- 27 Mart 2014
- 313
- 216
- 88
Aranmak ne zamandan beri prestij kaybi oluyor.Hakimler savcilar bike bizde kontrolden gecelim derken siz aranmayi guvenlik onlemi degilde boyun egmek olarak goruyorsunuz yanlisin basi bu zaten havaalaninda avm de calisan herkesde ayni radyasyonu aliyor bi avukatlarin mi sagligi daha onemli burada tartisilan konu zaten herkesi aranmasi muvekkilin gizli delili kalasnikof veya el bombasi olmadigi surece sikinti yok sanirim.Bagimsiz savunmayi temsil etmiyor avukatlar bana gore parayi kim bastirirsa onu savunuyor.Sonuc olarak herkes aransin diyorum ben ve benim gibi arkadaslar yayin organlarindan duydugum gelismede bu yonde avukatlar ortalogo karistirmaya calisiyor.Orda adami basina tabancayi ayayip sehit ettiler hala itibar prestij sindirilme deniyor ya buna pessss...
buna da maddeler halinde cevap vereceğim ;
1.silahların eşitliği ilkesine göre savcılar iddia makamını , avukatlar 'bağımsız savunma ' makamını oluşturur. TCK ve anayasa silahların eşitliği ilkesine dayanır.Bu durumun bencesi sencesi olmaz.
2.Hakim ve savcı arkadaşlar, aranmayı kabul etmiyor.Çağlayan adliyesinde dün İstanbul baro başkanının yaka paça dışarı atılmasındaki tek sebep başsavcının avukatların aranmasına dair verdiği talimattır.
3.hakimler savcılar ve avukatlar adaletin 3 sacayağını oluşturur, Hep birlikte adaleti sağlarlar.Avukatlar başından beri hakim ve savcılarda yani aranacaksa aranmayı kabul ediyor. Kaldı ki hakim ve savcılar çantasında ve üzerinde vatandaşın ticari ve özel sırlarını taşımadıkları için aranmaları sorun oluşturmaz.
4.Kalaşnikof sorununa gelecek olursak. Yurtdışına kaçan müvekkilimin Adalete teslim etmek için verdiği silahı ben çantamda adliyeye getirir teslim ederim.
5.Geçen sene aynı adliyede Bir hakim arkadaşımız gönül ilişkisinde bulunduğu katibini odaya kilitleyip silahı ile rehin aldı, yani hürriyeti tahdit suçu işledi fakat bu KONUŞULMADI, aynı sene aynı adliyede tutuklama kararı verilen bir vatandaş kendini boşluğa atarak canına kıydı, güvenlik sorunu konuşulmadı, geçen sene bir avukat arkadaşımız aynı adliyede bir vatandaş tarafından vuruldu, silahla bir vatandaş nasıl girdi SORULMADI.
6.Aldatıldığı için Boşanma davası açan müvekkilimin boşanmak istediği eşinin yatak fotoğrafları ve çıplak fotoğraflarını davada delil olarak sunmak istediğinde ben bunları çantamda adliyeye getirip sunmak zorundayım.
YANİ, avukat aranırsa siz aranırsınız.