İsrail-Gazze hattında gerilim | Hamas'ın askeri kanadı: 'Aksa Tufanı' operasyonu başlattık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eğer konu buysa bir şeyde ben ekliyeyim, soyum arap lakin bu ülkenin yerlisiyiz, ve bir arap olarak mülteci arapları bizde istemiyoruz ülkemizde. Yani o kadının dediği gibi arap sevicilik düşmanlık değil konu, o çok yanlış anlamış olayı 😃
Ülkesine gerçekten sahip bir vatandaşın olması gereken durumu zaten böyle olmalı.

Ben aynı fikirde değilim dinler arası bir savaşsa muslumanlar da gerekeni yapmalı onlar bizden güçlü diyerek pısarsa olmaz yani. Ne olursa olsun kendimizi savunmalıyız.
1,5 milyar insanı tamamen imha edecek değiller herhalde kendileri de insan kaybeder kimseye katkısı olmaz dünya savaşının fakirler ölür birde. Zengine birşey olmaz. İNSAN kıyımı başka birşey değil.
Hangi müslüman ülke gerekeni yapıyor. Böyle bir savaş çıkarsa Türkiye yi haritadan silerler.

Türk askeri Koreye de gitmişti.
Türk milleti her daim mazlumların yanında olmuştur.
Herkesin kimliği kendisini bağlar.
benim kimliğim önce müslüman olmam, sonra Türküm.
ayrıca soyağacımda saf kan Türküm , olmayanlar utanmaz ama olsun .
Türk olsam da farketmez, Türkiyeli olmayı önemsiyorum , saf kan Türk ırkı orta asyada kaldı,öyle bir ırk artık olmadığından bunun çığırtkanlığını yapmak anlamsız, çanakkalede bizim için savaşan arapların mezarları şehitlikte hala duruyor
bu ülkeye vatan sevdası ile bağlı tüm ırklar benim için değerlidir, ırkçılık yapanlar kendinden utansın.
savaştan kaçan filistinli kardeşlerimize de kapımız açık , yerli arap halkını severlermiş de ,ne kadar komik. o yerli arap halkı şimdi ırkçılık yapılanların, çanakkalede şehit düşen dedelerinin Türkiyeye yerleşmiş hali.
insanlar sadece müslüman olduğu için aç,susuz,savaşın ortasında iken bir müslüman olarak benim elimden geleni yapmam,inandığım dinn gereğidir
inanmayan beni ilgilendirmiyor,benim hayat görüşümü eleştirmek de kimseye düşmez.
artık çin, kuzey kore ,rusya hepsi işin içinde.
ve bu mesele bu devletlerin lehine dönecek ,Türkiye de dahil.
birbirini yesinler gibi çağdışı yorumları da mide bulantısı ile izliyorum.
insanlık gerçekten bencilce ve son noktada ilerliyor.
sorsan yurtta sulh cihanda sulh,baksan kin ve nefret.
diyorumya üzerine alınan kininde boğulsun.
bizim gibi sağduyulu insanlar iyi ki var.
Sen sağduyudan oldukça uzak birisin. Gelip burada sağduyudan bahsetme.

Allah aşkına şu filistin seviciliği nerden geliyor. Aklım almıyor. Adamlar zerre bizi sevmez bizimkiler Mehmetçik Gazzeye diye yırtınırlar. Ya arkadaş azcık tarih bilginizde mi yok. Adamlar kaç bin askerimizi şehit etti. Nasıl şehit edildiklerinden haberiniz var mı? Kör edilip derileri jiletlenip eziyet edilerek hayvanlara yem edildiler. Dipçiklerle kör ettiler! Daha dün biz Suriye ye girdik diye bize düşmanlık ettiler. Ermenileri desteklediler. İki tarafta aynı bokun laciverti. Kendi ülkenizi milletinizi sevin. Hepimiz saf Türk veya değiliz ne fark eder kimliğinde Türk yazıyor mu bitti nokta.
açıkçası hamas mamas benim umrumda degil askerimizin gitmesini de istemiyorum gitsin diyenler önce kendi gitsin benim üzüldüğüm tek şey sivil masum halk. Ve şu an israil masummus gibi bazılarının yanındayız israil demesine çok şaşırıyorum insan nasıl zalimin yanında olabilir.

Sen sağduyudan oldukça uzak birisin. Gelip burada sağduyudan bahsetme.
beni nerden tanıyorsunz,kapı komşum musunz
sizinle aynı düşünceden olmayınca hakarete de mi başladınız?
peki o halde sizinle muhatap olmuyorum direk şikayet butonu ile çözmeye çalışıcam
hakeza kişisel saldırılarınızı @müne ile çözün

Türk olsam da farketmez, Türkiyeli olmayı önemsiyorum , saf kan Türk ırkı orta asyada kaldı,öyle bir ırk artık olmadığından bunun çığırtkanlığını yapmak anlamsız, çanakkalede bizim için savaşan arapların mezarları şehitlikte hala duruyor
bu ülkeye vatan sevdası ile bağlı tüm ırklar benim için değerlidir, ırkçılık yapanlar kendinden utansın.
savaştan kaçan filistinli kardeşlerimize de kapımız açık , yerli arap halkını severlermiş de ,ne kadar komik. o yerli arap halkı şimdi ırkçılık yapılanların, çanakkalede şehit düşen dedelerinin Türkiyeye yerleşmiş hali.
insanlar sadece müslüman olduğu için aç,susuz,savaşın ortasında iken bir müslüman olarak benim elimden geleni yapmam,inandığım dinn gereğidir
inanmayan beni ilgilendirmiyor,benim hayat görüşümü eleştirmek de kimseye düşmez.
Mazlum dediler insanlık dediler ne olduğu belirsiz milyonlarca insanı milletimizin başına bela ettiler. Evet orda olanlara bende üzülüyorum ama kendi ülkemizin ve milletimizin selameti için bu olaya müdahil olmamak en doğrusu. Önce kendi ülkemizi vatandaşlarımızı düşünmeliyiz.

bacım biz zaten bitmişiz fasfakir olmaya dogru gidiyoruz ne bekliyosun tam olarak
oraya girmek kendi ayagına sıkmaktır

Hangi müslüman ülke gerekeni yapıyor. Böyle bir savaş çıkarsa Türkiye yi haritadan silerler.

Türk birliği birleşse ve araplar ciddi anlamda birleşse kimse kimseyi silemez neden magdem bu kadar kolay yıllardır yapmıyorlar peki? Bu kadar da eziklenmez yani. Söz konusu can olursa herkes elinden geleni yapar yeter ki işin ucu sana dokunsun.

Mazlum dediler insanlık dediler ne olduğu belirsiz milyonlarca insanı milletimizin başına bela ettiler. Evet orda olanlara bende üzülüyorum ama kendi ülkemizin ve milletimizin selameti için bu olaya müdahil olmamak en doğrusu. Önce kendi ülkemizi vatandaşlarımızı düşünmeliyiz.
neden korede düşünmedik de şimdi düşünmeliyiz
ayrıca bu meselede aslında kendimizi de düşünyrz
arkamızda çin var
ve çin abdden çok daha güçlü
emin olun bu mesele hayırlısı ile çözülecek
inancım sonsuz

bacım biz zaten bitmişiz fasfakir olmaya dogru gidiyoruz ne bekliyosun tam olarak
oraya girmek kendi ayagına sıkmaktır
anlatıp duruyorum ama anlaşılmıyor sanırım
başka birine yazdım oradan okuyabilirsiniz
bekleyelim
benim dediğim olursa ne olacak peki?
nasıl savunma yapılacak merak ediyorum cidden
biz fakir ülke de değiliz ayrıca
bu da ayrı konu
bunca felaktten sapasağlam çıkmış bir ülkeyiz
ekonomik buhran her yerde var ve düzelecek inşallah

anlatıp duruyorum ama anlaşılmıyor sanırım
başka birine yazdım oradan okuyabilirsiniz
bekleyelim
benim dediğim olursa ne olacak peki?
nasıl savunma yapılacak merak ediyorum cidden
biz fakir ülke de değiliz ayrıca
bu da ayrı konu
bunca felaktten sapasağlam çıkmış bir ülkeyiz
ekonomik buhran her yerde var ve düzelecek inşallah
Okumadım, askerimizin gitmesini mi istiyorsunuz?

açıkçası hamas mamas benim umrumda degil askerimizin gitmesini de istemiyorum gitsin diyenler önce kendi gitsin benim üzüldüğüm tek şey sivil masum halk. Ve şu an israil masummus gibi bazılarının yanındayız israil demesine çok şaşırıyorum insan nasıl zalimin yanında olabilir.
Kimsenin zaten bebeklere kadınlara üzülmüyordur diye bir şey yok. Ama kendilerini şu an bu hale düşürende kendileri kimin gazıyla geldiyseler. Sözde müslümanlar ama festivalde ki genç kıza neler yapıldığını, yaşlı kadınları nasıl esir alıp infaz ettiklerini gördük. Savaş ahlakı diye bir şey var her şeyden önce müslüman kardeşlerimiz nasıl engelli yaşlı ve kadın ayırt etmeden insanları öldürüyorlar. Tarihte Filistin halkı olsun diğer Arap halkları olsun neler yaptıklarınıda biliyoruz. Tarihte bir tek bizi seven Arap bedevileriydi bu bilgiyide iliştireyim.

Okumadım, askerimizin gitmesini mi istiyorsunuz?
2,3 yukarda yazıyor ayrıntılı ,gerekirse gidilir
asker oraya boşu boşuna yollanmaz
bu kadar da siyasetten anlamak gerekiyor
ülke menfaatleri doğrutusunda yollancak yollanırsa.
çinin filistine destek vermesi çok büyük bir gelişme
abd de dahil hiç kimse çinle karşı karşıya gelemez

Türk birliği birleşse ve araplar ciddi anlamda birleşse kimse kimseyi silemez neden magdem bu kadar kolay yıllardır yapmıyorlar peki? Bu kadar da eziklenmez yani. Söz konusu can olursa herkes elinden geleni yapar yeter ki işin ucu sana dokunsun.
Stratejik davranmak gerekiyor, hodri meydan dalinmaz her şeye. Savaş bu öyle başka şeye benzemez. Kendini de tehlikeye atmak var işin ucunda. Ne olacağını bilemez insan. Arap ülkeleri o kadar zengin ve güçlü madem niye onlar adam göndermiyor

[
Stratejik davranmak gerekiyor, hodri meydan dalinmaz her şeye. Savaş bu öyle başka şeye benzemez. Kendini de tehlikeye atmak var işin ucunda. Ne olacağını bilemez insan. Arap ülkeleri o kadar zengin ve güçlü madem niye onlar adam göndermiyor

Arkadaşım benim ilk yorumum Tr müdahil olmasın yönünde zaten. Ama Tr ye saldıracaklar bilmem ne denildiğinde aa onlar bizi haritadan siler mi diyeyim. Çok olumsuz yorumlar var.
Her ülke kendini düşüncek. Ve işbirliği yapacak müttefik de arayacak. Ben olası ihtimalleri konuşuyorum.
Araplar işin ucunda kendilerine dönerse ok o zaman mecburlar diyorum. Yoksa umrumda değil yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X