işletme (bilgisi olan baksın lütfen )

ilyada.i

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
23
0
86
32
Sivas
ben işletme okumak istiyorum ama çevremden gelen olumsuz tepkiler yüzünden kararsız kaldım herkez işletme okuyo hepsi işsiz ne yapıcaksın diyorlar
ama ben işletme okusam iyi bi ingilizcem olsa ve bilgisayarda gerekli programları bilsem ve iyi bi üniversitede (yurtiçi veya yurtdışı) master yapsam gene işsiz kalır mıyım ? lütfen bilgisi olan varsa paylaşsın kafayı yemek üzereyim kafamçokkarıştı

Merhaba canım , neden kafayı yiyeceksin ki belkide haklısın çevrenin vermiş olduğu tepkilere bakarsan öyle ama sen yinede kulaklarını onlara karşı tıkamalısın ...Bende işletme mezunuyum ve bir firmada 5 yıldır çalışmaktayım tamam işletme okuyan çok var ve evet çok mezun veriyor ama bu senin işsiz kalacağın anlamına gelmiyor tabi ki kimse unutmasın ki diger bölümlerde okuyupta işsiz olanlarda var ...Burada önemli olan senin kendini yetiştirmiş olman ve en önemli özellikte iş tecrüben . Not : Kaçtane ünv.bitirirsen bitir iş tecrüben yoksa sıfırsın demektir .

Umarım en doğru kararı verirsin canım, başarılar dilerim sana .

hayallerini yıkmak istemem ama çevrende haksız değil bu konuda tercih kılavuzunun en kabarık listesi işletme fakültelerine ait, bu kadar öğrenciye iş nerdeee bu devirde

bi kere özel sektörde artık ileri kadrolara mühendisler alınıyor, çok biliyorum inşaat mühendisi olup yöneticilik yapan,tercihler artık böyle işletme mezunları gerçekten hakettikleri yerde değiller

haa tabiki kendini geliştirip ilerleye bilirsin ama zor canım, gerçekten zor, ama sen bu bölümü okumak istiyorsan kendini bu yönde geliştirirsin çok rahat

kendine bir soru sor işletme okuduktan sonra ne tür bir işte çalışmak istersin dediğim gibi yönetim basamaklarını artık mühendisler dolduruyor ve unutma istisnalar kaide bozmaz tatlım

biraz daha vaktin varken araştır, işletmede iş güvencesi çok çok çok az, tabiki bunu söylerken belli üniversiteleri ayırıyorum

hangi meslekte varki gerçi, her meslek gurubu düşünceli bu aralar ama bu işletmede daha fazla puanın daha güvenceli bi bölüme yeterse ve en önemlisi seninde içine sinerse bide onu düşün derim

şimdiden hayırlı olsun

canım eskiden böyle deilmiş ama şimdi mühendisler işletme veya iktisat masteri yapıp işletmecilerin çalışma alanlarını ele geçiriyolar
şimdi şöyle düşün, işe adam alıcaksın
biri işletme mezunu, diğeri mühendis, üzerine işletme yüksek lisansı yapmş
sonuçta ikiside işletmeci, ama biri aynı zamanda mühendis
hangisini alırsın?
tabi üniversite de önemli atıyorum kocaelinde jeoloji müh. okumuş üstünede işletme masteri yapmış, ve başka biri de boğazici işletme mezunu
tabi burda dengeler deişir
iyi düşün derim, tabiki işletme mezunu ve iyi işlerde çalışan insanlar var ama aşırı fazla mezun var gercekten. bakarsan en cok işletme bölümü vardır üniversitelerde. hakkında hayırlısı

işletme bilgisi her meslekten insan için elbette çok önemli.ancak bana kalırsa başka bir bölüm yaz ve açıköğretimden işletmeyi bitir ne de olsa böyle bir hakkın var.bu şekilde hem bir taşla iki kuş vurmuş olursun.ama ben açıköğretimde zorlanırım diyorsan bilemiyorum.

aynı zamanda işletme eğitiminin lisansüstü olarak alınmasından da yanayım.

Tatlım... Hayat değişik dengeler üzerine kuruludur. Önemli olan senin kendi dengelerini öğrenip hayata ona göre adım atmandır. Çevrendeki olumsuz tüm düşünceleri unut ve sana olumsuz cümleler kuran insanları dinleme. Çünkü neyi başarabileceğini tek sen biliyorsun, Kimse değil ! Unutma ki başarılı insanlar çevrelerini dinleselerde o konumlarda olamazlardı. Önemli olan işletme iktisat bitirmen değil canım. Önemli olan senin neyi yapmak istemen. Ben de tıpkı senin durumundaydım. Ama ben çevremdeki tüm olumsuz düşüncelerden uzaklaşarak işletmeyi seçtim. Herkes arkamdan atıp tutarken ben başarıdan başarıya koştum. Hep çalıştım , çalıştım. Şimdi arkamdan olumsuz düşünen herkes yüzüme gülümsemeye başladı. Demek ki isteyince oluyormuş dediler. Şimdi onlara bakıp sadece gülüyorum ve iyiki içimdeki sesi dinlemişim diyorum. Açıköğretim meselesine gelince, İşverenler açıköğretim mezunlarını tercih etmiyorlar bu bir ; bir de üniversite derslere girip derslerden geçmek manteritesine uymuyor. Üniversite yabancı bir dilden gelmis ve anlamı uluslararası şehir canım. Yani ne demek oluyor bu ; Üniversite Kültür kazanma yeridir... Ben şimdi Üniversite de akademik kariyerime devam ediyorum. Ve iyiki İşletme okumuşum diyorum. Unutma tatlım : ne olmak istersen osundur aslında. Ve ASLA SENİNLE OLUMSUZ KONUŞAN KİŞİLERİN FİKİRLERİNE KAPILMA. ZİRA HAYIRDAN HİÇBİR ZAMAN HAYIR GELMEMİŞTİR. Bu kritik günlerinde umarım yardımcı olabilmişimdir. Hedefin güneş olsun. Iskalasan dahi yıldızları vurursun . . .

eğer kaliteli bir üniversiteyse ve dil,bilgisayar gibi olayları da halledersen tabii ki işsiz kalmazsın.evet işletme çok mezun veren bir bölüm ama bir o kadar da iş alanı geniş.bizim okul da senelerdir binlerce hukuk öğrencisi aldı,işletmeden de fazla alıyor.ona bakarsan onlar da işsiz kalabilir yani.ben de iktisat okuyorum ama gayet umutluyum.hangi bölümü okursan oku olay sende bitiyor canım,işletme okumak istiyorsan da sağı solu dinleme derimzemuszemus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…