İsrail Gazze ' ye Kara Harekatı Başlattı

ben anlatamıyorum galiba geçmiş konuya girin bakım ölsün ler diyen bile oldu ben böyle yapanlara tepkiliyim

geçmiş konuyu bilmiyorum özelden link atar mısın ya da yasak değilse buradan ekler misin ölsün diyenleri hiç okumadım çünkü

geçmiş konuyu bilmiyorum özelden link atar mısın ya da yasak değilse buradan ekler misin ölsün diyenleri hiç okumadım çünkü
özel mesaj alamadım konu şuydu
suriyeliler açıyor mersinliler kapatıyor
yanivyanlis hatırlamıyorsam
orda bazi yorumlar çok acımasız gitsin ölsün ne demek ve kimse tepki vermedi işte ben bu nedenle samimyete inanmıyorum çünkü düne kadar onlara da ah vah yapıyorduk

o konuyu biliyorum orada suriyelilere biraz tepki vardı..geldikleri sığındıkları ülkeyi çoğu talan etti diye konuşmuştuk.ama ölsün diyenlere zaten yorum yapmam insanlık dışı bi söylem çünkü.

suriyedekilere de çok üzüldüm özellikle kimyasal silah kullanıp da kaç kişiyi feci şekilde ölüme terk eden esada öfke kustuk ama filistinle aynı değil bence..filistin halkı iç savaş yaşamıyor ülkesini terk emiyor gittikleri ülkeyi talan etmiyor...onlar yıllardır zulüm görüyorlar ama hala dimdik ayaktalar..filistin halkı onurlu bir mücadele içlerinde üstelik tüm dünya karşılarındayken pes etmiyorlar..

eğer çocukların ölümüyse her ikisine de eşit üzülürüm,yanarım ama halk mücadeleri kısmına gelirsek suriye ve filistin karşılaştırılamaz bile..ama her ikisi de ölmesin,çocuklara bombalanmasın,anneler ağlamasın..

Vicdan rahatlatmak mı bu şimdi!

Yardıma gelince ülkeye almaya gelince merhamet bizim neyimize diyenler

ayrıca sözde üzülen dediklerm de savaştan kalanları istemeyen ölsün diyen insanlar yani neden üzerine alındn

Yukarda hiç o ölsün diyenlerden bahsettiğini yazmamışsın.
Madem ne yaptığını ben bilemem, sende herkesin ne yaptığını bilemezsin değil mi?
Belki burda Suriyelilerden yakınan, ortalarda dolaşmalarından rahatsız olanların içinde bile senin yaptığından çok fazlasını yapanlar vardır yardım olarak

benim ne yapıp yapmadim nerden biliyorsun alnimda mi yazıyor
eve almiyorum ama yetim cocuklara yardım programlarına katılıyorum
hiç olmadı gitsin kendi ülkesinde ölsün demedim

Peki bizim ne yapip yapmadigimizi nereden biliyorsun Meryem alnimizda mi yaziyor?

merhamet bizim neyimize diyen birinin içeriğinde o da vardı zaten
rahatsız olmak başka pislik muamelesi yapmak başka ben neyi eleştirdiğimi biliyorum
ayrıca önce yardım ettin mi diye sordun şimdi de bunun derecesi mi

ben rahatsız oluşmasına hak verdim zaten ama bazı şeyleri acımasızca buldum sadece bu kadar ama az bi savunmaya bile tepki yağdı

ben geçen konuya ithafen yazdım orada alanlarında yazmıyordu ama dilleri söylüyordu gits9nler ölsün ler diye

Ben o konuyu okudum biliyorum ama olsunler diyenini gormedom. Gozumden kacti sanirim. Oyle diyen birkac kisi falan sanirim. Simdi burada bircok uyenin yorum yazdigi bir konuya bu vicdan rahatlatmak mi diye yazarsan olmaz herkes ustune alinir.

O konuya ben de yorum yazdim ve evet suriyelilrrin hicbir onlem alinmaksizin tum ulkeye dagilmasindan rahatsizim. Bu demek degil gitsin olsunler. Ama Hatayda biraz yasasan anlarsin sinirdan elli kere gecen mi ararsin sen urfaya gidiceksin diyince benim urfada ne isim var diyip geri donen mi ne ararsan var. Savastan can derdine dusene kapimi kapatmam ama bunun ulkede yarattigi sorunlari dile getirmek vicdansizlik degil. Bu onlarin degil ulkeye gelisiguzel alanlarin sucu

ben özellikle tepki gösterdim ama kimse o kişiye tepki göstermedi ve bu durum samimiyetsiz lik belitlrtisi benim için
çünkü burda agzimi dan çıkan her kelime ince yargılanıyor peki onalara neden sustuniz
ayrıca rahatsziliktan bahseden kimseyi elestlrmedim ben

Son düzenleme:

Yok canım, derecesini sormadım.
Bizlerin belki daha fazlasınoda yapıyor olabileciğimizi sen bilebilir misin diyorum.
Ben çok rahatsız olanlardan biriyim çünkü yaşıyorum.
Biz hükumet aklınca yardım etmek için kontrolsüzce Suriyelileri alıp, bizlerin can güvenliğini hiçe saymasını eleştiriyoruz hep.
Bu konuda çok şey anlatırımda yeri değil.
Ama senin yaşamadan bilmeden " vicdansızlar " tadında yaklaşımların kırıcı oluyor.
Takılmışsın bir noktaya, ne yaşanmışlıklara inanıyorsun, ne haberi yapılan olaylara.

ısrarla twkrarliyorum ben tepkilere kızmadim nefret derecesinde olan yorumlara kızdım

bir konuda "ölürlerse şehit, kalırlarsa gazi olurlar" yorumunu gördükten sonra kimse bana vicdandan falan bahsetmesin.. ha bunu diyen insan, en ufak bir olayda ayakları totosuna vurarak başka ülkeye gitmeye kalkacak ya, en çok ona gülüyorum.. ırkçılık ile ilgili bir kanun gelse de temizlense ülke..

Vicdan rahatlatmak mı bu şimdi!

Yardıma gelince ülkeye almaya gelince merhamet bizim neyimize diyenler

kusura bakmayın da dayanamayıp yazıcam
siz suriyelelilerin bulundukları yerlerin ne halde olduğunu biliyo musunuz acaba
bakın ailem maraşta oturuyo daha geçen hafta insanlar çıldırmış bi şekilde eylem yaptı
çünkü onların davranışları artık bardağı taşırdı

bi kıza tecavüz etmişler
ve başka birini de tecavüz edip hortumla şişirmişler sanırım o şekilde duyduk biz
insanlar sokağa dökülmüş artık
durup dururken mi oluyo bu tepkiler
geldiklerinden beri orda burda haraç kesiyolar
milletin önünü kesiyolarmış bıçakla para istiyolarmış bizzat arkadaşlarımın da başına geldi herkes huzuzrsuz
yıktıkları yuvaları saymıyorum bile
her yer dilenci kaynıyo
millet yardım olsun diye evine alıyo temizlik vs için bunlar ev sahibini ayartma derdinde sen büyük yenge ben küçük yenge diyip gitmiyolarmış evden

otobüse binince para bile vermek istemiyolar medeniyetten bi haberler
daha geçen gün otobüse bindiler kadın çocuğunu resmen kucağıma atacak utanmasa ve gerçekten pislerdi hastalık kaparım diye çok korktum
ki her yerde suriyeliler yüzünden hastalıklar artmış haberlerde bile çıktı
sonra millet istemeyince vicdansız oluyo

bunların aralarında çok iyileri de vardır tabiki onlara birşey diyemem ama genel durum böyle hanımefendi pekçok yerde

kimse kusura bakmasın gidecekler
herkes nefret ediyo onlardan
anteptekileri nasıl bi bölgede kampta topladılarsa diğer şehirlerdekiler de bi bölgede toplanacak
artık herkesin sabrı taştı
yardım edicez diye suyunu çıkardılar artık hükümet biraz da kendi halkını düşünsün

Son düzenleme:

Olsun diyen gormedim Meryem her yorumu da okumuyorum zaten. Gorup gormedigimizi bilmeyerek samimiyet sorgulamasina girmen yanlis.

Kara saldırısıyla ilgili ilk açıklamalar Türkiye, Fransa ve İngiltere'den geldi.

Türkiye kaygısını dile getirirken, Fransa ve İngiltere 'orantılı güç' vurgusu yaptı. En sert tepki ise Venezüella ve Şili'den geldi. Venezuella, İsrail Büyükelçisini sınırdışı etti, Şili ise ticari ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

Türkiye, operasyonla ilgili kaygısını bildirirken, Fransa ve İngiltere ise İsrail'in savunma hakkına ve orantılı güç kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, operasyon haberinin duyulmasının hemen ardından yaptığı açıklamada, "İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlatmasından kaygı duyulduğu" belirtildi.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2014/07/18/israile-en-sert-tepki-sili-ve-venezuelladan

Helal olsun Şili'ye ve Venezüella'ya

nasıl da belli hiç göçmen almayan bir ülke olduğumuz değil mi? insanların iltica etme hakları var, bir çok ülke iltica alıyor.. ama onlar yasal oturumları gelene kadar belli bir bölgede kalıyor daha sonra da o ülkenin kanunlarına göre yaşıyorlar.. aşılanıyorlar, sağlık testinden geçiyorlar v.s.

yani hiç kimse ülkeye göçmen alırken "valla hacı bizimkiler nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşa" demiyor.. burada sorun ülkeye gelen göçmenler değil, kuralsızlık ve kanunsuzluk.. daha yurdum insanı kanunlara uymazken, dışarıdan gelen neden uysun ki.. saldım çayıra yaşıyor millet..

bu arada ben siyasete yazmazken ne kadar mutluydum yahu

ben de bayadır gelmiyorum aslında insanın sinirleri bozuluyo burda

zaten en başında doğru düzgün kurallar belirlenip ona alım yapılsaydı kimse de bu kadar tepki göstermezdi
zaten insanlar da sabrı taştığı için böyle davranıyo
bari bundan yapsalar diyorum ama hükümet doğru düzgün bi politika uygulamadıkça zor görünüyo

Aynen simon canım ya her yerde kavga çıkarıyorlarmış hepsi kavgacı bunların...saldırganlar,,,el uzatıp yardım edelim diyoruz ama korkuyoruz da..nasıl bir dünya nasıl bir insanlık anlamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…