İsrail-Gazze hattında gerilim | Hamas'ın askeri kanadı: 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
söylediklerinize kısmen katiliyorum, evet kara harekatında güclü bir orduyuz bağimsizligin tadini biliyoruz atalarimizin dedelerimizin savasarak altina girdikleri toprakları öyle güzel güzel oldu paşam diyerek terk edecek kaçacak degiliz.
ama işte karşı tarafın savunma sanayisi çok güçlü.
eskisi gibi topla tüfekle savaşılmıyor ki artık.
biz daha yerimizden kalkamadan sonumuzu getirirler.
gazze iki gunde inecekse bizi 10 gunde yenerler ama yenerler diye düşünüyorum.
belkide ben çok karamsarım
israil ve Türkiye'nin arası kötü değil sanmıyorum böyle bir şey olsun. Türkiye fazla dış sorunlara karışmıyor ırak savaşına körfez savaşına vs bulaşmadı. Rusya Ukrayna savaşında da tarafsız kaldı. yine öyle olacaktır muhtemelen

Gercekten multecilerden tam anlamiyla nefret ediyorum. Keske onlar da filistinliler gibi yerinden ayrilmasa savassalar. Ama nerdeee kos turkiye sinirina dogur 5 cocuk niye olecekler ki bosu bosuna??!
Bu arada bu savas israil-filistin savasi degil ki, mescid-i aksa ve kudus icin savasiyorlar yillardir. cunku israil ibadet etme ozgurlugunu muslumanlara vermiyor. Zaten Filistin Devlet Baskani Abbas ortada bile yok dogru duzgun. Sattilar topraklarini diyoruz ama simdi Erdogan ciksa Istanbul’u satiyorum artik Yunanistan’indir dese, onlar da satin alsa ve gelip bizim evimize yerlesse, sultanahmette ibadet edemezsiniz dese, kacimiz kabul ederiz? Erdogan oyle demis olabilir, ben savasicam yerimden ayrilmam deriz bir cogumuz. Aslinda onlar da tam olarak bu durumdalar 🤷🏻‍♀️

Yoo bu yapılıyor ztn vatandaşlık için 3 lira açıklaması geliyor biz 5e sattık diye sevinçten halay çekiyoruz. Ve etrafımda çoğu kişi banane ya ben giderim yurt dışına diyor. Kamu kurumundayim herkesin yeşil pasaport için birbirini yediğini yeni öğreniyorum
Multecileri ucuz iş gücü nedeniyle kimse yollamaz artık o dünya geçti
Asıl olay birbirine saldıran olursa çıkar. Bir kıvılcıma bakar burada yıllardır yaşayan yahudilere afganlar saldırsa ne olur mesela?

Gercekten multecilerden tam anlamiyla nefret ediyorum. Keske onlar da filistinliler gibi yerinden ayrilmasa savassalar. Ama nerdeee kos turkiye sinirina dogur 5 cocuk niye olecekler ki bosu bosuna??!
Bu arada bu savas israil-filistin savasi degil ki, mescid-i aksa ve kudus icin savasiyorlar yillardir. cunku israil ibadet etme ozgurlugunu muslumanlara vermiyor. Zaten Filistin Devlet Baskani Abbas ortada bile yok dogru duzgun. Sattilar topraklarini diyoruz ama simdi Erdogan ciksa Istanbul’u satiyorum artik Yunanistan’indir dese, onlar da satin alsa ve gelip bizim evimize yerlesse, sultanahmette ibadet edemezsiniz dese, kacimiz kabul ederiz? Erdogan oyle demis olabilir, ben savasicam yerimden ayrilmam deriz bir cogumuz. Aslinda onlar da tam olarak bu durumdalar 🤷🏻‍♀️

Yoo bu yapılıyor ztn vatandaşlık için 3 lira açıklaması geliyor biz 5e sattık diye sevinçten halay çekiyoruz. Ve etrafımda çoğu kişi banane ya ben giderim yurt dışına diyor. Kamu kurumundayim herkesin yeşil pasaport için birbirini yediğini yeni öğreniyorum
Multecileri ucuz iş gücü nedeniyle kimse yollamaz artık o dünya geçti
Asıl olay birbirine saldıran olursa çıkar. Bir kıvılcıma bakar burada yıllardır yaşayan yahudilere afganlar saldırsa ne olur mesela?

israil ve Türkiye'nin arası kötü değil sanmıyorum böyle bir şey olsun. Türkiye fazla dış sorunlara karışmıyor ırak savaşına körfez savaşına vs bulaşmadı. Rusya Ukrayna savaşında da tarafsız kaldı. yine öyle olacaktır muhtemelen
bende katilacaklarini sanmiyorum umarim katilmazlar katilmamaliyiz yeter abi ya bundanda eksik kalak

Eğer konu buysa bir şeyde ben ekliyeyim, soyum arap lakin bu ülkenin yerlisiyiz, ve bir arap olarak mülteci arapları bizde istemiyoruz ülkemizde. Yani o kadının dediği gibi arap sevicilik düşmanlık değil konu, o çok yanlış anlamış olayı 😃
Ablacım bu kültür işte. Biz aynı topraklarda yaşıyoruz, aynı kültür, aile yapısı aynı, dil aynı, kader aynı. O insanlarla her şeyimiz farklı, sadece iki taraf da müslümanım diyor ama dine bakış bile farklı. Entegre olmaya da niyetleri çoğunun yok. Hem 15 milyon nasıl entegre olacak yav, bi 10 yıl sonra bize foşiklik yapıyorlar diye ayaklanınca nabacaz?

Türkiye'ye bomba atmak için yürek yemiş olmak lazım. İngilizler ne demişti Türkler Araplara benzemez diye.
Her an Türkiye yi hedef alması durumunda kendi ayağına sıkar. Avrupa'nın ve dünyanın en güçlü ordularından Türk ordusu. Üstelik bağımsızlık kanlı türk insanı da bu uğurda herşeyi göze alır.
Dünya savaşı çıkacaksa eğer kendimizi savunmak durumundayız yapacak birşey yok. Türkiye çok yakın konumda ve sıcak bölge de malesef.
Elbette kendimizi savunmak zorundayız ama karşımızda süper güçler var onlarla baş edemeyiz

Merak ediyorum, cidden Filistin toprakları yahudilere satıldı mı?
Çünkü benim bildiğim saf yahudi bölgesi uğruna hayfadaki 70 bin arap etnik temizliğe maruz kaldı, o bölgedeki insanların % 50 si belkide daha fazlası katledildi, geriye kalanlar ya esir düştü ya sürüldü..
Eğer ki satıldıysa bunu kabul etmemeleri gerekirdi, bakınız Osmanlı zamanında satılan veya satılmak zorunda kalınan şehirlerimizin çoğunu Kurtuluş Savaşında geri aldık, satıldı diye baş eğmedik.

Merak ediyorum, cidden Filistin toprakları yahudilere satıldı mı?
Çünkü benim bildiğim saf yahudi bölgesi uğruna hayfadaki 70 bin arap etnik temizliğe maruz kaldı, o bölgedeki insanların % 50 si belkide daha fazlası katledildi, geriye kalanlar ya esir düştü ya sürüldü..
Eğer ki satıldıysa bunu kabul etmemeleri gerekirdi, bakınız Osmanlı zamanında satılan veya satılmak zorunda kalınan şehirlerimizin çoğunu Kurtuluş Savaşında geri aldık, satıldı diye baş eğmedik.
Ben Filistin de bazı yerler satıldı diye biliyorum ama tam emin emin değilim. Ayrıca bu Filistin İsrail arasında yaşanan bu gerginliğe umarım Türkiye müdahale etmez yoksa ülkemiz bu defa da başka mültecilerin istilasına uğrar

Ben Filistin de bazı yerler satıldı diye biliyorum ama tam emin emin değilim. Ayrıca bu Filistin İsrail arasında yaşanan bu gerginliğe umarım Türkiye müdahale etmez yoksa ülkemiz bu defa da başka mültecilerin istilasına uğrar
Türkiye kayıtsız kalmayacak bence.

Ablacım bu kültür işte. Biz aynı topraklarda yaşıyoruz, aynı kültür, aile yapısı aynı, dil aynı, kader aynı. O insanlarla her şeyimiz farklı, sadece iki taraf da müslümanım diyor ama dine bakış bile farklı. Entegre olmaya da niyetleri çoğunun yok. Hem 15 milyon nasıl entegre olacak yav, bi 10 yıl sonra bize foşiklik yapıyorlar diye ayaklanınca nabacaz?
10 yıldır ülke de olan eski komşum türkçe konusunca beni anlamıyordu, kürtçe konusunca anlıyordu biraz. kobaniden geldim demişti gençti bir de 10 yılda 736273 dil öğrenir insan, maalesef haklısın

Allah aşkına şu filistin seviciliği nerden geliyor. Aklım almıyor. Adamlar zerre bizi sevmez bizimkiler Mehmetçik Gazzeye diye yırtınırlar. Ya arkadaş azcık tarih bilginizde mi yok. Adamlar kaç bin askerimizi şehit etti. Nasıl şehit edildiklerinden haberiniz var mı? Kör edilip derileri jiletlenip eziyet edilerek hayvanlara yem edildiler. Dipçiklerle kör ettiler! Daha dün biz Suriye ye girdik diye bize düşmanlık ettiler. Ermenileri desteklediler. İki tarafta aynı bokun laciverti. Kendi ülkenizi milletinizi sevin. Hepimiz saf Türk veya değiliz ne fark eder kimliğinde Türk yazıyor mu bitti nokta.

Allah aşkına şu filistin seviciliği nerden geliyor. Aklım almıyor. Adamlar zerre bizi sevmez bizimkiler Mehmetçik Gazzeye diye yırtınırlar. Ya arkadaş azcık tarih bilginizde mi yok. Adamlar kaç bin askerimizi şehit etti. Nasıl şehit edildiklerinden haberiniz var mı? Kör edilip derileri jiletlenip eziyet edilerek hayvanlara yem edildiler. Dipçiklerle kör ettiler! Daha dün biz Suriye ye girdik diye bize düşmanlık ettiler. Ermenileri desteklediler. İki tarafta aynı bokun laciverti. Kendi ülkenizi milletinizi sevin. Hepimiz saf Türk veya değiliz ne fark eder kimliğinde Türk yazıyor mu bitti nokta.
Mehmetçik Gazze'ye diyenleri toplayıp götürsünler.

Burda Filistin seviciliği yapan yok evet zamanında çok yanlışlar yaptılar fakat bunun faturasını kundakta kurşunlanarak öldürülen bebeklere kesmek doğru değil ha bu arada Filistin kadar İsrail deki masum sivillere de üzülüyorum. Şunu da belirteyim bizim önceliğimiz zaten kendi ülkemiz ve insanımız olmalı bu konuda herkes hem fikir

Elbette kendimizi savunmak zorundayız ama karşımızda süper güçler var onlarla baş edemeyiz

Ben aynı fikirde değilim dinler arası bir savaşsa muslumanlar da gerekeni yapmalı onlar bizden güçlü diyerek pısarsa olmaz yani. Ne olursa olsun kendimizi savunmalıyız.
1,5 milyar insanı tamamen imha edecek değiller herhalde kendileri de insan kaybeder kimseye katkısı olmaz dünya savaşının fakirler ölür birde. Zengine birşey olmaz. İNSAN kıyımı başka birşey değil.

Türk askeri Koreye de gitmişti.
Türk milleti her daim mazlumların yanında olmuştur.
Herkesin kimliği kendisini bağlar.
benim kimliğim önce müslüman olmam, sonra Türküm.
ayrıca soyağacımda saf kan Türküm , olmayanlar utanmaz ama olsun .
Türk olsam da farketmez, Türkiyeli olmayı önemsiyorum , saf kan Türk ırkı orta asyada kaldı,öyle bir ırk artık olmadığından bunun çığırtkanlığını yapmak anlamsız, çanakkalede bizim için savaşan arapların mezarları şehitlikte hala duruyor
bu ülkeye vatan sevdası ile bağlı tüm ırklar benim için değerlidir, ırkçılık yapanlar kendinden utansın.
savaştan kaçan filistinli kardeşlerimize de kapımız açık , yerli arap halkını severlermiş de ,ne kadar komik. o yerli arap halkı şimdi ırkçılık yapılanların, çanakkalede şehit düşen dedelerinin Türkiyeye yerleşmiş hali.
insanlar sadece müslüman olduğu için aç,susuz,savaşın ortasında iken bir müslüman olarak benim elimden geleni yapmam,inandığım dinn gereğidir
inanmayan beni ilgilendirmiyor,benim hayat görüşümü eleştirmek de kimseye düşmez.
artık çin, kuzey kore ,rusya hepsi işin içinde.
ve bu mesele bu devletlerin lehine dönecek ,Türkiye de dahil.
birbirini yesinler gibi çağdışı yorumları da mide bulantısı ile izliyorum.
insanlık gerçekten bencilce ve son noktada ilerliyor.
sorsan yurtta sulh cihanda sulh,baksan kin ve nefret.
diyorumya üzerine alınan kininde boğulsun.
bizim gibi sağduyulu insanlar iyi ki var.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X