• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsrail Gazze ' ye Kara Harekatı Başlattı

Safir Taht

“Bizden hüznü gideren Allah’a hamd olsun” Fatır S
Pro Üye
3 Şubat 2010
11.305
5.506
448
İsrail Gazze'ye kara harekâtı başlattı
GAZZE (AA)
17/07/2014
İsrail bu gece Gazze'ye yönelik kapsamlı bir kara harekatına başladı. İsrail Başbakanı Netanyahu İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekatına başladığını belirterek Hamas'a büyük bir darbe vuracaklarını söyledi.
İsrail ordusunun, Gazze'de Vefa Tıbbi Rehabilitasyon ve Yaşlı Bakım Hastanesinin çevresine topçu ateşiyle saldırdığı bildirildi. Hastane Genel Direktörü Nesman el-Aşi, sınırda konuşlanan İsrail topçu birliklerinin, Gazze'nin Eş-Şecaiyye mahallesinde bulunan hastane çevresini hedef aldığını belirtti. Bombalama sırasında ölen ya da yaralanan olmadığını söyleyen Aşi, binanın büyük zarar gördüğünü, hastaların panik yaşadığını dile getirdi. Aşi, "İsrail ordusu, hastaneyi acilen boşaltma çağrısı yaptı ama biz hastaların bakım ve tedavisine devam etmek için çağrıyı kabul etmiyoruz. Hastalar da hastaneden ayrılmayı reddediyor" dedi.

Binada 30 yaşlı hasta olduğunu söyleyen Aşi, bombardıman nedeniyle hastaların binanın ilk katına nakledildiğini ifade etti. İsrail ordusu, hastaneyi daha önce de hedef almıştı. Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüş, İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı. BM'nin girişimiyle bugün taraflar arasında 5 saatlik uygulanan ateşkesin ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik operasyonları yeniden başlamıştı.

HAMAS'IN İNSANSIZ HAVA ARACI DÜŞÜRÜLDÜ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın saldırı amacıyla gönderdiği "Ebabil-1" adlı insansız hava aracının, İsrail ordusunca düşürüldüğü belirtildi. Hamas daha önce de silahsız bir insansız hava aracını İsrail'e göndermiş ve hava aracı İsrail tarafından vurularak düşürülmüştü.

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ebabil-1 uçağını, saldırı için İsrail'e gönderdik" ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıntılı bilgiye yer verilmedi.

Öte yandan İsrail ordusu, Hamas'a ait insansız hava aracının düşürüldüğünü iddia etti.

İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Hava Kuvvetleri, Hamas'ın insansız hava aracı olduğunu iddia ettiği İsrail hava sahasına girmeye çalışan uçağı düşürdü" ifadesini kullandı.

İsrail ordusunun Twitter'daki hesabından yapılan açıklamada da Askalan kenti üzerinde bir insansız hava aracının Patriot füzesiyle düşürüldüğü ifade edildi.

[video]http://m.hurriyet.com.tr/Haber?id=26833244[/video]

İsrail yine meydan okuyor ve dünyanın gözleri önünde yine katliamın alasını yapıyor ama , gözler kör , kulaklar sağır .
Allah yardımcıları olsun.

Her Ramazan ayni sey yasaniyor. Gelen fotograflari gordukce hayattan soguyorum. :50: Bu harekat da sona erecek bir digerine kadar sessizlik olacak herkes her seyi unutacak Filistinliler disinda. Ortadoguda cozum.cok uzak hatta bence imkansiz.

Dunya yasanmaz halde. Daha bugun hic sucsuz gunahsiz ucagina binmis tatile gidenler iki gerzek ulkenin gerzek savasina kurban oldu, ucaklari dusuruldu. Ne yazik her sey masumlara oluyor.:5:

Son düzenleme:
bugün gazeteye bakayım dedim ve açar açmaz Allah'ım diye çığlığı bastım denize eğlenmeye giden çocukların bombalanmış paramparça olmuş cesetlerini öylece yayınlamışlardı..dondum kaldım,bi süre o fotolara baktım feryat etmek istedim neler geçti içimden sanki kendi çocuğummuş gibi içim yandı..

şimdi de tv de kara harekatını izliyorum.diyeceğim tek şey var; Allah bin belanızı versin geberin İnşallah!!

bugün gazeteye bakayım dedim ve açar açmaz Allah'ım diye çığlığı bastım denize eğlenmeye giden çocukların bombalanmış paramparça olmuş cesetlerini öylece yayınlamışlardı..dondum kaldım,bi süre o fotolara baktım feryat etmek istedim neler geçti içimden sanki kendi çocuğummuş gibi içim yandı..

şimdi de tv de kara harekatını izliyorum.diyeceğim tek şey var; Allah bin belanızı versin geberin İnşallah!!

ne kadar güzel yazmışsınız:43:

demin eşimden duydum çok üzgünüm
rabbim korusun o insanları
söyleyecek bişey bulamıyorum...

İslam dünyasından ses yok bizden çıkan ses de ''kara harekatını kaygıyla izliyoruz''...
Evet izliyoruz hep birlikte izliyoruz..
Çocuklar ölüyor somut adımlar atmak yerine medya aracılığı ile ara da bir de ona buna sesleniyoruz...
Allah yardımcıları olsun :43::43::43:

Son düzenleme:
Allah hepsinin belasını versin.

Hep aynı şey...Ya Ramazan ya Kurban ya da başka bir özel gün...Ya da illa Müslümanlara özel bir durum olmasına gerek yok,Müslümanlığı yeterli...Bir avuç aşağılık adam kardeşlerimizi katlediyor ve biz de izliyoruz.Bize de yazıklar olsun.

Son düzenleme:
Yahu Allah aşkına yapacak hiç mi bir şey yok bizim burada 2 yazmamız ile ne olacak neden kimse bir şeyler yapmıyor :14::14:

İngiltere dışişleri : İsrail in kendini savunma hakkı var ama orantılı olmalı !

[video]http://www.haber3.com/israilin-gazzeye-karadan-saldirisi-2792807h.htm[/video]

1.5 milyar musluman var Dunya da toplasan bir mahalle etmezler ama.yaziklar olsun muslumanlara da.onlardan biri olse kiyameti kopartyolar.biz bize sahip cikmadgmz icin bu kadar eziliyorz.kahhar ismiyle kahrol israil.Allah bin turlu belani versin!!

neden gazzeye destek olundu,bi ara Filistinliler buraya geldi
suriyemi çıkarlarına uyuyor?

Orasını bilemem.Ben Türkiye,Doğu ülkeleri,Batı ülkeleri...Tüm dünyayı kast ettim.Bu pislikler 1947'den beri böyle.Bir avuçlar ya bir avuç...Tükürükle boğarsın. Ama BM'si de aynı,bilmem nesi de...

1.5 milyar musluman var Dunya da toplasan bir mahalle etmezler ama.yaziklar olsun muslumanlara da.onlardan biri olse kiyameti kopartyolar.biz bize sahip cikmadgmz icin bu kadar eziliyorz.kahhar ismiyle kahrol israil.Allah bin turlu belani versin!!

Kendi içimizde anlaşamıyoruz,birlik olmak nerdeee...Toplanalım,güçlenelim desek,başkan kimlerden olacak diye yeriz birbirimizi.

arap dünyasının umurunda değil zaten,başındakiler yüzünden
umurunda olalarsa azınlıkta,kimisi fakir
tek Türkiye'de bişey yapamaz
ama bu ülke elinden geldiğince herkese sahip çıktı
çıkmayada devam ediyor,gerek halkıyla gerekse hükümetiyle.

Back