Kebaplar İslim (Kürdan) Kebabı (Eşimin sponsorluğunda)

KatnissEverden

Alaycı Kuş
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2008
3.524
1.119
39
Merhaba Arkadaşlar....:114:

Yine yeni bir yarışmada sizlerle bu heyecanı yaşamaktan dolayı çok mutluyum...

Sizlere İslim diğer adıyla kürdan kebabı yaptım:)

Umarım beğenirsiniz...

İslim Kebabı

Malzemeler:

3 adet patlıcan
2 tane yeşil biber
3 tane domates

İç Köftesi için malzemeler:

250 gr.kıyma
Bayat ekmek içi(Rondoda çekebilirsiniz)
1 tane Soğan
1 diş sarımsak
Maydanoz
Pulbiber,karabiber,kimyon,tozbiber,tuz

Üzerine sosu için:

1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına keselim. Tuzlu suda 15-20 dak.bekletelim.Kağıt havluyla kurulayalım.Tuzlayalım.

Fırın tepsisini yağladktan sonra patlıcanları dizelim.Üzerlerine fırçayla sıvıyağ sürelim.180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

Diğer yandan iç malzemesi olan köfteyi hazırlayalım.

Kıyma,rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı,rendelenmiş sarımsağı, ekmek içini,ince kıyılmış maydanozu ve baharatları bir kapta güzelce yoğuralım.

Elimizle şekil verdikten sonra kızgın sıvıyağda kızartalım.

Pişen patlıcanları artı şeklinde üst üste koyup ortasına köftelerimizi yerleştirelim.

Uçlarını kapatalım.

Üzerlerine dilimlediğimiz biber ve domatesleri koyup kürdanla sabitleyelim.

Son olarak sarımsak,sıvıyağ ve salçayı da bir kapta karıştırıp hafif su ekleyelim.Üzerine dökelim.

175 derece fırında domates ve biberler pişene kadar pişirelim..Yanına çoban salata ve pirinç pilavıyla servis yapabilirsiniz..Afiyet Olsun.

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor. Hemde patlıcanlar fırınlanarak yapılmış.

Teşekkür ederim.
Yağda kızartma çok ağır yapıyor. Böyle hem daha hafif. Hem daha sağlıklı oluyor. Patatesi de hep baharatlayıp fırına sürüyorum. Çok daha güzel oluyor yağda yapılan kızartmaya göre.

Son düzenleme:

Evet, annem haşlayarak yaptığı için ben soğumuştum biraz islim kebabından Ama fırında lezzetli olur. Patates fikri de güzelmiş hem kızartma gibi uğraştırmaz da. Bilgi için teşekkür ederim ben daha yeniyimde bu konularda sizler sayesinde öğreniyorum.
Bu arada yarışma içinmiş, bende başarılar diliyorum

Patatesi fırında yaparsan kalın ay şeklinde doğra. Az sıvıyağ gezdir üstüne o zaman canım. Patlıcanın haşlaması hoş olmaz sanırım. Benim annem de yemeğini yapardı pek sevmezdim. Közlemesi ve fırında pişmiş hali güzel oluyor. Oylama 24 mayısta başlıyor . Oy kullanmayı unutmayın.

Evett haşlama çekilecek gibi değil. patates tarifi için de teşekkür ederim, bundan böyle bu şekilde yaparım. Oy Kullanırım tabi ki. İyi akşamlar ve tekrardan başarılar...

Ben de böyle yapıyorum çok hafif oluyor.Hatta karnıyarığıda böyle yaparımHem daha kolay hemde hafif oluyor
Tekrar Ellerinize sağlık

İlk tarifimiz gelmiş.Patlıcanı haşlayarak yapmayı düşünmek dahi istemiyorum.Fırında yapılanı ondan daha iyi olur büyük ihtimalle.Ama ben kızartarak tercih ederim:)Bir anımı da anlatayım.Arkadaşım iftara çağırmıştı.Karnıyarık yapmışlardı.Patlıcanlar bildiğiniz haşlama modunda.Siz patlıcanları kızartmıyorsunuz herhalde dedim.Annesi yoo güzelce kızartırım ben demişti.O yemek bana bitmek bilmemişti.Annem nar gibi kızartır alışmışız tabi.Hakkını vermek lazım yemeğin.Sizinki de güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.

Adra'cım islim kebabını ve karnıyarığı bu şekil denemenizi tavsiye ederim çok güzel oluyor..Ben her tarafını yağlayıp fırına koyuyorum patlıcanlar nar gibi kızarıyorHem daha kolay,hem daha sağlıklı

Ablam bir kere denemişti.Ama biz kızartmayı tercih ediyoruz Nevoş.İnsan alıştığı tadı arıyor.Evet çok sağlıklı oluyor ama patlıcana yağ girmeyince yavan oluyor gibi geliyor.Tercih meselesi tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…