İşsiz olanlar bunalıma girmemek için neler yapabilir?

Berryhibiscus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2021
179
130
53
Kendimi çok mutsuz hissediyorum. Herkes işine gidiyor ailemle yaşıyorum bir ben evdeyim. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesleğimle ilgili ama motivasyonum çok az.

Çok bunalıyorum arkadaşlarım da hep işinde gücünde. Kendimi işe yaramaz biri olarak görüyorum.

Siz ne yapıyorsunuz?
26 yaşındayım

Üzülmeyin bende uzun yıllar işşiz kaldım. Tam bitti dediğiniz yerde bir şekilde Allah yardım ediyor. Moralinizi yüksek tutun. Mesleğiniz ne ise alaninizda kendinizi gelistirmeye çalışın, iş alanı yok ise farklı şeylere yönelin. Bu sene çift yıl kpss çalışın bir sürü seçenek var

Kardesim de 27 yasinda,evli is bulamiyor malesef.son isinden hicbirbgerekce gisterilmeden cikarildi birden bire borclar vs.cok cok zor.isverenler biraz daha duyarli olsalar keske...
26 yas cok guzel bir yaş, dilerim çok güzel lapilar acilir önünde 🤲mesleginiz var mi?

Ben de tam umudumu kaybetmisken kurumsal bir yerde işe başladım. İş bulabilmek için çok çaba sarf ettim her yere başvurdum, cv bıraktım. Çok istediğim bir iş değil ama çalışmak evde oturmaktan daha iyidir.

Ben bekarken bir iş başvurusunda bulundum sadece bir yere başvurdum. Oradan hiç ses seda gelmedi 5 yıl sonra beni arayıp iş başvurunuzu değerlendirdik sizinle görüşme yapmak istiyoruz demişlerdi 🙄 bende hamileydim istemedim tabi. Ama bu işverenlerde insanlarla dalga geçiyorlar resmen...

Ben de bir yıldan fazladır işsizim. Nereye başvurduysam olmadı. Hem gereksiz yol paraları veriyorum hem de haybeye yorgunluk yaşıyorum. Artık iş sitelerine girme isteğim bile yok. Akşamları giyiyorum paltomu uzun yürüyüşler yapıyorum (spor merkezine gidecek param yok hem de bu virüs ortamında normal bulmuyorum).
Tvde kadın programlarına bakıyorum. Artık kim kimi kaçırmış, kim kimi aldatmış komik geliyor. Annem bir amaç bul kendine bir şeyle uğraş diyor. Yahu kardeşim kursa gitmek para. Hadi ücretsiz kurs buldun ıvır zıvır isteyecekler dünya para. Youtube tan evde spor videolarını izleyip egzersizler yapıyorum. Böyle geçiyor günler :( Ben de çok doluyum :(

Ben bekarken bir iş başvurusunda bulundum sadece bir yere başvurdum. Oradan hiç ses seda gelmedi 5 yıl sonra beni arayıp iş başvurunuzu değerlendirdik sizinle görüşme yapmak istiyoruz demişlerdi 🙄 bende hamileydim istemedim tabi. Ama bu işverenlerde insanlarla dalga geçiyorlar resmen...
Oha😂😐 erken aradniz bi 5 yil daha bekleseydiniz deseydin😐😂

grafik tasarıcı iseniz işsiz kalmanız neredeyse imkansız, bir ton ajans var firma var. iş sitelerindeki ilanlara bakın ve tavsiyem portfolyo hazırlayın daha hızlı işe girersiniz.

Oha😂😐 erken aradniz bi 5 yil daha bekleseydiniz deseydin😐😂
Tek iş başvurusu yaptığım yer orasıydı inan ki nasıl unuttuysam bir an afalladim ne zaman yaptım diye düşündüm 🤣🤣 sonra tamam yarın geliyorum dedim bende onları ektim 🤣🤣
Hamile olunca teli kapattıktan sonra daha bir sinir olmuştum 🤣

Zaten gitsem de hamileyim diye kabul etmezlerdi 🤷🏻‍♀️

Kendimi çok mutsuz hissediyorum. Herkes işine gidiyor ailemle yaşıyorum bir ben evdeyim. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum mesleğimle ilgili ama motivasyonum çok az.

Çok bunalıyorum arkadaşlarım da hep işinde gücünde. Kendimi işe yaramaz biri olarak görüyorum.

Siz ne yapıyorsunuz?
26 yaşındayım
Bende aynı durumda issizim uzun suredir ve kendimi ise yaramaz olarak görüyorum bende
Issizlik derin bir kuyu gibi cırpındıkca icinden cıkamayıp daha cok dibe ceken

Ben de bir yıldan fazladır işsizim. Nereye başvurduysam olmadı. Hem gereksiz yol paraları veriyorum hem de haybeye yorgunluk yaşıyorum. Artık iş sitelerine girme isteğim bile yok. Akşamları giyiyorum paltomu uzun yürüyüşler yapıyorum (spor merkezine gidecek param yok hem de bu virüs ortamında normal bulmuyorum).
Tvde kadın programlarına bakıyorum. Artık kim kimi kaçırmış, kim kimi aldatmış komik geliyor. Annem bir amaç bul kendine bir şeyle uğraş diyor. Yahu kardeşim kursa gitmek para. Hadi ücretsiz kurs buldun ıvır zıvır isteyecekler dünya para. Youtube tan evde spor videolarını izleyip egzersizler yapıyorum. Böyle geçiyor günler :KK43: Ben de çok doluyum :KK43:
Aşk varmı bari hayatında arkadasların varmı enazından bunlar varsa işsizlik o kadar koymaz insana

Aslında şuanda grafik tasarım için en guzel kendinizi geliştirip tanıtma yolu sosyal medyayı doğru kullanmak. Bu bölüme ait programları profesyonel sekilde kullanabiliyorsanız hic beklemeden harekete geçin derim, en azından duzenli bir is bulana kadar hem evden çalışma fırsatınız olur tasarım koydukca siparis alırsınız bunu gerçeklestirene kadar sayfanızı buyutursunuz, güncel tasarımlar arastırırsınız, tasarladıkca guzel bir portfolyo yaparsınız, bakın size yapacak birsürü şey çıktı.
eğer mesleğiniz de ihtiyacınız olan programlarda eksiğiniz varsa , elinizin altındaki tüm olanakları değerlendirerek öğrenmeye odaklanırsınız kurs yada YouTube gibi.
Birde bunların haricinde gerekli programları öğrenerek grafik dışında birsürü daha farklı çizimler tasarımlar deneyimlebilirsiniz üni. Öğrencilerinin ödevlerini siparis alabilirsiniz program kullanamayıp dışarda yaptıran çook var.
Mesleğiniz çok güzel eğer yapmayı gerçekten dusunuyosanız bence bir an önce adım atın.

Size birşey söyleyeyim mi işe başladıktan birkaç ay sonra tüm zamanım işte geçiyor kendimi geliştirmek için şunu yapmak istiyorum falanca kursa gitmek istiyorum filanca dili öğrenmek istiyorum hobilerimi yapamıyorum vs diye bunalıma gireceksiniz, hem iş arayıp hem kendinizi farklı dallarda geliştirmek için en uygun fırsat, dizine kadar değerlendirirdim ben olsam

Back
X