• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul adalet sarayinda arama kavgasi

Abi sanki arama dedikleri de donunuza kadar bakiyorlar mi? Alt tarafi bir cihazdan gececeksiniz. Ki zaten o cihazlar da yeterli degil. O yuzden belki cihaz alarm verirse, kesici yaralayici alet var mi diye olasi yerlere bakilabilir ki bunlar da cepler ve canta. Sanki butun evrak cantanizi bosaltip bakacaklar ki muvekkilin ozeli ortaya ciksin. Yok itibari sarsilirmis bilmem ne. Muvekkil de aranip girecek avukat da. Ne var bunda anlamadim gitti. Ayni adliyeye giren hakimin savcinin aranmasina gerek yok bence. Hakim gidip bir diger hakimi oldurecek degil ya. Ama bak iceri giren bir avukat adayi. Bu olayi avukat olduktan sonra da yapabilirdi yani. Avukat olmak demek, kendisinden asla kimseye zarar gelmeyecek kisi demek degildir. Zaten bu aramaya muhalefet olanlar da iktidar bunu istedigi icin yapmiyor sirf. Kimisi aramayi normal karsilarken, kimisinin boyle kargasa ortami olusturmasi baska birsey dusundurtmuyor malesef. Sirf muhalefet olmak icin de yapilmaz ki bu. Sizin de can guvenliginiz soz konusu sonucta. Yine avukat cubbesiyle birinin gelip, bir avukata zarar vermeyeceginin garantisi mi var?
Kotu olan su ki bizim ulkemizde her zaman guvenlik acigi var. Bu arama sistemi zaten olmasi gereken birseydi. MALESEF COK GEC KALINMIS BIR UYGULAMA!

lütfen son yazdığım yazıyı okuyun, sorduğunuz soruların cevabını verdim.

Arkadaşlar,adliyeye sahte av kimligi ile girip savciyi sehit eden teroristlerden sonra patladi bu olay hepimizin bildigi gibi.Yani demem o ki adliyeye sadece sahte av kimlikleri ile deil hakim savci rutbeli asker milletvekili vs sahte kimlikleri ile de girebilir teroristler x-ray den gecmeden.Iki tane hain yuzunden avukatlara yapilan bu saygisizliga ben de karsiyim.X-ray den herkes gecsin sadece avukatlar degil

ben sadece avukatlar aransın demiyorum, oraya giren herkes aransın, aranmalı. siz iyi bi avukat olabilirsiniz, fakat arkanızdan gelen avukatın üzerinde bomba olmayacağının garantisi varmı? sizin de canınız tehlikede bu durumda?

bide neden anlamak istemiyosunuz çantanızı evraklarınızı didik aramak değil kasıt, silah bıçak vb bişi varmı diye bakılacak? bu mantıkla havaalanlarındada aratmayın üzerinizi. ordada sadece mesleki değil, özel hayatınıza dair herşeyi görebilirler. bu benim mantığımı yatmıyo arkadaşım. avukat savcı hakim saygım var mesleki açıdan. ama bu tavan yapmış egoyu sırf muhalaefet olsun diye aranmamanızın hiç bi açıklaması olamaz.

Abi sanki arama dedikleri de donunuza kadar bakiyorlar mi? Alt tarafi bir cihazdan gececeksiniz. Ki zaten o cihazlar da yeterli degil. O yuzden belki cihaz alarm verirse, kesici yaralayici alet var mi diye olasi yerlere bakilabilir ki bunlar da cepler ve canta. Sanki butun evrak cantanizi bosaltip bakacaklar ki muvekkilin ozeli ortaya ciksin. Yok itibari sarsilirmis bilmem ne. Muvekkil de aranip girecek avukat da. Ne var bunda anlamadim gitti. Ayni adliyeye giren hakimin savcinin aranmasina gerek yok bence. Hakim gidip bir diger hakimi oldurecek degil ya. Ama bak iceri giren bir avukat adayi. Bu olayi avukat olduktan sonra da yapabilirdi yani. Avukat olmak demek, kendisinden asla kimseye zarar gelmeyecek kisi demek degildir. Zaten bu aramaya muhalefet olanlar da iktidar bunu istedigi icin yapmiyor sirf. Kimisi aramayi normal karsilarken, kimisinin boyle kargasa ortami olusturmasi baska birsey dusundurtmuyor malesef. Sirf muhalefet olmak icin de yapilmaz ki bu. Sizin de can guvenliginiz soz konusu sonucta. Yine avukat cubbesiyle birinin gelip, bir avukata zarar vermeyeceginin garantisi mi var?
Kotu olan su ki bizim ulkemizde her zaman guvenlik acigi var. Bu arama sistemi zaten olmasi gereken birseydi. MALESEF COK GEC KALINMIS BIR UYGULAMA!

Ya bırak valla aramasınlar. Ne olurlarsa olsunlar orda o zaman. O yaşanan olay kendi başlarına gelince anlarlar.

Söylenen gerekçeler inanılmaz saçma. Hele ki müvekkil önünde itibar kaybı... Aranmadan girince adliye benim havalarında geziyolar heralde. Aranmadan girmek itibar mı kazandırıyor bu 85bin avukata. Ayrıcalıklı falan değiller kendilerinden 85bin adet daha var. Avukat olmak isteyen de özel üniye parayı bastırıp olabiliyor. Artık eskisi gibi fazla zeki falan da olmak gerekmiyor. Ki zeki olmak da seni güvenilir yapmaz ki.

Gizli evraklar varmış çantasında. Gizli evrağını arama sırasında kim görecek allah aşkına. Çanta ayrıca xrayden geçer. Görevli içinde şüpheli bir şey görmezse zaten açtırmaz. Açtırsa da dosyanın içindeki evrakları okumayacak heralde.

Ben iş yerime çatal bile sokamıyorum kahvaltımı etmek için. Havalimanında çalışıyorum. Ama bizim güvenliğimiz söz konusu. Ki adliye hiçbir zaman havalimanı kadar sıkı olmaz. Aramalar da bikaç aya ciddiyetini kaybeder.

Sözlerindeki tek mantıklı şey hakim ve savcılar da aransın diyorlar. tabi ki aranmalı.

Avukatlar Neden Aranmak İstemiyorlar;

1-Her gün hatta kimi gün 2-3 kez Adliye'ye girip çıktığımız düşünüldüğünde aranarak girmemiz demek radyasyon alıp sağlımızdan ve aranmadan dolayı zamanımızdan olmamız demektir.
2-Avukatın üstünde veya çantasında müvekkilline ait bilgi, belge ve delil olabilir bunları kimse ile paylaşmak istemez. Zaten sır saklama yükümlüğü çerçevesinde paylaşması da yasaktır.
3-1136 sayılı Avukatlık yasasının 58. maddesi Ağır Cezayı gerektiren suç üstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.
4-Yargının 3 saç ayağından biri avukattır diğer ikisi (hakim ve savcılar) aranmıyorken bizim aranmamız haksızlık ve eşitsizlik olur.
5-Müvekkilli ile birlikte adliyeye girerken üstü aranan avukat prestij kaybı yaşar ve müvekkilli gözünde itibar kaybeder. Ayrıca savcılık ve mahkeme nezdinde de psikolojik olarak güç kaybeder.
6-Bağımsız savunmayı temsil eden bizler, yürütme organının her iki başı ve yandaş medyaları tarafından hedef gösterildiğimizden aramaları kabul etmek baskılara da boyun eğmek anlamını taşıyacaktır.
7-İktidarın 12 yıllık geçmişinde çiftçiler, doktorlar, öğretmenler, gezi sürecinde mimarlar, mühendisler hatta askerler gibi bir çok meslek grubu hedef alınıp sindirilip bastırılmışken şimdi de hedef olarak avukatlar alınmış ve sindirilmeye çalışılmakta ve bu kampanyanın başlangıç noktası da aranmak istenmemizdir.
8-Arama uygulamasına maruz kalmadan Barolar Birliği tarafından verilen çipli kartlarla adliyeye girişimiz sorunsuz şekilde yapılabilir ve hiç bir güvenlik sıkıntısı da doğmaz.
9-Kamuoyunda ve sanal alemde siz neden aranmak istemiyorsunuz, ayrılacağınız nedir diyen kişilere lütfen okuyun ve okutunuz.
Av.Erdoğan ÇIPLAK
Aranmak ne zamandan beri prestij kaybi oluyor.Hakimler savcilar bike bizde kontrolden gecelim derken siz aranmayi guvenlik onlemi degilde boyun egmek olarak goruyorsunuz yanlisin basi bu zaten havaalaninda avm de calisan herkesde ayni radyasyonu aliyor bi avukatlarin mi sagligi daha onemli burada tartisilan konu zaten herkesi aranmasi muvekkilin gizli delili kalasnikof veya el bombasi olmadigi surece sikinti yok sanirim.Bagimsiz savunmayi temsil etmiyor avukatlar bana gore parayi kim bastirirsa onu savunuyor.Sonuc olarak herkes aransin diyorum ben ve benim gibi arkadaslar yayin organlarindan duydugum gelismede bu yonde avukatlar ortalogo karistirmaya calisiyor.Orda adami basina tabancayi ayayip sehit ettiler hala itibar prestij sindirilme deniyor ya buna pessss...

bide her avukat, tc adaletine hizmet etmiyor, terör örgütlerine hizmet edenler de var bunu en iyi siz biliyo olmalısınız. ayrıca burda tüm avukatlara yada adliyedeki insanlara suçlar şekilde bakmıyoruz. bu olayı yapanların sahte avukat olduğu zaten meydanda, avukatlar böyle bişi yapabilirde denmiyor, sadece güvenlik arttırılıyor ki bence böyle elim bi olay olmadan önce arttırılsaydı. yani hiç bi meslek grubunu kötüleme falan yok. avukatlar potansiyel suçludur demiyor kimse. empati yapmak bukadar mı zor? avukatlar, savcılar, hakimler aranmasın, sahte kimlikli biri elini kolunu sallaya sallaya girsin ( çipli olunca elbet onunda yolunu bulurlar bence tek başına güvenliği sağlamaz, birinin kimliğini eline geçirmiş olabilirler mesela) bugün silahla girip savcıyı öldürsün, yarın bombayla girip komple binayı uçursun. sizin de can güvenliğiniz tehlike bundandamı korkmuyosunuz Allah aşkına? sırf iktidar bunu istiyo diye yapmayız demiyosunuzda gereksiz maddeler sıralıyosunuz burda. bugüne kadar kimseye karşı görüşte bulunmadım hiç bi mesajımda, herkes farklı görüşe sahip olabilir, saygım var ama bu sizn yazdığınız maddeler görüş değil, inat.

Avukatlar Neden Aranmak İstemiyorlar;

1-Her gün hatta kimi gün 2-3 kez Adliye'ye girip çıktığımız düşünüldüğünde aranarak girmemiz demek radyasyon alıp sağlımızdan ve aranmadan dolayı zamanımızdan olmamız demektir.
2-Avukatın üstünde veya çantasında müvekkilline ait bilgi, belge ve delil olabilir bunları kimse ile paylaşmak istemez. Zaten sır saklama yükümlüğü çerçevesinde paylaşması da yasaktır.
3-1136 sayılı Avukatlık yasasının 58. maddesi Ağır Cezayı gerektiren suç üstü halleri dışında avukatın üzeri aranamaz.
4-Yargının 3 saç ayağından biri avukattır diğer ikisi (hakim ve savcılar) aranmıyorken bizim aranmamız haksızlık ve eşitsizlik olur.
5-Müvekkilli ile birlikte adliyeye girerken üstü aranan avukat prestij kaybı yaşar ve müvekkilli gözünde itibar kaybeder. Ayrıca savcılık ve mahkeme nezdinde de psikolojik olarak güç kaybeder.
6-Bağımsız savunmayı temsil eden bizler, yürütme organının her iki başı ve yandaş medyaları tarafından hedef gösterildiğimizden aramaları kabul etmek baskılara da boyun eğmek anlamını taşıyacaktır.
7-İktidarın 12 yıllık geçmişinde çiftçiler, doktorlar, öğretmenler, gezi sürecinde mimarlar, mühendisler hatta askerler gibi bir çok meslek grubu hedef alınıp sindirilip bastırılmışken şimdi de hedef olarak avukatlar alınmış ve sindirilmeye çalışılmakta ve bu kampanyanın başlangıç noktası da aranmak istenmemizdir.
8-Arama uygulamasına maruz kalmadan Barolar Birliği tarafından verilen çipli kartlarla adliyeye girişimiz sorunsuz şekilde yapılabilir ve hiç bir güvenlik sıkıntısı da doğmaz.
9-Kamuoyunda ve sanal alemde siz neden aranmak istemiyorsunuz, ayrılacağınız nedir diyen kişilere lütfen okuyun ve okutunuz.
Av.Erdoğan ÇIPLAK (bu yazı Erdoğan üstattan alıntıdır, özetle eğer avukatın üzeri aranırsa müvekkilin üstü aranır müvekkilin özeli açığa çıkar.)
Birde ayni konuyu niye tekrar tekrar copy paste yaptin orasini anlayamadim
Savunma olarak ayni metni 4 defa yazmissin acaba dayatmaci kim baskici biseyi 50 defada yazsan hakiszsan haksizsindir bana gore

Son düzenleme:
Arkadaşlar,adliyeye sahte av kimligi ile girip savciyi sehit eden teroristlerden sonra patladi bu olay hepimizin bildigi gibi.Yani demem o ki adliyeye sadece sahte av kimlikleri ile deil hakim savci rutbeli asker milletvekili vs sahte kimlikleri ile de girebilir teroristler x-ray den gecmeden.Iki tane hain yuzunden avukatlara yapilan bu saygisizliga ben de karsiyim.X-ray den herkes gecsin sadece avukatlar degil
Bu sayfaya yazan cogunlukta ayni seyi soyluyoruz cnm herkes aranmali.Bu ayricalik istemi sadece bizim ulkede var.Onlar sindirilmek olaraka algilasada.

Herhangi bir avukat çıkıp adliyeyi bombalayamaz mı?

Avukat diye dhkpcli olmayacak mı? Bu örgüttekilerin hepsi üniversiteli. Devrim devrim diye gözü kararıp canlı bomba olarak adliyeye giremez mi dhkpcli pkklı bir avukat.

Ya da bir avukat cinnet geçirip bir anda silahla oraya buraya ateş edemez mi?

Hayır avukat olunca onların insani özellikleri ne oluyor onu merak ediyorum.

Aramak neden saygısızlık olsun anlamıyorum. Türkiyenin böyle bir açığı varmış ki çoğumuzun bundan haberi bile yoktu. Ben aranmadıklarını bilmiyordum. Avrupadaki avukatlar aranıyor diye prestijleri mi yok?

Bu açığı kapatmak gerekir. Hepimizin adliyeye işi düşüyor. Ben artık girmeye korkarım. Avrupanın en büyük adalet sarayı çağlayan adliyesi. Ama en emniyetsizi.

Tabiki hakim ve savcılar da aranmalı. Herkes istisnasız aranacak!!!!

Yapma kusum ya uzun adaminiz dedigin adam bana gore Ataturkten sonra Turkiyenin basina gelmis en buyuk insan diyorum ya.Cumhurbaskanini halk secti arkadaslar bizler sectik ilk defa.

Türkiye böylesini hiç görmedi haklısınız. Atatürk ve silah arkadaşlarını ; vatanı , toprağı için canını hiçe saymış şehit vatandaşlarımızın kemiklerini sızlatmasanız , kıyaslamalara dahil etmeseniz daha güzel olacak.

Türkiye böylesini hiç görmedi haklısınız. Atatürk ve silah arkadaşlarını ; vatanı , toprağı için canını hiçe saymış şehit vatandaşlarımızın kemiklerini sızlatmasanız , kıyaslamalara dahil etmeseniz daha güzel olacak.
Canim diyorum goruse niye bu tepki benim bakis acim bu seninki o saygi duyarim.Bu kinuyu ben dun kapatmistim .Topik konusuyla alakasiz biryere gidiyor cunki.

Neden aranmasınlar ki?
Avukatı da savcısı da hakimi de hizmetlisi de sivil vatandası da aranmalı.
Aramaktan kastım x-ray.
Zaten hiç bir yerde adam gibi güvenlik yok.
Benim büyük korkum zaten avm ler.
Kadının biri hamileyim dese yan taraftan geçiyor elle arama falan yok.
Üstünde bomba olsa mıçtık.
Kimseye ayrıcalık tanınmasını kabul edemiyorum ben.

Bide benim anlamadığım nokta şu.
Daha önce yolum hiç adliyeye düşmediğinden bilmiyorum.
X-rayden de mi gecmiyorlar? Yoksa x-rayden gectikleri halde birde elle cihazla mı aranmaktan bahsediliyor?

X-rayden de mi gecmiyorlar? Yoksa x-rayden gectikleri halde birde elle cihazla mı aranmaktan bahsediliyor?
Canim hi aranmiyorlar.
X ray uzerindeki cismi tesbit etmek icin zagen cihaz uyari verirse elle aramak gerekiyor bu havaalanindada avm girisindede boyledir.

Ben xrayden de geçmiyorlar diye anladım açıkçası.

Ben xrayden de geçmiyorlar diye anladım açıkçası.
üşenmeden sanki böyle bi arbedeyi planlamış gibi 1 gün içinde tişört bastırıp, aramak isteyen gevünelik görevlilerine karşı üstlerini çıkarıp, avukata dokunma yazılı tişörtlerle bağırıp çağırıyorlar üstelik?

üşenmeden sanki böyle bi arbedeyi planlamış gibi 1 gün içinde tişört bastırıp, aramak isteyen gevünelik görevlilerine karşı üstlerini çıkarıp, avukata dokunma yazılı tişörtlerle bağırıp çağırıyorlar üstelik?

Ben mühendise dokunma diye tişört bastırıp pazartesi sabah havalimanındaki iş yerime gideyim. O gün kovulurum :)

Turkiyede AVMlerde de arandiginiz bilmiyordum. Vay anam vay... Turkiye ne hale gelmis ki alisveris merkezine girerken bile araniyorsun...:KK57: Tabi kapilari acip militanlari doldurursan iceri mecbur yaparsin boyle uygulamalar.. Oyleyken olay cikma potansiyeli cok daha yuksek olan adliyelerde arama yok muydu bunca zaman?:KK57: Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?

Back