• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik, mutsuzluk. Ben bir baltaya sap olamayacağım korkusu.

Ktrmtm

Değişik bir psikoloji, bir felsefe idiotloji.
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2016
3.641
6.889
158
27
Merhaba hanımlar,

Ben içimi dökmek istiyorum çünkü artık gerçekten çok yoruldum. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum. Ankarada bir devlet üniversitesinde hukuk okudum. Ruhsatımı geçen ay elime aldım. Staj döneminde 4.ayımdan itibaren iş aramaya başladım, bir ay içinde bir sürü görüşmeye gittim kimse beni işe almadı.

Stajımın 5 ayında bir tanıdığın vasıtasıyla bir büroda işe başladım. Yaptığım şey sadece hukuki makale yazmaktı, aktif olarak çalışmıyordum. Yeniden iş aramaya koyuldum ve başvurduğum tonlarca yerden hiçbir yanıt alamadım. Bir ay sonra görüşmeye çağırıldım ve çağırıldığım yerde işe başladım. Sadece icra alanında çalışan bir büroydu. Ben ekstra iş istiyor, kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Patronlarım sağ olsun bir müvekkil görüşmesi nasıl yapılır bunu bile öğretmediler. Daha öğrenci olan biri gelmişti büroya yaz stajyeri gibi, patronların tanıdığıydı. Ona bile bizden daha çok stajyer gibi davrandılar. Çocuğun yanında sırf stajyer kartımı kullanmam için adliyeye yollandığımı bilirim ne acı.

Çalıştığım yerde resmi olarak iki stajyerdik ve genelde ben katip işi yapardım diğer stajyer de sekreter işi. Yukarıda da anlattım patronlar çok bir şey öğretmedi adeta bizi kullandı. Zira bunun böyle olduğunu işten ayrılırken bana söyledi "stajyere her işini yaptırıp az para veriyorsun çok fonksiyonel oluyor" dedi. Ağzından kaçırdı dedim geçiştirdim.

Ağustosta stajım bitti işten ayrıldım O gün bu gündür ilan kovalıyor hepsine cv atıyorum. Tonlarca yere görüşmeye gittim ama sadece icra alanında çalıştığım için kimse beni işe almaya yanaşmadı. Bu benim tercihim değildi başka seçeneğim yoktu en azından orda çalışır icra öğrenirim dedim, kısacası orada çalışmak zorundaydım.

Sorun şu, kendi büromu kuramam yeterince çevrem yok. Başkasının yanında işe girmek artık benim için hayal gibi bir şey oldu çünkü düzgün dolu dolu bir staj dönemi geçirmedim, bu yüzden işe kabul edilmiyorum. İlan veren bürolar ise hep kıdem şartı arıyor. Bu da uzun vadede de iş bulamayacağım anlamına geliyor. Kpss ise 93+ istiyor. İnsanlara desem Ankarada devlet üniversitesinde hukuk okudum ve işsizim, gülerler. Kendimi ifade sorunum olduğunu düşünmüyorum. Belki iş görüşmesinde hata yapıyorumdur. Bilmiyorum bu cendereden nasıl ve ne zaman çıkarım ama artık gerçekten çok mutsuzum.

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar,

Ben içimi dökmek istiyorum çünkü artık gerçekten çok yoruldum. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum. Ankarada bir devlet üniversitesinde hukuk okudum. Ruhsatımı geçen ay elime aldım. Staj döneminde 4.ayımdan itibaren iş aramaya başladım, bir ay içinde bir sürü görüşmeye gittim kimse beni işe almadı.

Stajımın 5 ayında bir tanıdığın vasıtasıyla bir büroda işe başladım. Yaptığım şey sadece hukuki makale yazmaktı, aktif olarak çalışmıyordum. Yeniden iş aramaya koyuldum ve başvurduğum tonlarca yerden hiçbir yanıt alamadım. Bir ay sonra görüşmeye çağırıldım ve çağırıldığım yerde işe başladım. Sadece icra alanında çalışan bir büroydu. Ben ekstra iş istiyor, kendimi geliştirmeye çalışıyordum. Patronlarım sağ olsun bir müvekkil görüşmesi nasıl yapılır bunu bile öğretmediler. Daha öğrenci olan biri gelmişti büroya yaz stajyeri gibi, patronların tanıdığıydı. Ona bile bizden daha çok stajyer gibi davrandılar. Çocuğun yanında sırf stajyer kartımı kullanmam için adliyeye yollandığımı bilirim ne acı.

Çalıştığım yerde resmi olarak iki stajyerdik ve genelde ben katip işi yapardım diğer stajyer de sekreter işi. Yukarıda da anlattım patronlar çok bir şey öğretmedi adeta bizi kullandı. Zira bunun böyle olduğunu işten ayrılırken bana söyledi "stajyere her işini yaptırıp az para veriyorsun çok fonksiyonel oluyor" dedi. Ağzından kaçırdı dedim geçiştirdim.

Ağustosta stajım bitti işten ayrıldım O gün bu gündür ilan kovalıyor hepsine cv atıyorum. Tonlarca yere görüşmeye gittim ama sadece icra alanında çalıştığım için kimse beni işe almaya yanaşmadı. Bu benim tercihim değildi başka seçeneğim yoktu en azından orda çalışır icra öğrenirim dedim, kısacası orada çalışmak zorundaydım.

Sorun şu, kendi büromu kuramam yeterince çevrem yok. Başkasının yanında işe girmek artık benim için hayal gibi bir şey oldu çünkü düzgün dolu dolu bir staj dönemi geçirmedim, bu yüzden işe kabul edilmiyorum. İlan veren bürolar ise hep kıdem şartı arıyor. Bu da uzun vadede de iş bulamayacağım anlamına geliyor. Kpss ise 93+ istiyor. İnsanlara desem Ankarada devlet üniversitesinde hukuk okudum ve işsizim, gülerler. Kendimi ifade sorunum olduğunu düşünmüyorum. Belki iş görüşmesinde hata yapıyorumdur. Bilmiyorum bu cendereden nasıl ve ne zaman çıkarım ama artık gerçekten çok mutsuzum.
Cok uzuldum degerli meslektasim. Hangi alanda uzmanlasmak istiyorsaniz yuksek lisans ve mumkunse doktora yapin. Bu sirada dilinizi gelistirin. Ne zaman isterseniz de bana msj atin

Cok uzuldum degerli meslektasim. Hangi alanda uzmanlasmak istiyorsaniz yuksek lisans ve mumkunse doktora yapin. Bu sirada dilinizi gelistirin. Ne zaman isterseniz de bana msj atin
Yüzde 30 İngilizce programda okudum, dil konusunda sorunum yok çok fazla. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim meslektaşım. Piyasanın bu hali beni gerçekten üzüyor. Acaba bana özel bende bir sıkıntı mı var diyorum bir yandan, bir yandan da fakülte çokluğu piyasaya mayın gibi avukat saldı diyorum.

Yüzde 30 İngilizce programda okudum, dil konusunda sorunum yok çok fazla. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim meslektaşım. Piyasanın bu hali beni gerçekten üzüyor. Acaba bana özel bende bir sıkıntı mı var diyorum bir yandan, bir yandan da fakülte çokluğu piyasaya mayın gibi avukat saldı diyorum.
Evet avukat coklugu+kotu meslektaslar yuzunden insanlarda olusan tahammulsuzluk+ekonomik sikintilar vs va yani tek bir sebep yok 😞

Şahsi fikrim tabi... Bir avukatın yanında bir süre ücretsiz çalışmayı kendinizi geliştirmeyi teklif etseniz??

Turkuvaz medya grubunun ilanlarına bakabilirsin çoğunlukla ilan açıyorlar avukatlık için. İstanbul merkezi için konuşuyorum, ankarada da alım olabilir diye düşünüyorum her yerde varlar

Tam olarak benim hayatımı yazmışsınız. 2020 ekimde ruhsat aldım, hala işsizim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Avukat olmak istediğimden bile emin değilim artık. Bana da yazabilirsiniz istediğiniz zaman, dertleşiriz. Ben de Ankara'ya yeni geldim ve geleceğim için ne yapacağımı düşünüyorum kara kara.

Tam olarak benim hayatımı yazmışsınız. 2020 ekimde ruhsat aldım, hala işsizim ve ne yapacağımı bilmiyorum. Avukat olmak istediğimden bile emin değilim artık. Bana da yazabilirsiniz istediğiniz zaman, dertleşiriz. Ben de Ankara'ya yeni geldim ve geleceğim için ne yapacağımı düşünüyorum kara kara.
Vallahi kim ödeyecek bu hakkı bilmiyorum. Bir de öyle bir şey ki çalışmamazlık insanın şansını iyice düşürüyor. Allah sizin de yardımcınız olsun, siz de İstediğiniz zaman bana yazabilirsiniz meslektaşım.

Meslekin etiğine, avukat haklarına ve Avukatlık Kanunu'na aykırı. O yüzden böyle bir şeyi hiç düşünmedim.
DEMRE DEMRE bu mesajı neden eksilediğinizi merak ettim. Ordan iş beğenmeyen burnu havada biri olarak göründüysem şunu söyleyeyim kanuna göre ücretsiz çalışmak disiplin soruşturması sebebi. Kaldı ki biz serbest de çalışabildiğimiz için vergi kaçırma da işin içine giriyor iş cezai boyutlara varabiliyor. Her mesleğin bir ahlakı bir etiği vardır bizlere stajyerken bile ücret verilmemesini eleştirirken avukatken ücretsiz çalışmak yakışık almaz.

Merhaba hanımlar,

Şöyle yapsanız iyi bir avukat ile görüşseniz. Para istemiyorum. Ama bu işi ogrenmek istiyorum deseniz.ogrencisi gibi gidip gelseniz.

Meslekin etiğine, avukat haklarına ve Avukatlık Kanunu'na aykırı. O yüzden böyle bir şeyi hiç düşünmedim.
Aykırı maykırı işsiz ve gelişmeden kalmak da insan doğasına aykırı. Hepimiz kendi işlerimizi öğrenmek için bir süre ücretsiz çalıştık. Ben avukat değilim ama sırf öğrenmek için ücretsiz yaptığım iş dolu. Karşılığını para ile değil bilgi ve deneyim ile alıyorsun aslında sadece. Sen boşver aykırı kısmını bu fikri git sor. Onlar da yok olmaz aykırı yapamam derlerse cüzi bir ücrete, hatta yol parasına falan razı ol.

Aykırı maykırı işsiz ve gelişmeden kalmak da insan doğasına aykırı. Hepimiz kendi işlerimizi öğrenmek için bir süre ücretsiz çalıştık. Ben avukat değilim ama sırf öğrenmek için ücretsiz yaptığım iş dolu. Karşılığını para ile değil bilgi ve deneyim ile alıyorsun aslında sadece. Sen boşver aykırı kısmını bu fikri git sor. Onlar da yok olmaz aykırı yapamam derlerse cüzi bir ücrete, hatta yol parasına falan razı ol.
Cezai islemi varmıs yahu.
Siciline mi isletsin kadın?

Yani şöyle tabiki bedava demiyorum ama cüzi bir miktar.

Ben sizi aydınlatayım. Çook fazla hukuk fakültesi açtılar. Parası olup sınavda çook duşük puan alan herkes özel universitede hukuk okudu. Mezun olunca da zengin çevrelerden rahatlikla iş bagliyirlar. Ama işi sürdürecek hukuki bilgileri olmadıgı için yanlarına sizin hibi devlet universitesi mezunu bilgili avukati alıp 3 kuruşa çaliştirıyorlar. Çok değil 2015 e kadar hukuk da is sorunu yoktu. Ama o yildan sonra hep özel okul mezunu hukukcular piyasayı doldurdu. Siz de bu duruma dustünüz.

Tavsiyem ise oncelikle cmk yapabilirsiniz. Bir yandan da bir ofise gider ortağı olarak girin. Aylik 600 liraya bile gider ortagı olarak girebileceginiz yer olur. Oda vs. Kucuk olur belki ama idare eder. Hatta mümkünse mobilyalı bir ofise gidin gider ortagi olarak.

Cmk ilk aylar gelir zaten gidersiniz. Cmk dan ilginizi çeken dosyalara koblvusturmada takip etmek için anlaşabilirsiniz. bu da sizi biraz maddi olarak rahatlatır. Bildiginiz gibi sorusturmada goreviniz bittigi icin kovuşturmada alabilirsiniz o davayı.

Nasip işi dava da gelir inş. Gideriniz az olursa idare edersiniz bir şekilde.

Malesef güzelim meslegi bu hale getirdiler. Ayrıca yine yandasları bilgisiz olduklari halde hakim savci yaptılar. Olan da bilgili temiz hukuk mezunlarına oldu

Şunubda belirteyim. Dava aldikça tecrube ediniyorsunuz. Siz kendinizi tecrubeli dusunün. Emin olun bilgi hersey. Şimdi size bir zilyetlik davası var deyip detay versem eminim araştirip guzelce acarsiniz davayı. Dava aldiginizda ne demek istedigimi anlayacaksiniz. Kaldiki avukatlar arasi yardimlasma cok fazla. Mesela bir dava alsanız bir avukatı arasanız 3minim yardimcı olup yol gösterir. En iyisi dedigim gibi bir ofise dlgid3r irtaği olarak girmeniz.

Eğer KPSS şansınız varsa ona yoğunlaşsanız. Kamuda hem maaşınız da yüksek olur. Ankara'da hukuk okuyabilecek kapasiteniz varsa 95 üstü almanın sizin için zor olacağını düşünmüyorum. Sadece sınav sürecine girmek zor olabilir. Aynı zamanda Ales'e de çalışırsınız. Bir yandan yüksek lisans şansınız da olur.

Back