• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kekler - Pastalar Ispanaklı Pasta(Resimli)

tatlxixrxuxya

NEFESİMSİN
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
5.527
2
156
Antalya
ıspanağın kokusu yok.. yani içinde ısanak olduğu anlaşılmıyor...çok güzel severek yersiniz....

*önceden 175 derecede fırın ısıtılır

kek için;
*3 yumurta
*1,5 s.b. toz şeker
*1/2 s.b. haşlanmış ve rondodan çekilmiş ıspanak
*1 s.b. sıvı yağ
*2,5 s.b. un
*1 pk kabartma tozu ve vanilin
kreması için;
*1/2 lt süt
*4 yk un (tepeleme)
*3/4 s.b. toz şeker
*1 pk vanilin
üzeri için;
*2 pk kremşanti
*2 s.b. süt(soğuk)

*ıspanakları kaynamış olan suyun içine atıp 5 dk haşlayıp çıkarıyoruz.(haşlanmış halde yarım bardak ıspanak olmalı)
*rondoda püre haline getirip soğutuyoruz.
*bir kabın içinde yumurtaları mikserle çırp.sekeri atıp cırpmaya devam et.(her malzeme tek tek atılıp,yine tek tek çırpılır.)
*daha sonra sıvı yağ ve ıspanak püresini atıp çırplır.
*başka bır kapta un,kabartma tozu ve vanilin elekle elenir..(püf noktası:hamurunun daha puf olması içindir.)
*un karışımı diğer karışımın içine konur ve çırpılır.
*yağlanmış yuvarlak bir tepsiye dökülür.önceden ısıtılımış fırına 30-35 dk da pişirilir.

kremanın yapılışı;
*tüm malzemeler karıştılır ve ocakta koyu bir kıvam olarak pişirilir.

üzeri için;
*2 pk krem şanti ve 2 sb soğuk süt çırpılır ve buzdolapta bekletilir.

***kek çıkınca 5-10 dk soğumaya bırakılır. bir ip yardımı ile 2 ye bolunur.ortasından kırıntılar elde edilir.keki servis tepsisine koyup kremayı dokuyoruz.ustune kekın dığer yarısını koyuyoruz.üzerine ve yanlarına kremşantı ıle kaplıyoruz.kek kırıntıların ustune atıyoruz.. dolapta3-4 saat bekletiyoruz kı kremşantı ıyıce
donsun ve ara kremasını tatı ıyıce otursun.

afiyet olsun...

ellerine saglik canim bende onceden cok yapardim ama coktandirda yapmiyorum
ilk birinci resimde ,sanki keki ,bi kaba koypta ocakta pisirmisin gibi olmus,:)

hmmm guzel gözukuyo.bı kere yemıştım tadı hala damağımda ama kendım yapmaya hıç cesaret edemedım..gerçı kolaymış..denesemmı acaba......

hmmm guzel gözukuyo.bı kere yemıştım tadı hala damağımda ama kendım yapmaya hıç cesaret edemedım..gerçı kolaymış..denesemmı acaba......

bence en kısa zamanda denemelisin. bende yenı öğrendım ve evın favori tatlısı oldu.ıstersen pureyı daha az koyarak daha acık yesıl bır pastan olur.kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

Ben de bu tarifi daha önce yapanlardanım,ama uzun zamandır yapmıyodum, tadı gerçekten çok güzel oluyo söylemezseniz kimse ıspanaklı olduğunu anlamıyo.Hatta ben çocuklara fıstıklı kek deyip yediriyordum onların bile hoşuna gidiyordu.Ellerine sağlık....

ıspanaklı keki ben de ara sıra yaparım. çok da beğenirler. söylemezseniz ispanaklı olduğpu tahmin bile edemiyorlar. ıspanağın tadı ve kokusu yok çünkü. fıstıklı sanıyorlar. kaydirigubbakcemile3

Back