• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isparta'ya gelin gidecekler_???

Tekrar merhaba. Ben gecen hafta cuma cumartesi ıspartadaydım. Nikahımız kıyıldı ıspartayı gezdik aileler bu sayede daha da kaynaştılar çok güzel geçti. Ispartaya yonelik izlenimlerim benim de güzel oldu gerçekten yaşanılır bir şehir yeşillik alanları güzel söylediğin gibi. yalnız gerçekten küçük bir şehir iki günde gidilebilecek heryere gittik hemencik bitti her yer. Ben büyük şehirlerde yaşadığım için biraz acaba sıkılır mıyım uzun zamanda dıye düşünmedim değil. Sen de öyle sanırım istanbulda yaşadıysan sen de buyuk yere alışkınsın. Güzel küçük şirin bir yer yine de sıkıldıkça hemen yanında antalya var o kurtarıyor bu durumu. Ayrıca ennnnn çok sevdiğim şey havası. İzmirde yanıyorduk geceleri orada iki gece rahat uyku bulduk serin tertemiz...:))

Bir çok büyük şehre yakın :) Antalya kapı komşu :)İzmir,Ankara en fazla 5,5 saat.(Otobüsü baz aldım,şahsi arabayla daha az tabi)Bir de Eğirdir'i gördünüz mü?Hafta sonları adada bir yürüyüş ve sonrasında yapılan balık ziyafeti ardından göle karşı içilen bir türk kahvesinin keyfi paha biçilemez ;)

Son düzenleme:
Güzel Isparta'mm diye söze başlıyorum..Şahsen Ispartalıyım,burda yaşıyor ve çalışıyorum.Siz nereden geleceksiniz?Isparta'da sıkıntı çekceğinizi sanmıyorum.Isparta aştı bir çok şeyi :) Ama tabi Ankara,İstanbuL,İzmir vs büyük şehirlerden geliyorsanız elbette Isparta bir süre size çekilmez gelecektir.Ama ben bir çok büyük şehir görmüş,üniversiteyi de büyük şehirde okumuş biri olarak Isparta gerçekten benim için başkadır.Bilmem belki objektif olamıyorumdur ama kendi kulvarı içinde(kütahya,afyon,burdur,uşak vs..) 1 numara :)

Merhaba öncelikle yorumunuza çok mutlu oldum diyeyim :)
Evet ben İstanbul'dan geleceğim ama öyle İStanbul sevdalısı değilim, belki biraz adaptasyon sorunu çekeceğim ama en büyük derdim aileme olan uzaklık :31:
Onun haricinde aşkımla güzel olacak o şehir diye düşünüyorum :48:

Zaten 7 senedir Isparta Isparta diye diye benimsedim şehrinizi :) Bu sene gelip göreceğim inşallah :8:

ve merkezde oturacağız, siz nerede oturuyorsunuz ?

Merhaba öncelikle yorumunuza çok mutlu oldum diyeyim :)
Evet ben İstanbul'dan geleceğim ama öyle İStanbul sevdalısı değilim, belki biraz adaptasyon sorunu çekeceğim ama en büyük derdim aileme olan uzaklık :31:
Onun haricinde aşkımla güzel olacak o şehir diye düşünüyorum :48:

Zaten 7 senedir Isparta Isparta diye diye benimsedim şehrinizi :) Bu sene gelip göreceğim inşallah :8:

ve merkezde oturacağız, siz nerede oturuyorsunuz ?

Ben de merkezde oturuyorum.Merkezdeki bir okulda da öğretmenlik yapıyorum.Nişanlıyım ben de ,evlenme durumu olursa ben de İstanbul'a gidiceğim ve inanın her an vazgeçebilirim.Bunu düşündükçe mideme ağrılar giriyor,ağlıyorum.

Tekrar merhaba. Ben gecen hafta cuma cumartesi ıspartadaydım. Nikahımız kıyıldı ıspartayı gezdik aileler bu sayede daha da kaynaştılar çok güzel geçti. Ispartaya yonelik izlenimlerim benim de güzel oldu gerçekten yaşanılır bir şehir yeşillik alanları güzel söylediğin gibi. yalnız gerçekten küçük bir şehir iki günde gidilebilecek heryere gittik hemencik bitti her yer. Ben büyük şehirlerde yaşadığım için biraz acaba sıkılır mıyım uzun zamanda dıye düşünmedim değil. Sen de öyle sanırım istanbulda yaşadıysan sen de buyuk yere alışkınsın. Güzel küçük şirin bir yer yine de sıkıldıkça hemen yanında antalya var o kurtarıyor bu durumu. Ayrıca ennnnn çok sevdiğim şey havası. İzmirde yanıyorduk geceleri orada iki gece rahat uyku bulduk serin tertemiz...:))

Hayırlı olsun canım bende bu sene gidip görcem inşallah merak etmiyor değilim :)
Sevmene sevindim inşallah benimde ilk izlenimlerim güzel olacak :)
Ve dediğin gibi İstanbuldan geleceğim bakalım nasıl olacak .. Ama öyle İstanbul sevdalısı değilim tek derdim ailem uzakta ..
O burukluguda bi zaman sonra asarım inşallah ..

Ben de merkezde oturuyorum.Merkezdeki bir okulda da öğretmenlik yapıyorum.Nişanlıyım ben de ,evlenme durumu olursa ben de İstanbul'a gidiceğim ve inanın her an vazgeçebilirim.Bunu düşündükçe mideme ağrılar giriyor,ağlıyorum.

Durumlar tam tersi değil mi ben İstanbulu bırakıyorum siz Ispartayı işte kader kısmet ..
Keşke ben size Isp yi siz bana İstanbulu bıraksanız :1: Dediğiniz gibi banada sancılar girmiyor değil :/ Allah yardımcımız olsun :31:
Ben çok düşündüm ama aşkımdan vazgeçemedim onunda işi gücü varı yogu herseyi orda.. Kurulmus bir düzeni var ..

Durumlar tam tersi değil mi ben İstanbulu bırakıyorum siz Ispartayı işte kader kısmet ..
Keşke ben size Isp yi siz bana İstanbulu bıraksanız :1: Dediğiniz gibi banada sancılar girmiyor değil :/ Allah yardımcımız olsun :31:
Ben çok düşündüm ama aşkımdan vazgeçemedim onunda işi gücü varı yogu herseyi orda.. Kurulmus bir düzeni var ..

Aynı şey benim için de geçerli.Onun iş imkanı yok Isparta'da.Eğer İstanbul'un keşmekeşliğinden bunaldıysanız,zaten çok ta sosyal bir hayatım yoktu diyorsanız Isparta size ohhh bee dedirtecek..Yaşam da kolay,sakin,kaos yok,memur şehri.Gül gibi geçinirsiniz,para sıkıntınız da olmaz.Biz ne yaparız bilmiyorum:S İşte sevgi olmasa akıl işi dğeil benim yaptığım da.Sevgi de her şeye çare olabilecek mi ,o da şüpheli.Bu mübarek günlerde Allah'tan dileğim beni bu kararımdan dolayı utandırtmasın,pişman ettirmesin..Hayırlısı..

Aynı şey benim için de geçerli.Onun iş imkanı yok Isparta'da.Eğer İstanbul'un keşmekeşliğinden bunaldıysanız,zaten çok ta sosyal bir hayatım yoktu diyorsanız Isparta size ohhh bee dedirtecek..Yaşam da kolay,sakin,kaos yok,memur şehri.Gül gibi geçinirsiniz,para sıkıntınız da olmaz.Biz ne yaparız bilmiyorum:S İşte sevgi olmasa akıl işi dğeil benim yaptığım da.Sevgi de her şeye çare olabilecek mi ,o da şüpheli.Bu mübarek günlerde Allah'tan dileğim beni bu kararımdan dolayı utandırtmasın,pişman ettirmesin..Hayırlısı..

Aynen öyle çok aman aman bi sosyalliğim yok zaten Isparta bana iyi gelecek diye düşünüyorum rabbim inşallah utandırmaz hiçbirimizi ...
İnanın sakinliği sessizliği temiz havayı öyle arıyorum ki ...
Bu şehrin kalabalığı pisliği trafiği yordu beni çok .. Ben aslen Rizeliyim orada oldugum zaman cok huzurlu oluyorum sessiz sakin mis gibi hava ..

Ben de öğretmenim nişanlımın yanına eş durumu tayın ısteyecegım bu atamalarda. Sende de aynı durum varmış nikah yapmışsınızdır sanırım sizde. Isparta küçük şirin bir yer gerçekten ama aileye uzak olmak işte insanı en çok düşündüren bu malesef:( İnşallah hepimiz de alışırız ve mutlu hayatlar yaşarız gittiğimiz yerlerde.

Ben de öğretmenim nişanlımın yanına eş durumu tayın ısteyecegım bu atamalarda. Sende de aynı durum varmış nikah yapmışsınızdır sanırım sizde. Isparta küçük şirin bir yer gerçekten ama aileye uzak olmak işte insanı en çok düşündüren bu malesef:( İnşallah hepimiz de alışırız ve mutlu hayatlar yaşarız gittiğimiz yerlerde.

İnşallah canım benim güzel duana amin diyorum :116:

pekı ıspartalı olanlar bırazda oranın adet ya da söz nişan düğün geleneklerınden de bahseder mı bıraz. bız aslen karadenızlıyız bıze gore bıraz farklılıklar var gıbı geldı zaman zaman aıleler ve orf adetler arasında kalıyoruz bu gerçekten kötü oluyor. bıraz bahseder mısınız ıspartada kız tarafı ya da erkek tarafına dugun asamasında neler duser?

Canım kısmet olursa bizim düğün 2013 te.Eş durumu atamalarını beklemek lazım.O da ağustosta.Bu demek oluyor ki bizim düğünde ağustostan sonra.Çünkü İst kocaman bir YER,nereye atanacağım belli değil.Ev okuluma yakın olsun isterim.o yüzden okul belli olsun,sonra evi taşıyalım diyenlerdenim.Nikah falan yok daha bizde.Oooo daha çoook var sanki:31:

Son düzenleme:
pekı ıspartalı olanlar bırazda oranın adet ya da söz nişan düğün geleneklerınden de bahseder mı bıraz. bız aslen karadenızlıyız bıze gore bıraz farklılıklar var gıbı geldı zaman zaman aıleler ve orf adetler arasında kalıyoruz bu gerçekten kötü oluyor. bıraz bahseder mısınız ıspartada kız tarafı ya da erkek tarafına dugun asamasında neler duser?

Ispartalı olmama rağmen hiç bilmem adet,örf ,gelenek vs:) Nişanımız oldu işte,çok ta adetlere takılmadık.Onlar şehir dışından geldiği için,misafirimiz olduklarından nişan tamamiyle bize aitti.Evde oldu zaten.

Son düzenleme:

mesaj tekrarı......

Son düzenleme:
Ispartalı olmama rağmen hiç bilmem adet,örf ,gelenek vs:) Nişanımız oldu işte,çok ta adetlere takılmadık.Onlar şehir dışından geldiği için,misafirimiz olduklarından nişan tamamiyle bize aitti.Evde oldu zaten.

anladım canım en güzelı adetlere takılmama bız de oyle yapmamaya calıştık ama gerçekten aıleler nasıl yetıştı ıse oyle beklıyor arada ufak huzursuzluklar oluyor ama çok şükür buyuk huzursuzluk yaşamadık..

mesela siz nişanı kendınız karşılamışsınız bızde asla boyle bırsey olmaz erkek tarafı karşılar allahtan bu konuda terslık olmadı da sorun yaşanmadı. ben onemsemem ama aılem hem canı sıkılırdı hem de benım canımı sıkardı.

ıspartada anladıgım kadarıyla kız erkek iki tarafta eşit gibi. Bizde de erkek daha fazla seyı ustlenıyor bu sıkıntı olabılıyor işte bazen:)

bu arada ıspartaya tayınım çıktı merkezde bır orta okula atandım . evimizi de tuttuk çok şükür bu hafta sonu yerleşecegım inşallah:)

yalnız eşim benimle kalmayacak çünkü düğüne daha var ben yeni eşyalarla bır kaç aybekar hayatı yaşayacagım yıne:))

Selam kızlar,, 2 kez gittim geldim Isparta'ya açıkcası korkumu attım üzerimden sevdim şehri küçük sanıyordum ama baya büyükmüş.
Temiz ferah ,, merkezde oturuyor yarim çarşıyı gezdik dolaştık çok sevdim hiç yadırgamadım sanki burada geziyormuşum gibi oldum.
Ağaç çok var hoşuma gitti,, yeşili seviyorum :16:
Gölcük gölü, Milas, Ayazmana ne bileyim Gökçay Teraspark gezdik heryeri sevdiceğimle 2 kez gittiğim için daha iyi dolaşabilme imkanı bulduk =)
Isparta sokaklarında araba bile kullandım İstanbula göre ne rahat oh mis =)
Kısacası şimdiye kadar herşey güzel umarım evlenincede hemen alışırım yeni hayatıma:16:

Şimdilik bunlar :16:

Son düzenleme:
Kızlar bana Ispartada merkezde güzel bi kuaför önerebilirmisiniz ?
Birde gelinlik bakacağım yer :)

Kızlar bana Ispartada merkezde güzel bi kuaför önerebilirmisiniz ?
Birde gelinlik bakacağım yer :)

canım saç kesimi ve boya için RD kuaför var istasyon caddesinde dünya kahvelerinin hemen ilerisinde oraya gidiyorum... kaş,bıyık ve bilumum kıl tüy işleri içinse sanırım gelişim kuafördü o da dünya kahvelerinin hemen 2 dükkan yanında..Birde istasyondaki özsütün yanında bir kuaförden bahsediyorlardı iyi diye adını hatırlayamadım malesef :105: 2 yıldır Ispartadayım başka kuaföre hiç gitmedim belki daha iyi bir yerler vardır ama bildiklerimi yazayım dedim belki yardımcı olabilirim diye :)

canım saç kesimi ve boya için RD kuaför var istasyon caddesinde dünya kahvelerinin hemen ilerisinde oraya gidiyorum... kaş,bıyık ve bilumum kıl tüy işleri içinse sanırım gelişim kuafördü o da dünya kahvelerinin hemen 2 dükkan yanında..Birde istasyondaki özsütün yanında bir kuaförden bahsediyorlardı iyi diye adını hatırlayamadım malesef :105: 2 yıldır Ispartadayım başka kuaföre hiç gitmedim belki daha iyi bir yerler vardır ama bildiklerimi yazayım dedim belki yardımcı olabilirim diye :)

dunya kahvelerini biliyorum canım içmiştik orda bir daha gittiğimde bakayım kuaförü farketmemişim sanırım..
gelişimede bakacagım canım sagolasın..gittiğimde bakarım canım adına saol ;)

Back