İsrail-Gazze hattında gerilim | Hamas'ın askeri kanadı: 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kimsenin zaten bebeklere kadınlara üzülmüyordur diye bir şey yok. Ama kendilerini şu an bu hale düşürende kendileri kimin gazıyla geldiyseler. Sözde müslümanlar ama festivalde ki genç kıza neler yapıldığını, yaşlı kadınları nasıl esir alıp infaz ettiklerini gördük. Savaş ahlakı diye bir şey var her şeyden önce müslüman kardeşlerimiz nasıl engelli yaşlı ve kadın ayırt etmeden insanları öldürüyorlar. Tarihte Filistin halkı olsun diğer Arap halkları olsun neler yaptıklarınıda biliyoruz. Tarihte bir tek bizi seven Arap bedevileriydi bu bilgiyide iliştireyim.
zaten şu durumda iki ülkeyi de savunmak anlamsız, duyarsız kalamıyorum ama bu durumlarda, günlerdir yoğunluktan farkında değildim, bu sabah biraz göz attım kendime gelemedim resmen.
Bir an önce çözülsün istiyorum, daha fazla can gitmesin.

Kimsenin zaten bebeklere kadınlara üzülmüyordur diye bir şey yok. Ama kendilerini şu an bu hale düşürende kendileri kimin gazıyla geldiyseler. Sözde müslümanlar ama festivalde ki genç kıza neler yapıldığını, yaşlı kadınları nasıl esir alıp infaz ettiklerini gördük. Savaş ahlakı diye bir şey var her şeyden önce müslüman kardeşlerimiz nasıl engelli yaşlı ve kadın ayırt etmeden insanları öldürüyorlar. Tarihte Filistin halkı olsun diğer Arap halkları olsun neler yaptıklarınıda biliyoruz. Tarihte bir tek bizi seven Arap bedevileriydi bu bilgiyide iliştireyim.
yalan haber olduğu ispatlandı
bilginize..

neden korede düşünmedik de şimdi düşünmeliyiz
ayrıca bu meselede aslında kendimizi de düşünyrz
arkamızda çin var
ve çin abdden çok daha güçlü
emin olun bu mesele hayırlısı ile çözülecek
inancım sonsuz
2 dünya savaşı yıllarında alınan stratejik bir uygulama bu. NATO için. Mecbur kalındığı için. Şu an bir mecburiyet yok. Keşke olmasa keşke Filistin özgür yaşasa ama Filistin Azerbaycan olayında Ermenistani tutuyor. Azerbaycan müslüman değil mi? Bizim askerimiz gidecek oraya gidecek askerlerin annelerine soralım isterler mi? Biz yıllarca PKK ile uğraştık uğraşıyoruz kim yanimizdaydi ?

Türk birliği birleşse ve araplar ciddi anlamda birleşse kimse kimseyi silemez neden magdem bu kadar kolay yıllardır yapmıyorlar peki? Bu kadar da eziklenmez yani. Söz konusu can olursa herkes elinden geleni yapar yeter ki işin ucu sana dokunsun.
İşin ucu bize dokunduğu zaman başka o zaman hepimiz tek yürek oluruz. Ama Araplar söz konusu olunca orda dururum malum paraya aşırı düşkün güvenilmez bir millet. Malum Filistin yıllardır abluka altında ve petrol zengini Arap ülkeleri parmaklarını kımıldatmıyorlar

Allah aşkına şu filistin seviciliği nerden geliyor. Aklım almıyor. Adamlar zerre bizi sevmez bizimkiler Mehmetçik Gazzeye diye yırtınırlar. Ya arkadaş azcık tarih bilginizde mi yok. Adamlar kaç bin askerimizi şehit etti. Nasıl şehit edildiklerinden haberiniz var mı? Kör edilip derileri jiletlenip eziyet edilerek hayvanlara yem edildiler. Dipçiklerle kör ettiler! Daha dün biz Suriye ye girdik diye bize düşmanlık ettiler. Ermenileri desteklediler. İki tarafta aynı bokun laciverti. Kendi ülkenizi milletinizi sevin. Hepimiz saf Türk veya değiliz ne fark eder kimliğinde Türk yazıyor mu bitti nokta.
👏

[

Arkadaşım benim ilk yorumum Tr müdahil olmasın yönünde zaten. Ama tr ye saldıracaklar bilmem ne denildiğinde AA onlar bizi haritadan siler mi diyeyim.
Her ülke kendini düşüncek. Ve işbirliği yapacak müttefik de arayacak. Ben olası ihtimalleri konuşuyorum.
Benim sinirlendiğim nokta insanlar çok çabuk gaza geliyor, meydanlara inip memetcik gazzeye demek ironik bence.
Savaş nedir, nasıl yapılır bildiklerini düşünmüyorum. Yürümek, bağırmak, birilerine gidin demek kolay geliyor.

İşin ucu bize dokunduğu zaman başka o zaman hepimiz tek yürek oluruz. Ama Araplar söz konusu olunca orda dururum malum paraya aşırı düşkün güvenilmez bir millet. Malum Filistin yıllardır abluka altında ve petrol zengini Arap ülkeleri parmaklarını kımıldatmıyorlar

Güvenmemek için çok sebebimiz var biliyorum ah ah... Bir Pakistan'ı beğeniyorum sadece onlar ırk olarak zaten Arap değil. Her zaman yanımızda her an destek gönderen bir ülke. Askeri yönden çok gelişmiş.
Olasılık konuşuyoruz zaten.

açıkçası hamas mamas benim umrumda degil askerimizin gitmesini de istemiyorum gitsin diyenler önce kendi gitsin benim üzüldüğüm tek şey sivil masum halk. Ve şu an israil masummus gibi bazılarının yanındayız israil demesine çok şaşırıyorum insan nasıl zalimin yanında olabilir.
terör saldırısını başlatan israil miydi? hangi ülke teröristlere karşılık vermez?

2 dünya savaşı yıllarında alınan stratejik bir uygulama bu. NATO için. Mecbur kalındığı için. Şu an bir mecburiyet yok. Keşke olmasa keşke Filistin özgür yaşasa ama Filistin Azerbaycan olayında Ermenistani tutuyor. Azerbaycan müslüman değil mi? Bizim askerimiz gidecek oraya gidecek askerlerin annelerine soralım isterler mi? Biz yıllarca PKK ile uğraştık uğraşıyoruz kim yanimizdaydi ?
evet nato için.
şimdi de bizim cumhurbaşkanımız dünya beşten büyüktür diyor ve arkasına çin,rusya ve kuzey koreyi almış durumda
bunlar natodan çok daha güçlü ülkeler
ve stratejik olarak yine aynı şeyi yapması gerekiyorsa yapacak
çünkü israil biz müdahil olmazsak, arzı mevdud içerisinde zaten bizim topraklarımızı istiyor
biz bu meselenin dışında değiliz ynai
tam göbeğindeyiz.
o yüzden de herşeyden çok bizi ilgilendriyor

2,3 yukarda yazıyor ayrıntılı ,gerekirse gidilir
asker oraya boşu boşuna yollanmaz
bu kadar da siyasetten anlamak gerekiyor
ülke menfaatleri doğrutusunda yollancak yollanırsa.
çinin filistine destek vermesi çok büyük bir gelişme
abd de dahil hiç kimse çinle karşı karşıya gelemez
Belki de ülke menfaatine uymuyordur? Evet boşu boşuna yollanmiyor zaten, işin ucunda ölüm var, sence kolay bir şey mi bu? Hem Mehmetçik gidip sivil öldürür mü sence? Bu terörist öldürmeye benzemiyor.

Bizim ülkemiz zaten her yerden mülteci alıyor, maşallah israilli mülteciler de gelmiş diye duydum. 😁

Türk askeri Koreye de gitmişti.
Türk milleti her daim mazlumların yanında olmuştur.
Herkesin kimliği kendisini bağlar.
benim kimliğim önce müslüman olmam, sonra Türküm.
ayrıca soyağacımda saf kan Türküm , olmayanlar utanmaz ama olsun .
Türk olsam da farketmez, Türkiyeli olmayı önemsiyorum , saf kan Türk ırkı orta asyada kaldı,öyle bir ırk artık olmadığından bunun çığırtkanlığını yapmak anlamsız, çanakkalede bizim için savaşan arapların mezarları şehitlikte hala duruyor
bu ülkeye vatan sevdası ile bağlı tüm ırklar benim için değerlidir, ırkçılık yapanlar kendinden utansın.
savaştan kaçan filistinli kardeşlerimize de kapımız açık , yerli arap halkını severlermiş de ,ne kadar komik. o yerli arap halkı şimdi ırkçılık yapılanların, çanakkalede şehit düşen dedelerinin Türkiyeye yerleşmiş hali.
insanlar sadece müslüman olduğu için aç,susuz,savaşın ortasında iken bir müslüman olarak benim elimden geleni yapmam,inandığım dinn gereğidir
inanmayan beni ilgilendirmiyor,benim hayat görüşümü eleştirmek de kimseye düşmez.
artık çin, kuzey kore ,rusya hepsi işin içinde.
ve bu mesele bu devletlerin lehine dönecek ,Türkiye de dahil.
birbirini yesinler gibi çağdışı yorumları da mide bulantısı ile izliyorum.
insanlık gerçekten bencilce ve son noktada ilerliyor.
sorsan yurtta sulh cihanda sulh,baksan kin ve nefret.
diyorumya üzerine alınan kininde boğulsun.
bizim gibi sağduyulu insanlar iyi ki var.
Suriyeye de Iraga da yardım edildi ama yeter artık.Hergun şehit veriyoruz bugün bile verdik yeter artık.Suriye Irak İran askeri gitsin tek Müslüman biz miyiz?dünyada onlarca musluman çoğunluk ülke var onlar gitsin.Neden Türkiye kendini ateşe atsın.Esiniz kardeşiniz evladınız gitsin savaşsın.ya da gelirse siz alın evinize.ben istemiyorum.

terör saldırısını başlatan israil miydi? hangi ülke teröristlere karşılık vermez?
Bu sefer hamas başlatmış diyelim, İsrail yıllardır uyuyor muydu? Her Ramazan ayında gazzeyi vurmuyor muydu bunlar? Burada kalkıp İsrail savunuculugu yapmayın bana Allah aşkına!

Güvenmemek için çok sebebimiz var biliyorum ah ah... Bir Pakistan'ı beğeniyorum sadece onlar ırk olarak zaten Arap değil. Her zaman yanımızda her an destek gönderen bir ülke. Askeri yönden çok gelişmiş.
Olasılık konuşuyoruz zaten.
Yani ben Pakistan ı da sevemiyorum malum iğrenç geleneklere sahip bir ülke ama diplomasi yönünden dolayı evet güvenilir

o beğenmedikleri nato sayesinde zaten israil istese de saldırı yapamaz. ülkemizi Lübnan Suriye sanıyorlar herhalde

Belki de ülke menfaatine uymuyordur? Evet boşu boşuna yollanmiyor zaten, işin ucunda ölüm var, sence kolay bir şey mi bu? Hem Mehmetçik gidip sivil öldürür mü sence? Bu terörist öldürmeye benzemiyor.

Bizim ülkemiz zaten her yerden mülteci alıyor, maşallah israilli mülteciler de gelmiş diye duydum. 😁
İsrailli mülteci seni beğenip gelmez, Arap bile Avrupa fırsatı varken yüzüne bakmıyor. 🤣

yalan haber olduğu ispatlandı
bilginize..
Hemende yalan haber zaten. Asker gitsin diyorsunuz ya ne kadar kolay başkalarının çocuklarını savaşa göndermek. Yok güçlüyüz vs diyorsunuz evet bizim askerlerimiz ordumuz güçlü lakin niye benim kardeşlerim abilerim gidiyor. Ne kadar kolay dimi gitsin demek. Ee siz gidin . Tutan yok. Askerler ilk kendi halkını ve sınırlarını korumakla görevli bunu unutmayın

Bu sefer hamas başlatmış diyelim, İsrail yıllardır uyuyor muydu? Her Ramazan ayında gazzeyi vurmuyor muydu bunlar? Burada kalkıp İsrail savunuculugu yapmayın bana Allah aşkına!
durup dururken mi vuruyordu? istediğimi savunurum. Müslüman diye başkasının yanında olmak zorunda değilim. görüyoruz çok şükür. İsrail suçsuz demiyorum da. filistin masum hiç diyemiyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X