• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik, mutsuzluk. Ben bir baltaya sap olamayacağım korkusu.

şöyle düşün en başarılı olduğun işte bile cesaret kıran insan dolu. ben yaptığım işin 4 senedir içindeyim. belli bir deneyim kazandım hatta ben de isim yaptım, benim de youtube kanalım var. son aylarda ihmal etmiş olsam da hala insanlar oradan bana ulaşıp çalışmak istiyor, eğitim almak istiyor. benim bile hala cesaretimi baltalama gayesinde insan dolu, takmıyorum bile. ben avukat değilim senin gibi ama bilginin çok değerli olduğu bir alanda uzmanlık kazandım. sizin de öyle. bilgiyi satabildiğiniz bir alan, benimki de mantık olarak benziyor. bizzat ben de yapabiliyorum, danışmanlık da yapabiliyorum.

youtube'dan fenomenler gibi para kazanamazsın. ama bu sana bir bilinirlik katar. insanlar mesaj atarlar, belli bir seviyeye kadar yardımcı olur, daha fazlasını istediklerinde danışmanlık ücretim şu kadar dersin. sıfırdan başlayan ve aklını kullanan insanlar emin ol bir yerlere geliyorlar. ben de hiçbir şey bilmiyorken birilerine ücretsiz hizmet verdim. sonraki ücretli işimde paramı alamadım. böyle böyle öğrendim şimdi insanlar her sözüme güvenip benden eğitim alıp kendilerini geliştirmek istiyor. ilk başta youtube'da yüzümü göstermeye çekindim, sadece sesten oluşan videolar attım. sonra yüzümü de göstermeye başladım. ilk videolarım kötüydü ama sonra sonra nasıl bakmam, nasıl durmam, nasıl ses tonumu ayarlamam gerektiğini öğrendim. kimseyi sıkmayan, bilgi dolu akıcı videolar ile şimdi insanlara aradıkları soruların cevaplarını verebiliyorum. 4000'den fazla abonem var üstüne hiç düşmediğim halde. üstüne düşsem daha farklı olurdu. sen bunları bi düşün bence. web site yapamam dersen youtube kanalı ve instagram hesabı ücretsiz, biliyorsun. başla bir yerden. cesaretini kıranlara inat başla.
Yazdıklarınız için teşekkür ederim. Web sitesine öncelik vereceğim zaten önceden yapmadığım şey değil. Bunu araştıracağım, sağ olun moral oldunuz.

Ben de istanbul devlet üniversitesi hukuk mezunuyum ve yeni ruhsatımı aldım. Memleketim hukuk büroları açısından yetersiz kaldığı için üniversite okuduğum şehir olan istanbulda iş arayacağım. Ancak piyasayı gördükçe her şeyden soğuyorum.

Ülkenin ekonomisi zaten kötü, bir de üzerine bir yığın hukuk mezunu var. Bu sebeple ingilizcem iyi düzeyde olmasına rağmen bile staj yeri zor bulmuştum kendime. Şimdi avukatlıkta da böyle olacak diye ödüm kopuyor. Bunca emeğin bir karşılığı olmayacaksa neden okudum ki diyor insan.

Bu arada etik kısmına zaten katılıyorum, ek olarak mevzuata da aykırı belirttiğin gibi. Ayrıca şu da var, biz zaten staj senemizde çok komik harçlıklara çalıştık koskoca bir sene. Sanırım burada yorum yazanlar staj senemizden bir haberler. Büro sahipleri güzel paralar kazanırken ruhsatlı avukatın asgari ücret altında alması beni rahatsız eder.

Son düzenleme:
Ben de istanbul devlet üniversitesi hukuk mezunuyum ve yeni ruhsatımı aldım. Memleketim hukuk büroları açısından yetersiz kaldığı için üniversite okuduğum şehir olan istanbulda iş arayacağım. Ancak piyasayı gördükçe her şeyden soğuyorum.

Ülkenin ekonomisi zaten kötü, bir de üzerine bir yığın hukuk mezunu var. Bu sebeple ingilizcem iyi düzeyde olmasına rağmen bile staj yeri zor bulmuştum kendime. Şimdi avukatlıkta da böyle olacak diye ödüm kopuyor. Bunca emeğin bir karşılığı olmayacaksa neden okudum ki diyor insan.

Bu arada etik kısmına zaten katılıyorum, ek olarak mevzuata da aykırı belirttiğin gibi. Ayrıca şu da var, biz zaten staj senemizde çok komik harçlıklara çalıştık koskoca bir sene. Sanırım burada yorum yazanlar staj senemizden bir haberler. Büro sahipleri güzel paralar kazanırken ruhsatlı avukatın asgari ücret altında alması beni rahatsız eder.
Asgari ücret tarifesi ortada. Bir davadan en az 3 bin kazanıyorlar nerden baksan. Her avukat eşittir ast üst ilişkisi olmamalı. Ama Türkiye şartlarında bu o kadar zor ki... Yani özel sektörde bile amcan dayın olmalı ki hatır mahiyetinde işe alınasın. Çok üzücü gerçekten.

Asgari ücret tarifesi ortada. Bir davadan en az 3 bin kazanıyorlar nerden baksan. Her avukat eşittir ast üst ilişkisi olmamalı. Ama Türkiye şartlarında bu o kadar zor ki... Yani özel sektörde bile amcan dayın olmalı ki hatır mahiyetinde işe alınasın. Çok üzücü gerçekten.

Aynen öyle, avukatlar bile kanun yolunu dolanmanın, meslektaşlarının emeğini didiklemenin derdindeler.

Umarım kısa zamanda iş bulursunuz. Stajda yalnızca icra üzerine çalışmışsınız ama en azından internetten farklı dava türlerine ait dilekçeler inceleyerek veya youtube üzerinden uyap videolarını izleyerek o açığı bir nebze kapatabilirsiniz. Bir de instagram sayfası oluşturup yargıtay kararları da paylaşabilirsiniz mesela, size de faydası olur bunların cv nize de.

Hakkımızda hayırlısı olsun. Konuşmak istediğinizde mesaj atabilirsiniz ikimiz de yeni avukatız birbirimizin halinden anlarız.

İflas a bakan avukatlarda açık olduğunu duymuştum. İnşallah kendini geliştirebileceğin güzel bi yerde işe başlarsın

CMK'dan iş bulamaz misiniz? Bir yere bağlı olmadan - CMK'dan iş alarak hayatını geçiren arkadaşlarım var benim.
Uzun uzadiya nedir bilmiyorum ama bu konuşmanın çok defa geçtiğini hatırlıyorum avukat eşimle dostumla...
Bir de WhatsApp grupları oluyor, tevkil ile evrak toplayacak,duruşmaya girecek acil avukat lazım olduğunda biz işyeri olarak oradan buluyoruz. Mesela adliyeden bir dosya temin ediyorlar hemen 150+masrafları ödüyoruz.
Eğer ilgilenirsen pazartesi sana ileteyim WhatsApp grubunun numarasını. Akmasa da damlar yani hiç yoktan. Güzel bir iş bulana kadar cep harçlığın çıkar

CMK'dan iş bulamaz misiniz? Bir yere bağlı olmadan - CMK'dan iş alarak hayatını geçiren arkadaşlarım var benim.
Uzun uzadiya nedir bilmiyorum ama bu konuşmanın çok defa geçtiğini hatırlıyorum avukat eşimle dostumla...
Bir de WhatsApp grupları oluyor, tevkil ile evrak toplayacak,duruşmaya girecek acil avukat lazım olduğunda biz işyeri olarak oradan buluyoruz. Mesela adliyeden bir dosya temin ediyorlar hemen 150+masrafları ödüyoruz.
Eğer ilgilenirsen pazartesi sana ileteyim WhatsApp grubunun numarasını. Akmasa da damlar yani hiç yoktan. Güzel bir iş bulana kadar cep harçlığın çıkar
Cmk açtırmadım çünkü vergi levham açık değil cebimden masraf yapıp para ödemesi alamam. Avukat yardımlaşma grubu var üye olduğum ama çok fazla tevkil gelmiyor. İnstagramda da tevkil sayfalarını takip ediyorum, bildirimleri de açtım. Ama onların da hiç geldiği olmadı. Numarayı iletirseniz çok memnun olurum, sağ olun.

Cmk açtırmadım çünkü vergi levham açık değil cebimden masraf yapıp para ödemesi alamam. Avukat yardımlaşma grubu var üye olduğum ama çok fazla tevkil gelmiyor. İnstagramda da tevkil sayfalarını takip ediyorum, bildirimleri de açtım. Ama onların da hiç geldiği olmadı. Numarayı iletirseniz çok memnun olurum, sağ olun.

1. Onerim asla ucretsiz çalışma. Bu bir çark, kendini daha kotu ve umutsuz hissetmene neden olur. Bizim meslekte bi kaç yıl asgari ücretin altında bağlı çalışayım sonra yolumu bulurum mesleği asla değil cevremde bunu yapan bir kaç arkadaşım oldu su an daha kotu durumdalar.

Ankara sanırım bagli avukatlık için zor bir şehir oradan bi arkadaşım başka bir büyükşehir e geçti, bilmiyorum şehir değiştirebilecek durumun olabilir mi ama bu da bi seçenek olabilir

Bir diğeri de cmk ve adlı yardım gibi dosyalar almak. Ilk 6 ay gayet seni toparlar. O arada da bir iki vekalet gelse rahatlarsın. Karamsar olma lütfen evet meslek yeni başlayanlara acimasiz ama su an belki tüm meslekler böyle.

1. Onerim asla ucretsiz çalışma. Bu bir çark, kendini daha kotu ve umutsuz hissetmene neden olur. Bizim meslekte bi kaç yıl asgari ücretin altında bağlı çalışayım sonra yolumu bulurum mesleği asla değil cevremde bunu yapan bir kaç arkadaşım oldu su an daha kotu durumdalar.

Ankara sanırım bagli avukatlık için zor bir şehir oradan bi arkadaşım başka bir büyükşehir e geçti, bilmiyorum şehir değiştirebilecek durumun olabilir mi ama bu da bi seçenek olabilir

Bir diğeri de cmk ve adlı yardım gibi dosyalar almak. Ilk 6 ay gayet seni toparlar. O arada da bir iki vekalet gelse rahatlarsın. Karamsar olma lütfen evet meslek yeni başlayanlara acimasiz ama su an belki tüm meslekler böyle.
Ücretsiz çalışmayı düşünmüyorum asla. Vergi levhası açtırmadan cmk ve adli yardım açtırıp biriken parayı alamıyoruz diye biliyorum. Yanlışsam düzeltir misiniz?

Ücretsiz çalışmayı düşünmüyorum asla. Vergi levhası açtırmadan cmk ve adli yardım açtırıp biriken parayı alamıyoruz diye biliyorum. Yanlışsam düzeltir misiniz?

Evinin 1 odasını ofise çeviren arkadaşlarım oldu vergi işlemlerini halledip cmk yaptılar. Ankara barosunun genç meslektaşlara ofis hizmeti gibi bir şeyi var mı bilmiyorum ama bazı şehirlerde bu olanak var belki orada da vardır
Aynı zamanda bazen meslektaşlar ofisinin 1 odasını ucretsiz ya da düşük ücretle kiralayabiliyorlar baro sayfasının ilânlarından bu da araştırılabilir

Whatsapp numarasını bana da atar mısınız tevkil grubunun lütfen

Hemen hemen her meslekte aynidir bu surec kimse sizi mezun olur olmaz masa basina oturtmaz pismeniz lazim. Ilk 1 sene is ogrenilir cunku okulda ogretilenle is hayati cok farkli. Is gorusmelerinde ucret kismina takilmayin isi ogrenmeye ne kadar hevesli oldugunuzu karsi tarafa gostermeniz lazim. Ben muhendisim 2013 mezunu ilk okul bitti ise girdim asgari ucret 1000 tl di ben 1500 aliodum. Oyle oyle isi ogrendik simdi 3 4 kati maas alabiliyoruz. Ozel sektor boyle maleseef. 1sene canin cikar ama isi ogrenirsin sonra zaten sen is aramazsin onlar seni ararlar.

Cesaretsiz olduğum konusuna katılıyorum bu da aslında kendime tam manasıyla güvenmemekten kaynaklanıyor. En basitinden babamın bir uyuşmazlığı vardı dedim vekalet alayım baroya da bildireyim ücretsiz alacağım diye davayı yürüteyim. Yapabileceğimi bildiğim bir konuydu üstelik. Eniştem babama "Sen de boşa para harcamaya ne meraklısın daha tecrübeli avukat lazım bunun için" dedi. Benim yanımda. O an bitti işte benim için, ya yapamazsam, ya babamı durduk yere yargılama gideri ödemeye mahkum edersem tonla şey düşündüm. Cesaretim kırıldı. İşte böyle böyle insanda cesaret bırakmıyorlar.

YouTube konusu aklıma yattı aslında. Reklam yasağına aykırı olmayacağını düşünüyorum sonuçta hukuki bilgi paylaşımı yapıyorum. Bu düşünülebilir.
Bu meslegi yapip iyi para kazanmak icin biraz cevval olmak gerekiyor. Isteyerek mi hukuk okudun yoksa puanin tuttugu icinmi? Eger istemiyorsan zaten basarili olmanda zor cok fazla avukat var piyasada. En yakin arkadasim avukat valla ipten adam alir o kadar ceneli atak bir kiz. Oda mezun oldu 1 sene calisip kendi burosunu acti bayada is yapiyor izmirde olsan yonlendirebilirdim cevresi genis.

Konu açılalı baya olmuş ne yaptın bilmiyorum konu sahibi ama hukuk okuduysan hakimlik ve kurum sınavları olmadıysa yapacağım tek şey risk alıp ofis açmak konu sahibi veya bir şirkete falan girip çalışmak

Umarım hayatını maddi anlamda yoluna koyabilmişsindir.

Merhaba, bilmediğimden soruyorum; bir staj daha yapma imkânınız yok mu acaba? Birkaç ay da daha çok şey öğrenebileceğiniz, hukukun farklı alanlarını tecrübe edebileceğiniz başka bir büroda staj yapsanız? Asıl sorun buradaki eksiklikten kaynaklanıyor gibi geldi çünkü.

Bu meslegi yapip iyi para kazanmak icin biraz cevval olmak gerekiyor. Isteyerek mi hukuk okudun yoksa puanin tuttugu icinmi? Eger istemiyorsan zaten basarili olmanda zor cok fazla avukat var piyasada. En yakin arkadasim avukat valla ipten adam alir o kadar ceneli atak bir kiz. Oda mezun oldu 1 sene calisip kendi burosunu acti bayada is yapiyor izmirde olsan yonlendirebilirdim cevresi genis.
İsteyerek okudum. Şuan çalışıyorum bir yerde. Mesleği hala seviyorum ama karakterim meslekle uyuşmuyor diyebilirim.

Back