Herkese merhaba,
3 yıllık evliyim, severek evlendim, çok iyi anlaştığım, her şeyi konuşabildiğim, ilgili, sevecen, şefkatli bir kocam vardı. Dı evet, adam resmen ıssız adama dönüştü. Birkaç hafta önce diyetisyen desteğiyle diyet yapmaya başladı, çok güzel kilo veriyor, çok iyi gidiyor ama diyete başladı başlayalı içinden ıssız adam çıktı.
Konuşmuyor, paylaşmıyor, anca öğünlerini yesin, oyun oynasın, başka şeylerle ilgilensin. Dün akşam canıma tak etti yaptıkları, işten geldi, ben de evden çalışıyorum, zor bir projeyi halletmek için uğraşıyorum, günün nasıl geçti faslından sonra kös kös oturmaya başladı. Bir şey demedim, kendi haline bıraktım. Yemek yemeye geçtim, o salonda oturuyor yemek saatine daha var diye, kedim geldi atladı omzuma inmiyor, tek başıma indiremedim, seslendim, cevap yok adamdan. Aradım ben de, telefonu açtı noluyo ya dedi, uyumuş, nereden bilebilirim? Gelip kediyi alır mısın dedim, geldi hayvanı omzumdan aldı mutfak kapısını çarpıp çıktı. Ses etmedim, yemeğe devam ettim, kuzenim aradı onunla konuştum sonra geçtim içeri. Bu oturmuş oyun oynuyor telefondan, ben de televizyona bakayım biraz dedim, sarmadı ben yukarı çıkıyorum dedim. Annemlerle altlı üstlü oturuyoruz 8 aydır falan, kardeşim sınavdaydı ona bakayım diye çıktım. Bir şey demedi bizimki, ben de çıktım oturduk biraz sonra indim aşağı o ara bir arkadaşımız uğradı geçerken. Eşim onunla konuşurken gayet gülüyor, eğleniyor, arkadaş gitti bu yine kös kös oturuyor.
Dedim kullervo kalk kızım sen dizini izle dokunma hiç, geçtim çalışma odama açtım dizimi onu izledim ama içten içe patlıyorum artık, gerildim adamın enerjisinden. Sürekli off puff off puff. Normalde yarın tatile çıkacaktık ama bilet falan almadık daha onu sormak istedim gittim yatak odasında kitap okuyor konuşabilir miyiz dedim beni şu kadar zamandır tanıyorsun konuşmak istemediğimi anlamıyor musun hala dedi ben de hiçbir şey demedim yukarı çıktım. Kardeşim ders çalışmamız için çağırdığı için gittim bu arada, bazı derslerinde yardımcı oluyorum. Neyse ben yukarı çıktım, kahve yaptım tam oturduk pata küte sesler geliyor ama sanki ev yıkılıyor. Bir yandan bağırıyor bir yandan etrafı yumrukluyor beyefendi. Artık derdi neyse?
İnmedim aşağı, 1 saat ders çalıştık birlikte sonra indim sessizce geçtim kitap okumaya başladım. O ara uyuyakalmışım okuduğum yerde. Sabah uyandığımda da işe gitmişti.
Şimdi bu gerginlik hali diyet öncesinde de ara ara oluyordu ama geçip gidiyordu, annemlerle altlı üstlü olmak etkilemiştir diyebilirsiniz ama birbirimizin evine karışmıyoruz bile taşındığımızdan beri. Bu arada beyefendi deli gibi çocuk isteyen biri ama ne hikmetse aramızda "tık" yok. Boşanma işini ciddi ciddi düşünmeye başladım, artık işin içinden çıkamıyorum, zarar görüyorum ister istemez. Ben gayet neşeliyken adam gelip enerjimi sömürüyor.
Var mı şu kardeşinize diyecek bir şeyleriniz? Tek başıma tatile mi çıkayım yoksa eşyalarını kapı önüne mi koyayım? Ne yapayım?