- 26 Mayıs 2018
- 8.193
- 38.711
- 548
- 51
Öncelikle bir kapıyı kapatan allah , başkasını açar. Hiç üzülmeyin . Elbet geçer bu günler . Bakliyat yapın. Hem doyurucu hem bereketli . Et yerine protein yerine geçer hemde. Aşurelik buğdaydan çok güzel çorba oluyor .kuru soğanlı yumurta . Ben çok severim mesela onu. Çokta yaparım . Yanına bulgur pilavı. Arada sebze sıkıştırırsın hangisi ucuzlarsa . Patates vs.Kızlar merhaba. Malasef dün eşimi işten çıkardılar. Tamamen haksız yere, tamamen arkası olmadığı için oldu, onunla beraber 4 kişiyi daha çıkardılar. Bundan çok bahsetmek istemiyorum, Allaha havale ettim, Rabbim büyük. 10 aylık bebeğimiz var. Ben dış ticaret sorumlusuyum, 4 aydır iş arıyorum ama daha bir firma bile arayıp çağırmadı. 5 yıl sorumlu olarak çalışmama rağmenŞimdi gelirimiz komple kesildi. Biraz kenara koyduğumuz para var. Bizi idare edebileceği kadar etmesi lazım ama yemek konusu nasıl olacak bilemiyorum. Kızım mama yiyor. Ek gıda konusunda zaten çok sıkıntılı, konuda açmıştım hatta. Ona mecburuz mama almaya, kesebileceğimiz bir masraf değil. Kendimiz için soruyorum. En ucuza nasıl halledebiliriz yemek konusunu? Makarna, pilav salata gibi şeyler hariç neler yapabilirim? Fikir verebilirseniz çok sevinirim.
Çok teşekkür ederim mesajınız için. Kayınvalidemde namazında niyazında dini bütün bir insan. Kızım içime öyle doğdu ki bu sizin için hayırlısıydı. Bu şer değil, hayır kızım inan bana dedi. Beni işsizlik yormuştu zaten,ümidimi kaybediyordum eşimde çıkınca baya kötü oldum. Ama kayınvalidem öyle diyince sanki gerçekten öyleymiş gibi geldi. Bedduada etmiyorum geri dönmesin diye nimel vekil diye Allah'a havale ettim. Rabbimden diliyorum ne dilersemAllah bir kapıyı kapatırsa,
rahmetiyle diğerini açar.
Moralinizin bozuk olması normal,
sizi anlıyorum ama lütfen ümidinizi kaybetmeyin.
Benzer bir durumdan yıllar önce biz de geçtik.
Tüm birikimimizi daha doğrusu ev paramızı koyup,ortak olduğumuz işyerinden eşim sadece ceketini alıp çıktı.
Hisse devri henüz yapılmamıştı,o nedenle
hiç bir hak iddia edemedik.
Üstelik eşim kurumda aynı zamanda yönetici pozisyonundaydı.
Birikmiş maaşını bile alamadı daha doğrusu almak için uğraşmadı.
Eşim ayrıldıktan bir iki ay sonra,şirketin sahibi görünen büyük ortak diğer üç kişiye hisse devrini yapmış,duyduk ama herhangi bir girişimde bulunmadık.
Eşimin ailesi destek oldu,o dönemde ben de oğlumuzu büyüttüğüm için çalışmıyordum.
2 ay sonra eşime başka bir kapı açıldı.
Yoğun bir özel ders temposuna girdi ve çok güzel paralar kazandı.
Sonrasında da,hiç bir kurumda,
tam zamanlı işe bile girmeye gerek duymadı.
Diğer ortaklar işi yürütemeyip 1,5 yıl sonra battılar,üstelik ssk ve vergi borçları kaldı üzerlerine.
Bizim hissemizi vermedikleri için bize borç kalmadı.
Kısacası şer gibi görünen iş bizim için hayırlı oldu.
Siz de Allah'a dua ederken bir yandan da
eşinizle birlikte iş aramaya devam edin,
elbet bir çıkış yolu bulunur.
Ben de sizin için özel dua edeceğim.
Allah sıkıntınızı tez zamanda gidersin.
Çocuk bakmam mümkün değil kendi kızıma yetişemiyorum. 10 aylık aşırı hareketli ve biraz zor bir çocuk. Oyuncak örebiliyorum, amigurumilerden. Uyurken ondan yapayım dedim. Evde nişanlığım, gelinliğim falan duruyor onları satışa çıkarıyorum. Kızımın küçülen eşyalarını elektronikleri falan ilan verdim. Satılırsa gelecek oradan üç beş. Zamanında dizi film çevirmiştim, onlara haber verdim, şu an yok ihtiyaç ama olursa döneriz dediler. Tanıdık var, dış ticaret kursu vereyim dedim, kimse kursa gelmiyor bizde kötü durumdayız dediler. Aynı şekilde İngilizce ve İspanyolca için ders vereyim dedim hem ilan verdim hem haber ettim millete ama birşey yok henüz. Durum zor, ne kadar gelirse o kadar kar. Çocuk olmasa bir derece ama onun için herşeyi deniyoruz işteçevrede çocuk falan var mı bakabileceğiniz okuldan çıkınca alıp etüd gibi mesela elinizden sarma dolma pasta gelirse onu da yapabılırsınız satabilirsiniz etrafa haber uçursanız
bayağı donanımlı bir kadınsınız yazdıklarınıza bakılırsa umarım düzelir herşey.işsiz gençlerimize üzülüyorum ben hayattan kopuyorlar bir süre sonra maalesefÇocuk bakmam mümkün değil kendi kızıma yetişemiyorum. 10 aylık aşırı hareketli ve biraz zor bir çocuk. Oyuncak örebiliyorum, amigurumilerden. Uyurken ondan yapayım dedim. Evde nişanlığım, gelinliğim falan duruyor onları satışa çıkarıyorum. Kızımın küçülen eşyalarını elektronikleri falan ilan verdim. Satılırsa gelecek oradan üç beş. Zamanında dizi film çevirmiştim, onlara haber verdim, şu an yok ihtiyaç ama olursa döneriz dediler. Tanıdık var, dış ticaret kursu vereyim dedim, kimse kursa gelmiyor bizde kötü durumdayız dediler. Aynı şekilde İngilizce ve İspanyolca için ders vereyim dedim hem ilan verdim hem haber ettim millete ama birşey yok henüz. Durum zor, ne kadar gelirse o kadar kar. Çocuk olmasa bir derece ama onun için herşeyi deniyoruz işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?