİ ile şekillendiren İBB ve hükümet İstanbul’u mahvetmiştir. Her İstanbullunun 3-4 saati trafikte geçmektedir. İstanbul, Moskova’dan sonra ikinci trafik sorunu yaşayan şehir haline gelmiştir. O İstanbul ki dünyanın başşehri, hilafetin merkezi İstanbul, mimarinin merkezi İstanbul o eski günlerine geri dönecek. İstanbul’un siluetini bozdular. İstanbul’un yaşam kalitesi düştü. İstanbulgöç noktasında alacağını almıştır. Çılgın proje dedikleri yeni imar alanlarıyla 40 milyonluk İstanbul hedefleyen iktidar çıldırmış olmalı. İstanbul’un altyapısı bunu kaldırmaz. Bütün ilçelerde park sorununu çözeceğiz. Deniz taşımacılığını en verimli şekilde kullanacağız.

Belediyelerin tamamına yakını borç batağında, hepsi her sene borçlarını artırıyor. Erbakan hocamız havuz sistemini kurmuştu. Biz de İBB ve diğer ilçe belediyelerini borç batağından kurtaracağız.

Her İstanbullu evinde kullandığı elektronik cihazlarla 10 kilovat elektrik tüketiyor. 70-80 TL civarında fatura ödüyorlar. Doğalgaz kış ayında cep yakıyor. Buna da ortalama 200 TL fatura ödeniyor. Mili Görüşçü elektrik mühendislerimizin çalışması bu yüksek faturalara çare olacak. Mühendislerimizin buluşu elektrik ve doğal gaz faturalarını büyük ölçüde aşağı çekecek. Adını “Saadet Jeneratörü” koyduğumuz, ilk yatırım maliyeti çok yüksek olmayan bu cihaz enerjide bir devrim niteliği taşıyor. Dedi.

44 senelik bir partiyi nasıl yok sayarsınız tayyip erdoğan nerden ayrıldı nasıl tanındı unuttunuzmu...onlarla tabiki aynı değil saadet partisi 44 senedir yolsuzlukla,hırsızlıkla hiç işi olmamıştır...bunların diğerlerinden farkı yoktur..sarıgülde şişliyi vemiş doymamış,istanbulu yemeye karar almış oda inş..seçilmez..

Benim fikrim chpden yana, siyasete gerçek anlamda dürüst insanların gelmesi taraftarıyım. Sarıgülünde çok temiz olduğunu düşünmüyorum. ama yinede bu soygunculardan daha fazla oy almaları için oyun sarıgüle

affedersin ama günümüz şartlarına baktıgımızda söylediklerin anlamını yitiriyor Tayip Erdoğan nereden ayrıldı diyerek partinin reklamını yaparken bile RTE dile getiriyorsun ve iyi bir örnek olarak lanse ettiğin kişi,,şuan piyasada kasetleri dolaşıyor saadet partisinden çıktıgı için bu kadar sevinme bence

Çare Sarıgül

konuyu saptırmak istemiyorum ama bazı yorumlara istinaden söylüyorum. Neden müslümanlık= akp olarak görülüyor. Diğerleri hristiyanmı. Yada diğerleri bu zamana kadar ibadet edenlere saldırmışmı ibadetmi engellemiş.
İçinden gelir inançlarını tam yaşarsın bu siyaset ile bir tutulmamalı

Yapilan onca hizmeti grmezden gelmek kendi adima nankorluk olurdu heralde..sana oy veremeyecek olmak kotu oldu...haticeye degil neticeye bakilmali istanbul her konuda dunya baskentleriyle yarisir durumda...gerici oldugunuz dusunulsede aslin projesi Marmaray in altinda imzaniz olmasi yeter.daha önceki yonetimler cok ilericiydide hani nerede yaptiklari..

Tabi Ki CHP .. Mustafa Sarıgüle Büyükşehir Be. Başk. olmak yetmez. Bence Başbakan olacak kadar iyi bir siyasetçi. O Avrupai havası vs çok hoşuma gidiyor.
Geçen haberleri izliyordum, bi okula gitmiş ve orada çocuklarla çılgınca dans ediyordu :)) Çok şeker ya. Bugüne kadar gelen hiç bir Başbakan öyle değildi.
İnşallah kazanırız ..

Saadet partisi adayına desteğinizi belirtmek için ankette diğer kısmını işaretleyebilirsin .

Kesinlikle katılıyorum

Arkadaşlar , her birimiz öncelikli olarak birer kadın ve vatandaş olarak burada Türkiyenin 5 yıllık yeni dönemi ile ilgili fikir beyan ediyoruz , desteklediğimiz adayı neden desteklediğimizi ya da diğer adayları neden desteklemediğimizi belirtirken , lütfen kullandığımız kelimeleri özenli seçelim .

Ben milleti anlamiyorum. Adam sadece parayla olmayacak dusunceleri hayata gecirdi yolsuzlukla suclaniyor. Daha ne yapsin. Aa evet trafik sorunu var dimi. Haklisiniz geleni kovalim;-) Araba almayi yasaklayalim;-) Chp nin yolsuzluktan kovdugu simdi de medet umdugu Sarigüle verin siz oyunuzu. Sonuc degismeyecek..Topbaş forever;-)

Istanbul zor is, Istanbul Istanbul olmaktan cok güzel cikarildigi icin, kime oy versek de bu yolsuzluklarin, katliamlarin üstesinden gelemeyecektir.

Ben oyumu Sirri Süreyya Önder`e vermeyi cok isterdim, elestirdigim yanlari güzel yanlarini bastirmasa keske. Belki de verirdim ama bilmiyorum. Ona vermezsem de Sarigül`e verirdim. Birileri adaylarin plan ve projelerini de paylassa ya.

Mesela yesili en cok kim koruyacak? Istanbul`un Topbas tarafindan bozulan silüetini düzeltecek yikim calismalarina kimin yüregi yetecek? Taksim`in ortasina sacma sapan kocaman bir camiyi kim dikmeyecek? Ayasofya`nin müze olarak kalmasini kim garantileyecek? Istanbul`un nüfusunun artisina kim son verecek? Kim 3. köprü sacmaligina girismeyecek, ormanlari katletmeyecek? Istanbul`un tarihi dokusunu kim koruyacak? Alisveris merkezlerini yikip yerine kim parklar, gül bahceleri insa edecek? Tarihi Emek Sinemasi`ni yikanlardan kim hesap soracak? Istanbul`da tiyatro, bale, opera gibi sanat dallarini kim tesvik edecek? Istanbul`da trafigi cözmek icin kim dahiyane uygulamalar getirecek? Kim yol yapacak demiyorum bakin, kim yolsuzluk yapmadan üretecek? (Mesela Istanbul`da bir aileye en fazla bir araba kurali ya da ne bileyim, belli saatlerde belli bölgelerde araba ile trafige cikma yasagi, toplu tasima araclarinin tesvik edilmesi, arttirilmasi ve ucuzlatilmasi vs.) Kim Istanbul`un her yerine koca koca 30-40 katli apartmanlari diktirmeyecek? Kim Sultanahmet, Laleli, Taksim`e dogru giden o yollardaki "ARABISTANA MI GELDIM?" havasini degistirecek? O ARAPCA kirlilik yaratan tabelalari kaldirtip, is yeri sahiplerine Türkce karsiligina göre, LATIN HAFRLER ile bir isim bulmalarini emredecek? Bunun yaninda yabanci turistler icin (Ingilizce) daha fazla yönlendirme saglatacak ama Ingilizce is yeri isimlerine de izin vermeyecek, hele Türkceyi katleden Simitchi gibi sacmaliklara son verecek, bir babayigit bulunabilecek mi acaba?

Daha aklima gelmeyen o kadar cok sey var ki. O yüzden plan projeleri görmek lazim önce. Topbas`in kirlettiklerini kim temizleyebilecek, yamulttuklarini kim düzeltecekse oyum ona olurdu.

O kadar güzel yazıyorsun ki lambs...
Siyasete katılsan oyum sanaydı...

Yapılan hizmetleri desteklediğim için oyum Kadir Topbaş'a. Yolsuzluk klasörü ile CHP den atılan birinin aday olması ve onu desteklemek de ilginç bi mantık..

burada Sırrı Süreyya Önder e verdim oyumu. ama seçimlerde bende kararsızım. keşke chpnin adayı sarıgül olmasaydı.

Son düzenleme:
SSK yı batıran Genel bir başkan ve daha önce yolsuzluk yüzünden partisinden kovulan sarıgül bunlara oy verirken neye dayanarak veriyorsun anlamıyorum.Oyum AKP nin DURMAK YOK YOLA DEVAMMMMM

Bu arada geleni almayalim, araba almayi yasaklayalim gibi düsünceleri kücümseyenler olmus. Kapitalizme hizmet etmekten daha dogal cözümleri unuttuk diye düsünüyorum.

Ingilizcesi olanlar su videoyu izlesinler:

[video=youtube;XuBdf9jYj7o]http://www.youtube.com/watch?v=XuBdf9jYj7o[/video]

Ben yine de kisaca özünü anlatayim. Hollanda bildiginiz gibi sehir icinde bisikletlerin yaygin olarak kullanildigi ülkelerin basini cekiyor. Eskiden de bisikletlerin oldugunu göstererek basliyor video, ama dogru düzgün bisiklet yollari yokmus adamlarin. Sonra ülke zenginlesmeye basliyor birden (2.Dünya Savasi Sonrasi). 1948 ile 1960 arasi ortalama gelir %44 artmis. 1970`lere gelince %222 artmis durumdaymis. Dolayisiyla araba alimi artmis. Hatta eski yollar arabalara uygun degil diye, yol genisletmek icin pek cok bina da yikmis adamlar, bisiklet yollarinin bir kismini da yok etmisler. 1:43 civari, alanlarin nasil arabalarla doldugunu görebilirsiniz videoda. 1971 yilinda 3.300 kisi ölmüs. 400`den fazlasi da 14 yasin altindaki cocuklarmis. Sonra insanlar protestolara basliyorlar. 1973 ilk petrol krizi sonra ülkenin ekonomik krize sürüklenisi derken, adamlar "bir sey yapmaliiiiii" demisler.

Devlet güvenli bisiklet yollari insa etmeye, insanlari bisiklet kullanmaya yöneltmis. Trafik ölümleri oldukca azalmis. Hem de bedavaya dolasiyorlar yahu!

Söyle egzoza bogulmadan, saglikla yasamak istemez miydiniz? Totolari biraz o araba koltuklarindan kaldirip, daha özgürlesmek istemez miydiniz?

Tamam Hollanda kücük bir ülke, bir sehirde de bir noktadan digerine ulasmak kolaydir. Istanbul cok fazla büyük ama en azindan ilce icerisinde bisiklet tesvik edilip, diger yerlere arabayla toplu tasima araclariyla vs. gidilemez mi?
Yazinin ana fikri su. Istendikten sonra herseye cok dogal yollarla cözüm bulunur, bilinclenmek önemli olan. Bilinclendirmek icin de caba sarf etmek gerek.

Ama yok biz bisiklet caiz midir, onu tartisiriz en fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…