iştahımı dizginleyebilmemin yolu var mıdır :(

coldcoffe

pek bi hayaliçe...
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2015
72
36
26
Üzüldüğümde hunharca yiyorum. Sevindiğimde de yiyorum. Ders çalışırken de yiyorum. Kendimi tutmak istiyorum ama bir türlü başaramıyorum. Tatlı şeyleri çok seven bir insanımdır. Yemek yemeyi de severim ama tatlı şeylere bir başka bagımlıyım. Ufak tefek bir yapım oldugundan kilo kaldıramıyorum. Ne yazık ki şu an çok genç olmama rağmen 7 kg fazlam var. Bunu ben başardım :'( bıktım artık diyetten de sağlıklı beslenme programlarından da. Görmek bile istemiyorum artık. Ne zaman başlasam açlıktan ölüyor gibi oluyorum. Kıyafetlerime çok özen gösterip bu kilolarımı saklıyor olsam da bıkım artık. İstediğim kıyafeti alıp giymek ve arkadaşlarıma özenmemek istiyorum. Bazıları ne kadar tatlısın böyle dese de ben kendimi genç kız gibi hissetmiyorum artık bu iştahımı bastırmak ve şöyle filmlerdeki gibi canım istemiyor demek nasıl oluyor gerçekten?

canım iştahı bastırmak için ben kuru üzüm kuru incir kuru kayısı ve yaban mersini tüketiyorum ben . hem kilo aldırmaz hem iştahı bastırır hem de ihtiyacın olan şekeri doğal yollardan aldığın için sağlıklı olursun tatlım

Tatlı yemeyi bırakmalısınız öncelikle. Başlangıçta zordur ama inanın çok çabuk alışacaksınız.
Diyet yaptığınızı farketmeden kilo vermek istiyorsanız da öncelikle porsiyonlarınızı azaltın. Fazla yağlı gıdalardan, kızartmalardan uzak durun.
En zengin öğününüz kahvaltı en az yediğiniz öğün ise akşam yemeği olsun. Ekmeği tamamen kesmeyin miktarını azaltın. Akşamları en geç saat 7de akşam öğününüzü yemiş olun.
Yatmadan önce de 1 bardak kadar süt içer veya yoğurt yerseniz hem sabaha kadar kan şekeriniz düşmez hem de güzel bir uyku çekmenize yardımcı olur. Günde 2 litre suyu da unutmayın.
En basit haliyle böyle başlayabilirsiniz.
Ve en önemlisi azimli olun. Zayıfladığınızı hayal edin ve o hedeften vazgeçmeyin.

Ayyy dert ortağııııııııımmm... Bende de var o ya.Kilo alınca tekrar sıkı diyet yada spor yaparak incelebiliyorum aslında.54 kilo idim diyet yapmıştım.1 sene sonra hooop yine 61 oldum.Yemek yemekten resmen keyif alıyorum hatta tatlı merakım bile yok bildiğin yemek yani.İnsan keyif olsun diye tok karnına iskender yermi yaa.Ben yiyorum yani.Şimdi haziran geldi bana yine spor salonları.54-55 hedefim yine.Boyum 1.67 . Tükendim bu al verlerden ama yapıcak bişey yok iştahlıysan ama zayıf olmak istiyorsan kilo aldıkça spor diyet.Kısmet

Özgüven eksikliği, cinsel veya fiziksel istismar, uyku sorunu ya da huzursuz bir ev ortamı gibi unsurlardan birine sahip misiniz?

Genelde sürekli yemek yeme isteği bunlara bağlı olabileceğini okumuştum yakın zamanda. Eğer tatlıya aşırı düşkünlüğünüz varsa insülin direncinize baktırmanızı tavsiye ederim.

belkide bi doktora görünmek lazim. belki kansekerinle veya hormonlarla ilgili biseyler vardir

yoksada söyle bir durum var, fazla yagli yememege calis cünkü saglik acisi haricinde yaglar tat tasiycisidir, yemekleri daha lezetli yapar, istah otomatik olarak acilir

bide, daha fazla protein tüketmeye dikkat et, protein insani daha uzun tok tutuyor

Valla şu konuyu okurken kocaman bir nutella reklamı vardı altta. Gece gece kasikladim yani.olmazki böyle çözüm bulmaya gelmiştim sorunun ta kendisi oldum

türk kahvesi sigara
sabahları uyanınca uyanır uyanmaz
yumuk yumuk gözlerle mutfağa girilir
bir güzel sert türk kahvesi yapılır
3-5 yudum sonrasında bir sigara çakılır
bak bakalım iştah kalıyormu akşama kadar yemezsin gerçi akşamda yemezsin
ben bunları bir bıraksam kilo alacam ama bırakamıyorum çiroz balığı gibi dolanıyorum ortalıkta

Mideyi kucultmen lazim. Aksam belli bir saatten sonra yemeyeceksin. Porsiyonlari kuculteceksin. Sekerli gidalari yani cikolata vs. kesmen lazim, kesemiyorsan azaltacaksin. Meyvede bile porsiyona dikkat edeceksin.
Spor yapma imkanin varsa yap, emek emek vucudunu zorladigin icin bir sey yiyemiyorsun, vicdan yapiyorsun.

Ayrica elinin altinda abur cubur olmayacak, almayacaksin eve.

Akşam geç saatte yemeyeceksiniz

Ekmek vs mümkün olduğunca az yiyeceksin

Tatlı ilk başlarda sadece öğlen sonra azaltarak bırakırsın

Bol su bol su Can'ın bir şey istese bir şişe su bardak değil şişe ile içersen daha çok içiliyor

Bir de evde vakit çok geçiriyorsan zor gün içerisinde ben evde olunca daha çok yiyorum yaz geldi dolabı kalorisi az salatalık vs ile doldur

Ben reglle ilgili bir sorun için kadın doğuma gitmiştim. Hormonlara falan bakıldı. Biraz insülin direncim varmış. Benim de vermem gereken kilo var. Doktor bunu düzeltmek için hap vermişti. Sürekli yeme dürtünüzü kontrol ediyor direkt kan şekerine müdahale ettiği için. Bir doktora görünüp hormon testi yaptırın..

Oneriniz fazla saglikli olmamis mi?

Bende tatlıya hiç dayanamıyorum ya.
Yemek yemesem de olur tatlı olsun yeter ki :/
Şu tatlıdan uzak dursam tüm sorunlar çözülcek aslında.
Bir arkadaşım var çikolata veya tatlı aldığımızda bir parça alıp ay fazla geldi diyor bırakıyor.
Bana hiçbir zaman bir tatlı fazla gelmedi yaa

Yok bunu yapmaktansa kilolarımla mutlu yaşarım :) Sizi kendimden daha fazla mühim görüyorum şu anda. Siz de dikkat edin bunlar çok sağlıksız şeyler hele ki sigara!

kilo ve boyunu ogrenebilirmiyim?
Tabi dalga geçmeyecekseniz evet bir buçuk metreyim :) 55 kg dayım. Şimdi çıkıp da 40 kg olman gerek diyenler olacak illa. 40 kg olamam çünkü belirli bir boy sınırında farklı oluyormuş ideal kilo. 48 olmam gerekiyor şu anda.

Yemek yedikten sonra doymadim diyip devam yeme. Tokluk hissi yemekten 30 dkk sonra gelirmis. Bundan ote bir kagida yedigin seyleri yaz gun boyunca. Boylece hem kontrol edebilirsin yediklerini hem de aslinda yeterince yedigini anlayabilirsin. Ayrica yemek yerken baska seylerle mesgul olma tv, fb vs.
Bunlar cok basit seyler ama faydasi buyuk. :)

Ben de senle aynıydım. Ama deneyimlerimden öğrendiğim birşey var ne kadar çok yersen iştah o kadar azalıyor, ne kadar az yersen de iştah o kadar kapanıyor.
Yedikçe yemeye alışıyor bünye.
Ama zayıf kızlara bakıyorum da iştahım yok diyip duruyorlar. Çok yedim şiştim dedikleri de benim az yedim dediğim kadar.
Yani midemizi küçültmemiz az yemeye alışmamız gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…