İşsizlikte yemek konusuna fikir

Allah bir kapıyı kapatırsa,
rahmetiyle diğerini açar.
Moralinizin bozuk olması normal,
sizi anlıyorum ama lütfen ümidinizi kaybetmeyin.
Benzer bir durumdan yıllar önce biz de geçtik.
Tüm birikimimizi daha doğrusu ev paramızı koyup,ortak olduğumuz işyerinden eşim sadece ceketini alıp çıktı.
Hisse devri henüz yapılmamıştı,o nedenle
hiç bir hak iddia edemedik.
Üstelik eşim kurumda aynı zamanda yönetici pozisyonundaydı.
Birikmiş maaşını bile alamadı daha doğrusu almak için uğraşmadı.
Eşim ayrıldıktan bir iki ay sonra,şirketin sahibi görünen büyük ortak diğer üç kişiye hisse devrini yapmış,duyduk ama herhangi bir girişimde bulunmadık.
Eşimin ailesi destek oldu,o dönemde ben de oğlumuzu büyüttüğüm için çalışmıyordum.
2 ay sonra eşime başka bir kapı açıldı.
Yoğun bir özel ders temposuna girdi ve çok güzel paralar kazandı.
Sonrasında da,hiç bir kurumda,
tam zamanlı işe bile girmeye gerek duymadı.
Diğer ortaklar işi yürütemeyip 1,5 yıl sonra battılar,üstelik ssk ve vergi borçları kaldı üzerlerine.
Bizim hissemizi vermedikleri için bize borç kalmadı.
Kısacası şer gibi görünen iş bizim için hayırlı oldu.
Siz de Allah'a dua ederken bir yandan da
eşinizle birlikte iş aramaya devam edin,
elbet bir çıkış yolu bulunur.
Ben de sizin için özel dua edeceğim.
Allah sıkıntınızı tez zamanda gidersin.

Öncelikle bir kapıyı kapatan allah , başkasını açar. Hiç üzülmeyin . Elbet geçer bu günler . Bakliyat yapın. Hem doyurucu hem bereketli . Et yerine protein yerine geçer hemde. Aşurelik buğdaydan çok güzel çorba oluyor .kuru soğanlı yumurta . Ben çok severim mesela onu. Çokta yaparım . Yanına bulgur pilavı. Arada sebze sıkıştırırsın hangisi ucuzlarsa . Patates vs.

Mesela geçen bir üye yazmıştı israf konusuna, kahvaltıda bir çeşit hamur işi olunca kahvaltılıklar daha az harcanıyor zeytin peynir hemen bitmiyor diye. Mantıklı mı bilmiyorum ama deneyebilirsiniz. Yine katı yağ ve reçeli kahvaltı sofrasına ekleyebilirsiniz malum zeytin peynir bal tereyağ gibi kahvaltılıkları geçtim, domates salatalık bile pahalı. Sigara içiyorsanız bırakmak için güzel bir zaman. Pilavı normal pirinç yerine kırık pirinçten yapabilirsiniz. Patates yemeği yapabilirsiniz. Başka kısabileceğiniz birşey gelmiyor aklıma bunların dışında en ucuz yemekler bakliyatlar ve tavuk yemekleridir herhalde.Bunlar için de şunu söyleyebilirim bazen pahalı diye bilinen marketlerin indirimde ürünleri ya da kendi markaları bimden vs. Daha ucuz olabiliyor. Alırken iyice araştırarak fiyat karşılaştırması yaparak almak lazım.

Bir de işsizlik maaşı, işkur, gss prim geri ödemesi, yoksulluk maaşı o bu iyice araştırın.Hatta direk ilçenizdeki parti binalarına giderek destek talep edin. Sosyal devletiz o bu diye kampanya yapmayı biliyorlar. Size de bir şekilde destek sağlayabilirler bence şu dönemde yaklaşan seçimlerin hatrına. Yettiricem diye nişastaya dayalı beslenerek yaşanmaz çünkü.

Çok teşekkür ederim mesajınız için. Kayınvalidemde namazında niyazında dini bütün bir insan. Kızım içime öyle doğdu ki bu sizin için hayırlısıydı. Bu şer değil, hayır kızım inan bana dedi. Beni işsizlik yormuştu zaten,ümidimi kaybediyordum eşimde çıkınca baya kötü oldum. Ama kayınvalidem öyle diyince sanki gerçekten öyleymiş gibi geldi. Bedduada etmiyorum geri dönmesin diye nimel vekil diye Allah'a havale ettim. Rabbimden diliyorum ne dilersem

çevrede çocuk falan var mı bakabileceğiniz okuldan çıkınca alıp etüd gibi mesela elinizden sarma dolma pasta gelirse onu da yapabılırsınız satabilirsiniz etrafa haber uçursanız
Çocuk bakmam mümkün değil kendi kızıma yetişemiyorum. 10 aylık aşırı hareketli ve biraz zor bir çocuk. Oyuncak örebiliyorum, amigurumilerden. Uyurken ondan yapayım dedim. Evde nişanlığım, gelinliğim falan duruyor onları satışa çıkarıyorum. Kızımın küçülen eşyalarını elektronikleri falan ilan verdim. Satılırsa gelecek oradan üç beş. Zamanında dizi film çevirmiştim, onlara haber verdim, şu an yok ihtiyaç ama olursa döneriz dediler. Tanıdık var, dış ticaret kursu vereyim dedim, kimse kursa gelmiyor bizde kötü durumdayız dediler. Aynı şekilde İngilizce ve İspanyolca için ders vereyim dedim hem ilan verdim hem haber ettim millete ama birşey yok henüz. Durum zor, ne kadar gelirse o kadar kar. Çocuk olmasa bir derece ama onun için herşeyi deniyoruz işte

bayağı donanımlı bir kadınsınız yazdıklarınıza bakılırsa umarım düzelir herşey.işsiz gençlerimize üzülüyorum ben hayattan kopuyorlar bir süre sonra maalesef

Canım inşallah dediğin gibi bu olay hayra vesile olur. Ummadığınız yerden kapılar açılır..
Mamayla ilgili bir önerim var. Biz geçen hafta besin alerjisi nedeniyle elimizdeki fazla mamaları sağlık ocağına bıraktık. Sen de sorabilirsin belki oralarda da vardır verenler.
İkincisi tasarruf önerilerimi yazayım.
Evdeki tüm ampuller tasarruflu olsun ve örneğin bir odada 3 ampul varsa bire düşürün. Kullanmadığınız elektrikli eşyaları fişten çekin. Çamaşırları bulaşıkları hızlı programda çalıştırabilirsin. Havalar ısınıyor doğalgaz faturası da azalacaktır inşallah. Duşu da kovaya su ayarlayıp alın. Rezervuar içine yarım litrelik su şişesi doldurup koyun ki her sifonda az su harcasın. Temizlik malzemesi olarak sirke karbonat gibi malzemeler hem doğal hem de çok ucuza geliyor. Hatta sirkeni kendin bile yapabilirsin.
Bebek bezi tuvalet kağıdı havlu peçete gibi şeyleri internetten topluca alabilirsin ayrıca k. Kartı varsa taksit de yaparsın.
Kuru gıdayı küçük paketlerle değil de büyük paketle alırsan daha bereketli oluyor ve daha ucuza geliyor. Abur cuburu paketli gıdayı meyve suyu vs komple kesin zaten.
Ayrıca dua önerisi de özelden gönderebilirim dilersen.. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Evinizin bereketi çok olsun. Elhamdülillah hepiniz sağlıklısınız genceciksiniz taşı sıksanız suyunu çıkarırsınız.
İş önerisi olarak da ilk okul çocuklarına özel ders filan verebilirsiniz. Yemek yapıp satabilirsiniz. Yabancı dilin varsa çeviri vs araştırabilirsin. Eşin de getir, glovo gibi kurumlara başvuru yapabilir. Akmasa da damlar en azından.

Dilerim en kısa zamanda güzel işler bulur bereket üzerinize yağar ..
Çok üzüldüm çok donanımlı birisiniz ve çeyreğiniz olmayacak kişiler yüzünden sıkıntı çekiyorsunuz. Dilerim her şey yoluna girer bu sıkıntıları atlatırsıniz..

El isi falan yapip satabilirsiniz. Veya satabileceginiz bir seyler varsa ikinci el sitelerinden satabilirsiniz. Cok uzuldum insallah bu durumdan tez zamanda kurtulursunuz

Bıraz once yarına ne yapsam dıye dusunuyordum. Icıme oturdu suanda cok. Oncelıkle allah yardımcınız olsun. 10 aylık bebek funde kac kere mama ıcıyor? Mamalae hakketten cok oahalı 12 aylıkken cocuk sutune gecersınnız, neyse kı cok kalmamıs

canim cok gecmis olsun insallah bir an once feraha cikarsiniz.

ben bulgur pirinc cok kullanmamak icin kırık bugday alıyorum. cok ucuz kilosu. bi tavuk baget bi iki su bardagi kirik bugdayla keskek yapabilirsin. normal bugdaya göre cok daha cabuk pisiyo suda bekletme on haslamada istemiyo.

yoğurt çorbasını da onla yapiyorum daha guzel oluyo tadi. bide ispanakli çorba yaparken onu koyuyorum icine.

aklima gelirse yine yazarim allah yardimciniz olsun cok zor...

Belediyeye baivurup bebek için bez mama gibi yardım talevinde bulunabilirsiniz aş evi tarzı yerleri de bi araştırın isterseniz

Allah yardimciniz olsun çok zor bir durum.
Siz hamurisi bakliyat vs karninizi doyurursunuz da bebek icin mama lazim sosyal yardimlasmaya gitseniz durumu anlatsaniz yardmci olurlar mi acaba?
Veya kv ve kendi annenizde dönüşumlü olarak kalsaniz parayi cocugun mamasina vs. Harcasaniz sadece nasil olur?

iskurun ucretli kurslari oluyo kutfen ona da bakın, bebekli bi arkadasim gidiyo para sıkıntısı ve işsizlik yüzünden. günlük 30 tlymis
uc dört ay surse en azından mutfak erzagi cikar biraz.

bebegi birakacak yeriniz varsa, hem esiniz hem siz bakin bu kurslara olmaz mi

İnş. En kısa zamanda siz de eşiniz de mutlu olduğunuz sizi dardan kurtaran işler bulur bugünleri unutursunuz.Sizin donanımınıza sahip bir kadının iş bulamaması gerçekten büyük şanssızlık.Aklıma gelen çok şey yok ama bu gross market denilen yerlerde restorantların da satın aldığı büyük boy makarna ve bakliyatlar var oldukça ucuza gelen.Ayrıca bazı büyük marketlerin kendi ürünleri gerçekten çok hesaplı oluyor.Hatta hafta sonları sürekli belli ürünlerde ekstra indirim oluyor.Netten takip edip yararlanabilirsiniz.Önümüz yaz sebze meyve daha bol ve nispeten ucuz olur.Çok sağlıklı olmasa da bol miktarda un alıp arada hamur işi de yapabilirsiniz bereketli olur.Dualarım sizinle.

Allah yardımcınız olsun öncelikle. Keşke kimse bunu soracak duruma gelmese ama çok zor şartlardan geçiyoruz maalesef. Umarım en kısa sürede hem siz hem de eşiniz güzel bir iş bulursunuz. Benim de elimde para kalmıyor artık eskisi gibi, bekar olmama rağmen zorlanıyorum.

Ben bol bol çorba yapıyorum, tarhana, mercimek, yoğurt çorbası. Bakliyatlarla yapılan her şey doyurucu oluyor aslında. Nohutlu pilav yapabilirsiniz bir tabak bile bol bol yetiyor. Krep yapabilirsiniz, az malzemeyle epey doyurucu olur. Bütün tavuk alıp fırına atabilirsiniz biraz sebzeyle (sebze koymasanız da olur sadece salçayla baharatla soslayıp fırına atarsınız), bize baya gidiyor mesela o. Bir kısmını akşam yiyoruz, geri kalanını didikleyip saklama kabına koyuyorum. Sabah kahvaltıda biraz domatesle kavurup yiyebiliyoruz, bazen pilav yapar ısıtıp üstüne koyarım.

Ha bir de bazen tavuk göğsü, butu falan alınca onu küp küp doğrayıp üzerine biraz biber salçası, biraz kafama göre kekik, kimyon, tuz, karabiber falan baharat atıp 5-6 porsiyon olacak şekilde ayırıp buzdolabı poşetlerine koyarak donduruyorum. Hatta buzdolabı poşetlerini de bir düğüm attıktan sonra üst kısmına tekrar koyup yine bağlıyorum. Dolaptan çıkarırken makasla keserek bir tanesini alıyorum. Bir poşeti iki poşet gibi kullanıyorum yani, daha ekonomik oluyor. Sonra da işte o tavukları kullanıyorum yemeklerde. Hatta bütün tavuk alıp onu bölüm bölüm parçalayıp kullanabilirsiniz, uzun süre gider. Normal sarımsak almak yerine toz sarımsak kullanabilirsiniz, ben tozunu kullanıyorum çok uzun süre gidiyor. Aklıma gelen ekonomik olabileceğini düşündüğüm her şeyi yazdım; umarım yardımı dokunur size de.

Allah yardıcınız olsun canım inşallah en kısa zamanda iş bulur. Erişteli yeşil mercimek çorbası doyurucu oluyor biraz da koyu yapıyorum yemek gibi biz onunla bir öğünü geçiriyoruz. Bir tavuk al haşla porsiyonlara böl bir gün pilava kat, bir gün patatesli yemeğini yap bir gün suyuna şehriye çorbası yap, tarhana çorbası, bakliyatlar. Hamur kızartması yaparsan arasına patates ya da peynir koyarsın her öğünde yenir ve masrafsız. Yoğurdu evde yapmak daha uyguna geliyor. Ispanak normalde azıcık kalıyor pişince ama onu pirinçli ya da bulgurlu pişirirsen iki günlük yemek çıkıyor.

Allah yardıcınız olsun canım inşallah en kısa zamanda iş bulur. Erişteli yeşil mercimek çorbası doyurucu oluyor biraz da koyu yapıyorum yemek gibi biz onunla bir öğünü geçiriyoruz. Bir tavuk al haşla porsiyonlara böl bir gün pilava kat, bir gün patatesli yemeğini yap bir gün suyuna şehriye çorbası yap, tarhana çorbası, bakliyatlar. Hamur kızartması yaparsan arasına patates ya da peynir koyarsın her öğünde yenir ve masrafsız. Yoğurdu evde yapmak daha uyguna geliyor. Ispanak normalde azıcık kalıyor pişince ama onu pirinçli ya da bulgurlu pişirirsen iki günlük yemek çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…