- 18 Mayıs 2013
- 5.192
- 9.260
- 198
- Konu Sahibi Safir Taht
nasıl da belli hiç göçmen almayan bir ülke olduğumuz değil mi? insanların iltica etme hakları var, bir çok ülke iltica alıyor.. ama onlar yasal oturumları gelene kadar belli bir bölgede kalıyor daha sonra da o ülkenin kanunlarına göre yaşıyorlar.. aşılanıyorlar, sağlık testinden geçiyorlar v.s.
yani hiç kimse ülkeye göçmen alırken "valla hacı bizimkiler nasıl yaşıyorsa sende öyle yaşa" demiyor.. burada sorun ülkeye gelen göçmenler değil, kuralsızlık ve kanunsuzluk.. daha yurdum insanı kanunlara uymazken, dışarıdan gelen neden uysun ki.. saldım çayıra yaşıyor millet..
bu arada ben siyasete yazmazken ne kadar mutluydum yahu
Evet, çok haklisin. Ben avrupada yasiyorum ve burda iltica bir sefer az aliniyor, neden? ülkenin dengesini bozmamak adina. Sen sinir koymazsan, her ülkeden insan gelip, o ülkeden faydalanip dengeyi bozacaklar.
Gelen ilticacilarda ilk önce kamp gibi yerlerde kaliyorlar, onlara egitim veriyorlar bu ülkenin yasam tarzi, kurallari üzerine (o egitim iltica olmayan, buraya yasal gelen insanlarada veriliyor). Cocuklar okula gönderiliyor fakat ilk önce özel siniflarda ders aliyorlar bu ülkenin dilini ögrenmek için, sonradan normal okula yollaniyorlar.
Yani daha neler neler var. Birçok insanin dini damarlarina vuruyorlar, Tr müslüman süriyeliler aliyor diye hoslarina gidiyor fakat bunu kuralsiz sualsiz bir biçimde yaparsan hem o süriyelileri yakmis olursun, hem Türk vatandaslari yakmis olursun.