- 16 Ağustos 2010
- 293.270
- 603.343
- 43
-
- Konu Sahibi KatnissEverden
Ablam bir kere denemişti.Ama biz kızartmayı tercih ediyoruz Nevoş.İnsan alıştığı tadı arıyor.Evet çok sağlıklı oluyor ama patlıcana yağ girmeyince yavan oluyor gibi geliyor.Tercih meselesi tabi.
Anladım canım
Ben kızartma karşıtıyım biraz ondan hoş geliyor bana galiba
Ama patlıcan tavayı kızartılarak yapılınca seviyorum
Kızartmasız bir hayat olmaz olabilemez.Sen doğrusunu yapıyorsun.Keşke biz de o tada alışabilsek.
Tabi kızartma tat olarak çok güzelBen elimden geldiği kadar uzak durmaya çalışıyorum çocuklarda alışkınlar Ne kadar doğru bilmiyorum ama alıştık böyle gitsin
Doğru yoldasın canım.Dediğim gibi biz de keşke alışsak.Damak tadı nasılsa öyle gidiyor maalesef.
Sağol canımDoğru yolu bulursunuz inşaallah diyelim o zaman
Ben de böyle yapıyorum çok hafif oluyor.Hatta karnıyarığıda böyle yaparım Hem daha kolay hemde hafif oluyor
Tekrar Ellerinize sağlık
ayy ağzımın suyu aktı eline sağlık canım..yalnız ben patlıcanları ocakta yağda kızartarak yapıyordum, bu daha hoşuma gitti...sonuçta daha az yağ çeker, ve daha sağlıklı olur...bir dahaki sefere bunun gibi yapıcam inşallah...başarılar yarışmada...
Süper görünüyorrr ellerinnze sağlık :) başarılar dilerimmm
Aynen canım.Karnıyarığı da karışık kızartmayı da fırınlayıp yapıyorum. Tavuğu da yağda kızartıyordum. Fırın poşetinde havuç patatesle denedim lokum gibi oldu. Hem de daha sağlıklı.
İlk tarifimiz gelmiş.Patlıcanı haşlayarak yapmayı düşünmek dahi istemiyorum.Fırında yapılanı ondan daha iyi olur büyük ihtimalle.Ama ben kızartarak tercih ederim:)Bir anımı da anlatayım.Arkadaşım iftara çağırmıştı.Karnıyarık yapmışlardı.Patlıcanlar bildiğiniz haşlama modunda. Siz patlıcanları kızartmıyorsunuz herhalde dedim.Annesi yoo güzelce kızartırım ben demişti. O yemek bana bitmek bilmemişti.Annem nar gibi kızartır alışmışız tabi.Hakkını vermek lazım yemeğin. Sizinki de güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Başarılar dilerim.
Aynen canım
Tavuğu ben soslayıp teflon tavada kısık ateşte pişiriyorum yağsız kendi yağıyla şahane oluyor şiddetle tavsiye ederim
Biliyorum canım onu da yaptım ekmek arasına koy içine İnce dilimlenmiş soğan salatasını maydanozla karıştır..Bir de ben evde mayonez yapıyorum onu koy off süper olur..
Sus söylemeDiyetteyim uzun zamandır ekmek yemiyorum
Ellerine sağlık canım
Canımmmkıyamam ben sana Ben senin yerine de yerim merak etme malesef ben de ne kadar yesem de bir türlü kilo alamıyorum. 60 kiloyu tartıda görebilmek için neler vermezdim
Çok şanslısın
Patlıcan yemeği deyince aklıma en görseli ve en lezzetlisi olarak İslim kebabı geldi..
Ben de çok severim.Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.