Et Yemekleri İslim Kebabı - Cappy Limonata Sponsorluğunda

Herkese merhaba :KK24:

Kızlar bugün sizinle süper bir tarif paylaşacağım. Şimdiden beğenen herkese çoook teşekkür ediyorum. :KK37:

Malzemeler

2 adet Patlıcan
250 gr. Kıyma
2 y.k. Galeta Unu
1 adet Soğan,
1 diş Sarımsak,
1 t.k. Domates Salçası
1 ç.k. Tuz
1 ç.k. Karabiber
1 ç.k. Pul biber
1 adet Domates
1 adet Biber

Sosu için;
2 t.k. Domates Salçası
1 t.k. Biber Salçası
1 s.b. Su

Eki Görüntüle 2045438

Hazırlanışı

1. Patlıcanı;
Eki Görüntüle 2045443

Öncelikle patlıcanlarımızı yıkayıp alacalı soyuyoruz. Sonra uzun ve ince olacak şekilde dilimliyoruz. Dilimlediğimiz patlıcanları tuzlu suya koyup en az 30dk bekletiyoruz. Çıkan acı suyu süzüp patlıcanlarımızı peçete ile kuruluyoruz. Kızan yağda patlıcanlarımızın iki tarafını da kızartıyoruz. Kızarttıktan sonra fazla yağını süzmek amacıyla peçete üzerine alıyoruz. Patlıcanlarımız hazır Hoppa

* Püf Nokta: Normalde alacalı soyarken 4 yerinden soyarım, bu bunu yaparken karşılıklı 2 yerinden soydum ve dilimlerken soyulmuş kısımları yanlarda olacak şekilde tutup öyle dilimledim. Bu şekilde yapınca, sardığımızda her dilimin dışında siyah çizgi oluyor ve daha şık görünüyor.
* Püf Nokta: Tuzlu suya koyduğumuz patlıcanlar suyun yüzeyine çıkar. Yüzeye çıkmamaları için üzerine tatlı tabağı kapatabilirsiniz.
* Püf Nokta: Patlıcanları kızartmadan önce kurulamazsanız kızartırken patlıcanın üzerinden suya dökülen sular yağın patlamasına sebep olacaktır. Güzelce kurulamak lazım.

2. Köftesi;
Eki Görüntüle 2045444

Kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, rendelenmiş sarımsak, salça, tuz, karabiber, pul biberi bir kaba alıyoruz. Güzelce yoğurup eşit parçalara bölüyoruz. (Benim 12dilim patlıcanım vardı, köfteyi de 12ye böldüm.) Tavada köftenin iki yüzünü de pişiriyoruz. Köftemiz de hazır böylelikle :KK39:

* Püf Nokta: Soğan'ı rendeleyip avucumda suyunu sıkıyor, köfteye soğanın suyunu koyuyorum. Benim gibi midesine soğan dokunanlara tavsiyemdir. Her türlü köftede bu şekilde yaparım. Hem lezzeti ve faydası yemeğe geçiyor hem de hiç rahatsız etmiyor böyle yapınca.
* Püf Nokta: Köftenin çift yüzeyini pişirme (mühürleme) işlemini yapınca etin suyu köftede kalıyor, akmıyor ve köfte daha lezzetli oluyor.

3. Sarma işlemi, Soslama ve Pişirme;
Eki Görüntüle 2045446

Hazırladığımız patlıcan diliminin üstüne mühürlediğimiz köftemizi koyup sarıyoruz, üstüne dilimlediğimiz domates ve biberden birer parça koyup kürdanla sabitliyoruz. Önceden yağladığımız tepsimize diziyoruz.
2 tatlı kaşığı domates ve 1 tatlı kaşığı biber salçamızı, bir bardak suda açıyoruz -çırpıyoruz- ve tepsimize döküyoruz.

*Püf Nokta: İslim Kebabı yaparken; iki dilim patlıcan artı şeklinde yapılır, köfteyi ortaya koyup bohça gibi kapatılır fakat ben patlıcanı normalde de pek sevmediğim için iki kat olduğunda yiyemiyorum. Bu sebeple bir dilim patlıcan koydum sararken.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişiriyoruz. Yanında pilav, salata ve buz gibi Şekersiz Cappy Limonatamızla birlikte İslim Köftemiz yeğeme hazır. :kk77:
Eki Görüntüle 2045447

Afiyet olsun :KK68::KK68::KK36:
Ellerine sağlık canım.Ye beni diye tahrik ediyor yemeğin, başarılar dilerim.

Patlıcan ve et ...ikilisi ..her daim favori ikilidir ... başarılar dilerim ..eline emeğine sağlık
Çok teşekkür ederim :KK36:
Eşimin en sevdiği sebze patlıcan. İçinde kızarmış patlıcan ve et olan her yemeği öyle iştahla yiyor ki yaptığımda iki gün teşekkür eder, iltifat eder :KK48: ben normalde sevmem ama beni bile alıştırdı :KK48:

Çok teşekkür ederim :KK36:
Eşimin en sevdiği sebze patlıcan. İçinde kızarmış patlıcan ve et olan her yemeği öyle iştahla yiyor ki yaptığımda iki gün teşekkür eder, iltifat eder :KK48: ben normalde sevmem ama beni bile alıştırdı :KK48:

aynı bizim ev ...patlıcan ve et bir araya gelince oğlumda dahil hepimiz :kk77::kk77::kk77:

Paylaşalı bir sene olmuş,ama iştah açıçı. Hemen malzemeleri almalıyım. Tam verildiği ölçüde, değil mi? Ne eksik ne fazla yani :)

Paylaşalı bir sene olmuş,ama iştah açıçı. Hemen malzemeleri almalıyım. Tam verildiği ölçüde, değil mi? Ne eksik ne fazla yani :)
Beğenmenize çok sevindim :KK36:

Aynen öyle, o gün nasıl yaptıysam birebir yazdım, ne eksik ne fazla... Şimdiden ellerinize sağlık, tadı görüntüsünden kat kat güzeldi ama emin olun :-)

X