• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul adalet sarayinda arama kavgasi

Aranmak ne zamandan beri prestij kaybi oluyor.Hakimler savcilar bike bizde kontrolden gecelim derken siz aranmayi guvenlik onlemi degilde boyun egmek olarak goruyorsunuz yanlisin basi bu zaten havaalaninda avm de calisan herkesde ayni radyasyonu aliyor bi avukatlarin mi sagligi daha onemli burada tartisilan konu zaten herkesi aranmasi muvekkilin gizli delili kalasnikof veya el bombasi olmadigi surece sikinti yok sanirim.Bagimsiz savunmayi temsil etmiyor avukatlar bana gore parayi kim bastirirsa onu savunuyor.Sonuc olarak herkes aransin diyorum ben ve benim gibi arkadaslar yayin organlarindan duydugum gelismede bu yonde avukatlar ortalogo karistirmaya calisiyor.Orda adami basina tabancayi ayayip sehit ettiler hala itibar prestij sindirilme deniyor ya buna pessss...

buna da maddeler halinde cevap vereceğim ;
1.silahların eşitliği ilkesine göre savcılar iddia makamını , avukatlar 'bağımsız savunma ' makamını oluşturur. TCK ve anayasa silahların eşitliği ilkesine dayanır.Bu durumun bencesi sencesi olmaz.

2.Hakim ve savcı arkadaşlar, aranmayı kabul etmiyor.Çağlayan adliyesinde dün İstanbul baro başkanının yaka paça dışarı atılmasındaki tek sebep başsavcının avukatların aranmasına dair verdiği talimattır.

3.hakimler savcılar ve avukatlar adaletin 3 sacayağını oluşturur, Hep birlikte adaleti sağlarlar.Avukatlar başından beri hakim ve savcılarda yani aranacaksa aranmayı kabul ediyor. Kaldı ki hakim ve savcılar çantasında ve üzerinde vatandaşın ticari ve özel sırlarını taşımadıkları için aranmaları sorun oluşturmaz.

4.Kalaşnikof sorununa gelecek olursak. Yurtdışına kaçan müvekkilimin Adalete teslim etmek için verdiği silahı ben çantamda adliyeye getirir teslim ederim.

5.Geçen sene aynı adliyede Bir hakim arkadaşımız gönül ilişkisinde bulunduğu katibini odaya kilitleyip silahı ile rehin aldı, yani hürriyeti tahdit suçu işledi fakat bu KONUŞULMADI, aynı sene aynı adliyede tutuklama kararı verilen bir vatandaş kendini boşluğa atarak canına kıydı, güvenlik sorunu konuşulmadı, geçen sene bir avukat arkadaşımız aynı adliyede bir vatandaş tarafından vuruldu, silahla bir vatandaş nasıl girdi SORULMADI.

6.Aldatıldığı için Boşanma davası açan müvekkilimin boşanmak istediği eşinin yatak fotoğrafları ve çıplak fotoğraflarını davada delil olarak sunmak istediğinde ben bunları çantamda adliyeye getirip sunmak zorundayım.

YANİ, avukat aranırsa siz aranırsınız.

bide neden anlamak istemiyosunuz çantanızı evraklarınızı didik aramak değil kasıt, silah bıçak vb bişi varmı diye bakılacak? bu mantıkla havaalanlarındada aratmayın üzerinizi. ordada sadece mesleki değil, özel hayatınıza dair herşeyi görebilirler. bu benim mantığımı yatmıyo arkadaşım. avukat savcı hakim saygım var mesleki açıdan. ama bu tavan yapmış egoyu sırf muhalaefet olsun diye aranmamanızın hiç bi açıklaması olamaz.
avuaktlar sadece x ray dan geçmiyor, bakın dün Avukatlık Kanunu, TCK ve danıştay Kararına rağmen Çağlayan adliyesinde başsavcının talimatı ile avukatların üzeri ve çantaları ELLE aradı, talimatı veren başsavcı da avukatların aranmasının doğru olmadığını düşündüğü halde , başbakanlıktan kendisine gelen talimat sebebi ile böyle bir talimat verdi, hiç bir hakim savcı arkadaşımız avukatların aranmasını DOĞRU bulmuyor, buna rağmen biz eğer savcı ve hakimler de aranacaksa aranmayı kabul ediyoruz, statü zevki yahut ego değil.
yargının 3 sacayağının eşit konumda olması gerekliliğine aykırı, silah eşitliği prensibine ters.

Bide benim anlamadığım nokta şu.
Daha önce yolum hiç adliyeye düşmediğinden bilmiyorum.
X-rayden de mi gecmiyorlar? Yoksa x-rayden gectikleri halde birde elle cihazla mı aranmaktan bahsediliyor?
avukatların da hakimlerin de savcıların da üzerleri bandrollü kimlik kartları var ve bu kartları okutarak geçiyorlar.Biz kartlarımızı okuttuğumuz halde adliye çalışanıyım diyerek birçok insan ne x ray dan ne kartlı sistemden geçiyor, hemen hemen tüm savcıların ruhsatlı silahı var ve adliyeye bu şekilde girip çıkıyorlar, geçen sene aynı adliyede bir hakim gönül ilişkisi kurduğu katibi silahı ile rehin aldı, bugün bu işin avuaktlara yüklenmesinin tek sebebi Erdoğanın TBB başkanı Feyzioğlu ile Danıştay kuruluşunun yıldönümünde zıtlaşması neticesinde çıkan olay ve Büyükşehir Baro başkanlarının hepsi (Antalya Baro başkanı Sayın Alper Bey hariç) Sol görüşlü olması. Her eline cübbe alanın kapınan aranmadan geçmesi gibi bir durum yok. Kaldı ki Adliye içinde dileyen herkese 50 tl karşılığında cübbe satıyorlar.

avuaktlar sadece x ray dan geçmiyor, bakın dün Avukatlık Kanunu, TCK ve danıştay Kararına rağmen Çağlayan adliyesinde başsavcının talimatı ile avukatların üzeri ve çantaları ELLE aradı, talimatı veren başsavcı da avukatların aranmasının doğru olmadığını düşündüğü halde , başbakanlıktan kendisine gelen talimat sebebi ile böyle bir talimat verdi, hiç bir hakim savcı arkadaşımız avukatların aranmasını DOĞRU bulmuyor, buna rağmen biz eğer savcı ve hakimler de aranacaksa aranmayı kabul ediyoruz, statü zevki yahut ego değil.
yargının 3 sacayağının eşit konumda olması gerekliliğine aykırı, silah eşitliği prensibine ters.
Size Katılıyorum, bir Hakim'in veya Savcı'nın cinnet getirip Adliye çalışma arkadaşlarını vurmayacağının garantisi var mı? Bu sebeple Hakim ve Savcılarda aranmalı.
Ki yanlış biliyorsam düzeltin, sizi polis arayamaz kanuna göre, Savcı'nın araması gerekiyor değil mi?

Size Katılıyorum, bir Hakim'in veya Savcı'nın cinnet getirip Adliye çalışma arkadaşlarını vurmayacağının garantisi var mı? Bu sebeple Hakim ve Savcılarda aranmalı.
Ki yanlış biliyorsam düzeltin, sizi polis arayamaz kanuna göre, Savcı'nın araması gerekiyor değil mi?
Doğru biliyorsunuz, bizi ancak savcı arar. bakın bunu avukatlar söylemez ama biz bir müvekkil karakola alındığında ifadesi alınırken yanlarında oluyoruz ifadesi eksik geçmesin tutanağa diye, fakat oradaki polislerin tavrı, ifadesi ve davranışları anlatılamaz. Elbette ki işlerini düzgün yapan polis arkadaşlarımızı tenzih ederek söyüyorum fakat ben evli bile olsa bir bayan avukata amiyane tabirle sulanmayan polis görmedim, sorguda vatandaşın söylediği şeyi sırf avukata muhalefet olsun diye tutanağa geçrimemek için uğraştıklarını çok gördüm, avukatları bekletmekten zevk aldıkları için ifade için 6 saat bekleten polis gördüm , eğer avukatın üzeri aranırsa en büyük sorunlardan biri göz altına alınan vatandaşların ifadesi alınırken çıkacak, avukatları ezme gücü görecekler, ifade tutanağa eksik geçecek vatandaşı kurtaramayacağız.

:KK53:
buna da maddeler halinde cevap vereceğim ;
1.silahların eşitliği ilkesine göre savcılar iddia makamını , avukatlar 'bağımsız savunma ' makamını oluşturur. TCK ve anayasa silahların eşitliği ilkesine dayanır.Bu durumun bencesi sencesi olmaz.

2.Hakim ve savcı arkadaşlar, aranmayı kabul etmiyor.Çağlayan adliyesinde dün İstanbul baro başkanının yaka paça dışarı atılmasındaki tek sebep başsavcının avukatların aranmasına dair verdiği talimattır.

3.hakimler savcılar ve avukatlar adaletin 3 sacayağını oluşturur, Hep birlikte adaleti sağlarlar.Avukatlar başından beri hakim ve savcılarda yani aranacaksa aranmayı kabul ediyor. Kaldı ki hakim ve savcılar çantasında ve üzerinde vatandaşın ticari ve özel sırlarını taşımadıkları için aranmaları sorun oluşturmaz.

4.Kalaşnikof sorununa gelecek olursak. Yurtdışına kaçan müvekkilimin Adalete teslim etmek için verdiği silahı ben çantamda adliyeye getirir teslim ederim.

5.Geçen sene aynı adliyede Bir hakim arkadaşımız gönül ilişkisinde bulunduğu katibini odaya kilitleyip silahı ile rehin aldı, yani hürriyeti tahdit suçu işledi fakat bu KONUŞULMADI, aynı sene aynı adliyede tutuklama kararı verilen bir vatandaş kendini boşluğa atarak canına kıydı, güvenlik sorunu konuşulmadı, geçen sene bir avukat arkadaşımız aynı adliyede bir vatandaş tarafından vuruldu, silahla bir vatandaş nasıl girdi SORULMADI.

6.Aldatıldığı için Boşanma davası açan müvekkilimin boşanmak istediği eşinin yatak fotoğrafları ve çıplak fotoğraflarını davada delil olarak sunmak istediğinde ben bunları çantamda adliyeye getirip sunmak zorundayım.

YANİ, avukat aranırsa siz aranırsınız.
Bunlarin hicbiri benim fkrimi degistirmiyor canm kendince hakli olabilirsin ama burada savas acar gibi yazilar yazdigin insanlar avukat degil herkes aransin diyor.Sadece avukatlar degil sen ben hakim savcu herkesss

Herkes aransın. çalışanlar hakimler savcılar avukatlar herkes , savcılar ruhsatlı silahları ile adliyeye girmesin, polisler tanıklık ve ifade için geldiklerinide kapıdan polisin deyip silahla girmesin duruşmaya bu şekilde girmesin, güvenlik görevlileri kapında kimlik göstermeden x raya girmeden geçenlere hiçbirşey diyemiyorlar sebebi sorulduğunda ise ''hakim savcı ise işimize son verir bizi kovdurur abla '' oluyor.Güvenlik içinde kabul ama Avukatları ezmek için ise hayır.

Herkes aransın. çalışanlar hakimler savcılar avukatlar herkes , savcılar ruhsatlı silahları ile adliyeye girmesin, polisler tanıklık ve ifade için geldiklerinide kapıdan polisin deyip silahla girmesin duruşmaya bu şekilde girmesin, güvenlik görevlileri kapında kimlik göstermeden x raya girmeden geçenlere hiçbirşey diyemiyorlar sebebi sorulduğunda ise ''hakim savcı ise işimize son verir bizi kovdurur abla '' oluyor.Güvenlik içinde kabul ama Avukatları ezmek için ise hayır.
agzini opemmm onu diyrum cnmm herkes guvenlik icin kimseyi yargilamak degil niyet

Savcı,avukat,hakim,oraya gelen vatandaş hepsi aransın. Daha hafası dolmadı bir savcımızı kaybettik Türkiye olarak avukat cübbesiyle giren kılıksızlar yüzünden. Nereden bilecekler yine böyle bir vaka olmayacağını.Üstlerinin aranmasıyla ne alçalırlar ne de yükselirler.
Alışveriş merkezlerine girerken ya da başka üstümüzün arandığı yerlere giderken biz de böyle aranmalara tabi tutuluyoruz. Biz de halk olarak alışveriş merkezlerinde yaygara çıkartalım o zaman.
Bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmasın ülkemizde inşallah.

Elbette olabilir tum dedikleriniz ama bu sadece av kapsamli olmamali demek istedigim bu.Ayrica bazilarinin ayricalik diye yorumladigi aslinda muvekkillerin guvenligi ve gizliligi icindir.Eger birazcik cmk karistirirsaniz genel olarak yorumlarda gordugum av kim ki,niye aranmasin,bu artistlik niye,peh ... gibi futursuzca soylemlerin yersiz oldugunu;bunun bir artistlik olmayip bazi ilkelere dayandigini anlayip hakvereceksinizdir.Sizden alinti yaparak yaziyorum ama soylemlerim sizin sahsiniza degil,gordugum bazi yorumlar beni gercekten üzdü

avm ye her girişte aranıyor diyerek adliyeler ile avm ler
Savcı,avukat,hakim,oraya gelen vatandaş hepsi aransın. Daha hafası dolmadı bir savcımızı kaybettik Türkiye olarak avukat cübbesiyle giren kılıksızlar yüzünden. Nereden bilecekler yine böyle bir vaka olmayacağını.Üstlerinin aranmasıyla ne alçalırlar ne de yükselirler.
Alışveriş merkezlerine girerken ya da başka üstümüzün arandığı yerlere giderken biz de böyle aranmalara tabi tutuluyoruz. Biz de halk olarak alışveriş merkezlerinde yaygara çıkartalım o zaman.
Bir daha böyle üzücü olaylar yaşanmasın ülkemizde inşallah.

*Adliyeler ile avm ler kıyaslanamaz. adliyeler avm değil avukatlar da müşteri değildir.

*Avukatlık Kanunu'na ve CMK ya avukatların üzerinin neden aranamayacağına dair bir kanun maddesi neden konulmuş olabilir , öncelikle her insan bun düşünmeli, avukatların egosu için mi, yapmayın güldürmeyin.Ben adliyeye kendim için değil müvekkilim için giderim, özel hayatıma dair belgeleri değil vekaletini aldığım vatandaşın belgelerini adliyeye taşırım , avukatın üzeri aranırsa vatandaşın onuru zedelenir.

Avukat
Adliyeler avm değildir.
Avukatlar da müşteri değildir.

*
Avukatların üstü aranamaz.

*
Ortalama zekaya sahip her vatandaşın kendine şu soruyu sorması gerekir… “Avukatların üstü aranamaz” maddesi, avukatlık yasasına hangi amaçla konulmuş olabilir? Neden?

*
Avukatların egosu tatmin olsun diye mi? Avukatları ayrıcalıklı sınıf haline getirsin diye mi?
Elbette hayır…
Peki nedir?

*
Devletin hakimi cumhuriyetin savcısı vatandaşın avukatı’dır.

*
Bu üçünün eşit olması, şarttır.
Olmazsa…
Vatandaş, vatandaş olamaz.
Kul olur.

*
Avukatlar çantalarında kendi aşk mektuplarını taşımaz. Vatandaşın mektuplarını taşır. Bazen katil’e dair kanıt vardır cebinde, bazen miras davasını çözecek tanığın ismi… Müvekkiline ait bilgileri korumak, bu bilgilerin alakasız kişiler tarafından öğrenilmesini engellemek, avukatın görevidir. Sır saklamak zorundadır.

*
Kendisi için orada değildir.
Vekaleten oradadır.
Bizim için oradadır.
Avukatların üstü, avukatların hakkını korumak için değil… Müvekkillerin, yani bizlerin onurunu korumak için, aranamaz.

*
Mussolini’nin “avukatlar olmasa, İtalya’yı çok daha rahat idare ederdim” dediği dönemde… Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açılış töreninde konuşan Atatürk,“bu kurumun açılışında duyduğum mutluluğu, hiçbir girişimimde duymadım”demiştir.

*
Avukatlara gösterilmesi gereken saygı… Mussolini’yle Atatürk arasındaki fark kadar açık ve nettir.
Yılmaz ÖZDİL (Sözcü Gazetesi 5 Nisan 2015 Avukatlar Günü tarihli yazısından alıntıdır)

Avukat
Adliyeler avm değildir.
Avukatlar da müşteri değildir.

*
Avukatların üstü aranamaz.

*
Ortalama zekaya sahip her vatandaşın kendine şu soruyu sorması gerekir… “Avukatların üstü aranamaz” maddesi, avukatlık yasasına hangi amaçla konulmuş olabilir? Neden?

*
Avukatların egosu tatmin olsun diye mi? Avukatları ayrıcalıklı sınıf haline getirsin diye mi?
Elbette hayır…
Peki nedir?

*
Devletin hakimi cumhuriyetin savcısı vatandaşın avukatı’dır.

*
Bu üçünün eşit olması, şarttır.
Olmazsa…
Vatandaş, vatandaş olamaz.
Kul olur.

*
Avukatlar çantalarında kendi aşk mektuplarını taşımaz. Vatandaşın mektuplarını taşır. Bazen katil’e dair kanıt vardır cebinde, bazen miras davasını çözecek tanığın ismi… Müvekkiline ait bilgileri korumak, bu bilgilerin alakasız kişiler tarafından öğrenilmesini engellemek, avukatın görevidir. Sır saklamak zorundadır.

*
Kendisi için orada değildir.
Vekaleten oradadır.
Bizim için oradadır.
Avukatların üstü, avukatların hakkını korumak için değil… Müvekkillerin, yani bizlerin onurunu korumak için, aranamaz.

*
Mussolini’nin “avukatlar olmasa, İtalya’yı çok daha rahat idare ederdim” dediği dönemde… Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin açılış töreninde konuşan Atatürk,“bu kurumun açılışında duyduğum mutluluğu, hiçbir girişimimde duymadım”demiştir.

*
Avukatlara gösterilmesi gereken saygı… Mussolini’yle Atatürk arasındaki fark kadar açık ve nettir.
Yılmaz ÖZDİL
yaaaa ama biz anlasmistik seninlee noldu celallendin yine avukatimm:KK19:

yaaaa ama biz anlasmistik seninlee noldu celallendin yine avukatimm:KK19:
celallenmek mi :KK70: olay henüz soğumamışken , üstelik avukatlar gününde ve konu tekrar şu gün dirilmişken..Biz senle anlaşırız, yeter ki hükümet avukatlarla anlaşsın :KK66: (dipnot:yazısını sonradan gördüğüm bir bayana cevap verdim :)

avm ye her girişte aranıyor diyerek adliyeler ile avm ler

*Adliyeler ile avm ler kıyaslanamaz. adliyeler avm değil avukatlar da müşteri değildir.

*Avukatlık Kanunu'na ve CMK ya avukatların üzerinin neden aranamayacağına dair bir kanun maddesi neden konulmuş olabilir , öncelikle her insan bun düşünmeli, avukatların egosu için mi, yapmayın güldürmeyin.Ben adliyeye kendim için değil müvekkilim için giderim, özel hayatıma dair belgeleri değil vekaletini aldığım vatandaşın belgelerini adliyeye taşırım , avukatın üzeri aranırsa vatandaşın onuru zedelenir.
Avukat,hakim,öğretmen,doktor vs. hepimiz insanız hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız eğer bu ülke de bir savcımızı kaybettiysek kusura bakmayın ama hepimiz de insan olarak birey olarak kabul edip aranacağız her yerde her koşulda.
Avukat,hakim,öğretmen,doktor benim için hiç fark etmez hepimiz bir bireyiz sonuçta.
Bu ülkede bir konuda savcımızı kaybederek dilimiz yandıysa hepimiz bu ülkenin vatandaşı olmak adı altında birey olarak sadece herkesin korunması adına aranacağız.
Sizin düşünceniz bu şekildedir saygı duyarım ama benim düşüncem kesinlikle bu yönde.

Avukat,hakim,öğretmen,doktor vs. hepimiz insanız hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız eğer bu ülke de bir savcımızı kaybettiysek kusura bakmayın ama hepimiz de insan olarak birey olarak kabul edip aranacağız her yerde her koşulda.
Avukat,hakim,öğretmen,doktor benim için hiç fark etmez hepimiz bir bireyiz sonuçta.
Bu ülkede bir konuda savcımızı kaybederek dilimiz yandıysa hepimiz bu ülkenin vatandaşı olmak adı altında birey olarak sadece herkesin korunması adına aranacağız.
Sizin düşünceniz bu şekildedir saygı duyarım ama benim düşüncem kesinlikle bu yönde.

Daha önce de belirttiğim gibi Hakim ve savcı da aranacaksa biz avukatlar da aranmayı kabul ediyoruz. Aksi halde Hak dağıtanları haksızlığa uğratanların yanında yer almamız mümkün olamaz. Şunu da eklemeliyim ki gazetelerden, tv den radyodan okuyup dinlediğiniz savcı bey bizim iş arkadaşımız, meslektaşımız, abimiz.Vefatı en çok bizi üzer; her ne kadar hakim savcı - avukat kutuplaşması yaratmaya çalışsalar da Mehmet beyin vefatının üzüntüsü bizi de derinden etkiledi.

Son düzenleme:
Kizlar torum yazmadan once azicik asagisini yukarisini bir okuyun feyzai feyzai bi kac yorumu var tekini degerlendirmeyin.:KK19:biz orta yolu bulduk
doğru söylemişsin bu konu hakkında söylenecek o kadar çok şey var ki.. tek bir yoruma sığdıramıyorum ne yazık ki :KK66:

Back