Ne zamandır böyle eşiniz ? Ben tammaen aileyle aynı apartmandan kaynaklandığını düşünüyorum. Bende eşimin ailesbi severim ederim vakit geçirirz ama eşime çokta sinir olur tavır yaparım. Ben bi iniyorum sorun olurmu gidelim mi sorun olurmu dese bile tavır alıyorum. Sorun olur tabi.
Evliliğin ilk başından beri böyle gelgitleri oluyor, eşim benim ailemle benden fazla vakit geçirmeyi sever, kardeşimle saatlerce oyun oynarlar, annemle dışarı çıkıp gezerler, benim ailem benden çok onun ailesi gibi. Aynı apartmanda oturmadan önce de böyle sessizlikleri, kendini kapatma durumları oluyordu hatta eski evde terapiye gitmeden önce ben boşanmak istemiştim. Saman alevi gibi parlayıp duvar yumrukladığı olmuştu, sinirlendiğinde evden çık dolaş ama evde duvar yumruklama kaldıramıyorum demiştim. Sonra da terapi süreci oldu, biraz düzeldi şimdi yine aynı.
eve bir PlayStation alın ve onunla ilgilenin.
bir süre sonra hatun elden gidiyor kaygısıyla gelir.
ama siz de mümkün mertebe konuşmayın. oyunları görünce evdekini unutursunuz zaten
Evde PlayStation, PlayStation Vita, özel oyun bilgisayarı, atari, Guitar Hero seti, bir sürü farklı masa oyunu var. Bu kadar alete rağmen bu haldeyiz, oyuna girip saatlerce çıkmasam umursamaz sanırım
Diyet yaparken bende böyle oluyorum. Bazen kimsenin sesini duymak istemiyorum. Eşim beni o kadar iyi taniyorki. 1 2 gün benimle muhattap olmuyor. Çok sınırlı oluyorum sakar oluyorum. Kendimi vurasim geliyor.
Hatta oruç zamanında birgün pet şişeyi dolaba götürene kadar elimden 2 3 kez düşürünce pet şişeye tekme atıp pet şişeyi dövmüştüm
sinirimden oturup ağlamıştım.
Bir arkadaş yazmış B12 diye o da doğru olabilir. Bendede B12 eksikliği var.
Eşiniz sadece diyet zamanında böyleyse eşinize bu dönemde destek olun. Kalorisi düşük lezzetli tarifler uygulayıp sürpriz falan yapın. Zamanla düzelir zaten.
İletişim probleminiz var. Ben esinizde size karşı bir dolmuşluk hissettim. Bazen bir sorunu o anda çözüp halletmek gerekir.
Şimdi ben diyet yapmadığım için diyet psikolojisini doğal olarak anlayamıyorum ama elimden geldiğince destek oluyorum. Eşimin kendine göre belirlediği bir menüsü var ve yemekleri kendisi yapıyor, ben yapmak istediğimde sen yapma ben kendi istediğim şekilde yapayım ki yemek için isteğim olsun diyor.
Sadece diyet zamanı böyle değil ama diyetin de bir etken olduğunu düşünüyorum. İletişim kuramıyoruz, kendini kapatıyor bana karşı ben de mecbur köşeme çekiliyorum. Güzel bir gün geçiriyorken bir anda gelip sinirli ya da gergin bir şekilde evin havasını değiştiriyor ben de ister istemez geriliyorum, üstüne gitmemek için susuyorum kendime uğraş buluyorum mecburen.
Benim eşimde yemek odaklı yaşar. Bir ara midesinden rahatsızdı oda rejim yapmak zorunda kaldı.
Daha doğrusu midesi yüzünden bazı şeyleri yasakladım ama adam hayattan soğudu.
Neymiş o patates kızartması olmadan yaşayamazmış
Evin içinde resmen somurttu gezdi. Baktım olmuyor saldım bende
Bunların hepsi mi aynı?
2 yaş sendromuna girmiş gibi
Diyetse kendine diyet
Oruç tutup etrafa hayatı zehir edenler gibi
Hiç hazmetmem
Tamamen Şımarıklık ve bencillik
Banane senin diyetinden
Çok asabiysen git kendini yumrukla
Çok bi tarafını kaldırmış
Acilen indirirler umarım
2 yaş sendromu ya da PMS...
İkiniz de pasif agresifsiniz. Bu şekilde birbirinizi anlamaya set çekiyorsunuz.
Açık iletişim, sorunları çözebilmek için en önemli kaidelerden biri. Yazlığa gidin, biraz atmosferiniz değişsin. Sakinleşince açık açık konuşun. Tam olarak sorunun ne olduğunu öğrenin, size söylemediği şeyler var gibi.
Yazlığa gidelim de adam orada da konuşmayacak ki. Geçen yıl tatilde de benzer bir durum oldu, bilmediğim bir şehrin bilmediğim bir otelinde oturup hüngür hüngür ağladım sinirden. Beni yalnız bırak, ben bekarken salonda oturup tüm gün film izlerdim, oyun oynardım, yerdim, içerdim kimse bana karışmazdı dedi geçen hafta. Ben adama sülük gibi yapışan bir tip değilim hatta birbirimize o alanı sağlıyoruz, ben film izleyeyim dediğinde hayır olamaz benimle izle demiyorum mesela tamam sen izle ben de bir şeylere bakarım, çalışırım, uğraş bulurum kendime diyorum. Yazlığa gitsek eminim ki kapatacak yine kendini. Telefonundan dizi izleyecek ya da oyun oynayacak tüm gün, zehir olacak her şey.