• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işsizlik beni bıktırdı artık

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
333
38
slm arkdaşlar..9 aydır işsizim ve çıldırmak üzereyim artık.4 yıllık üni.mezunuyum.9 ay önce işten çıktım thy da hostestim.ama yapamadım bana göre değildi çekemedim daha fazla.ama nolcak bilmiyorum artık umudum kalmadı,başvuru yapmaktanda görüşmelere gitmektende bıktım..varmı aranızda aynı sorunu yaşayanlar:2:

Hemen morelini bozma yazın kesin iş bulursun, evrene pozitif enerji yolla

işin çok güzelmiş ama dışarıdan bize öyle geliyor tabi. ne zorlukları vardır kimbilir.
sevmeden yapılmaz zaten hiç bir meslek.
ancak işkence olur sevmezsen.
kamu sektörüne girmek için sınavlara girebilirsin.
özel sektörde çalışmak istiyorsan cv ne önem verirler. sağlam referanslar ya da sertifikalar işini kolaylaştırır.
kolay gelsin, inşallah istediğin gibi olur.

bende 7ay dan beri işsizim.son 5ayda 17 kilo aldım.hep çalışyordum ya evde oturmaktan bıktım.artık çok sinirli olmaya başladım.bende senin gibi işgörüşmelerden bıktım ümit veriyorlar sonra da aramıyorlar.kız olarak temiz bi iş bulmak zor oldu yoksa bana mı öyle geliyor..bilmiyorum artık.kilo vermeye de çalışyorum ama işsizlikten depresyona girdim galiba.çok mutsuzum.
umarim en kısa zaman sana göre güzel bi iş bulursun.Allah sabır ve iyilik versin.iyi akşamlar.

bende sendeniiimmm
görüşmeye gitmek istemiyorum
iş başvurusunda bulunamıyorruuummm
psikolojimi bozdular

bi aracı olmadan almıyorlar
iş konusunda elimi nereye atsam boş çıkıyor :84:

bendee varımmm :58: :58:
2 yıllık muhasebe mezunuyum bu yıl mezun oldum kpss ye çalıştım 76 aldım :5: olmadı iş görüşmelerine başladım bi güvenlik şirketinde ön muhasebeye ve telefonlara bakacaktım sabah 8 akşam 5 olacaktı asgari ücret evimizede yakındı anlaştık güya dün başlayacaktım yani önceki gün pazartesi.. :50: görüşmeden 2 gün sonra aradılar eleman alımlarını geçici olarak durdurduk dediler bende nedenini sordum iş yerinde tadilat var dediler 15-20 günü bulur dediler bende kendime iş aramaya devam edeyimmi dedim olabilir siz başvurunuzu yapın ama cv niz bizde size döneceğimizden emin olabilirsiniz dediler :26: bilmiyorum artık yalan mı gerçek mi konuştukları..

bide geçen gün bi avukatlık bürosuna başvurmuştum sekreterlik için adamın teki aradı işte daha önce otomotivde çalışmışsınız bizim böyle böyle iş yerimiz var otomotiv alanında düşünürmüsünüz diyor :53: iş yeri sanayide tabi otomotiv dediysem kaportacılık değil :27: işte resepsiyonist olurya plazalarda ben o tarz bi iş yapmıştım neyse sonra dediki başvurduğunuz avukatlık bürosu benim teyzemoğlunun yeri başvurulara baktım aradım sizi filan ama isterseniz onunla avukatlık için konuşurum dedi :95: Allahım dedim ne mal adamlar var başvurmadığım yer arıyor ararsa da oda böyle salak yerler işte vesselam bende işsizim hacı :31: :31: ÇOK İŞSİZİM HEMDE :50: :50:

ben de 8 aydır işsiz bir şekilde evde oturuyorum, 2 senelik halkla ilişkiler bitirdim şimdide açıköğretim 3. sınıftan devam ediyorum,artık bi işe girmek biyerden başlamak istiyorum ama yok yani yok,psikolojim bozuldu resmen çok kötüyüm :14:

bende öyle sabaha kadar netteyim işe bakıyorum kadınlar kulübü,memurlar.net hep bu sitelerde dönüp dolaşıyorum kilo aldım,ailemle tartışıyorum bilmiyorum ne yapacağımı :5: :5:

allah yardimcin olsun...isin cok güzelmis aslinda ama sevmeden yapilmaz ki:(( ama gercekten zor bi meslek sana hak veriyorum. cok düzensiz calisma saatleri var birkere. evliysen cok zordur bu isle ayni anda yürütmek. sabret ve sogukkanlilikla is aramaya dewam et...her insan yasaminda zor dönemler yasar-sakin pes etme...

4 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum. Bu işi bulmadan önce 1,5 yıl iş aradım. Çok kötü bir dönemdi. İnsanın psikolojisi gerçekten çok bozuluyor haklısınız.

Hele işsizliğin çok olduğu bu ülkede, eğitiminize göre sevebileceğiniz bir iş bulmak çok zor.

Ama sabrınızı kaybetmeyin. Ben son aylarda nerdeyse her gün ağlıyordum, nişanlıydım ve hayatım durmuş gibiydi, iş bulmam gerekliydi. İş görüşmelerine gitmekten yorulmuştum.

Sonra şu anda çalıştığım işin ilanını gördüm. Yine birşey çıkmaz diye istemeye istemeye gitmiştim. Ama ilk görüşmede hemen işe alındım ve pazartesi başlayın dendi. 4 yıl olmuş bile hala aynı yerde çalışıyorum.

Umudunuz yitirmeyin. Birşeylerle uğraşmayı deneyin. Kurslar, seminerler, sertifikalar size hem katkı sağlar hem de kafanız dağılır.

İyi şanslar.

çok saolun arkadaşlarr,hepiniz çok tatlısınız..hosteslikte 30 saat uykusuz kaldığımı biliyorum.kaptanlar,amirler..ben çok hassasım o ortama girmeden anlamaz kimse birde düzensiz hayat çok kötu..hiç pişman değilim ve olcağımıda sanmam..umarım hepimiz iş buluruz,destekler için tekrardan çok teşekkurlerr,iyki kk varrrr:3:

ama nolcak bilmiyorum artık umudum kalmadı,başvuru yapmaktanda görüşmelere gitmektende bıktım..varmı aranızda aynı sorunu yaşayanlar:2:

Ah olmaz mı ? En iyi üniversitelerden birini bitirdim iyi bir ortalamayla. Yüksek lisansa başladım ardından. Yüksek lisansın ilk yılı ders dönemiydi ve başvurular için dil şartını da sağlayamıyordum. Geçen yıl gerekli dil puanını almayı başardım ancak şu zamana dek onca yere başvuru yapmak ön değerlendirmeye gitmek Türkiye'nin neredeyse her köşesinde sınava girmekten ve ne yazık ki umutla iyi bir sonuç beklememe rağmen her seferinde hayalkırıklığına uğramaktan başka bir şey elde edemedim. İşsizlik yaşamın genelini etkileyen bir eksiklik ve ne yazık ki verdiği büyük mutsuzluğun yanısıra diğer işlerin yoluna girmesini de geciktiriyor.
Umarım kısa zamanda iş sahibi oluruz. Allah gönüllerimize ferahlık versin, sıkıntılı zamanların bir an önce son bulması dileğiyle.

Son düzenleme:
Sanırım işsizlikte rekor bende 4 yıldır işsizim iş yok yok yoooooooook herkese var bi bana yok bu memlekette ümidimi kestim 4 senelik ing. öğretmenliği oku onca emek onca para heba oldu gitti sonuç işsiz evde oturup bunalımdan bunalıma giren biri oldum çıktım kafayı yiycem ama ben anladım artık bunun okumakla alakası yok şansın olacak benim ilkokul mezunu bir sürü arkadaşım var hepsi iş sahibi sakın yanlış anlamayın beni küçük gördüğüm için fln söylemedim bunu. Ben ne zaman işe gidicem kardeşim avukat ona ben iş buldum kendime bulamadım bi türlü herkese faydam var bi kendime yok :59:

Sanırım işsizlikte rekor bende 4 yıldır işsizim iş yok yok yoooooooook herkese var bi bana yok bu memlekette ümidimi kestim 4 senelik ing. öğretmenliği oku onca emek onca para heba oldu gitti sonuç işsiz evde oturup bunalımdan bunalıma giren biri oldum çıktım kafayı yiycem ama ben anladım artık bunun okumakla alakası yok şansın olacak benim ilkokul mezunu bir sürü arkadaşım var hepsi iş sahibi sakın yanlış anlamayın beni küçük gördüğüm için fln söylemedim bunu. Ben ne zaman işe gidicem kardeşim avukat ona ben iş buldum kendime bulamadım bi türlü herkese faydam var bi kendime yok :59:

Durumunuzu çok iyi anlıyor ve söylediklerinize de katılıyorum. Cidden insanda şans olacak. İşe girmiş insanlara bakıyorum, haberlerini duyuyorum da inanamıyorum. Keşke başka bir bölüm okusaydım, mezun olunca başka türlü çizseydim yolumu diyorum ama geçen zamanı geri getirmek ne mümkün ? Geçmişe hayıflanmakla bugünümüze de kurtaramıyoruz ki ? Günler birbirine eklendikçe ve olumsuzluklar büyüdükçe iş daha içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kısmet deyip, rızkımızın olduğunu yeri bekliyoruz işte. Allah hayırlı kapılar açsın hepimize.

Son düzenleme:
amin amin amin bende 4yıldır işsizim artık başvurmuyorum da çünkü ümit edip beklemek daha çok yoruyor tekstil okudum 10yılda çalıştım ama evlenip buşehre gelince hep konfeksiyon makine kullanan elemana iş var bize yok opnu bile kabul ettim ama buseferde deneyimli istiyolar aman ne bileyim bazen okumasak daha kolay iş bulurduk diyorum yüksek okul olunca eleman olarak ta almıyolar torpilinde yoksa otur kocan baksın sana ama tek maaş yetmiyorda herkeze ya hayırlı bi iş yada zengin bi koca uffff neyse yani senden baya çok var dır türkiyede

Ah olmaz mı ? En iyi üniversitelerden birini bitirdim iyi bir ortalamayla. Yüksek lisansa başladım ardından. Yüksek lisansın ilk yılı ders dönemiydi ve başvurular için dil şartını da sağlayamıyordum. Geçen yıl gerekli dil puanını almayı başardım ancak şu zamana dek onca yere başvuru yapmak ön değerlendirmeye gitmek Türkiye'nin neredeyse her köşesinde sınava girmekten ve ne yazık ki umutla iyi bir sonuç beklememe rağmen her seferinde hayalkırıklığına uğramaktan başka bir şey elde edemedim. İşsizlik yaşamın genelini etkileyen bir eksiklik ve ne yazık ki verdiği büyük mutsuzluğun yanısıra diğer işlerin yoluna girmesini de geciktiriyor.
Umarım kısa zamanda iş sahibi oluruz. Allah gönüllerimize ferahlık versin, sıkıntılı zamanların bir an önce son bulması dileğiyle.
uff canım ya sen birde yüksek lisans yapmışsın dilin iyiymiş..ben anlamıyorum işe girenler kim ozaman yani bakıyorum bir eksiğim yok neden olmadığını anlamıyorum,sonrada şans diyorum başka dencek birşey yokki:43:..bakalım ben ingilizce kursuna başlıycam meşgalem olsun hiç değilse böyle evde durmak berbat çünkü..hepimize hayırlı işler versin Allahım..

bende bir zamanlar işsizlik sıkıntısını çok yaşadım..mezun oldum aylarca iş bulamadım.Stajdı geçici işlerdi derken birgün malimüşavir bürosunda işe girdim..kabus dolu günlerim başlamış meğer ki..4 tane erkeğin içinde bir bayan bendim.bana karşı tek kusurları geçimsiz en ufak şeyden kavga etmeleri olmuştu.ya benle kavga ederlerdi yada birbirleriyle..ortamda hiç huzur yoktu..bazen müşteriler büroya içki yollardı..kapalı alanda sigara ve içki içilirdi (içimden çok küfür etmişimdir)..çalışma şartları çok düzensiz ve kötüydü.patron deseniz o zaten seviyesiz dengesiz biriydi.bu şekilde 2 ay katlandım bu zaman içinde de çok iş aradım..ama ben çıkmadan patron beni çıkardı yerimede yeğenini koydu.(bu işle ilgili bir gr bilgisi yoktu).Üzüldüm ama işten çıktığıma değil benim yerime bilmeyen biri geldiği için..zamanla nişanlandım ama işim olmadığı için çeyiz yapıcak param yoktu ve aileminde durumu pek iyi değldi..2 ay evde kaldım ama ne sıkıntılar bunalımlar yaşadım.çevremde herkes iş bulmuş çalışırken ben öyle evdeydim.artık mesleğimin dışındada işlere baktım..her yere cv bıraktım..cevapsız kalan iş görüşmeleri..sabrım tükenmişti evde herkesle kavga eder olmuştum.okuduğuma pişman olmuştum..ümidimin bittiği anda Allah'ım bana bir kapı açtı ve şimdi çalışıyorum..çok şükür..kötü günlerim çok şükür geride kaldı..Kimse ümidini kaybetmesin herkesin rızkı bir yerlerdedir..

rabbim hepinizin gönlüne göre versin inş deiğiniz gibi okumakla alakası yok insanda zıcık sans olacak yada kolay iş bulunun yerle okunacak şimdiki aklım olsa sağlık okurdum adamlar gecen atamalarad 17 puanla bile tamama yapmışlar yazık ya bizde 83 alalım hiç umudumuz olmasın neyse allah herkesin gönlüne verir umtlarınızı tüketmeyin ne olur bugün olmazsa yarın deyin mutlu olursanız istekleriniz daha yakın olacaktır ben böyel yapyorum zamanla uzun zamanlada olsada isteklerim olyor

bende çatlamak üzereyim 4 yıldır işsizim yok olmuyor nereye elimi atsam kuruyor sanki heryere cvmi bıraktım bi allahın kuluda dönüpte aramiyor...
geçen gün teyzem bana acımış artık birilerini buldu kesin olacak işin dendi haber bekle dendi 3 haftayı geçti ses seda yok
teyzem o kişiyi aradıgında halamı aramadılar senin yiğeni diyolar anlamadım vala var bi ugursuzluk üstümde
şurda yazıyolarya hani şöle şöle zorluk çektik sonra yüzümüz güldü işimiz var atık diye bunu bende yazmak istiyorum artık nolur allahım yardom et bilzere..
:75:

Back