• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik, mutsuzluk. Ben bir baltaya sap olamayacağım korkusu.

Meslektaşım maalesef çoğu avukat aynı durumda ben de dahil. Herkes çeşitli sınavlara girip çıkıyor en azından maaşım olur diye. Ben de gider ödemeden ve 2000tl üstüne alarak hem kendi işimi alabiliyorum hem de ofisteki duruşmalara gidiyorum arada dilekçe yazıyorum vs. Gerçekten adam akıllı ev kurup geçindirecek seviyede bir geliri yok ne benim ne çevremin. Mesleğin geldiği bu hale çok üzülüyorum. Bir butik ya da kafe açabildiğim ilk işim mesleği bırakmak olacak. Bizi bu hale getirenler utansın

Şöyle yapsanız iyi bir avukat ile görüşseniz. Para istemiyorum. Ama bu işi ogrenmek istiyorum deseniz.ogrencisi gibi gidip gelseniz.
Yukarıda da demiştim meslek etiğine, Avukatlık Kanunu'na ve avukat haklarına aykırı. Disiplin soruşturması sebebi. Serbest de çalışabildiğizçin çin vergi kaçırmaya dahi sebep olabiliyor.

Aykırı maykırı işsiz ve gelişmeden kalmak da insan doğasına aykırı. Hepimiz kendi işlerimizi öğrenmek için bir süre ücretsiz çalıştık. Ben avukat değilim ama sırf öğrenmek için ücretsiz yaptığım iş dolu. Karşılığını para ile değil bilgi ve deneyim ile alıyorsun aslında sadece. Sen boşver aykırı kısmını bu fikri git sor. Onlar da yok olmaz aykırı yapamam derlerse cüzi bir ücrete, hatta yol parasına falan razı ol.
Disiplin soruşturması geçirip meslekten tamamen men yemek de var ama işin ucunda. Bu topa girmem.

Ben sizi aydınlatayım. Çook fazla hukuk fakültesi açtılar. Parası olup sınavda çook duşük puan alan herkes özel universitede hukuk okudu. Mezun olunca da zengin çevrelerden rahatlikla iş bagliyirlar. Ama işi sürdürecek hukuki bilgileri olmadıgı için yanlarına sizin hibi devlet universitesi mezunu bilgili avukati alıp 3 kuruşa çaliştirıyorlar. Çok değil 2015 e kadar hukuk da is sorunu yoktu. Ama o yildan sonra hep özel okul mezunu hukukcular piyasayı doldurdu. Siz de bu duruma dustünüz.

Tavsiyem ise oncelikle cmk yapabilirsiniz. Bir yandan da bir ofise gider ortağı olarak girin. Aylik 600 liraya bile gider ortagı olarak girebileceginiz yer olur. Oda vs. Kucuk olur belki ama idare eder. Hatta mümkünse mobilyalı bir ofise gidin gider ortagi olarak.

Cmk ilk aylar gelir zaten gidersiniz. Cmk dan ilginizi çeken dosyalara koblvusturmada takip etmek için anlaşabilirsiniz. bu da sizi biraz maddi olarak rahatlatır. Bildiginiz gibi sorusturmada goreviniz bittigi icin kovuşturmada alabilirsiniz o davayı.

Nasip işi dava da gelir inş. Gideriniz az olursa idare edersiniz bir şekilde.

Malesef güzelim meslegi bu hale getirdiler. Ayrıca yine yandasları bilgisiz olduklari halde hakim savci yaptılar. Olan da bilgili temiz hukuk mezunlarına oldu
2015 girişliyim girdiğim dönemde böyle sıkıntılar yoktu. Mezun oldum ne olduysa olmuş şimdiki okuyan çocuklara yazık gerçekten. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim Meslektaşım, var olun.

Eğer KPSS şansınız varsa ona yoğunlaşsanız. Kamuda hem maaşınız da yüksek olur. Ankara'da hukuk okuyabilecek kapasiteniz varsa 95 üstü almanın sizin için zor olacağını düşünmüyorum. Sadece sınav sürecine girmek zor olabilir. Aynı zamanda Ales'e de çalışırsınız. Bir yandan yüksek lisans şansınız da olur.
Şuan kpss çalışıyorum. Temelim var aslında dediğiniz gibi. Önceliğim bu gibi görünüyor.

Meslektaşım maalesef çoğu avukat aynı durumda ben de dahil. Herkes çeşitli sınavlara girip çıkıyor en azından maaşım olur diye. Ben de gider ödemeden ve 2000tl üstüne alarak hem kendi işimi alabiliyorum hem de ofisteki duruşmalara gidiyorum arada dilekçe yazıyorum vs. Gerçekten adam akıllı ev kurup geçindirecek seviyede bir geliri yok ne benim ne çevremin. Mesleğin geldiği bu hale çok üzülüyorum. Bir butik ya da kafe açabildiğim ilk işim mesleği bırakmak olacak. Bizi bu hale getirenler utansın
2000 maaşınız mı var? Asgari ücretten düşük. Mesleğin geldiği hal gerçekten üzüyor beni.

Disiplin soruşturması geçirip meslekten tamamen men yemek de var ama işin ucunda. Bu topa girmem.
vardır onun el altından bir yolu ya. herkes her şeyi kuralına tamamen uygun mu yapıyor? hiç mi deneyimli avukatların yardımcıları yok? resmi anlamda sen hiçbir yerde gözükmeyeceksin zaten. sadece bir şeyler öğreneceksin gerçekten herkes için bunun takibi yapılıyor mu bu kadar büyük bir risk mi bu? bunu deneyimli avukatlara sordun mu? tamam biliyorsun bilgin bu ama ben olsam onlara da mutlaka bi sorarım. vardır bir yolu diye düşünüyorum yoksa kimse iş öğrenemez yani kimseden. evet bir hukukçu olarak yasadışı bişey yapmış olmak aşırı saçma ama sistem buna mecbur bırakıyor gördüğün gibi.

bilenlerden iyice öğren bence bu durumu. iki üç kişiye değil gerekirse beş kişiye sor. kaybedecek bişeyin yok en fazla beş kişiye sordum beşi de şöyle söyledi dersin nolacak.

Aykırı maykırı işsiz ve gelişmeden kalmak da insan doğasına aykırı. Hepimiz kendi işlerimizi öğrenmek için bir süre ücretsiz çalıştık. Ben avukat değilim ama sırf öğrenmek için ücretsiz yaptığım iş dolu. Karşılığını para ile değil bilgi ve deneyim ile alıyorsun aslında sadece. Sen boşver aykırı kısmını bu fikri git sor. Onlar da yok olmaz aykırı yapamam derlerse cüzi bir ücrete, hatta yol parasına falan razı ol.
hanımlar şu mesaja neden BEĞENMEDİM koyuyorsunuz?
burada birine yardımcı olmaya, fikir vermeye çalışıyoruz. git devleti dolandır herkesin hakkına gir yasadışı işlerin başkanı ol niyetiyle değil mutsuz bir insana destek olma niyetiyle söylediğimi hepiniz çok iyi biliyorsunuz.

madem adaleti bu kadar önemsiyorsunuz o zaman vatandaş olarak hep beraber el ele verelim de şu kadın cinayetlerinde katilleri serbest bırakan yargıya bir şeyler yapalım, ne dersiniz? ben vatandaş olarak napayım demesin kimse, ne yapacağını herkes biliyor. yargıda çok çok daha ciddi sıkıntılar varken iş öğrenmek isteyen insanın önünü abuk sabuk şeylerle tıkamak gülünç. buna beğenmedim bırakmak da ayrı gülünç. önce en büyük sorunlar çözülsün sonra yok avukat yanında ücretsiz iş öğrenmek şöyle sorun böyle cezası var konusu çözülür.

Yukarıda da demiştim meslek etiğine, Avukatlık Kanunu'na ve avukat haklarına aykırı. Disiplin soruşturması sebebi. Serbest de çalışabildiğizçin çin vergi kaçırmaya dahi sebep olabiliyor.
Pardon yorumları okumadim. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Ben hukuk bürosunda sigortasız ve çok düşük ücretle çalışmıştım sekreter olarak. Hukuk okuduğunuz için bu konulara duyarlisiniz ama bu ülkede minareyi çalan kılıfını uydurur. Siz kendinizi düşünün.

Diğer arkadas yazmış özel universiteler yüzünden avukat enflasyonu var. Parayı basıp diploma alıyorlar olan da sizin gibi bileğinin hakkıyla okuyanlara oluyor. ( Özel üni mezunları hiç saldirmasin azıcık puanla girip paranızla mezun oluyorsunuz) burslular baştacı (Sedat Peker mode) 😀

Ben hukuk bürosunda sigortasız ve çok düşük ücretle çalışmıştım sekreter olarak. Hukuk okuduğunuz için bu konulara duyarlisiniz ama bu ülkede minareyi çalan kılıfını uydurur. Siz kendinizi düşünün.

Diğer arkadas yazmış özel universiteler yüzünden avukat enflasyonu var. Parayı basıp diploma alıyorlar olan da sizin gibi bileğinin hakkıyla okuyanlara oluyor. ( Özel üni mezunları hiç saldirmasin azıcık puanla girip paranızla mezun oluyorsunuz) burslular baştacı (Sedat Peker mode) 😀
Ben bu mesleğe adalet dağıtacağım haksızlık ve usulsüzlük karşısında duracağım diye idealist düşüncelerle girdim. Doğru diyorsunuz ülke şartlarında idealist olmak çok bir işe yaramıyor kılıf uydurmak gerekiyor bazen. Buna rağmen böyle bir yola girişmeyi yediremiyorum.

Web sitesi açıp hukuki bilgi paylaşsanız? İçerik üretiyor bazı avukatlar. Kendim de bu tarz siteleri takip ettiğim için söyledim.

Web sitesi açıp hukuki bilgi paylaşsanız? İçerik üretiyor bazı avukatlar. Kendim de bu tarz siteleri takip ettiğim için söyledim.
Aslında dediğiniz mantıklı. Ama işte web adı falan almak gerekiyor onun için birilerine yine para ödemek gerekiyor. Birikmiş param yok, olanını ruhsat almak için baroya yatırdım. Annem babam ayrı ikisi de asgari ücret alıyor. Böyle bir işe para yatırmam için ancak o işten emin olmam lazım.

Aslında dediğiniz mantıklı. Ama işte web adı falan almak gerekiyor onun için birilerine yine para ödemek gerekiyor. Birikmiş param yok, olanını ruhsat almak için baroya yatırdım. Annem babam ayrı ikisi de asgari ücret alıyor. Böyle bir işe para yatırmam için ancak o işten emin olmam lazım.
çok ucuz rakamlara yaparsın ya sen de hiçbir şeye yanaşmıyorsun güzel kardeşim. araştır biraz. alan adı zaten gayet ucuz öyle 300-400 ya da 1000 liralara gerek yok. wordpress web siteni kendin yaparsın onlar zaten hep hazır ve ücretsiz. sadece alan adına para veriyorsun o da 100 mü 200 mü öyle bişey. işten emin olman için kendinden emin olman gerekir. sen yapacak mısın yaparım dersen içerik üretirsen yürür gider. tembellik edersen olmaz tabii. içerik üretmek kolay iş değil sabır, yetenek ve istikrar ister. bir instagram hesabı açıp ordan da webine feedback falan verirsin.

senin yerinde ben olsam weble bile uğraşmam direkt açar bir youtube kanalı hukuki bilgiler verip alır yürürdüm. kendi mesleğim için yapıyorum çünkü. adını sanını youtube'dan duyanlar seninle çalışmak isterler. ücretli online danışmanlık verirsin vs. farklı mesleklerde kendi adını duyuran kişiler bu şekilde başlamıştı. mesela beyhan budak var adam psikolog. seneler önce videosunu izlediğimde takipçi sayısı falan çok azdı. adam video çekip millete bilgi vere vere abone sayısı milyonu aştı. senelerdir yoğunluktan yeni danışan almıyor adam. isim duyurmak için dijital mecralardan iyisi yok. yeter ki insan yapmak istesin.

çok ucuz rakamlara yaparsın ya sen de hiçbir şeye yanaşmıyorsun güzel kardeşim. araştır biraz. alan adı zaten gayet ucuz öyle 300-400 ya da 1000 liralara gerek yok. wordpress web siteni kendin yaparsın onlar zaten hep hazır ve ücretsiz. sadece alan adına para veriyorsun o da 100 mü 200 mü öyle bişey. işten emin olman için kendinden emin olman gerekir. sen yapacak mısın yaparım dersen içerik üretirsen yürür gider. tembellik edersen olmaz tabii. içerik üretmek kolay iş değil sabır, yetenek ve istikrar ister. bir instagram hesabı açıp ordan da webine feedback falan verirsin.

senin yerinde ben olsam weble bile uğraşmam direkt açar bir youtube kanalı hukuki bilgiler verip alır yürürdüm. kendi mesleğim için yapıyorum çünkü. adını sanını youtube'dan duyanlar seninle çalışmak isterler. ücretli online danışmanlık verirsin vs. farklı mesleklerde kendi adını duyuran kişiler bu şekilde başlamıştı. mesela beyhan budak var adam psikolog. seneler önce videosunu izlediğimde takipçi sayısı falan çok azdı. adam video çekip millete bilgi vere vere abone sayısı milyonu aştı. senelerdir yoğunluktan yeni danışan almıyor adam. isim duyurmak için dijital mecralardan iyisi yok. yeter ki insan yapmak istesin.
Cesaretsiz olduğum konusuna katılıyorum bu da aslında kendime tam manasıyla güvenmemekten kaynaklanıyor. En basitinden babamın bir uyuşmazlığı vardı dedim vekalet alayım baroya da bildireyim ücretsiz alacağım diye davayı yürüteyim. Yapabileceğimi bildiğim bir konuydu üstelik. Eniştem babama "Sen de boşa para harcamaya ne meraklısın daha tecrübeli avukat lazım bunun için" dedi. Benim yanımda. O an bitti işte benim için, ya yapamazsam, ya babamı durduk yere yargılama gideri ödemeye mahkum edersem tonla şey düşündüm. Cesaretim kırıldı. İşte böyle böyle insanda cesaret bırakmıyorlar.

YouTube konusu aklıma yattı aslında. Reklam yasağına aykırı olmayacağını düşünüyorum sonuçta hukuki bilgi paylaşımı yapıyorum. Bu düşünülebilir.

Size çok gelen 100-200 belki bu arkadaşa göre çoktur. Ben fenomen olması amacıyla söylemedim. Buranın ekmeğini yemesi zor ama atıyorum ben bir konu aradım, bu avukat çıktı. Kendisine ulaşacağım, böyle böyle kulaktan kulağa yayılır. Portfölye oluşur. Bu üyenin verdiği cevap tarzını doğru bulmasam da, wordress ücretisiz, bir ara bakın.

Size çok gelen 100-200 belki bu arkadaşa göre çoktur. Ben fenomen olması amacıyla söylemedim. Buranın ekmeğini yemesi zor ama atıyorum ben bir konu aradım, bu avukat çıktı. Kendisine ulaşacağım, böyle böyle kulaktan kulağa yayılır. Portfölye oluşur. Bu üyenin verdiği cevap tarzını doğru bulmasam da, wordress ücretisiz, bir ara bakın.
cevap tarzımı kimseye beğendirme gibi bir gayem yok :)

fenomen zaten olamaz o başka bişey ama dediğiniz tarzda iş alan yığınla insan var. ben de bu işlerin içindeyim ifşa olmaması adına pek detay veremiyorum kimse kusura bakmasın ama kurduğum her cümlenin doğruluk payı olmasa bir lirayı bile hesaplamak zorunda kalan bir insana söylemem emin olun.

100-200'ün çokluğunu tartışmıyorum farkındaysanız. ben yol gösteriyorum, fikir veriyorum. daha yüksek rakamlar olabileceğini düşünüyordu aydınlatmak istedim. bir sürü hosting firması var en uygununu satın alabilir.

cevap tarzı, paranın azlığı çokluğu açık oturumunda değiliz. arkadaşımıza destek olabilecek iyi kötü şeyleri paylaşmaya çalışıyoruz.

Cesaretsiz olduğum konusuna katılıyorum bu da aslında kendime tam manasıyla güvenmemekten kaynaklanıyor. En basitinden babamın bir uyuşmazlığı vardı dedim vekalet alayım baroya da bildireyim ücretsiz alacağım diye davayı yürüteyim. Yapabileceğimi bildiğim bir konuydu üstelik. Eniştem babama "Sen de boşa para harcamaya ne meraklısın daha tecrübeli avukat lazım bunun için" dedi. Benim yanımda. O an bitti işte benim için, ya yapamazsam, ya babamı durduk yere yargılama gideri ödemeye mahkum edersem tonla şey düşündüm. Cesaretim kırıldı. İşte böyle böyle insanda cesaret bırakmıyorlar.

YouTube konusu aklıma yattı aslında. Reklam yasağına aykırı olmayacağını düşünüyorum sonuçta hukuki bilgi paylaşımı yapıyorum. Bu düşünülebilir.
şöyle düşün en başarılı olduğun işte bile cesaret kıran insan dolu. ben yaptığım işin 4 senedir içindeyim. belli bir deneyim kazandım hatta ben de isim yaptım, benim de youtube kanalım var. son aylarda ihmal etmiş olsam da hala insanlar oradan bana ulaşıp çalışmak istiyor, eğitim almak istiyor. benim bile hala cesaretimi baltalama gayesinde insan dolu, takmıyorum bile. ben avukat değilim senin gibi ama bilginin çok değerli olduğu bir alanda uzmanlık kazandım. sizin de öyle. bilgiyi satabildiğiniz bir alan, benimki de mantık olarak benziyor. bizzat ben de yapabiliyorum, danışmanlık da yapabiliyorum.

youtube'dan fenomenler gibi para kazanamazsın. ama bu sana bir bilinirlik katar. insanlar mesaj atarlar, belli bir seviyeye kadar yardımcı olur, daha fazlasını istediklerinde danışmanlık ücretim şu kadar dersin. sıfırdan başlayan ve aklını kullanan insanlar emin ol bir yerlere geliyorlar. ben de hiçbir şey bilmiyorken birilerine ücretsiz hizmet verdim. sonraki ücretli işimde paramı alamadım. böyle böyle öğrendim şimdi insanlar her sözüme güvenip benden eğitim alıp kendilerini geliştirmek istiyor. ilk başta youtube'da yüzümü göstermeye çekindim, sadece sesten oluşan videolar attım. sonra yüzümü de göstermeye başladım. ilk videolarım kötüydü ama sonra sonra nasıl bakmam, nasıl durmam, nasıl ses tonumu ayarlamam gerektiğini öğrendim. kimseyi sıkmayan, bilgi dolu akıcı videolar ile şimdi insanlara aradıkları soruların cevaplarını verebiliyorum. 4000'den fazla abonem var üstüne hiç düşmediğim halde. üstüne düşsem daha farklı olurdu. sen bunları bi düşün bence. web site yapamam dersen youtube kanalı ve instagram hesabı ücretsiz, biliyorsun. başla bir yerden. cesaretini kıranlara inat başla.

Back