Malesef ne kotu makam kazanan kendini pasa zannediyor.Bu isin her kesiminde ayni.Cok calisanim oldu hepsinede kardesim gibi davrandim.Offf bizim insanımız ne oldum delisi. Statüyü, makam mevkiyi kaldıramıyoruz.
İş yerinde de bu böyle. Yabancı patronlarım giderlerdi kahvelerini kendileri koyarlardı, isimleriyle hitap ederdik. Türk olanların odasına utana sıkıla önünü ilikleyerek giriyorsun.
Benim anlamadığım bizim insanımız normal şartlarda onlardan daha insancıl daha sıcak neden makam mevki görünce bu kadar kendimizden geçiyoruz acaba?Aynen canim.
diyorumya yan komsumun kizi orgut uyesi cikti sok gecirdik.Istanbulda okmeydanjnda abim bir sure calisti aynen senin anlattigin gibi her gec dukkani soydular eylem zarar ziyan kim vurduya gidecekti agbimde cok agresifdir isten ayrildi canina bisey olmasin diyeTokat ve civarında dhkp-c ya da tikko varlığını sürdürüyor pkk ya pek rastlayamazsin oralarda. Ayrıca terör bitmiş değil sadece şekil değiştirdi, istanbulun bi semtinde 3 yıl çalıştım doğudan farkı yoktu hatta sopalarla okulu basarlardi daha neler neler
Herseyi fazla dorukta yasiyoruz belkimmmBenim anlamadığım bizim insanımız normal şartlarda onlardan daha insancıl daha sıcak neden makam mevki görünce bu kadar kendimizden geçiyoruz acaba?
İşte iş etiği kavramınınMalesef ne kotu makam kazanan kendini pasa zannediyor.Bu isin her kesiminde ayni.Cok calisanim oldu hepsinede kardesim gibi davrandim.
Ne varmis uslubumda? adamin adi Tayyip degil mi? ben mi koydum ismini? Burda sabahtan aksama dek adami savunan sen ve senin gibiler degil mi? sizin oylarinizla gelmedi mi bu adam Turkiyenin basina? sizin Tayyibiniz diyecem tabi.. Sen bosver simdi dhkcyi, pkkyi, herkese malolmus olaylarin tartismasini yapmaya gerek yok, neyin ne oldugunu birak Turkiye, dunya biliyor zaten..Tayyipiniz ....uslubun karsisinda konusmak istemiyrum canm ben Tc 12. cumhurbaskaninin adini kullaniyorsun..Biz cocukken yaylaya cikarken yaylaya inerlerdi pkk korkudan sesimizi cikaramazdik cocuktuk tabi pisirir oturuduk Tokatin dagindan bahsediyorum.Sonra dhkp c ye yol verdi pkk haaa gozumuzun onunde askeri araca roket atar attilar baraji patlatmaya calistilar yan komsumun kizi bile orgut uyesi cikti Simdi gidiyorum ayni yerlere orgutun birak yaylaya inmeye orgutten eser kalmadi.Hepsi temizlenecek insallahhhh
Yahu hakikaten kim bizden korkuyor ben de anlamadım..Uzun adamınız memleketi şamaroglanına döndürdü..Dünya gülüyor halimize..
He bakışlarından ve suratından korkuyor olabilirler ama bak..Oyle kin dolu bakıslar hic bir dunya liderinde yok
Yav hala Ataturkle karsilastiriyorsun, inanamiyorum sana yav... Komedi gibi. Ataturk geldiginde Osmanli batmisti, ulke paramparca idi. Ingilizler, Yunanlilar, fransizlar, italyanlar, ve hatta taa Yeni Zelandadan Anzaklar bile burada idi, ilkokulda hic mi tarih dersi gormedin? Su pembe dizilerden hatirla o zaman diyeyim, ne diyeyim, Hani su Kurt seyyit ve Suradaki Ingilizleri bir hatirla.. ( halime bakin sayin seyirciler, sabrimi siniyorum buradaYapma kusum ya uzun adaminiz dedigin adam bana gore Ataturkten sonra Turkiyenin basina gelmis en buyuk insan diyorum ya.Cumhurbaskanini halk secti arkadaslar bizler sectik ilk defa.
Yapma kusum ya uzun adaminiz dedigin adam bana gore Ataturkten sonra Turkiyenin basina gelmis en buyuk insan diyorum ya.Cumhurbaskanini halk secti arkadaslar bizler sectik ilk defa.
Yav hala Ataturkle karsilastiriyorsun, inanamiyorum sana yav... Komedi gibi. Ataturk geldiginde Osmanli batmisti, ulke paramparca idi. Ingilizler, Yunanlilar, fransizlar, italyanlar, ve hatta taa Yeni Zelandadan Anzaklar bile burada idi, ilkokulda hic mi tarih dersi gormedin? Su pembe dizilerden hatirla o zaman diyeyim, ne diyeyim, Hani su Kurt seyyit ve Suradaki Ingilizleri bir hatirla.. ( halime bakin sayin seyirciler, sabrimi siniyorum burada) Ataturk paramparca bir ulkenin ordularini basina gecerek Osmanlinin kullerinden bir Turkiye Cumhuriyeti kurdu. Senin ona denk dedigin adam iste o cumhuriyeti alip dogusunu Kurdistana, batisini Yunana, Sah turbesini Suriyeye vs. deyip paramparca yapan biri... Ne alaka... Bugun kafayi siyirmazsam bir daha siyirmam, bak sert yazdigimi soylerler, sana pamuk gibi yaziyorum, kiymetini bil, ama sabrimi daha fazla zorlama istersen..
Helal olsun Medcezir kizim, sana! Seni yetistiren anan baban senle ne kadar gurur duysa azdir. Onlara saygilarimi ilet..Rica edicem bogazına kadar kul hakkına batmıs, halka kin ve nefret asılamıs, kendisi gibi olmayan herkesi ötekilestirmis, devlet teroru yaratıp sivil halka vur emrini vermis ve daha burada sayamayacagım zibilyon tane vukuati olan bir sahsı Türkiye Cumhuriyeti tek lideri Atatürk ile aynı cumlede gecirmeyin..
Benim ayarım kacıyor sonra, kalp kırmak istemem..
Biri halk ve devlet adamı, digerinin ne oldugu malum..istiklal mahkemelerinde kimler yargılanmıstı bir hatırlayalım, ne oldugunu hep beraber anlayalım..
İster sevin ister biat edin..Kendi cocuklarınızın gelecegini kendi ellerinizle söndürüyorsunuz..Zerre umurumda degil..Ama bu şahsı Atatürk ile aynı cumlede kullanmayın..Ayıptır..
Helal olsun Medcezir kizim, sana! Seni yetistiren anan baban senle ne kadar gurur duysa azdir. Onlara saygilarimi ilet..
Canim benim fikrim bu kimseyide baglamaz onlarda senin kendi oz elestirilerin beni baglamaz ayar kacmaya gerek yok bana gore en iyi liderRica edicem bogazına kadar kul hakkına batmıs, halka kin ve nefret asılamıs, kendisi gibi olmayan herkesi ötekilestirmis, devlet teroru yaratıp sivil halka vur emrini vermis ve daha burada sayamayacagım zibilyon tane vukuati olan bir sahsı Türkiye Cumhuriyeti tek lideri Atatürk ile aynı cumlede gecirmeyin..
Benim ayarım kacıyor sonra, kalp kırmak istemem..
Biri halk ve devlet adamı, digerinin ne oldugu malum..istiklal mahkemelerinde kimler yargılanmıstı bir hatırlayalım, ne oldugunu hep beraber anlayalım..
İster sevin ister biat edin..Kendi cocuklarınızın gelecegini kendi ellerinizle söndürüyorsunuz..Zerre umurumda degil..Ama bu şahsı Atatürk ile aynı cumlede kullanmayın..Ayıptır..
Avukatlar Neden Aranmak İstemiyorlar;Artistleşmeye gerek yok, aranması gerekiyorsa aranacak artıkk...
Ben gercekten anlamıyorum. Aramızda avukat arkadaslarımız vardır.
Neden aranmaya bu kadar sorun cıkıyor ? X-RAY dan gecmek neden bu kadar zor. BIr AVM ye gdincede gecmıyor musunuz cıhazdan ?
Ha avukatı , hakimi , savcısı herkes geçmeli.
Belkı adam arkasını döndüğünde çantasına bomba konuldu , silah atıldı olamazmı ??
bende anlam veremiyorum, her avukat, savcı vs hepsi çok mu iyi insanlar (asla genelleme yapmıyorum, terör örgütüne hizmet eden avukatlar, savcılar olduğunu herkes biliyor). hem devlet bizi koruyamıyor diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar, hem güvenlik önlemi alınamasın diye herşeyi yapıyorlar. bu güvenlik önlemi direnen avukatlar içinde çok önemli. kendi güvenliklerini de tehlikeye atıyorlar. direndikleri için benim aklıma direk suçlu oldukları geliyor. kimse kusura bakmasın. hiç bişeyden korkmuyolarsa gizli saklı bişi yoksa geçsinler güvenlik aramasından.
Abi sanki arama dedikleri de donunuza kadar bakiyorlar mi? Alt tarafi bir cihazdan gececeksiniz. Ki zaten o cihazlar da yeterli degil. O yuzden belki cihaz alarm verirse, kesici yaralayici alet var mi diye olasi yerlere bakilabilir ki bunlar da cepler ve canta. Sanki butun evrak cantanizi bosaltip bakacaklar ki muvekkilin ozeli ortaya ciksin. Yok itibari sarsilirmis bilmem ne. Muvekkil de aranip girecek avukat da. Ne var bunda anlamadim gitti. Ayni adliyeye giren hakimin savcinin aranmasina gerek yok bence. Hakim gidip bir diger hakimi oldurecek degil ya. Ama bak iceri giren bir avukat adayi. Bu olayi avukat olduktan sonra da yapabilirdi yani. Avukat olmak demek, kendisinden asla kimseye zarar gelmeyecek kisi demek degildir. Zaten bu aramaya muhalefet olanlar da iktidar bunu istedigi icin yapmiyor sirf. Kimisi aramayi normal karsilarken, kimisinin boyle kargasa ortami olusturmasi baska birsey dusundurtmuyor malesef. Sirf muhalefet olmak icin de yapilmaz ki bu. Sizin de can guvenliginiz soz konusu sonucta. Yine avukat cubbesiyle birinin gelip, bir avukata zarar vermeyeceginin garantisi mi var?Avukatlar Neden Aranmak İstemiyorlar;
1-Her gün hatta kimi gün 2-3 kez Adliye'ye girip çıktığımız düşünüldüğünde aranarak girmemiz demek radyasyon alıp sağlımızdan ve aranmadan dolayı zamanımızdan olmamız demektir.
2-Avukatın üstünde veya çantasında müvekkilline ait bilgi, belge ve delil olabilir bunları kimse ile paylaşmak istemez. Zaten sır saklama yükümlüğü çerçevesinde paylaşması da yasaktır.
3-1136 sayılı Avukatlık yasasının 58. maddesi Ağır Cezayı gerektiren suç üstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.
4-Yargının 3 saç ayağından biri avukattır diğer ikisi (hakim ve savcılar) aranmıyorken bizim aranmamız haksızlık ve eşitsizlik olur.
5-Müvekkilli ile birlikte adliyeye girerken üstü aranan avukat prestij kaybı yaşar ve müvekkilli gözünde itibar kaybeder. Ayrıca savcılık ve mahkeme nezdinde de psikolojik olarak güç kaybeder.
6-Bağımsız savunmayı temsil eden bizler, yürütme organının her iki başı ve yandaş medyaları tarafından hedef gösterildiğimizden aramaları kabul etmek baskılara da boyun eğmek anlamını taşıyacaktır.
7-İktidarın 12 yıllık geçmişinde çiftçiler, doktorlar, öğretmenler, gezi sürecinde mimarlar, mühendisler hatta askerler gibi bir çok meslek grubu hedef alınıp sindirilip bastırılmışken şimdi de hedef olarak avukatlar alınmış ve sindirilmeye çalışılmakta ve bu kampanyanın başlangıç noktası da aranmak istenmemizdir.
8-Arama uygulamasına maruz kalmadan Barolar Birliği tarafından verilen çipli kartlarla adliyeye girişimiz sorunsuz şekilde yapılabilir ve hiç bir güvenlik sıkıntısı da doğmaz.
9-Kamuoyunda ve sanal alemde siz neden aranmak istemiyorsunuz, ayrılacağınız nedir diyen kişilere lütfen okuyun ve okutunuz.
Av.Erdoğan ÇIPLAK (bu yazı Erdoğan üstattan alıntıdır, özetle eğer avukatın üzeri aranırsa müvekkilin üstü aranır müvekkilin özeli açığa çıkar.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?