İşsizlikte yemek konusuna fikir

Shusui

Guru
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
2.772
8.401
358
Mersin
Kızlar merhaba. Malasef dün eşimi işten çıkardılar. Tamamen haksız yere, tamamen arkası olmadığı için oldu, onunla beraber 4 kişiyi daha çıkardılar. Bundan çok bahsetmek istemiyorum, Allaha havale ettim, Rabbim büyük. 10 aylık bebeğimiz var. Ben dış ticaret sorumlusuyum, 4 aydır iş arıyorum ama daha bir firma bile arayıp çağırmadı. 5 yıl sorumlu olarak çalışmama rağmen Şimdi gelirimiz komple kesildi. Biraz kenara koyduğumuz para var. Bizi idare edebileceği kadar etmesi lazım ama yemek konusu nasıl olacak bilemiyorum. Kızım mama yiyor. Ek gıda konusunda zaten çok sıkıntılı, konuda açmıştım hatta. Ona mecburuz mama almaya, kesebileceğimiz bir masraf değil. Kendimiz için soruyorum. En ucuza nasıl halledebiliriz yemek konusunu? Makarna, pilav salata gibi şeyler hariç neler yapabilirim? Fikir verebilirseniz çok sevinirim.

Kıdem ve ihbar tazminatı almayacak mı?

Kıdem ve ihbar tazminatı almayacak mı?
Şirket 5 ay önce el değiştirdi. O zaman tazminatını vermişlerdi ama zaten 2 yıldır orada çalıştığı için çok yüksek bir miktar değil. Şu an elimizdeki para da o zaten,iyiki harcatmamışım. İhbar tazminatını vermiyorlar.İstiyorsanız gidin dava açın demişler. Malasef savaşabileceğimiz bir kurum değil. Çok yazmak istemiyorum banlanmayayım diye ama hükümete yakın bir yer diyeyim siz anlayın

Öncelikle çok geçmiş olsun, umarım en yakın zamanda iş bulursunuz.
Sebze yiyin desem şuanda tavukla aynı fiyat sayılır. Reklamamı girer bilmiyorum ama File marketi çok beğeniyorum kendi ürünleri var Harras adı altında ve daha uyhun fiyatlı baklagiller.
Bildiğiniz gibi baklagiller besin değeri ve tok tutma açısından faydalılar pişirip 2 gün yersiniz baktınız kaldı buzluğa koyun 2 hafta sonra çıkartıp tekrar ısıtın.
Ayrıca yine o markanın pakette köfte ürünleri var ve bence fiyatına göre iyi yanına bir makarna bir salata kızartıp 2-3 günlük oluyor öyle yersiniz.
Siz emziriyo musunuz bilmiyorum ama sabah kahvaltıda hafatada 2-3 gün mısır gevreği ürünleri tüketebilirsiniz.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar :)

Buzluğunda yazdan birşeyler var mı ? Haftalık menü yaparsan biraz daha işin kolay olur alınan şeyler bozulmaz israf olmaz .

Buzluğunda yazdan birşeyler var mı ? Haftalık menü yaparsan biraz daha işin kolay olur alınan şeyler bozulmaz israf olmaz .
Buzlukta 2 paket bezelye,2 paket barunyam var. biraz haşlanmış nohutum ve fasulyem var ama buzluğu toplasan 8-9 yemek ancak çıkıyor malasef. Bilseydim koyardım yazdan ama hiç aklıma gelmezdi. Yazdan domateslerimi bile kullandım.

Allah yardımcınız olsun. Ne kadar işinize yararlı olur bilemiyorum ama şuan tam ilkbahardayiz imkanlarinjz nasıl bilmiyorum ama küçük de olsa ekip bicebileceginjz bir alan varsa bunu degerlendirebilirsiniz. En kötü ihtimalle uzun saksılara birşeyler ekebilirsinjz kıvırcık gibi vs. Ben yazın kışa kışın da yaz aylarındaki ürünlerin konserve derin dondurucuda saklanmasını her zaman doğru buluyorum ama şuan ne kadar başarılı olunur bilmiyorum . Her zaman pazara gitmenizi öneririm belli saatlerde oldukça uygun olabilir fiyatlar ayrıca normalde sevmediginjz ama fiyat olarak uygun olan besinlere de yönelip farklı tarifler deneyebilirsiniz . İnşallah süreç kısa sürer Rabbim kimseyi darda bırakmasın . Eğer süreç uzarsa muhakkak ailelerinizden destek almalısınız .Allah yuvanizda birliği huzuru bereketi eksik etmesin

Makarna, bulgur pilavı , yeşil mercimek yemeği, sulu patates yemeği . Biraz düşüneyim yazacağım olur mu ? Çok üzüldüm ya

İşsizlik maaşı bağlanır elbet .
Makarna , patates , mercimek , pirinç o tür yemekler yapın .
Çeşit çeşit makarn ayapabılırsınız , yogurtlu , donatesli , peynırlı , sade ..
yanına bir çorba ..

Allah yardımcınız olsun . Bizde eşimle bu yollardan geçtik . Bizim çocuğumuz yoktu tabi ..

İşsizlik maaşı bağlanacak mı? Dondurucuya birşeyler koyduysanız kurtarıcı olacaktır şu dönemde.
Şöyle söyleyeyim, ayaklarını kaydırdılar. Haklı sebep gösterip çıkarıyorlar. Başka bir kurum olsa bu mu haklı sebep diyip dava açarsın ama şu anda çevremizdeki herkes kabullenin,dava açarsanız sadece olan paranızda avukata gider diyor. Rabbim büyük sadece bunu diyorum ben, beddualar ağzımın ucuna kadar geliyor ama tutuyorum kendimi

Çok zor ya düşünüyorum da . Dün misafirim vardı 6 kişiydik en basiti bir makarna salatası yapayım dedim markette alışveriş yaparken hesapladım basit makarna salatası bile 10 tl ye maal oluyor çok üzücü

Balkonda saksıda yeşil soğanım var ekili o kadar benim evin yakınındaki pazar biraz pahalı. Daha uygun bir pazara akşam üstü gitmem daha iyi olacak galiba. Ben herşeyi yerim zaten ama eşimin sevmediği uygun şeyleri alıp farklı tariflerle yapmak iyi fikir. Teşekkür ederim,yapacağım bunu.

Allah yardımcınız olsun . Öyle ucuza ne hazırlayabilirim diyerek olacak iş değil, ucuz bir şey kalmadı artık.
İyi kötü bir iş bulana kadar en azından aileleriniz destek olamaz mı
Eşimin babası işçi zaten ,60 yaşında hala çalışıyor. Benim babamda ben işsizim diye elinden geleni yapıyordu bugüne kadar.Onlarda da çok yok ki,olduğunca yapabiliyorlar ancak.

Arpa şehriyeden pilav yapabilirsin oda daha ucuza gelir . Tel şehriyeden çorba yapabilirsin oda ucuza gelir . Ekmek almak yerine bazlama yapıp buzluğa atarsan çıkartıp yersiniz. Sabah kahvaltıya katmer yapabilirsin tahin koymazsan oda ucuza gelir

Inan benim bir fikrim yok sadece bakliyat beeeketlidir. Allah yardimciniz olsun cok uzuldum.

Allah yardımcınız olsun
Kısa sürede iş bulursunuz inşallah
Planlı gidersen daha az harcarsın
Pazara gittiğinde yemeklik sebzelerden al gelince yıka doğra buzluğa at
Hem pratik olur hem bozulmaz
Nohut fasülye mercimek bakliyatlar hem doyurucu hem bereketli oluyor
Zincir marketlerin indirimlerini takip et
Toplu alışveriş yerine indirimde ihtiyaç alışverişi şeklinde yapın
İşsizlik maaşı için kısıtlı süre var sanırım hemen başvurun e devletten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…